I, da, je li "ovaj" ponudio "optički internet" ili "pristup internetu optičkim kablom". Ne kažem da su korektni ali otprilike 90 posto korisnika interneta nema pojma sta je "fiber". Već zamišljam kako komentarišu "nude i onaj viber u paketu".mirza_15 wrote:Pa objasnjeno je sta znaci fer osnova. Ovaj drugi bukvalno ponudio nesto sto nema. A cini mi se da i oni slicno reklamiraju svoju telefonsku uslugu.
Sent from my mobile phone using Tapatalk
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
nemezis
#47151 Re: RE: Re: BHTelecom All About
-
nemezis
#47152 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Oprostite na off topicu. Je li hoćeš da kažeš da ni kod njih nisu neograničeni razgovori na fiksnoj? Ja kada čitam na stranici, zaključim da jesu mada negdje u pitanjima nađem da se mogu zvati svi (čuj, svi) a razgovori unutar njihove mreže i grupe su besplatni. A u opisu paketa stoji 0 KM/min prema svim fiksnim mrežama.mirza_15 wrote:Pa objasnjeno je sta znaci fer osnova. Ovaj drugi bukvalno ponudio nesto sto nema. A cini mi se da i oni slicno reklamiraju svoju telefonsku uslugu.
- drug_profi
#47153 Re: BHTelecom All About
Vidi drug, razlika je nebo i zemlja.mirza_15 wrote:Reklamira i tm pakete koji nisu svima dostupni.
Cak su i nekakve fiber pakete ubacili kojima sam se grohotom smijao kada su bili u najavi. E to je tek prava ubleha.
BHT mi ne može dati brže od 8,5 DL interneta. I to plaćam oko 30 maraka. Da ne pričamo dalje o nekoj aplikaciji TV streaminga na tu liniju jer bi to bilo ni na šta nalik.
Telemach mi evo odavno nudi za oko 40 KM kroz žicu koja je odavno instalirana (još dok Moja TV nije ni postojala) 120 TV kanala, 30 radio kanala i net brzine 40/3.
Mislim, daj molim te objasni kako to BHT misli dobiti korisnika, kad mi ni hebeni solo ADSL niste mogli ubrzati kada sam zatražio i imao namjeru plaćati nerazumno skupu mjesečnu pretplatu u visini gore pomenutog telemahovog paketa (a vidi rezlike i u brzini neta i u ponudi kanala)?
-
mirza_15
#47154 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About
1500 minuta prema svima kao i kod bh telecoma. 0,03 KM uspostava poziva prema drugim mrezama, a u njihovoj nema uspostave. Isto tako je i u bh telecomu samo sto je baza ovih bez naplate uspostave nemjerljivo veca. Uz to, kod tm-a je voip telefon koji nije 100% pouzdan.nemezis wrote:Oprostite na off topicu. Je li hoćeš da kažeš da ni kod njih nisu neograničeni razgovori na fiksnoj? Ja kada čitam na stranici, zaključim da jesu mada negdje u pitanjima nađem da se mogu zvati svi (čuj, svi) a razgovori unutar njihove mreže i grupe su besplatni. A u opisu paketa stoji 0 KM/min prema svim fiksnim mrežama.mirza_15 wrote:Pa objasnjeno je sta znaci fer osnova. Ovaj drugi bukvalno ponudio nesto sto nema. A cini mi se da i oni slicno reklamiraju svoju telefonsku uslugu.
-
probook
#47155 Re: BHTelecom All About
Ja na vasem mjestu ne bih ni spominjao Hd paket, vidi programa:
Face
Bht1
Al jazeera
4-tiri arene
Dorcel xxx
Elta
Hayat
City tv
Mtv Igman
Jedino Arene valjaju. BHT brsplatan, AJ besplatna, Hayat nije los, ostalo srednja zalost. Ali bitno je da fino zvuci pno 12 HD kanala, da nema Arena q* ne bi valjalo
Face
Bht1
Al jazeera
4-tiri arene
Dorcel xxx
Elta
Hayat
City tv
Mtv Igman
Jedino Arene valjaju. BHT brsplatan, AJ besplatna, Hayat nije los, ostalo srednja zalost. Ali bitno je da fino zvuci pno 12 HD kanala, da nema Arena q* ne bi valjalo
- drug_profi
#47156 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Ne, izlaz se plaća, WC se plaća, wc se plaća...nemezis wrote:Pa ja i rekao da su isti. Nije bitno sto je objašnjen pojam "na fer.osnovi" nego što se koristi pojam "neograničeno" za nesto sto nije neograničeno. Pa zamisli da stoji oglasmirza_15 wrote:Pa objasnjeno je sta znaci fer osnova. Ovaj drugi bukvalno ponudio nesto sto nema. A cini mi se da i oni slicno reklamiraju svoju telefonsku uslugu.
