Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
sWeeT_Companion

#47051 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sWeeT_Companion »

Da nismo mi ni zaslužni što Srbi žive loše po Federaciji, Hrvatskoj.Ali smo krivi za sve Bošnjake koji žive loše u Federaciji.
BHCluster

#47052 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

-
Last edited by BHCluster on 12/09/2015 23:09, edited 1 time in total.
almir90

#47053 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by almir90 »

sWeeT_Companion wrote:Da nismo mi ni zaslužni što Srbi žive loše po Federaciji, Hrvatskoj.Ali smo krivi za sve Bošnjake koji žive loše u Federaciji.
Ne možeš porediti Srbe u Federaciji koji su tu ostali tokom rata, i koliko to njih ima da im se nešto uskraćuje na nacionalnoj osnovi? Koji su Srbi kome su ugrožena bilo kakva prava? Ja sam u prošloj firmi gdje sam radio imao Srba kolega, ima još x firmi barem kod nas u gradu u kojima su zaposleni Srbi, ima Srba koji imaju privatne poslove kod kojih kupuju Bošnjaci i Hrvati, i sve ovo u Federaciji.

Takvi kao ti salonci i ne hodate Federacijom, ali naravno imate svoje mišljenje i predstavu kakva je situacija.
BHCluster

#47054 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

sWeeT_Companion wrote:"po svemu sudeći namjerno podmetnut".... :lol:
Lahko se je tudjoj nesreci smijati pokazuje to karakter osobe. Toliko o licemjerstvu. :wink:

P.S.
23.01.2014 - Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je danas da je požar na kući hrvatskog povratnika Mirka Agatića u selu Kozara kod Banjaluke podmetnut.
pemanapemani

#47055 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pemanapemani »

sWeeT_Companion wrote:Ne. Mi nismo licemjeri. Hrvati imaju pravo da se vrate i da žive tamo gdje su živjeli prije rata. To pravo im niko ne može uskratiti. Ovi koji su se vratili imaju daleko bolje uslove života nego Srbi koji su se vratili u Hrvatsku. I sa te strane opet pokazujemo stepen demokratije u odnosu na ostatak balkanskog lonca. Jbg, takvi smo, velikog srca.
Nije da branim Hrvatsku, bubam napamet, situacija u Hrvatskoj 1991.- 800 hiljada, a 2015. 150 - 200 hiljada Srba.
Na području manjeg entiteta nedostaje skoro 94% Hrvata iz 1991. godine. Trenutno ih ima 9 350.

S obzirom na površinu, manji entitet bi bio ravan Hrvatskoj kada bi u istoj živjelo 25 hiljada Srba. ispada da je Hrvatska u zaštiti prava Srba u odnosu na manji enitet i zaštitu prava Hrvata bolja 7-8 puta.

Znači, ne govoriš istinu, narodski, šupak si i lažeš.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#47056 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

sWeeT_Companion wrote:Ne. Mi nismo licemjeri. Hrvati imaju pravo da se vrate i da žive tamo gdje su živjeli prije rata. To pravo im niko ne može uskratiti. Ovi koji su se vratili imaju daleko bolje uslove života nego Srbi koji su se vratili u Hrvatsku. I sa te strane opet pokazujemo stepen demokratije u odnosu na ostatak balkanskog lonca. Jbg, takvi smo, velikog srca.
:-)

"Lazemo sebe......". D.Cosic

Ma, znas ti taj citat veoma dobro. :D
sWeeT_Companion

#47057 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Tog citata se držite ko pijan plota, jbg ono što 99% vas ne zna uopšte je, kada je on to izgovorio i zbog čega... Vas Muslimana u tom kontekstu nigdje nije bilo, tako da ne vidim zbog čega se toliko toga držite... Ali moguće da su vas ubjedili da je to Ćosić izjavio u vašu korist, sve je danas moguće.. :D
nightvision

#47058 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nightvision »

ma jok trolu paljanski, tog citata se drzite takvi kao ti, konstantno se upinjes iz guznih zila dokazati da je to tacno.
hAZNADAR

#47059 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hAZNADAR »

sWeeT_Companion wrote:Tog citata se držite ko pijan plota, jbg ono što 99% vas ne zna uopšte je, kada je on to izgovorio i zbog čega... Vas Muslimana u tom kontekstu nigdje nije bilo, tako da ne vidim zbog čega se toliko toga držite... Ali moguće da su vas ubjedili da je to Ćosić izjavio u vašu korist, sve je danas moguće.. :D
Naravno sve je moguce. Kada smo kod laganja - jel znas da neki stvarno vjeruju da Bosnjaci kolektivno lazu o svom porijeklu jer je navodno ta istina isuvise bolna i sramotna za njih. Mos mislit cijeli narod kolektivno da laze, 99,999% individua i ima komplekse konto izdajnickog porijekla iz srednjeg vijeka. :D
Nije zahebancija - stvarno neki tako misle. Ko je tu pacijent u tim ulogama - prozvani ili samozvani psiholozi sto vjeruju u to?

