Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

johnnykola

#47126 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

TV 1000 23.05.

Humoristični ep redatelja Stevena Spielberga (Jaws, Schindler's List) nominaran je za tri nagrade Oscar. Scenarij za film napisali su Robert Zemeckis (Back to the Future) i Bob Gale, dok su u jednoj od glavnih uloga pojavljuje legendarni John Belushi (Blues Brothers).

Ekstravagantne scene specijalnih efekata vrhunac su ove urnebesne lakrdije smještene u Los Angeles nekoliko dana nakon napada na Pearl Harbour kada je panika od japanske invazije grad pretvorila u potpuni kaos. Ludi likovi divljaju bulevarom Hollywood, a manični serviseri, fanatični vlasnici trgovina, rasplakane djevojčice i posvađani nacisti okupljeni su u ovoj komediji koja sadrži i parodiju na početnu scenu Spielbergovog filma Ralje.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu C3:

Image

Film na TV-u
tempuser

#47127 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tempuser »

Kad se pojavio u kinima kod nas preveden kao Luda invazija na Kaliforniju.
vicious

#47128 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by vicious »

Disobedience (2017)
Na ovaj slučajno naletih na čini mi se Cinemaxu, ni sam ne znam je li za ovu temu ili za onu drugu :lol:
S jedne strane neloša dramica, odlična gluma, a s druge opet nekako fali mu nešto u realizaciji, utisak je da je moglo i puno bolje.
Čini mi se da mu je i ova ocjena na imdb taman (6.6).

(mali spoiler) :D
@karanana, preporuka: dvije Rachelke (McAdams i Weisz) guraju jedna drugoj ruke u gaćice! ;)
SmokingMan

#47129 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by SmokingMan »

Za one koji nisu gledali.... :thumbup:

Image
SmokingMan

#47130 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by SmokingMan »

Image
kakavdanakneiskustvu

#47131 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

SmokingMan wrote:Image

:thumbup:
SmokingMan

#47132 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by SmokingMan »

Image
mayab

#47133 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by mayab »

dr.gog wrote:Upravo odgledao John Wick 2.

Površno, ofucano, viđeno već sto puta. Radnja bez dubine i smisla. Akcija dobra, ali nakon nekog vremena zamorna zbog - gluposti.

Film je kompilacija stuntova koji se ponavljaju iz scene u scenu, fazona James Bonda, Kingsmana, MI Toma Cruisea, elem udrobljeno do besmisla.
Film vrijedi tačno toliko dugo dok ne pojedete veliku kantu užeglih kokica u prebučnom Cinema cityju.

Keanu Reeves je dostojanstveno iznio ovu katastrofu kao glumac, dok su ostali užasno loši. Laurence Fishburnu bolje je da se nije ni pojavio u filnu sa svojom retard interpretacijom "kralja prosjaka".
Nakon sto sam u dva navrata slucajno "naletao" na JW 2 i gledao u dijelovima, sinoć sjednem i pogledam cijeli, preglupo, prenaivno, prenapucano, uzasno!
Prvi dio je ipak "KUM" za ovaj drugi isprdak :skoljka:
Vidim da je u dolasku treći dio, stvarno ne znam šta da očekujemo :-?
deyan

#47134 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by deyan »

Pororoca
https://www.imdb.com/title/tt5242548/

Image

Neko je negde preporucio i zahvalan sam mu na tome.
Intezivan, tezak kao crna zemlja.

PS. Ako imate nesto slicno, pucajte slobodno.
medvjed23

#47135 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

What would you do if you knew you only had one minute to live?

