Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#47151 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

rumenige_brajtner wrote: ako zrinjski uzme titulu, kriv je fkž prije svih, jer nije dobio krupu i jer je izgubio utakmicu koju nije smio izgubit. što se tiče utakmice zrinjski - sloboda, nemamo šta pričat o tome, to su gamad već završila 100%
gamad?
jel te stid?
rumenige_brajtner

#47152 Re: Premijer liga BiH

Post by rumenige_brajtner »

plain vanilla wrote:
rumenige_brajtner wrote: ako zrinjski uzme titulu, kriv je fkž prije svih, jer nije dobio krupu i jer je izgubio utakmicu koju nije smio izgubit. što se tiče utakmice zrinjski - sloboda, nemamo šta pričat o tome, to su gamad već završila 100%
gamad?
jel te stid?
jok eto, sportski prijatelji iz mostara. aj odjebi
plain vanilla

#47153 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

rumenige_brajtner wrote:
plain vanilla wrote:
gamad?
jel te stid?
jok eto, sportski prijatelji iz mostara. aj odjebi
becka skola, nema sta :-)

vi niste bili u stanju pobijediti Krupu niti uzeti jedan bod od Sarajeva
ali eto, Zrinjski se treba dogovarati da bi pobijedio Slobodu na svom terenu, i to dok Zrinjski igra za titulu, a Sloboda za drvenu medalju :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#47154 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Sta god se desilo desilo se. Ili sto kaze Hari Mata Hari sto je biloooooo biloooooo jeeeeeeee.

Idemo dalje, da se ostvari larsonova kletva da smo najveci favoriti i da osvajamo titulu insAllah. :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#47155 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

made_in_sarajevo wrote:
ps. uhvatili se svi penala u Bijeljini,a gdje je PRESMJESAN crveni karton onom iz Zrinjskom, cak i Boro gigant svih giganata kaze da veze nema sa crvenim isto kao ni penal.
Nema veze sa crvenim, ali je bio faul.
Al je svakako vece guranje penal u 92. minuti (a nije vidjelo penala).
Pitar s Kariba

#47156 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar s Kariba »

Ja ću iskreno reći da bi mi bilo draže da je Željo prvak nego Zrinjski, ali .... Puštati im derbi JOK!!
Nek' rade drugi šta hoće, namještaju, kupuju, dogovaraju ... njima njihovo, nama naše! Saraj'vo je ime, Sarajev'o je veličina, Saraj'vo je historija i tradicija ... Dostojanstvo i obraz su vredniji od bodova i titula.
Igrati, boriti se na terenu, časno i pošteno, pa šta bude neka bude!

(Ovdje neću reći da nikad Sarajevo u svojoj historiji nije dogovaralo i muljalo utakmice .. Bilo je raznih ljudi, raznih profila i karaktera, bilo je i garant i toga, ali sad je očigledno da nije bilo i NIKAD ni ne treba da bude)
rumenige_brajtner

#47157 Re: Premijer liga BiH

Post by rumenige_brajtner »

plain vanilla wrote: becka skola, nema sta :-)

ali eto, Zrinjski se treba dogovarati da bi pobijedio Slobodu na svom terenu, i to dok Zrinjski igra za titulu, a Sloboda za drvenu medalju :mrgreen:
moja poenta je bila da zrinjski neće ništa prepustit slučaju. to što ti ne možeš shvatit od prve nije moj problem.
što se tiče bečke škole, nabijem i tebe i bečku školu na qrac, idi kući pa pametuj.
Tomahawk11
Globalni moderator

#47158 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Pitar s Kariba wrote:Ja ću iskreno reći da bi mi bilo draže da je Željo prvak nego Zrinjski, ali .... Puštati im derbi JOK!!
Ovo ja pricam cijelo vrijeme :thumbup:
Komsiluk je sam sebe uhako, a ovo s penalomu Bijeljini je posebna prica.
plain vanilla

#47159 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

rumenige_brajtner wrote:
plain vanilla wrote: becka skola, nema sta :-)

moja poenta je bila da zrinjski neće ništa prepustit slučaju. to što ti ne možeš shvatit od prve nije moj problem.
što se tiče bečke škole, nabijem i tebe i bečku školu na qrac, idi kući pa pametuj.
:jbt:
made_in_sarajevo

#47160 Re: Premijer liga BiH

Post by made_in_sarajevo »

Tomahawk11 wrote:
made_in_sarajevo wrote:
ps. uhvatili se svi penala u Bijeljini,a gdje je PRESMJESAN crveni karton onom iz Zrinjskom, cak i Boro gigant svih giganata kaze da veze nema sa crvenim isto kao ni penal.
Nema veze sa crvenim, ali je bio faul.
Al je svakako vece guranje penal u 92. minuti (a nije vidjelo penala).
bio je faul ali nije i crveni i tako kad se gleda u tom trenutku Radnik i sudija su za Zelju radili.

mozda su pare kasnile iz Mostara za sudiju :D
ultima_palabra

#47161 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Ali nešto ne vidim da je Bandić telefonski suspendovan. A i da bude, koga sad zaboli kurac.

