BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ing-ecc

#47176 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Steph wrote:Kada uposlenik piše ovakav post i na sedam tema na mrtvo ime brani BHT (agresivno), onda znaš da trebaš bježati od te firme.

Image

:lol:
..... a onda vjerovatno i s teme :shock:
Steph

#47177 Re: BHTelecom All About

Post by Steph »

hijack za hijack :mrgreen:
kreker

#47178 Re: BHTelecom All About

Post by kreker »

Steph wrote:Vrijeđa? :lol: :lol: :lol:
Nešto smiješno? Nikad nije do TM nego do korisnika, to je njegova logika
Benq

#47179 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

Steph wrote:Kada uposlenik piše ovakav post i na sedam tema na mrtvo ime brani BHT (agresivno), onda znaš da trebaš bježati od te firme.

Image

:lol:
Zasto ih uzimati za ozbiljno , kada vidis sta njihovi uposlenici rade na forumu odnosno na koji nacin se obracaju svojim a i korisnicima drugih operatera , sve ti je jasno s kim imas posla.

Sasvim je dovoljno procitati moja prethodna dva posla upucena mirzi na ovoj temi i odgovor BHT uposlenika @krakatoa , koji je btw prije nekoliko dana bas zbog provokacija banovan na 7 dana , a na moje komentare jedino mirza moze biti kompetentan da odgovori jer je momak kulturan za razliku od vecine drugih ovdje.
Steph

#47180 Re: BHTelecom All About

Post by Steph »

Mirza je fakat ok, al' ostatak samo poveća averziju prema telekomu...
ing-ecc

#47181 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Nije tacno da je Mirza okey :P
Benq

#47182 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

kreker wrote: Nešto smiješno? Nikad nije do TM nego do korisnika, to je njegova logika
Ne prozivaj i ne pricaj gluposti jer ja to nigdje nisam napisao , ono sto sam rekao je "ili je problem do instalacije u samom stanu ili do signala koji je lose kvalitete"

Posto vidim da nisi upucen o cemu se ovdje prica , ovo drugo se odnosi iskljucivo na TM i na to korisnik nema uticaja nikakvog.
Semo28

#47183 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Semo28 »

Del_Boy1 wrote:
Semo28 wrote:Koliko li treba Bh Telekomu da certificira i pusti rollout za update na Marshmallow? Čak i Telekom Srpske je isti dan pustio svojim korisnicima update. Ima li jos neko problema na drugim uredjajima koji nisu root-ovani? Kod mene je slučaj Xperia M4.
Image

Evo ga [emoji3]
Aferim,odustao sam od provjere na netu jer sam mislio da to telekom nece nikad azurirati. Hvala na info. :thumbup:
mirza_15

#47184 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

ing-ecc wrote:Nije tacno da je Mirza okey :P
Ma pravi su...k :-)

Sent from my mobile phone using Tapatalk
Steph

#47185 Re: BHTelecom All About

Post by Steph »

krakatoa

#47186 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

Zašto reklamiraš ustanovu iz koje si pobjegao? Haj ne brini, za svaku bolest trava raste. Biće to ok ;)

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Dady

#47187 BHTelecom All About

Post by Dady »

Pratim obje teme o BHTelecomu i Telemachu i mogu reći da ničije maslo nije za...
Telemach sada ide da unovči svoje akvizicije dizanjem cijena pretplate.
BHTelecom zaostaje za ponudom servisa koje ima Telemach.
1. Unifon je jako korisna opcija - uvjerio se sada tokom ljetovanja.
Ovu uslugu mPhone BHT najavljivao još prije 5 godina, stizao i promotivni materijal uz račune, i baš sam se radovao tome.
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M52a7658c1a2.html
2. UniFi primjećujem da je pokrivenost po Sa jako dobra.
3. BHT Multiscreen jako dobra aplikacija, jedina mana je cijena po uređaju. Ovdje su se trebali držati cijene Telemachove D3GO ponude, tj da se može koristiti na 3 uređaja.
4. Ja sam za realizaciju dodatnog Paket1 čekao puni mjesec dana, i nakon što su probali sa VDSL modemom rečeno mi da nemam mogućnost za taj paket. Dobio i službeni odgovor na moj zahtjev da nema TM. A nalazim se bas na lokaciji koju Mirza navodi da je pokrivena optikom. Niko mi nije ponudio da se uvede optika u stan, jer je dostupna u mojoj zgradi. Toliko su sve te službe uvezane.
5. Vidim da telekomovci kada uspoređuju Paket1 sa konkurencijom navode brzinu od 50 Mbps što je u biti maksimalna brzina za taj paket. Koja je zagarantovana brzina? 18 Mbps? Dakle može biti i manja nego što je ima neko sa osnovnim paketom sa ADSL2+ modemom na dobroj parici.
6. Ponuda HD kanala je očajna. Želim puno više HD kanala i spreman sam to platiti.
7. Želim i više opcija za izbor zvuka kod kanala koji u izvornom obliku imaju i 5.1 zvuk.
Itd...
Već sam i ranije nabrajao šta mi sve nedostaje na MojaTV, ali niko se ne udostoji da odgovori. Poželjno je kada se priča samo njima u korist (važi za sve teme operatera).

