Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kudrilo wrote:Nije problem u bošnjačkim i probosanskim klubovima. Nas je Velež prije koju godinu otresao i dao titulu Zrinjskom, sad Sarajevo. I to je normalno da je tako, sportski motiv je jak.
Problem nije dakle u toj strani, već npr da je ostao stari sistem, Vitez bi poslao juniore Zrinjskom. Boli njih neka stvar za ovu državu i trofej, mnogi od njih postoje iz inata i želje da podjebavaju ostale.
Pa to ja govorim... Hrvat će Hrvata uvijek pustiti. Bošnjo ne da neće pustiti Bošnju, nego će još jače zapeti, pa ako treba i prodati Hrvatu (Olimpic 2014., Velež 2012.).
Kad na sve to dodaš H-S kontrolu nad sudijskim i disciplinskim komisijama, jasno je da ne postoje ravnopravni uslovi učestvovanja u takmičenju.
sumirprimus wrote:obicnoj raji je svejedno, onim ni tam ni vam je da zeljo nije prvak(slucaj zastavica nisu prezalili )... bolesnicima samo sloboda,a zrinjski prvi na vjecnoj hejt listi...
tako da...ako im puste,sve poćerat redom. od precjednika,preko igraca do ekonoma..
Otkud taj hejt prema Zrinjskom, jesam li nesto propustio? Mora biti neki poseban razlog?
Znam da ima zdravog rivaliteta, da to njezno formuliramo, prema FKS i zelji, sto je i normalno. Ali nisam znao za ovo gore.
sumirprimus wrote:obicnoj raji je svejedno, onim ni tam ni vam je da zeljo nije prvak(slucaj zastavica nisu prezalili )... bolesnicima samo sloboda,a zrinjski prvi na vjecnoj hejt listi...
tako da...ako im puste,sve poćerat redom. od precjednika,preko igraca do ekonoma..
Otkud taj hejt prema Zrinjskom, jesam li nesto propustio? Mora biti neki poseban razlog?
Znam da ima zdravog rivaliteta, da to njezno formuliramo, prema FKS i zelji, sto je i normalno. Ali nisam znao za ovo gore.
ma nako volimo se s tim *******..cudo jedno, ljudi bi rekli vatren zar ljubvi nase
kudrilo wrote:Nije problem u bošnjačkim i probosanskim klubovima. Nas je Velež prije koju godinu otresao i dao titulu Zrinjskom, sad Sarajevo. I to je normalno da je tako, sportski motiv je jak.
Problem nije dakle u toj strani, već npr da je ostao stari sistem, Vitez bi poslao juniore Zrinjskom. Boli njih neka stvar za ovu državu i trofej, mnogi od njih postoje iz inata i želje da podjebavaju ostale.
Pa to ja govorim... Hrvat će Hrvata uvijek pustiti. Bošnjo ne da neće pustiti Bošnju, nego će još jače zapeti, pa ako treba i prodati Hrvatu (Olimpic 2014., Velež 2012.).
Kad na sve to dodaš H-S kontrolu nad sudijskim i disciplinskim komisijama, jasno je da ne postoje ravnopravni uslovi učestvovanja u takmičenju.
sve je to tacno.
i bas zato ne smijemo sebi dozvoliti nonsalanciju, ako vec ne chunobolju zbog koje ispustimo pehar u ciljnoj ravnini.
Kako neće biti hejt kad su ih umalo žive zapalili.
Ma to sam ja shvatio kad je cijeli stadion u selu pored Mostara pjevao: "Biće Željo kurac šampion", slaveći titulu Zrinjskog.
Ako su oni to mogli napraviti, koji svakodnevno ratuju s Hrvatima, onda će i svako drugi.
Što se tiče samog derbija "aj tinks its rezultat real" što bi rekao trener aktuelnog i budućeg šampiona.
Sarajevo je ušlo u formu ali na žalost prekasno. Puno jakih utakmica u kratkom periodu su izgleda uigrale ovaj sastav. Bek Bekić je napokon počeo igrati nakon što je cijelu sezonu bio užasan. I drugi bek Hodžić je u vrhunskoj formi. Pa i Kadušić je odigrao odlično. Štoperi, srednji red wow. Odavno Sarajevo nije ovako dobro igralo sa ovoliko trke i reda u sredini i odbrani. Doduše, napad je i dalje katastrofa. Fulaju se ziceri i oba krila su ispodprosječna u realizaciji pri čemu govorim o prosjeku ove jadne lige. Špic Bekić je doduše napredak u odnosu na onog sidraša. Kapiten je nakon sezone nasrtaja na njegovo tijelo (vjerovatno igrač sa najviše pretrpljenih prekršaja) na kraju sezone očigledno izmoren i slomljen. Međutim da se cijelu sezonu imala ovakva igra sredine i bočnih uzela bi se titula bez problema.
Željezničar je na kraju podlegao pritisku ali treba znati da u gostima kod Krupe svi imaju problema a protiv ovako uštimanog Sarajeva stvarno nisu mogli više.
Nije Sarajevo uslo u formu, nego ne znaju igrati pod pritiskom... sad da se ponove utakmice u istim okolnostima ne vjerujem da bi dobili Sirokog i Krupu na Kosevu.
Mada je meni smijesna generalno prica o nekom
pritisku u nasoj ligi... gdje jedan derbi gleda 6 milja.
ultima_palabra wrote:Nije Sarajevo uslo u formu, nego ne znaju igrati pod pritiskom... sad da se ponove utakmice u istim okolnostima ne vjerujem da bi dobili Sirokog i Krupu na Kosevu.
Mada je meni smijesna generalno prica o nekom
pritisku u nasoj ligi... gdje jedan derbi gleda 6 milja.
Tacno. Mos mislit da smo u formi sta bi vam radili kad vas ovakvi polovni deremo.
A vi takvi nikakvi tvrdite da bi bili da sampioni. Samo da je postenja i obraza.