Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja na potešku astru Ovaj 1.4 obični benzin ne bi.
1.4 turbo taman.
Samo moje razmišljanje.
Nije ovo atmosferac. Turbo je, ali onaj slabiji. Nije 150hp već 125.
Nije K teška kao J. Oko 1200 kila je ova. Što sasvim fino pogoni ovih 125 hp.
Kombinovana potrošnja fabrički oko 5,5 litara, gradska 7.
Ja na potešku astru Ovaj 1.4 obični benzin ne bi.
1.4 turbo taman.
Samo moje razmišljanje.
Nije ovo atmosferac. Turbo je, ali onaj slabiji. Nije 150hp već 125.
Nije K teška kao J. Oko 1200 kila je ova. Što sasvim fino pogoni ovih 125 hp.
Kombinovana potrošnja fabrički oko 5,5 litara, gradska 7.
Opet rasprava kako će *umetni marku ovde* poderati Astru u ubrzanju i to.
Ako gospođa prvenstveno vozi, zaboli nju da li će je neka KIA prestići, preće joj je da uzme auto koje je neće izdati kao, za očekivati, Golf.
Ali sreća par je skontao da ne žele Golfa ponovo, što je pametno.
hopi wrote: ↑13/12/2025 22:01
Ne znam šta si htio reći
Naravno da možeš astru porediti s cee'd sa linkova kada su tu negdje cijenom (ok onaj jedan cee'd je 22)
I onda si postavio auto od 13k eura, koji BTW još nije kod nas u bih nego vani.
Što je on relevantan za izbor?
Kao da ja postavim link C63 amg?
pa pricam realno, naravno da ceed od 100ks i 1.4 atmosferom ne ide kao astra od 150ks i 1.4t motorom
mislim nisu se u putu sreli, zato sam i postavio kao primjer
isto kad meni kazu brzi je gti ili kupra od mazde, vau otkrili ste ameriku da je nesto od 200 i kisur konja brze od 130tak
Pa naravno. Zato sam mišljenja da u tom cjenovnom rangu bi bolji izbor bila Astra sa 1.4 turbo. U putu su se itekako sreli, i to cijenom što je svima nama da se ne lažemo prilično bitan faktor prilikom izbora auta.
Ali evo ako nako lupam postavljamo linkove Ova c klasa je bolja i od astre i30 tog ceeda https://m.mobile.de/auto-inserat/merced ... b8&type=ad
jebi ga sad
ja ne bi porediu kiu i opela uopste, jedan brend je napredovao debelo u zadnjih 20god, drugi nazadaovao toliko da je izgubio svoj identitet
al hajd i meni je ta astra k dobar auto, jos kad se pojavila sa tim motorima do 40 hiljada KM top
ako vec to gledate onda one updateovane sto nemaju problem sa lspi ili 1.6t kojih nema nikako kod nas
astra k 1.4 ecotec 100ks je teski jad od auta, a ne pomaze joj ni mjenjac od 5b
kabal1337 wrote: ↑13/12/2025 22:27
ljudi traze normalno auto, on postavlja linkove vozila koje nije ni sebi kupio
Ja sam dao relevantne prijedloge.
OK osim one c klase, mada eto uklapa se nije puno veća od golfa, benzin je, niska kilometraža, jebe je cijena ako se može preko toga preći to je svakako mali nebitan detalj
Evolution_IV wrote: ↑13/12/2025 22:36
imate glupa i nerealna poredjenja
cuj ceed od 100ks ide losije od astre sa 150ks, ja sam fakat mislio da je obratno to, hvala vam na novim saznanjima
Pa ti si krenuo s poređenjem, postavio auto od 26k KM (preko 30k KM nakon uvoza i ostalih troškova) i onda rekao nerealna poređenja.
Moje Je bilo realno jer sam u zadanom Cjenovnom rangu.
Evolution_IV wrote: ↑13/12/2025 22:36
imate glupa i nerealna poredjenja
cuj ceed od 100ks ide losije od astre sa 150ks, ja sam fakat mislio da je obratno to, hvala vam na novim saznanjima
Pa ti si krenuo s poređenjem, postavio auto od 26k KM (preko 30k KM nakon uvoza i ostalih troškova) i onda rekao nerealna poređenja.
Moje Je bilo realno jer sam u zadanom Cjenovnom rangu.
Moze sve. Pogotovo azijskoo. samo da nije svapCko,
Nisam baš siguran da će se usrećiti sa ovim Gamma motorima, u Americi ih plaho kude.
Ako sestri koja mijenja Golfa ne znači mnogo marka ili godište ja bih za pola tih para uzeo Fiat Bravu ili Lanciu Deltu 1.4 turbo, zavisno auto koje veličine joj treba.