FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

skenderija04

#47101 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
solo2 wrote:Jel gleda neko Sevilla-Celta? :shock: Neznam zasto ali mislio sam da ce ih Celta laganini rastaviti na proste faktore.. :run:
Rastavila Sevilla Celtu na proste faktore.

Finale kupa kralja Barca- Sevilla, vjerovatno opet tamo negdje u maju
Mogu vala i u srijedu :D

21.05. Vicente Calderon najvjerovatnije. Da je (ako prodje) Celta San Mames - Bilbao

Ovo oko Pepsija vec postaje ozbiljna prica. Kazu da je Pepsi u strateskom planu finansiranja vrhunskog sporta nakon NBA (Sad su sponzori sve 4 velike USA lige) i Lige Sampiona od sljedece sezone, Barsa im je interesantna. Pepsi je od 2013 vec u klubu kao sponzor. Njegovo pice Gatorade je "zvanicno pice u Barsinim danima zdrave ishrane" (sviranje kurcu). Messi i Suarez su njihove face za Argentinu i Uruguay.

http://okdiario.com/deportes/futbol/el- ... epsi-65608

Link je na Spanskom. Nema cifri.

Ja mislim da Katar jos nije otpisan ali....
skenderija04

#47102 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Federalni sud u Sao Paolu je oslobodio od svih optuzbi Neymara, Neymarovog oce, Rosella i Bartu.

U Brazilu je sve cisto.

http://globoesporte.globo.com/sp/futebo ... eymar.html
LSD

#47103 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Federalni sud u Sao Paolu je oslobodio od svih optuzbi Neymara, Neymarovog oce, Rosella i Bartu.

U Brazilu je sve cisto.

:thumbup: hajd konacno neke dobre vijesti po tom pitanju...da ga hoce više popustiti, nek strpaju Seniora u zatvor :mrgreen: :-)
skenderija04

#47104 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
skenderija04 wrote:Federalni sud u Sao Paolu je oslobodio od svih optuzbi Neymara, Neymarovog oce, Rosella i Bartu.

U Brazilu je sve cisto.

:thumbup: hajd konacno neke dobre vijesti po tom pitanju...da ga hoce više popustiti, nek strpaju Seniora u zatvor :mrgreen: :-)
E sada cemo vidjeti sta ce se desiti. Ako Federalni sud u Brazilu kaze da nema krivicnog djela, i da su svi porezi placeni, sta se onda sudi u Spaniji? Postoji ugovor izmedju dvije drzave da se izbjegne duplo oporezovanje. Sve postaje jasnije i zasto je javni tuzilac Perals u Madridu, munjevitom brzinom, prihvatio tuzbu grupe investitora DIS protiv Neymara JR. i njegovog oca. Znao je da u Brazilu sve pada u vodu ali show must go on!
A i investitori znaju da u Brazilu nemaju nikakvog osnova da im tuzba prodje. Spojio ih zajednicki "neprijatelj" :D
LSD

#47105 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

ma nemaju mu šta više naci....Neymar ce uskoro biti oslobođen svih optužbi ;-)
skenderija04

