Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#47176 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

kudrilo wrote:Nije problem u bošnjačkim i probosanskim klubovima. Nas je Velež prije koju godinu otresao i dao titulu Zrinjskom, sad Sarajevo. I to je normalno da je tako, sportski motiv je jak.

Problem nije dakle u toj strani, već npr da je ostao stari sistem, Vitez bi poslao juniore Zrinjskom. Boli njih neka stvar za ovu državu i trofej, mnogi od njih postoje iz inata i želje da podjebavaju ostale.
Pa to ja govorim... Hrvat će Hrvata uvijek pustiti. Bošnjo ne da neće pustiti Bošnju, nego će još jače zapeti, pa ako treba i prodati Hrvatu (Olimpic 2014., Velež 2012.).

Kad na sve to dodaš H-S kontrolu nad sudijskim i disciplinskim komisijama, jasno je da ne postoje ravnopravni uslovi učestvovanja u takmičenju.
sumirprimus

#47177 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

ili srbinu.. letoar :D
bjelave

#47178 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

sumirprimus wrote:obicnoj raji je svejedno, onim ni tam ni vam je da zeljo nije prvak(slucaj zastavica nisu prezalili :D)...
bolesnicima samo sloboda,a zrinjski prvi na vjecnoj hejt listi...
tako da...ako im puste,sve poćerat redom. od precjednika,preko igraca do ekonoma..
Otkud taj hejt prema Zrinjskom, jesam li nesto propustio? Mora biti neki poseban razlog?
Znam da ima zdravog rivaliteta, da to njezno formuliramo, prema FKS i zelji, sto je i normalno. Ali nisam znao za ovo gore.
sumirprimus

#47179 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

bjelave wrote:
sumirprimus wrote:obicnoj raji je svejedno, onim ni tam ni vam je da zeljo nije prvak(slucaj zastavica nisu prezalili :D)...
tako da...ako im puste,sve poćerat redom. od precjednika,preko igraca do ekonoma..
Otkud taj hejt prema Zrinjskom, jesam li nesto propustio? Mora biti neki poseban razlog?
Znam da ima zdravog rivaliteta, da to njezno formuliramo, prema FKS i zelji, sto je i normalno. Ali nisam znao za ovo gore.
ma nako volimo se s tim *******..cudo jedno, ljudi bi rekli vatren zar ljubvi nase :lol:
wewa

#47180 Re: Premijer liga BiH

Post by wewa »

ultima_palabra wrote:
kudrilo wrote:Nije problem u bošnjačkim i probosanskim klubovima. Nas je Velež prije koju godinu otresao i dao titulu Zrinjskom, sad Sarajevo. I to je normalno da je tako, sportski motiv je jak.

Problem nije dakle u toj strani, već npr da je ostao stari sistem, Vitez bi poslao juniore Zrinjskom. Boli njih neka stvar za ovu državu i trofej, mnogi od njih postoje iz inata i želje da podjebavaju ostale.
Pa to ja govorim... Hrvat će Hrvata uvijek pustiti. Bošnjo ne da neće pustiti Bošnju, nego će još jače zapeti, pa ako treba i prodati Hrvatu (Olimpic 2014., Velež 2012.).

Kad na sve to dodaš H-S kontrolu nad sudijskim i disciplinskim komisijama, jasno je da ne postoje ravnopravni uslovi učestvovanja u takmičenju.
sve je to tacno.
i bas zato ne smijemo sebi dozvoliti nonsalanciju, ako vec ne chunobolju zbog koje ispustimo pehar u ciljnoj ravnini.
Pitarrr82

#47181 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitarrr82 »

Ma moze se svasta desiti u zadnjem kolu, nikad se ne zna...
bjelave

#47182 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

Pitarrr82 wrote:Ma moze se svasta desiti u zadnjem kolu, nikad se ne zna...
Ma jest. Treba rezervirat vjecnu opet za svaki slucaj.
bjelave

#47183 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

sumirprimus wrote: ma nako volimo se s tim *******..cudo jedno, ljudi bi rekli vatren zar ljubvi nase :lol:
:D
Pitarrr82

#47184 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitarrr82 »

bjelave wrote:
Ma jest. Treba rezervirat vjecnu opet za svaki slucaj.

U nadi je spas :mrgreen:
bjelave

#47185 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

Ja ne vjerujem da one Samprasove krepotine mogu dobit Radnika posteno.
Sad su jos i pod pritiskom, pao im moral. Sve im skupilo.
MensurM

#47186 Re: Premijer liga BiH

Post by MensurM »

bjelave wrote:
Kako neće biti hejt kad su ih umalo žive zapalili.

bjelave

#47187 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

Kazem da sam nesto propustio.Ok, to je to.
Onda objektivno imate jos sansi. Rezervisite vjecnu za svaki slucaj, Nikad se ne zna.
Last edited by bjelave on 22/05/2017 11:35, edited 1 time in total.
wewa

#47188 Re: Premijer liga BiH

Post by wewa »

mislim da je subotnja utakmica u bijeljini dovoljan isaret sta ce se desavati u posljednjem kolu.

baska sto mislim da mi titulu nismo ni zasluzili ovakvim odnosom prema igri i navijacima.
bjelave

#47189 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

wewa wrote:
mislim da je subotnja utakmica u bijeljini dovoljan isaret sta ce se desavati u posljednjem kolu.