Sad vidimo šta je bila pozadina one hampe na Želju, suspenzije sudija svako kolo nakon situacija koje su bile ni tamo ni vamo.
Ripicipi

#47162 Re: Premijer liga BiH

Post by Ripicipi »

Pitar s Kariba wrote:Ja ću iskreno reći da bi mi bilo draže da je Željo prvak nego Zrinjski, ali .... Puštati im derbi JOK!!
Aj disagri...
Jebeni sport gledam kao jebeni sport, a ne Bosnjaci (a Sarajevo ne smatram bosnjackim) vs Hrvati ili sta vec...
U ovoj smijesnoj ligi zeljeznksjdksj gledam kao najveceg i jedinog SPORTSKOG rivala, tako da ako vec nismo mi prvaci, moze biti bilo ko drugi samo da nisu oni.
Travnik, Zrinjski, Brotnjo ili Krupa meni je svejedno...

Citanje ovih naleta "patriotizma" mi postaje sve degutantnije.
Last edited by Ripicipi on 22/05/2017 10:09, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#47163 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Banned user for reason “Kršenje pravila foruma, vrijeđanje, nepoštivanje upozorenja”
» made_in_sarajevo

14 dana

Fudo Bosna wrote:
alberto_tomba wrote:Fudo, Fudo,
Polizi nam mudo
Ti si nesto ozbiljno pobrkao
Dok si nam usnicama cunu drkao
Ocito da je to tvoj "vrh", odgoja i obrazovanja , to sto pises drugima na forumu , te "epitete" , dijeli sa onima koji su te to naucili , sa svojim ukucanima, a na forumu se drugar drzi teme , a mani se vrijedjanja forumasa !
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma, vrijeđanje, nepoštivanje upozorenja”
» Fudo Bosna
» alberto_tomba

21 dan

rumenige_brajtner wrote:jok eto, sportski prijatelji iz mostara. aj odjebi
rumenige_brajtner wrote:što se tiče bečke škole, nabijem i tebe i bečku školu na qrac, idi kući pa pametuj.
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma, vrijeđanje, vrijeđanje”
» rumenige_brajtner

14 dana
Obi Wan Bosnian

#47164 Re: Premijer liga BiH

Post by Obi Wan Bosnian »

Što se mene tiče u BH fudbalu postoje samo 2 prava kluba: Sarajevo i Željezničar.

Svrha ostalih klubova je da protiv njih igraju Sarajevo i Željezničar i skupljaju bodove ili kiksaju.

Ako Sarajevo neće biti šampion onda je NAJVEĆI prioritet da ni Željo ne bude šampion. U tom slučaju smatram da se sezona završila nerješeno.

Za mene postoje samo 3 moguća rezultata svake sezone:
1. Sarajevo šampion
X. Nerješeno (ni Sarajevo ni Željo nisu šampioni)
2. Željo šampion

Ne poznajem nijednog navijača zrinjskog ili širokog. Nemam nikakav kontakt sa navijačima tih pomoćnih klubova. Što se mene tiče oni i ne postoje. A sa druge strane pola rodbine i pola prijatelja navija za Želju. Sa njima sam stalno u kontaktu i razgovaramo/zezamo jedni druge.

Politički kontekst u smislu etničkih grupa? Pa nema ga jer se fudbal nikako ne odražava na politička prava Bošnjaka ili Hrvata. Ako Sarajevo ne može biti šampion jedini sljedeći prioritet je da ne bude ni Željo. Tačka.
bjelave

#47165 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

Sumi, hoce li Sloboda upirati sljedece kolo ili ce uigravati tim za sljedecu sezonu?
Ako vas lijepo zamole nije red da ih odbijte. Valjali su i oni vama.
sumirprimus

#47166 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

obicnoj raji je svejedno, onim ni tam ni vam je da zeljo nije prvak(slucaj zastavica nisu prezalili :D)...
bolesnicima samo sloboda,a zrinjski prvi na vjecnoj hejt listi...
tako da...ako im puste,sve poćerat redom. od precjednika,preko igraca do ekonoma..
sumirprimus

#47167 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Obi Wan Bosnian wrote:Što se mene tiče u BH fudbalu postoje samo 2 prava kluba: Sarajevo i Željezničar.

Svrha ostalih klubova je da protiv njih igraju Sarajevo i Željezničar i skupljaju bodove ili kiksaju.

Ako Sarajevo neće biti šampion onda je NAJVEĆI prioritet da ni Željo ne bude šampion. U tom slučaju smatram da se sezona završila nerješeno.