PREMIJERA FILMA ABC ULAZ BESPLATAN!
* naknada za gledanje 5 KM.
Problem je što ljudi ne shvataju da ne postoji ništa besplatno. Meni čim nude nešto besplatno ja odmah sve oči otvorim da vidim gdje će me to uzeti (zajebati). Po meni, a takve usluge najradije uzimam, najpoštenije je kad mi kaže ponuda - ovoliko je ovo, ovoliko je ono, drugih troškova nema, pa izvoli sam odluči. A ova šuplja sa npr. Tlemahovim fiksnim gdje mi uzme cenera pod velikim naslovom besplatni razgovori, pa mi naplaćuje uspostavu poziva, pa mi naplati svaki poziv ka mobilnim itd, izadje me na kraju 20-30 maraka račun za telefon, a od onih besplatnih minuta ja potrošio 10. I tako me ta besplatna minuta došla po marku svaka. Plus PDV.
-
febo_acm
#47157 Re: BHTelecom All About
Vidis meni te Arene vade dusu... fks, milan, serie a, lp,el... Sk me fakticki uopste ne interesuje sa englezima i spancima. Najradije bi samo uzeo net jedno 40mbs i hd areneprobook wrote:Ja na vasem mjestu ne bih ni spominjao Hd paket, vidi programa:
Face
Bht1
Al jazeera
4-tiri arene
Dorcel xxx
Elta
Hayat
City tv
Mtv Igman
-
mirza_15
#47158 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Prvo: kada si trazio?drugi profil wrote:Vidi drug, razlika je nebo i zemlja.mirza_15 wrote:Reklamira i tm pakete koji nisu svima dostupni.
Cak su i nekakve fiber pakete ubacili kojima sam se grohotom smijao kada su bili u najavi. E to je tek prava ubleha.
BHT mi ne može dati brže od 8,5 DL interneta. I to plaćam oko 30 maraka. Da ne pričamo dalje o nekoj aplikaciji TV streaminga na tu liniju jer bi to bilo ni na šta nalik.
Telemach mi evo odavno nudi za oko 40 KM kroz žicu koja je odavno instalirana (još dok Moja TV nije ni postojala) 120 TV kanala, 30 radio kanala i net brzine 40/3.
Mislim, daj molim te objasni kako to BHT misli dobiti korisnika, kad mi ni hebeni solo ADSL niste mogli ubrzati kada sam zatražio i imao namjeru plaćati nerazumno skupu mjesečnu pretplatu u visini gore pomenutog telemahovog paketa (a vidi rezlike i u brzini neta i u ponudi kanala)?
Drugo: ako ne moze kod tebe jel mislis da ne moze ni kod koga?
Dobrinja, saraj polje, a.polje, olimpijsko, breka, kovaci, vratnik, gazin han, sirokaca, c.vila od vjetrenjace do kruznog toka, dio buljakovog potoka, sokolje, brijesce, dijelovi oko glavnih posta (malta, obala, b.carsija, ilidza)..... Mrsko mi da dalje nabrajam. Evo svima njima moze, a od sljedece godine ce citavo kosevsko i ciglane imati ftth (pravi jer to jedino telecom radi), a bice rijesena i otoka i grbavica2 brzo.
-
febo_acm
#47159 Re: RE: Re: BHTelecom All About
mirza_15 wrote:Prvo: kada si trazio?drugi profil wrote:Vidi drug, razlika je nebo i zemlja.mirza_15 wrote:Reklamira i tm pakete koji nisu svima dostupni.
Dobrinja, saraj polje, a.polje, olimpijsko, breka, kovaci, vratnik, gazin han, sirokaca, c.vila od vjetrenjace do kruznog toka, dio buljakovog potoka, sokolje, brijesce, dijelovi oko glavnih posta (malta, obala, b.carsija, ilidza)..... Mrsko mi da dalje nabrajam. Evo svima njima moze, a od sljedece godine ce citavo kosevsko i ciglane imati ftth (pravi jer to jedino telecom radi), a bice rijesena i otoka i grbavica2 brzo.