baska sto mislim da mi titulu nismo ni zasluzili ovakvim odnosom prema igri i navijacima.
Oni vasi igraci su bas dobro fizicki spremljeni. Frca energija iz njih. Jel to Samprasova zasluga?
kakvog ste nam trenera ispred nosa maznuli.
Last edited by bjelave on 22/05/2017 11:38, edited 1 time in total.
Pitarrr82

#47190 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitarrr82 »

wewa wrote:

Dobro, realno u zadnjih par tekmi igrate najgori fudbal od ove tri ekipe :mrgreen:
MensurM

#47191 Re: Premijer liga BiH

Post by MensurM »

ultima_palabra wrote:

Ma to sam ja shvatio kad je cijeli stadion u selu pored Mostara pjevao: "Biće Željo kurac šampion", slaveći titulu Zrinjskog.

Ako su oni to mogli napraviti, koji svakodnevno ratuju s Hrvatima, onda će i svako drugi.
wewa

#47192 Re: Premijer liga BiH

Post by wewa »

Pitarrr82 wrote:
wewa wrote:

Dobro, realno u zadnjih par tekmi igrate najgori fudbal od ove tri ekipe :mrgreen:
tuga. raspali smo se poslije sirokog...
nova sezona, nova nafaka.
vryzas

#47193 Re: Premijer liga BiH

Post by vryzas »

Pitarrr82 wrote:
wewa wrote:

Krupa je za nas Barcelona :oops:

:gunjastajl:
Obi Wan Bosnian

#47194 Re: Premijer liga BiH

Post by Obi Wan Bosnian »

Što se tiče samog derbija "aj tinks its rezultat real" što bi rekao trener aktuelnog i budućeg šampiona.

Sarajevo je ušlo u formu ali na žalost prekasno. Puno jakih utakmica u kratkom periodu su izgleda uigrale ovaj sastav. Bek Bekić je napokon počeo igrati nakon što je cijelu sezonu bio užasan. I drugi bek Hodžić je u vrhunskoj formi. Pa i Kadušić je odigrao odlično. Štoperi, srednji red wow. Odavno Sarajevo nije ovako dobro igralo sa ovoliko trke i reda u sredini i odbrani. Doduše, napad je i dalje katastrofa. Fulaju se ziceri i oba krila su ispodprosječna u realizaciji pri čemu govorim o prosjeku ove jadne lige. Špic Bekić je doduše napredak u odnosu na onog sidraša. Kapiten je nakon sezone nasrtaja na njegovo tijelo (vjerovatno igrač sa najviše pretrpljenih prekršaja) na kraju sezone očigledno izmoren i slomljen. Međutim da se cijelu sezonu imala ovakva igra sredine i bočnih uzela bi se titula bez problema.

Željezničar je na kraju podlegao pritisku ali treba znati da u gostima kod Krupe svi imaju problema a protiv ovako uštimanog Sarajeva stvarno nisu mogli više.

Ali treba igrati do kraja.
ultima_palabra

#47195 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Nije Sarajevo uslo u formu, nego ne znaju igrati pod pritiskom... sad da se ponove utakmice u istim okolnostima ne vjerujem da bi dobili Sirokog i Krupu na Kosevu.

Mada je meni smijesna generalno prica o nekom
pritisku u nasoj ligi... gdje jedan derbi gleda 6 milja.
N.N.

#47196 Re: Premijer liga BiH

Post by N.N. »

Kada se Savez ocituje o slucaju Bandic ? Sutra ?

Mogao bi likCe jos sutra obezbijediti opstanak ako Jajcane kazne sa npr. oduzimanjem nekoliko bodova :D

A ostavke Begica i co, nista, suti se...patka iz Faktora !?
Charuga
Globalni moderator

#47197 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

N.N. wrote:A ostavke Begica i co, nista, suti se...patka iz Faktora !?
Oni su samo, navodno, ponudili ostavke, ali sumnjam da će ih prihvatiti. Farsa kao i do sada i svugdje.
SmokingMan

#47198 Re: Premijer liga BiH

Post by SmokingMan »

bjelave wrote:
sumirprimus wrote: ma nako volimo se s tim *******..cudo jedno, ljudi bi rekli vatren zar ljubvi nase :lol:
:D
Šta se sve dešava,ne bi me ni čudilo. 8-)

Kakvko bi to prmiranje moralo biti.

Mada,to je u domenu SF-a. :D
Dr. Kuca

#47199 Re: Premijer liga BiH

Post by Dr. Kuca »

Najneregularnije prvenstvo ikad. Svako kolo po 2 suspendovana sudca. Sto se tice derbija jebiga, zna se ko je navikao da oplakuje.
bjelave

#47200 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

ultima_palabra wrote:Nije Sarajevo uslo u formu, nego ne znaju igrati pod pritiskom... sad da se ponove utakmice u istim okolnostima ne vjerujem da bi dobili Sirokog i Krupu na Kosevu.

Mada je meni smijesna generalno prica o nekom
pritisku u nasoj ligi... gdje jedan derbi gleda 6 milja.
Tacno. Mos mislit da smo u formi sta bi vam radili kad vas ovakvi polovni deremo.
A vi takvi nikakvi tvrdite da bi bili da sampioni. Samo da je postenja i obraza.
:lol:
Locked