#47106 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:ma nemaju mu šta više naci....Neymar ce uskoro biti oslobođen svih optužbi ;-)
Tesko. Napravili su makaze. Najveci problem je taj javni tuzilac Perals. U prvom slucaju (Prvo Jordi Casas, kasnije drzava protiv Barcelone i Neymara) zastupa tezu da je sve prikrivena plata. U novom slucaju (DIS protiv porodice Neymar) zastupa suprotno, da je sve transfer. Dakle javni tuzilac opovrgava sam sebe, ali sila boga ne moli. Ovdje tumace da je cilj da pritisnu drugi slucaj i da ucjene Neymara. Prvi tesko da mogu nesto napraviti nakon ovoga u Brazilu. U drugom mogu dovesti Neymara pred svrsen cin i reci mu ili odlazis iz Barcelone i mi pokrivamo sve, ili ostajes ali onda ces isplatiti DIS-u "njihov dio"+ kazna. Zbog toga je DIS mimo svake logike dosao u Spaniju da se ganja po sudovima. Bice ovdje jos povuci potegni.
Ali vidis kako te mogu sjebati i onako zs put. Barcelona je morala da polozi 13,5 miliona preventivno u slucaju prve tuzbe. 13,5 u kasi plus 4 sto su bila na raspolaganju ove zime i Nolito bi vec bio mjesec dana u klubu. Da fudbal nije samo zeleni teren 11 protiv 11 vidis i iz manevra koji je napravio Madrid ove zime. Znaju kakva je situacija u Barsi oko para i statuta kluba. Odbijaju da posude Chernysheva Villarealu gdje je vec bio i gdje je trebao ici, jer bi u tom slucaju Denis Suarez dosao u Barcelonu. Posudjuju ga Valenciji mimo svakog rezona uz negodovanje svojih navijaca jer ih Valencia mrzi od transfera Mijatovica. Od tada, osim Albiola, nisu htjeli da im prodaju nikoga. Naravno, ne krivim Madrid, imaju pravo da rade sta hoce, samo kao primjer koliko sve utice i na same utakmice.
Tito_i_Partija

#47107 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

Saian wrote:pa jebote ja pricam o fudbalu, ovaj dio zBobom je samo stilska figura, nista drugo, jer si me podsjetio s onim svojim "htjeli nesto drugo", a ti se ashchare uFatio pricat o snoshajima, ja uteknem ovdje da ne citam o jebavanju jerbo su haman 3, 4 teme koje redovno privlace 80% foruma samo o tome na ovaj ili onaj nacin, a ti me docekas ovdje kome su kol'ka muda, pa de malo majka mu stara :oops:
Ma znam ja dobro o cemu mi pricamo, al' haj rek'o posto si ti covjek od brojki, a ja po struci naucnik, a svako voli fudbalsku triviu, a svako voli i mechanje (bukvalne prirode), sto ja to sve ne bi kombinov'o u jedan post fino zapakovan cinjenicama i slikama, jer to ce moj pajdo Sajo sigurno cjenit'. I et', hosh da budes dobar i da gajis fine bliskosusjedske odnose, al' dzaba je kad se nije rodio onaj ko je nasem cojku ugodio. Na stranu sto ti nisu dosta dva komada po utakmici od najperspektvnijeg igraca Barce, mog miljenika, i imenjaka najboljeg estradnog maestra balkana i sire, al' ovo je preslo sve mjere.

Et'...nemeres vise ni sa kim ni o mudima pricat', na sta je svijet spao. :oops:

sizifinho

#47108 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

poništena kazna Felipe Luisu xD
LSD

#47109 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:ma nemaju mu šta više naci....Neymar ce uskoro biti oslobođen svih optužbi ;-)
Tesko. Napravili su makaze. Najveci problem je taj javni tuzilac Perals. U prvom slucaju (Prvo Jordi Casas, kasnije drzava protiv Barcelone i Neymara) zastupa tezu da je sve prikrivena plata. U novom slucaju (DIS protiv porodice Neymar) zastupa suprotno, da je sve transfer. Dakle javni tuzilac opovrgava sam sebe, ali sila boga ne moli. Ovdje tumace da je cilj da pritisnu drugi slucaj i da ucjene Neymara. Prvi tesko da mogu nesto napraviti nakon ovoga u Brazilu. U drugom mogu dovesti Neymara pred svrsen cin i reci mu ili odlazis iz Barcelone i mi pokrivamo sve, ili ostajes ali onda ces isplatiti DIS-u "njihov dio"+ kazna. Zbog toga je DIS mimo svake logike dosao u Spaniju da se ganja po sudovima. Bice ovdje jos povuci potegni.
Ali vidis kako te mogu sjebati i onako zs put. Barcelona je morala da polozi 13,5 miliona preventivno u slucaju prve tuzbe. 13,5 u kasi plus 4 sto su bila na raspolaganju ove zime i Nolito bi vec bio mjesec dana u klubu. Da fudbal nije samo zeleni teren 11 protiv 11 vidis i iz manevra koji je napravio Madrid ove zime. Znaju kakva je situacija u Barsi oko para i statuta kluba. Odbijaju da posude Chernysheva Villarealu gdje je vec bio i gdje je trebao ici, jer bi u tom slucaju Denis Suarez dosao u Barcelonu. Posudjuju ga Valenciji mimo svakog rezona uz negodovanje svojih navijaca jer ih Valencia mrzi od transfera Mijatovica. Od tada, osim Albiola, nisu htjeli da im prodaju nikoga. Naravno, ne krivim Madrid, imaju pravo da rade sta hoce, samo kao primjer koliko sve utice i na same utakmice.
Mah, ne treba imati Teslinu pamet, da bi se skontalo ko stoji za slucaj Neymar i ko je povukao svoje veze da to toga dođe ;-) kome je pogođena sujeta kao metak u srce kad je Sandrusco završio taj transfer, ko je kliknuo onog izroda i kvazi-sociosa Casasa da zatalasa, ko i dalje odašilje ponude Neymaru sa obecanom platom od 30 miliona, ko oblijece oko pohlepnog Neymara Seniora, ko mašta i doživljava mokre snove zamišljajuci Neymara u svom klubu itd
tzipiripi