Za mene postoje samo 3 moguća rezultata svake sezone:
1. Sarajevo šampion
X. Nerješeno (ni Sarajevo ni Željo nisu šampioni)
2. Željo šampion

Ne poznajem nijednog navijača zrinjskog ili širokog. Nemam nikakav kontakt sa navijačima tih pomoćnih klubova. Što se mene tiče oni i ne postoje. A sa druge strane pola rodbine i pola prijatelja navija za Želju. Sa njima sam stalno u kontaktu i razgovaramo/zezamo jedni druge.

Politički kontekst u smislu etničkih grupa? Pa nema ga jer se fudbal nikako ne odražava na politička prava Bošnjaka ili Hrvata. Ako Sarajevo ne može biti šampion jedini sljedeći prioritet je da ne bude ni Željo. Tačka.
klasika..
ovako smo mi izgubili kanton,a vi drzavu... :D
Pitar s Kariba

#47168 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar s Kariba »

Ripicipi wrote:
Aj disagri...
Jebeni sport gledam kao jebeni sport, a ne Bosnjaci (a Sarajevo ne smatram bosnjackim) vs Hrvati ili sta vec...
U ovoj smijesnoj ligi zeljeznksjdksj gledam kao najveceg i jedinog SPORTSKOG rivala, tako da ako vec nismo mi prvaci, moze biti bilo ko drugi samo da nisu oni.
Travnik, Zrinjski, Brotnjo ili Krupa meni je svejedno...

Citanje ovih naleta "patriotizma" mi postaje sve degutantnije.
Gdje sam ja spomenuo Bošnjake i "patriotizam"? Željo mi je, kad se čovjek izdigne iznad nivoa prepucavanja zadrtih primitivaca kojih svugdje ima, draži prvenstveno jer je klub iz mog grada i jer masa meni dragih ljudi (rodbina, prijaelji) navija za njega i uživa u njegovim uspjesima.
E sad, ako već hoćeš ubaci i ovo sve ostalo (da ti bude degutantno), ali je prvenstveno ovo prvo. I ovako i onako Željo mi je draži od Zrinjskog.
emigrazione

#47169 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

Meni vala nije, dabogda se raspo jos danas ako ikako moze...
sumirprimus

#47170 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

lendric wrote:Sloboda će pustiti Zrinjskog, odlazi uprava Slobode jer nije izborila europu, odlazi uprava Željezničara jer nije osvojila titulu, Senad Mujkanović preuzima Željezničar, ostalo je historija
libo nas mi smo najnetrofejniji nismo ni naucili,...
al vi :pisnuo: ovo propustit.,pa ovo nije za leksaurina ni persena, ovo je ba za heroina :cuga: :djidovoma:
ultima_palabra

#47171 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Razmišljam i ja slično o vama (ko ne bi kad vidi onu scenu sa zapada), ali takva razmišljanja će, između ostalog, napraviti od Zrinjskog Juventus/Bayern ove lige.
sumirprimus

#47172 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

ma ja vjerujem da kremenko ima pravi info i da ne laze, da je bilo nekog sranja vama sa igracima i trenerom..
ovo ovako propustit, s nama vec ste djelovali lose..
al bezveze drobit o ekipi koja je bar u el otisla,a moji odose nazad u kokuruz dje su i navikli potez svatovac/poljice :lol:
Ripicipi

#47173 Re: Premijer liga BiH

Post by Ripicipi »

emigrazione wrote:Meni vala nije, dabogda se raspo jos danas ako ikako moze...
Ma dobro, ja volim sto imamo gradski derbi, ali da im zelim svaki moguci neuspjeh, to svakako.
Last edited by Ripicipi on 22/05/2017 10:58, edited 1 time in total.
kudrilo

#47174 Re: Premijer liga BiH

Post by kudrilo »

Nije problem u bošnjačkim i probosanskim klubovima. Nas je Velež prije koju godinu otresao i dao titulu Zrinjskom, sad Sarajevo. I to je normalno da je tako, sportski motiv je jak.

Problem nije dakle u toj strani, već npr da je ostao stari sistem, Vitez bi poslao juniore Zrinjskom. Boli njih neka stvar za ovu državu i trofej, mnogi od njih postoje iz inata i želje da podjebavaju ostale.
ZonFon

#47175 Re: Premijer liga BiH

Post by ZonFon »

ultima_palabra wrote:Razmišljam i ja slično o vama (ko ne bi kad vidi onu scenu sa zapada), ali takva razmišljanja će, između ostalog, napraviti od Zrinjskog Juventus/Bayern ove lige.
Zrinjski ce postati Juve/Bajern zbog nesposobnosti vase i nase uprave do dovede sutrucne osobe kako na klupu tako i na terenu.
Locked