Image
dezurni_ucenik

#47136 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dezurni_ucenik »

Source Code je :thumbup:
medvjed23

#47137 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

za moj ukus, previše začinjen optimizmom, al ukupan dojam jeste :thumbup:
dezurni_ucenik

#47138 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dezurni_ucenik »

Ak ti je previse zacinjen optimizmom onda preporucujem End Of Watch isto sa Gylenhallom.
omar little

#47139 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

source code bas dobar film. radio onaj englez sto je radio the moon sa sam rockwellom koji mi je jos drazi.
dezurni_ucenik

#47140 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dezurni_ucenik »

omar little wrote:source code bas dobar film. radio onaj englez sto je radio the moon sa sam rockwellom koji mi je jos drazi.

Duncan Jones sin od David Bowieja.
johnnykola

#47141 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Večeras na HRT3.
Okruglu i veliku brojku, 300. emisiju Posebnih dodataka, posvećujemo fascinantnoj, briljantnoj, dugoj i plodnoj karijeri velikog glumca i redatelja Clinta Eastwooda. I u 89. godini života možemo ga gledati u kinima u filmu Mula, a na Trećem se prisjećamo njegovih početaka iz 70-ih godina, pa zajedno s našim filmskim kritičarima i filmolozima gledajte filmove: Jeza u noći, Opčinjen i Nepoznati zaštitnik. Gosti emisije su: Dejan Jovović, Živorad Tomić, Nikica Gilić i Tomislav Čegir.
Image

HRT3 22.15.

Veliki američki redatelj Don Siegel (1912-1991) režirao je ovaj film nakon vesterna Dvije mule za sestru Saru, a prije Prljavog Harryja, dakle u doba kad je njegova suradnja s Clintom Eastwoodom bila na kreativnom vrhuncu. Obojica su bili spremni upuštati se u nekonvencionalne filmske projekte, pa je i ovdje srušen niz seksualnih tabua koji su postojali u filmovima o Građanskom ratu. U vrijeme američkog Građanskog rata dvanaestogodišnja Amy (P. Ferdin) naiđe u šumi na teško ranjenog sjevernjačkog dočasnika Johna McBurneya (C. Eastwood).

Južnjakinja Amy živi s još pet malo starijih djevojaka na imanju u obližnjem ženskom internatu. Vlasnica internata je Martha Farnsworth (G. Page), a kao nastavnica je zaposlena dvadesetdvogodišnja Edwina Dabney (E. Hartman). Tu je još i robinja Hallie (M. Mercer) koja radi kao sluškinja. Brat Marthe Farnsworth upravljao je internatom i imanjem zajedno s njom, no nestao je u ratu. Martha odluči da izliječe McBurneya, ali da ga drže kao zarobljenika zaključanog u jednoj sobi. Lukavi McBurney počne zavoditi jednu po jednu djevojku, što uzrokuje napetost među njima.

Image

HRT3 dvadeset minuta iza ponoći.

Ova neobična moralna parabola "zamotana" u žanr vesterna bio je drugi film koji je režirao Clint Eastwood. Prvi mu je bio triler Jeza u noći. Dio kritike film je dočekao samo kao unošenje nekih elemenata iz špageti-vesterna u američki vestern, budući da je šezdesetih godina Eastwood glumio u Leoneovim špageti-vesternima u Italiji. Neki su kritičari već tada naslutili da je s tim Eastwoodovim filmom počeo "novi život" američkog vesterna.

U mali rudarski grad Lago dojahao je tajanstveni, šutljivi kauboj. Pojava tog neznanca (C. Eastwood) unese nemir. U salonu ga trojica počnu izazivati no sve ostane samo na tome. Ali dok je neznanac u brijačnici, oni ga napadnu. On svakog na mjestu ubije, i to jednim metkom točno između očiju. Dave Drake (M. Ryan), koji vodi poslove rudarske tvrtke, a i drugi viđeniji građani kao vlasnik hotela Lewis Belding (T. Hartley), pa i sam šerif Dan Shaw (W. Barnes), slože se da bi trebalo neznanca unajmiti kako bi ih zaštitio kad se iz zatvora vrate trojica opasnih razbojnika na čelu sa Staceyjem Bridgesom (G. Lewis).