Stup?
-
mirza_15
#47160 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About
Tibre su pokrivene i one nove zgrade sto jos nisu useljene (izvor). Inace je sva novogradnja kvalitetno pokrivena (fttb ili ftth).febo_acm wrote:mirza_15 wrote:Prvo: kada si trazio?drugi profil wrote: Vidi drug, razlika je nebo i zemlja.
Stup?
- drug_profi
#47161 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Tražio prije cca pola godine kad ste imali onu akciju sa nešto nižom pretplatom za 12 mjeseci.mirza_15 wrote:Prvo: kada si trazio?drugi profil wrote:Vidi drug, razlika je nebo i zemlja.mirza_15 wrote:Reklamira i tm pakete koji nisu svima dostupni.
Drugo, nabrajaš mi neke kvartove po Sarajevu za koje mi puca q. Meni ne može i to mi je jedino bitno.
DAKLE MENI NE MOŽE, kontaš?
I šta meni ostaje? Lagano preseliti sve sa bih.net.ba na gmail i preći na telemah net.
-
nemezis
#47162 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About
Dakle, ubleha i jedni i drugi. A ništa ne reče za poređenje Trio grande i Full, koji je bolji? A voip, zašto ga Telekom koristi ako nije pouzdan 100%? Mislim, znam da nije pouzdan, ali zašto se koristi?mirza_15 wrote:1500 minuta prema svima kao i kod bh telecoma. 0,03 KM uspostava poziva prema drugim mrezama, a u njihovoj nema uspostave. Isto tako je i u bh telecomu samo sto je baza ovih bez naplate uspostave nemjerljivo veca. Uz to, kod tm-a je voip telefon koji nije 100% pouzdan.nemezis wrote:Oprostite na off topicu. Je li hoćeš da kažeš da ni kod njih nisu neograničeni razgovori na fiksnoj? Ja kada čitam na stranici, zaključim da jesu mada negdje u pitanjima nađem da se mogu zvati svi (čuj, svi) a razgovori unutar njihove mreže i grupe su besplatni. A u opisu paketa stoji 0 KM/min prema svim fiksnim mrežama.mirza_15 wrote:Pa objasnjeno je sta znaci fer osnova. Ovaj drugi bukvalno ponudio nesto sto nema. A cini mi se da i oni slicno reklamiraju svoju telefonsku uslugu.
-
nemezis
#47163 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About
Slažem se, tanka je granica izmedju lažnog oglasavanja i ovoga sto oni rade.drugi profil wrote:Ne, izlaz se plaća, WC se plaća, wc se plaća...nemezis wrote:Pa ja i rekao da su isti. Nije bitno sto je objašnjen pojam "na fer.osnovi" nego što se koristi pojam "neograničeno" za nesto sto nije neograničeno. Pa zamisli da stoji oglasmirza_15 wrote:Pa objasnjeno je sta znaci fer osnova. Ovaj drugi bukvalno ponudio nesto sto nema. A cini mi se da i oni slicno reklamiraju svoju telefonsku uslugu.
PREMIJERA FILMA ABC ULAZ BESPLATAN!
* naknada za gledanje 5 KM.
Problem je što ljudi ne shvataju da ne postoji ništa besplatno. Meni čim nude nešto besplatno ja odmah sve oči otvorim da vidim gdje će me to uzeti (zajebati). Po meni, a takve usluge najradije uzimam, najpoštenije je kad mi kaže ponuda - ovoliko je ovo, ovoliko je ono, drugih troškova nema, pa izvoli sam odluči. A ova šuplja sa npr. Tlemahovim fiksnim gdje mi uzme cenera pod velikim naslovom besplatni razgovori, pa mi naplaćuje uspostavu poziva, pa mi naplati svaki poziv ka mobilnim itd, izadje me na kraju 20-30 maraka račun za telefon, a od onih besplatnih minuta ja potrošio 10. I tako me ta besplatna minuta došla po marku svaka. Plus PDV.