Jako cijenim pomoć Mirze i ekipe kada pomognu korisniku tamo gdje to stvarno mogu. Ali navodeći samo prednosti BHT bez upozorenja na ograničenja tj. sitno štampana slova samo padaju u mojim očima.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Steph

#47188 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Steph »

krakatoa wrote:
Zašto reklamiraš ustanovu iz koje si pobjegao? Haj ne brini, za svaku bolest trava raste. Biće to ok ;)

džaba edituješ... :mrgreen:
ing-ecc

#47189 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Evo sta je 'ostalo' od Ultrre na Moja TV Moj izbor :D
:D
A otislo je 5 KM, 6 min. i 365 MB. :lol:
E dobar ovaj MojaTV Moj izbor. :thumbup:
Last edited by ing-ecc on 06/08/2016 12:01, edited 1 time in total.
probook

#47190 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

krakatoa wrote:Logika TM padobranaca:
1. Pots ne koristim i zbog toga nije prednost;
2. Moj Izbor ne koristim jer sam KONVERTOVAN na drugu mrežu i zbog toga nije prednost;
3. Meni treba 40 MBit/s tako da tih 50MBit/s za manju cijenu nije prednost;
4. Tetka od komšinice moga rođaka je čula da je Telemach internet mnogo bolji i da bolje radi Viber na Fiber i zbog toga BHT ne valja;
5. Da BHT sve da besplatno, Telemach je bolji.

Korisnici obicno pisu u svoje ime (posto vidim da si se nadovezao na par mojih postova od ranije). Znaci ne zanima me sta misli komsija od tetke i sta njemu treba, ja pisem sta meni licno odgovara:

1. Nemam fixni - da nude 10 000 min ne treba mi

2. Nemam br u BHT je li to neki problem

3. Tih 50 mbps i sam znas da ne mozete isporuciti ni polovini korisnika u drzavi.

4. Obicna glupost posto ne znas vise sta da napises

5. Opet kao pod br. 4
kreker

#47191 Re: BHTelecom All About

Post by kreker »

Benq wrote:
kreker wrote: Nešto smiješno? Nikad nije do TM nego do korisnika, to je njegova logika
Ne prozivaj i ne pricaj gluposti jer ja to nigdje nisam napisao , ono sto sam rekao je "ili je problem do instalacije u samom stanu ili do signala koji je lose kvalitete"

Posto vidim da nisi upucen o cemu se ovdje prica , ovo drugo se odnosi iskljucivo na TM i na to korisnik nema uticaja nikakvog.
Haj ba pametni popusti više. Ja kad sam imao kompjuter, net i kojekakve tehnike nisi znao sta je digitron a kamo li sta drugo. I ti ćeš mi reci da nisam upućen.
Benq

#47192 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

kreker wrote: Haj ba pametni popusti više. Ja kad sam imao kompjuter, net i kojekakve tehnike nisi znao sta je digitron a kamo li sta drugo. I ti ćeš mi reci da nisam upućen.
Klasican odgovor osobe koja ne zna nista pametnije da sroci pa se koristi ulicnim zargonom. Zelen si ti jos , naucit ces..
Benq

#47193 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

probook wrote: Korisnici obicno pisu u svoje ime (posto vidim da si se nadovezao na par mojih postova od ranije). Znaci ne zanima me sta misli komsija od tetke i sta njemu treba, ja pisem sta meni licno odgovara:

3. Tih 50 mbps i sam znas da ne mozete isporuciti ni polovini korisnika u drzavi.

2. Jeste problem , onda bi trebao negdje drugo da zivis , nisi patriJota :D

3. Znaju oni to odlicno

4. Isto kao ovaj njegov kolega kreker , kad ne znas zdravo komunicirat , onda krece ona klasicna "e ba znas kad sam ja ono , ti se nisi ni rodio.." a on tek iz pelena izasao..
zateznistub