Filmovi se na mapi Movielanda nalaze u kvadrantu G4:

Image

Image

HRT3 14.30.

Iznimno emotivna priča o paraliziranom umjetniku koji se, prikovan za krevet, bori za isključenje aparata koji ga drže na životu.

Ken Harrison (Dreyfuss) je sretno oženjeni kipar koji se mora suočiti sa životom i smrti nakon što doživi strašnu automobilsku nesreću u kojoj ostane paraliziran. Ne mogavši se pomiriti sa sudbinom, Ken zatraži od doktora da ga puste umrijeti jer je ne želi živjeti ovisan o aparatima. Njegova doktorica (Lahti) čini sve da bi ga angažirala i skrenula mu misli ali Ken ne odustaje od svoje želje za smrću. Kada glavni doktor i šefovi bolnice odbiju Kenovu molbu on ih odluči odvesti na sud kako bi konačno dobio kontrolu nad svojim životom i smrti.

Film se na mapi Movielanda nalaze u kvadrantu C6:

Image

Image

FTV 09.00.

Eastwoodov faktor je dokumentarac o Clintu Eastwoodu s Morganom Freemanom u ulozi naratora, uz komentare Clinta Eastwooda na njegovu filmsku, glumačku, režisersku i kantautorsku karijeru. On analizira svoju dugu vezu s Warner Brothersom i odgovara na pitanje zašto je oduvijek volio raditi ondje. Film se fokusira i na njegove uspjehe i osobne favorite, uključujući filmove Sergia Leonea, njegovo utjelovljenje Dirty Harrya te nekoliko uspješnih vesterna koji su doveli do remek djela - filma Nepomirljivi. Eastwood priča i o svom filmu Djevojka od milijun dolara te o planovima za budućnost.

Film na TV-u
Point.

#47142 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

Odličnan. Priča o sudbini podmornice Kursk i sve bezveznosti mjerenja qurca svjetskih supersila, gdje na kraju vazda nastrada običan čovjek. Za šta?

Image

Dobra akcija. Ima tu rupa, al sve u svemu gledljivo i preporučljivo.

Image
kakavdanakneiskustvu

#47143 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

dezurni_ucenik wrote:
omar little wrote:source code bas dobar film. radio onaj englez sto je radio the moon sa sam rockwellom koji mi je jos drazi.

sin a razlicito prezime,cudna stvar
johnnykola

#47144 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

kakavdanakneiskustvu wrote:
dezurni_ucenik wrote:

David Robert Jones (8 January 1947 – 10 January 2016), known professionally as David Bowie (/ˈboʊi/),[2] was an English singer, songwriter and actor.
kakavdanakneiskustvu

#47145 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

e,to nisam znao,hvala
medvjed23

#47147 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

dežurni, hvala na preporuci..

opet pregledah hollywoodland i utisak je opet dobar.. kontam da je aflek jedini glumac koji je glumio i supermena i betmena..
dale cooper

#47148 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

johnnykola wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
David Robert Jones (8 January 1947 – 10 January 2016), known professionally as David Bowie (/ˈboʊi/),[2] was an English singer, songwriter and actor.
Fun fact:

Duncanu su David i Angela prvobitno dali ime Zowie tako da bi se rimovalo sa Bowie. :D Kasnije su srećom shvatili da je to glupo ime za dati dijetu. :mrgreen:
beni-bu-man

#47149 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

dezurni_ucenik wrote:Ak ti je previse zacinjen optimizmom onda preporucujem End Of Watch isto sa Gylenhallom.
Pogledaj Velvet Buzzsaw :mrgreen:
dezurni_ucenik

#47150 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dezurni_ucenik »

beni-bu-man wrote:
dezurni_ucenik wrote:Ak ti je previse zacinjen optimizmom onda preporucujem End Of Watch isto sa Gylenhallom.
Pogledaj Velvet Buzzsaw :mrgreen:

Kakav je? Vidi ima bas nisku ocjenu.
Post Reply