- Benq
#47164 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About
Dragi mirza kakvi su ovo auto-golovi ? I na mojatv je voip telefon , to da nije 100% pouzdan je djelimicno tacno jedino ako je losa infrastruktura , kod mene npr u ovih 5 godina koristenja nikad stucnuo nije a ne nesto drugo , dok negdje gdje je losa infrastruktura normalno da ce imati i probleme.mirza_15 wrote: 1500 minuta prema svima kao i kod bh telecoma. 0,03 KM uspostava poziva prema drugim mrezama, a u njihovoj nema uspostave. Isto tako je i u bh telecomu samo sto je baza ovih bez naplate uspostave nemjerljivo veca. Uz to, kod tm-a je voip telefon koji nije 100% pouzdan.
-
jarobot
#47165 Re: BHTelecom All About
Mirza_15 meni su opet nešto čeprkali po profilu i sad je popravljeno ono što je tebe zbunjivalo ( prvo kažu ne može ,a kad se naklatiš zvati svaki dan onda može ) , znači popravljena je maksimalna dostižna brzina sa nekih 15000 kbps na 21100 kbps , noise magrin sa 10,9 na 14,9 dB ali trenutna brzina nije popravljena ostalo je oko 11 MB/s bez STB_a , doduše još uvijek čekam da do kraja realizuju paket 1 , debila još nema sa VDSL modelom iako je prošlo 25 dana kako je poslano u realizaciju. Čekam ponedjeljak pa opet zvati 1444 i pisati mail dok nedosad onima u Sarajevu i sami ne donesu VDSL modem u USK...
.Katastrofa je rad montera na terenu

-
uvijekIInikadI
#47166 Re: BHTelecom All About
Puno zi je lakse da zoves 037 i dodjes u direktni kontakt sa osobom zaduzenom za realizaciju naloga za tebe jer ce ti reci vise konkretnih pojedinosti vezanih za tvoj zahtjev. 
-
mirza_15
#47167 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About
Kakvi crni auto-golovi. Kod bh telecoma mozes birati izmedju pots-a i voip-a i 90% raje ima pots.Benq wrote:Dragi mirza kakvi su ovo auto-golovi ? I na mojatv je voip telefon , to da nije 100% pouzdan je djelimicno tacno jedino ako je losa infrastruktura , kod mene npr u ovih 5 godina koristenja nikad stucnuo nije a ne nesto drugo , dok negdje gdje je losa infrastruktura normalno da ce imati i probleme.mirza_15 wrote: 1500 minuta prema svima kao i kod bh telecoma. 0,03 KM uspostava poziva prema drugim mrezama, a u njihovoj nema uspostave. Isto tako je i u bh telecomu samo sto je baza ovih bez naplate uspostave nemjerljivo veca. Uz to, kod tm-a je voip telefon koji nije 100% pouzdan.
S druge strane voip je integrisan sa iptv pa nudi neke dodatne mogucnosti koje nisu dostupne na pots ni kod konkurencije.
S trece strane i voip kod bh telecoma radi bolje nego kod konkurencije.
Mreza bh telecoma je prevashodno gradjena za telefoniju. Zahtjevana pouzdanost pots telefonije je 5 devetki sto znaci da u toku godinu dana mora biti raspoloziva 99,999% vremena. To sa voip-om nije slucaj. Pots radi i kada nema struje. Mislim, svi smo to koristili ili koristimo tako da je izlisno objasnjavati kako to radi.
Ako bi poredali po kvalitetu to bi izgledalo ovako:
Voip kod konkurencije-voip bh telecom-pots.
Imam i previse informacija pa da mogu donijeti ovakav zakljucak.
-
mirza_15
#47168 Re: RE: Re: BHTelecom All About
A vidis da sam bio u pravu za tojarobot wrote:Mirza_15 meni su opet nešto čeprkali po profilu i sad je popravljeno ono što je tebe zbunjivalo ( prvo kažu ne može ,a kad se naklatiš zvati svaki dan onda može ) , znači popravljena je maksimalna dostižna brzina sa nekih 15000 kbps na 21100 kbps , noise magrin sa 10,9 na 14,9 dB ali trenutna brzina nije popravljena ostalo je oko 11 MB/s bez STB_a , doduše još uvijek čekam da do kraja realizuju paket 1 , debila još nema sa VDSL modelom iako je prošlo 25 dana kako je poslano u realizaciju. Čekam ponedjeljak pa opet zvati 1444 i pisati mail dok nedosad onima u Sarajevu i sami ne donesu VDSL modem u USK...![]()
![]()
.Katastrofa je rad montera na terenu
![]()
- Benq
#47169 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About
Koje dodatne mogucnosti ?mirza_15 wrote: S druge strane voip je integrisan sa iptv pa nudi neke dodatne mogucnosti koje nisu dostupne na pots ni kod konkurencije.