#47194 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Benq wrote:
probook wrote: Korisnici obicno pisu u svoje ime (posto vidim da si se nadovezao na par mojih postova od ranije). Znaci ne zanima me sta misli komsija od tetke i sta njemu treba, ja pisem sta meni licno odgovara:

2. Jeste problem , onda bi trebao negdje drugo da zivis , nisi patriJota :D

3. Znaju oni to odlicno

4. Isto kao ovaj njegov kolega kreker , kad ne znas zdravo komunicirat , onda krece ona klasicna "e ba znas kad sam ja ono , ti se nisi ni rodio.." a on tek iz pelena izasao..
koliko me sjećanje drži, upravo se vas dvojica najvise bunite zbog padobranaca na temi o TM-u. Ali izgleda da vam ne smeta da ovdje smarate...
Benq

#47195 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

zateznistub wrote: koliko me sjećanje drži, upravo se vas dvojica najvise bunite zbog padobranaca na temi o TM-u. Ali izgleda da vam ne smeta da ovdje smarate...
Slabo te sjecanje sluzi (bar ovo u zadnje 3 sedmice). Znas kako je , ovo je javni forum , i mirza odlicno zna da je nekoliko puta komentarisao na TM-u i uvijek se normalno razgovaralo , ali naravno niko ne voli kad neko dodje i iznosi neistine.

Ovdje sam ja razgovarao s mirzom u vezi fiksnog telefona ovog i onog operatera , i razgovor je tekao sasvim normalno , dok se dvojica nisu ukljucila i poceli gluposti pisat. Prvi u vezi mene i TM-a a da nije ni procitao moj post kako treba (ali treba bilo kakav komentar baciti) , a drugi je bio nacionalisticki nastrojen pa je nakon par minuta editovao post (ali uzalud jer je screenshot vec napravljen).
fortaleza

#47196 Re: BHTelecom All About

Post by fortaleza »

krakatoa wrote:Telemach padobranci jel vam to šef iz Srbije naredio da pojačate lučenje pljuvačnih žlijezdi budući da se masovno osipate zbog neopravdanog povećanja cijene analogne TV? :D

Jeste, ali samo zato da u potpunosti osvojimo tržište, da vas eliminiramo.. ha ya kad smo jači. :mrgreen:

Sad OT, čini mi se da nitko ovdje nije objektivan, a to se odnosi i na tebe, :D dovoljno je da korporacija plati topli obrok i prosječnu plaću da krenemo nametati subjektivne stavove i propagandu, kad smo k... i lako se prodamo. :D

Pojedini likovi na temi (ovi što se kače), uposlenici su najneobjektivniji te normalnoj raji koja koristi usluge smetaju te samo djeluju kontraproduktivno, naravno čast izuzecima.
zateznistub

#47197 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

[quote="krakatoa"][/quote]
Čola i republika s... :pisnuo:
krakatoa

#47198 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

zateznistub wrote:
krakatoa wrote:
Čola i republika s... :pisnuo:
Ma to ja namjerno zbog ovih telemahovaca (neću da napišem šta zaista mislim o njima jer je toliko odvratno da bih trajni ban zaradio). Ovako ih pomalo podsjećam ko su pa brišem da admini ne vide ali je dovoljno dugo da oni vide. ;)

kema

#47199 Re: BHTelecom All About

Post by kema »

[quote="krakatoa"][/quote]
kakve veze ima ovo sa bht i telemahom
sad bi mi kao trebali više "voliti" bht nego telemach jer su tamo neki pjevači otišli u srbiju a telemah je eto srpski
mene samo interesuje koliko neko nudi i za koliko para,ostalo mi je nebitno
čovječe,ja kad vidim lika koji nema ni osnovnu da se zaposlio u bht,dođe mi loše
molim boga samo da se pojavi neki jači igrač , da koristim njegove usluge,i da kažem:bye bye bht i telemach,
prepirajte se i dalje ko ima "duži"
krakatoa

#47200 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

kema wrote:
krakatoa wrote:
kakve veze ima ovo sa bht i telemahom
sad bi mi kao trebali više "voliti" bht nego telemach jer su tamo neki pjevači otišli u srbiju a telemah je eto srpski
mene samo interesuje koliko neko nudi i za koliko para,ostalo mi je nebitno
čovječe,ja kad vidim lika koji nema ni osnovnu da se zaposlio u bht,dođe mi loše
molim boga samo da se pojavi neki jači igrač , da koristim njegove usluge,i da kažem:bye bye bht i telemach,
prepirajte se i dalje ko ima "duži"
Kakve veze ima Telemach sa BHT-om a isti se više spominje na ovoj temi od BHT-a ;)

Locked