Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kloniran wrote:Pitanje za ing ili mirzu
Sta se desava sa ULTROM? Od onog pozara vise sam nedostupan nego dostupan, a poruke kasne i po nekoliko sati, ne bih ni skontao da je do vas da danas nisam cuo od 10 ljudi istu pricu.
Sjedim u gradu pun prijem a nedostupan, ako dobijem otkaz vi ste krivi i neko od vas ce da mi namiruje platu
Da ponovim pitanje jer telekomovci izgleda ignorisu kad su problemi u pitanju
treca sreca
ne prenosi mi se broj ali cu izgleda morati ako nastavi ovako sad sam dobio poruku sa nekoliko sati zakasnjenja
Last edited by kloniran on 28/07/2016 23:28, edited 1 time in total.
Aha, kako nije, na netflat 15 brzina na speedtestu rijetko kad premasi 12 prosjecno oko 200-430 gb skinem i skoro svaku noc torrent ostaje ukljucen poenta je, adsl brzine su im najmanje a najskuplje u drzavi i regionu, nemoj me tjerati da opet postavljam cjenovnike
AmirBaa wrote:Aha, kako nije, na netflat 15 brzina na speedtestu rijetko kad premasi 12 prosjecno oko 200-430 gb skinem i skoro svaku noc torrent ostaje ukljucen poenta je, adsl brzine su im najmanje a najskuplje u drzavi i regionu, nemoj me tjerati da opet postavljam cjenovnike
Hajd nabrzaka jednu najvecu brzinu i najmanju cijenu nemoras bas sve postavljati.
Sta se desava sa ULTROM? Od onog pozara vise sam nedostupan nego dostupan, a poruke kasne i po nekoliko sati, ne bih ni skontao da je do vas da danas nisam cuo od 10 ljudi istu pricu.
Sjedim u gradu pun prijem a nedostupan, ako dobijem otkaz vi ste krivi i neko od vas ce da mi namiruje platu
treca sreca
ne prenosi mi se broj ali cu izgleda morati ako nastavi ovako sad sam dobio poruku sa nekoliko sati zakasnjenja
Kod mene su dvije ultre i ni na jednoj nema problema. Ni ja ni ing nemamo veze sa mobilnom pa ne ocekuj da problem rijesis na forumu. Nema generalnog problema na ultri niti sam ja cuo od bilo koga osim tebe da se zali na taj problem.
treca sreca
Kod mene su dvije ultre i ni na jednoj nema problema. Ni ja ni ing nemamo veze sa mobilnom pa ne ocekuj da problem rijesis na forumu. Nema generalnog problema na ultri niti sam ja cuo od bilo koga osim tebe da se zali na taj problem.
Sent from my mobile phone using Tapatalk
hvala na odgovoru
mozete li slucajno provjeriti ima li nekih problema jer moj slucaj nije izolovan
ima jos bar 10 brojeva sto ultre sto pretplate sa istim simptomima, poruke po nekoliko sati kasne ili dolaze duple, mene i jos dvoje u porodici niko ne moze dobiti i to se desava po nekoliko puta dnevno a pokazuje pun prijem itd itd,
za sad me viber vadi iz g**ana a dokle ce ne znam
ne prenosi mi se ovaj broj na druge operatore, jer sto se tice poziva i poruka do sad sam bio zadovoljan ultrom, ali ako ovako nastavi nema mi druge nego se prebaciti jer mi se ne isplati preusmjeravati pozive na drugi broj
mirza_15 wrote:Moze li ovako: mojatv net plus paket1 46 km 50/2, 12 HD kanala, pink+, mojatv moj izbor, time shift.
Konkurencija: 43 KM (za dva-tri dana), plus 3 km za time shift, manje hd kanala, brzina 40/3, nema pandama za mojatv moj izbor.
Hmmmmm.
Eh tu i jeste problem , vecina korisnika (iz prilozenog na ovoj temi) ne moze dobiti paket1 sa 50/2 , svaka cast onima koji imaju teh mogucnosti. Kod konkurencije brzina interneta ne pada gledao digitalnu na jednom tv-u ili na 3. Ovaj prvi problem je i najveci , i trebalo bi se na tome poradit..
Tek kad budu svi imali teh mogucnost za dodatne pakete neta , onda ce biti pravi haos na trzistu.
Ima ih sasvim dovoljno tehnicku mogucnost. Puno vise nego sto konkurencija ima tehnickih mogucnosti ukupno. Recimo Tuzla, unsko-sanski kanton, gorazde...
Na kraju i osnovni paket je 7 maraka jeftiniji od konkurencije. Istina, manja je brzina i nema hd kanala, ali ima time shift i mogucnost koristenja mojatv moj izbor.
Posljednja dva koja su se zalila na brzinu interneta sa paketom1 imaju ustvari problem sa wi-fi. Na kablu dobijaju 50/2 (obicno je 2,5) Mbps.
A ja mogu da nabrajam naselja koja imaju tehnicku mogucnost za paket1 u Sarajevu samo bi mi trebalo bas vremena da to sve pobrojim (za sarajevo znam detalje). Kada se jos zavrsi ono sto je planirano bice to jedna velika vecina korisnika.