#47110 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Bravo, Pique, Rakitić, Alves, Iniesta, Suarez, Messi, Neymar, Mascherano, Alba i S. Roberto

Ter Stegen, Sergio, Arda, Bartra, Munir, Vidal i Mathieu
Vertig0

#47111 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Joj stete sto ponistise zbog nepostojeceg ofsajda. Kakva akcija :shock:
Kakav pad u igri, nevjerovatno.
Distortion

#47112 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Image
LSD

#47113 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

AmiĐa_Idriz

#47114 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Stare mi pola metra lik onside bio, da nije sunce zajebalo sudiju :D
Distortion

#47115 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Aj sto je bio u liniji s onim igracem najblizim njemu, al sto je ovaj fole igrac bio 2 metra blize golu. Spanske sudije su stvarno odron :roll:
Vertig0

#47116 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Bas losa tekma. Vidal je tanak ko rizla.
mO k3

#47117 Re: FC Barcelona

Post by mO k3 »

Nisam gledao goru tekmu odavno...
supercali

#47118 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Bitna su 3 boda a sto je igra losa to je nadati se da se potrefila losa utakmica a ipak se pobjedilo sreća da nije bio neki jak protivnik
HB_BHF

#47119 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Vertig0 wrote:Bas losa tekma. Vidal je tanak ko rizla.
Vidal uš'o u 75'. Kako će biti tanak, a nije se ni zagrijao? Meni je Alves bio odron. Opet se vraća u onu svoju "formu" nehaja. Ne vraća se nazad, bezveze daje pasove i, naravno, standardno loš centaršut.
tzipiripi

#47120 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Školski primjer otaljiganog posla. K'o trening, i to onaj po kazni :D
Vertig0

#47121 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

HB_BHF wrote:
Vertig0 wrote:Bas losa tekma. Vidal je tanak ko rizla.
Vidal uš'o u 75'. Kako će biti tanak, a nije se ni zagrijao? Meni je Alves bio odron. Opet se vraća u onu svoju "formu" nehaja. Ne vraća se nazad, bezveze daje pasove i, naravno, standardno loš centaršut.
Eto tako sto je frajer u grcu otkako su poceli on i arda igrati. Vidi se da mu fali utakmica.
tufahija12345

#47122 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

Image
HB_BHF

#47123 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Dobar dobar Luis. Od svađe sa Messijem, do klupskog rekorda :D.
p206

#47124 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

bio sam veliki septik što Mima Šiš kaže, al 80% pobjeda se ne može ni na manageru
sumirprimus

#47125 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

juce najbolji mascerano...
da njeg ne bi izletili bi napadaci levantea vise od ona dva tri put sami pred go...
Post Reply