Ne znam sta radi bolje , ali ko ima dobro odradjenu infrastrukturu i kvalitetan signal (kao ja npr) nece sigurno imati nikakvih problema niti prekida sto se tice telefona. Vjerovao ili ne ja sam za sve ove godine koristenja kablovske tehnicku sluzbu pozvao 4 puta , jednom korigovali signal na pojacalu , jednom zamijenili spliter u stanu , jednom mijenjali resiver i konektore na kablovima na moju inicijativu.
Tako da oni koji se zale na problem sa telefonom kod konkurencije zapravo imaju problem ili u stanu sa instalacijom ili generalno sa kvalitetom signala. Sama usluga telefonije je i vise nego odlicna.
-
mirza_15
#47170 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About
Na voip-u ima nekih opcija kojih nema na potsu poput prikaza broja pozivaoca na tv-u, odbijanja poziva pomocu daljinskog i slicno. Za razliku od voipa za pots je potrebna dodatna oprema i drugaciji nacin prenosa.nemezis wrote:
A voip, zašto ga Telekom koristi ako nije pouzdan 100%? Mislim, znam da nije pouzdan, ali zašto se koristi?
-
kreker
#47171 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About
Jel te bolan stid. Vrijeđaš ljude koji imaju problema sa telefonom kako imaju problema u stanu i instalacijama i braneći TM.Benq wrote:Koje dodatne mogucnosti ?mirza_15 wrote: S druge strane voip je integrisan sa iptv pa nudi neke dodatne mogucnosti koje nisu dostupne na pots ni kod konkurencije.
Ne znam sta radi bolje , ali ko ima dobro odradjenu infrastrukturu i kvalitetan signal (kao ja npr) nece sigurno imati nikakvih problema niti prekida sto se tice telefona. Vjerovao ili ne ja sam za sve ove godine koristenja kablovske tehnicku sluzbu pozvao 4 puta , jednom korigovali signal na pojacalu , jednom zamijenili spliter u stanu , jednom mijenjali resiver i konektore na kablovima na moju inicijativu.
Tako da oni koji se zale na problem sa telefonom kod konkurencije zapravo imaju problem ili u stanu sa instalacijom ili generalno sa kvalitetom signala. Sama usluga telefonije je i vise nego odlicna.
- Steph
#47172 Re: BHTelecom All About
Vrijeđa?

-
mirza_15
#47173 Re: BHTelecom All About
Ma bezveze sada da ulazim u raspravu ima-nema problema. Meni se cini da su skoro svi koji su uzeli telefoniju kod konkurencije imali neki problem. Najcrnje je kad imas problem a toga nisi ni svjestan jer te ljudi ne mogu dobiti, a ti i ne znas da ti telefon ne radi. To se ne moze porediti sa pouzdanoscu koju nudi pots.
- krakatoa
#47174 Re: BHTelecom All About
Logika TM padobranaca:
1. Pots ne koristim i zbog toga nije prednost;
2. Moj Izbor ne koristim jer sam KONVERTOVAN na drugu mrežu i zbog toga nije prednost;
3. Meni treba 40 MBit/s tako da tih 50MBit/s za manju cijenu nije prednost;
4. Tetka od komšinice moga rođaka je čula da je Telemach internet mnogo bolji i da bolje radi Viber na Fiber i zbog toga BHT ne valja;
5. Da BHT sve da besplatno, Telemach je bolji.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
1. Pots ne koristim i zbog toga nije prednost;
2. Moj Izbor ne koristim jer sam KONVERTOVAN na drugu mrežu i zbog toga nije prednost;
3. Meni treba 40 MBit/s tako da tih 50MBit/s za manju cijenu nije prednost;
4. Tetka od komšinice moga rođaka je čula da je Telemach internet mnogo bolji i da bolje radi Viber na Fiber i zbog toga BHT ne valja;
5. Da BHT sve da besplatno, Telemach je bolji.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- Steph
#47175 Re: BHTelecom All About
Kada uposlenik piše ovakav post i na sedam tema na mrtvo ime brani BHT (agresivno), onda znaš da trebaš bježati od te firme.