Želim u Stocu da uvedem mojaTV u kuću!? Jel neko upoznat da li pruža BHTelecom kablovske usluge na tom području. Koliko sam vidio imaju BHTelecom centar dole. Nisam dole pa da vidim zna li iko situaciju kakva je dole?!
ps.
Ako samo imaju eronet mogućnost užasno je stanje ponude eroneta.. Ja mislim sa su sarajevski operateri tu ponudu imali 2007. godine..
mirza_15 wrote:Ima ih sasvim dovoljno tehnicku mogucnost. Puno vise nego sto konkurencija ima tehnickih mogucnosti ukupno. Recimo Tuzla, unsko-sanski kanton, gorazde...
Na kraju i osnovni paket je 7 maraka jeftiniji od konkurencije. Istina, manja je brzina i nema hd kanala, ali ima time shift i mogucnost koristenja mojatv moj izbor.
Posljednja dva koja su se zalila na brzinu interneta sa paketom1 imaju ustvari problem sa wi-fi. Na kablu dobijaju 50/2 (obicno je 2,5) Mbps.
A ja mogu da nabrajam naselja koja imaju tehnicku mogucnost za paket1 u Sarajevu samo bi mi trebalo bas vremena da to sve pobrojim (za sarajevo znam detalje). Kada se jos zavrsi ono sto je planirano bice to jedna velika vecina korisnika.
sta je sa zdk gdje su tu brzine pusti te vece gradove kad ce u zdk optika i sta je sa behar tv vec 2 mjeseca nista sto ga ne zamjene kad ne radi
mirza_15 wrote:Moze li ovako: mojatv net plus paket1 46 km 50/2, 12 HD kanala, pink+, mojatv moj izbor, time shift.
Konkurencija: 43 KM (za dva-tri dana), plus 3 km za time shift, manje hd kanala, brzina 40/3, nema pandama za mojatv moj izbor.
Hmmmmm.
https://www.bhtelecom.ba/4782.html netFlat15 43.29 km do 15/1 (to je 12/0.6) http://telemach.ba/Internet/Internet-paketi 45.00 km 24/2
S tim da telecom ima politiku da ako hoces brzi paket i da im samim tim dajes vise para, oni odbiju zahtjev uz obrazlozenje da infrastruktura nije dovoljno dobra (7 minuta zivim od poste na malti) i 8 mjeseci se nista ne mijenja
hmmmmmm.
Pise 30+/2. Ovo 30+ znaci od 30 do 50 Mbps u zavisnosti od tehnicke mogucnosti. Za razliku od ovih 10+/1 koji su od 10 do 25 Mbps u zavisnosti od tehnicke mogucnosti, ovi 30+/2 su najcesce na gornjoj granici tj., 50/2. Cak idu i do 50/2,5 Mbps.
Hmmmmm.
https://www.bhtelecom.ba/4782.html netFlat15 43.29 km do 15/1 (to je 12/0.6) http://telemach.ba/Internet/Internet-paketi 45.00 km 24/2
S tim da telecom ima politiku da ako hoces brzi paket i da im samim tim dajes vise para, oni odbiju zahtjev uz obrazlozenje da infrastruktura nije dovoljno dobra (7 minuta zivim od poste na malti) i 8 mjeseci se nista ne mijenja
hmmmmmm.
A da nisi zaboravio nekih 15, tj. 18 KM od 01.08. na tu drugu cijenu?
ala7 wrote:Želim u Stocu da uvedem mojaTV u kuću!? Jel neko upoznat da li pruža BHTelecom kablovske usluge na tom području. Koliko sam vidio imaju BHTelecom centar dole. Nisam dole pa da vidim zna li iko situaciju kakva je dole?!
ps.
Ako samo imaju eronet mogućnost užasno je stanje ponude eroneta.. Ja mislim sa su sarajevski operateri tu ponudu imali 2007. godine..
Ne znam kakva je siituacija u Stocu. Ako saznam javim.
Hmmmmm.
hmmmmmm.
Hmmmmm.
nemam pojma na sta mislis ali evo sad vidim na telemach stranici ima internet kad potpises ugovor i kad ne potpises pa se razlikuju cijene. A ja u decembru potpisah ovaj netflat15 na 2 godine i dobio ćunu da prostis
Na netflat pakete nema vezivanja ugovorom, a akcija za vezivanje na dvije godine je bio popust od 30% na pretplatu. Jedino ako si nesto kupio od terminalne opreme.
Na svaki taj TM paket dodaj 18 KM koje moras placati za odrzavanje KKS-a, tj. za analognu TV.
AmirBaa wrote:
hmmmmmm.
Hmmmmm.
nemam pojma na sta mislis ali evo sad vidim na telemach stranici ima internet kad potpises ugovor i kad ne potpises pa se razlikuju cijene. A ja u decembru potpisah ovaj netflat15 na 2 godine i dobio ćunu da prostis
Na ovu cijenu kod telemacha moras dodati 18 KM za analognu jer telemach ne dozvoljava da imas sam internet. Tako da je cijena interneta tog kod tlemacha ustvari 45+18