Nije Cosic bio budala, kada su on i drustvo plasirali stereotipe i lazi o sebi i drugima - to je imalo svoju prakticnu opravdanost. Ljudstvo je lakse mobilizovati za genocid kada ih ubijedis u mitove, teorije visih i nizih vrsta, svetost i uzvisenost cina ubijanja i kulturocida,.. - to je nakratko uspjelo Gebelsu a nazalost duze Cosicu i kompaniji. Problem nastaje kada se to udomaci i postane standard, dio mentalnog sklopa. Vjerovatno je to razlog sto negiras nacionalno ime Bosnjaka ubijedjen da radis nesto posve ispravno, normalno i logicno. Kao negiranje bosanskog jezika u RS i Srbiji a tumacenje sebe kao najpostenijeg prema povratnicima i velikog srca. :D To je moguce samo lazima postici a mozak odgojen na tim nacelima nece nikada moci shvatiti koliko je to bolesno. Punu casu je nemoguce dopuniti jer je vec puna. Sta je pjesnik htio reci mozda najbolje kontaju oni koji su na svojoj kozi osjetili i osjecaju prirodu cosicevog stvaralackog i kreativnog laganja. A vidimo i proizvode toga.
Last edited by hAZNADAR on 13/09/2015 11:21, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#47060 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hAZNADAR »

Jedan detalj sa sastanka u Banjaluci Dodik-Kitanovic.

Delegacija iz Hrvatske po protokolu koji je javan i oficijelan poslije sastanka u Banjaluci sa zvanicnicima RS danas produzuje za Jajce na proslavu 20 godisnjice vojne akcije "Maestral". :D

Interesuje me da li su im pozelili sretan put.
155_mm

#47061 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

sWeeT_Companion wrote:Dobri odnosi s Hrvatima ipak moraju biti. Dosta je međusobne hrišćanske neracionalnosti, rekao bi sredovječni penzionisani Srbin iz Nevesinja.

Ne bih se baš toliko bavio ovakvim vidovima analiza. Ali lijepo je što je Kolinda došla, još da je prođu dječije bolesti zvane NDH i svi srećni.
srednjovjecni penzionisani srbi su spas bosne. a velis NDH je djecija bolest u hrvata. toliko politicki nepismen moze samo biti srednjovijecni penzionisani srbin iz nevesinja.

a sto se tice hriscanske medjusobne neracionalnosti ona je rijesena jos u Gracu devedesetih. pitaj svog komsiju aleksu buhu ministra vanjskih poslova.

:lol: :lol: :lol:
155_mm

#47062 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

almir90 wrote:Niste vi zaslužni ako oni bolji žive, zar ti nije možda prošlo kroz glavu da se izborili sami za sebe i da rade? Ma ne, gdje bi to, Srbi najpametniji, najljepši, najsposobniji, da vas nema mi ostali u BiH ne bi imali šta da jedemo.

Posavina od mene 20 minuta vožnje, na pijacu dolazi dobar dio Hrvata koji se bave proizvodnjom i prodaju po Federaciji po raznim pijacama. Da, prodaju i po RS-u, ali oni koji su se vratili bore se za sebe, da su čekali šta od vas mogli bi umrijeti od gladi i žeđi, kao i Bošnjaci isto.
to pitas srednjovjecnog penzionera u "republjik na srpska"? :D
hAZNADAR

#47063 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hAZNADAR »

155_mm wrote:
sWeeT_Companion wrote:Dobri odnosi s Hrvatima ipak moraju biti. Dosta je međusobne hrišćanske neracionalnosti, rekao bi sredovječni penzionisani Srbin iz Nevesinja.

Ne bih se baš toliko bavio ovakvim vidovima analiza. Ali lijepo je što je Kolinda došla, još da je prođu dječije bolesti zvane NDH i svi srećni.
srednjovjecni penzionisani srbi su spas bosne. a velis NDH je djecija bolest u hrvata. toliko politicki nepismen moze samo biti srednjovijecni penzionisani srbin iz nevesinja.

a sto se tice hriscanske medjusobne neracionalnosti ona je rijesena jos u Gracu devedesetih. pitaj svog komsiju aleksu buhu ministra vanjskih poslova.

:lol: :lol: :lol:
Interesantno je ovo dodvoravanje Hrvatima i pokusaj upostave savezanistva sa njima od strane dodikove vlade. Historija je vrlo jasna i dostupna. Hrvati su nanijeli zla Srbima u par navrata novije historije negoli svi okupatori zajedno u zadnjih bar 7,8 vjekova. I po broju ubijenih i po brutalnosti i po rusenju bogomolja.

I opet se historija kod srpskih nacionalista tumaci drugacije, nasilu uvelicava bosnjacki negativan udio sa primjesama mitmanije o srednjem vijeku,... pokusavaju da osmisle i uvedu nekakav zdruzeni krscanski bedem protiv pomahnitalog islama i odbranu Evrope od nas. Iste Evrope koja ih je bombardovala. Sto je najsmjesnije u tome uspjeli su samo u tome pridobiti hercegovacke hrvatske nacionaliste koji su vjerni prijatelji srpskih u RS u pauzama slusanja thompsonovih hitova.

To je pocelo jos ranije sa korijenom Karadjic-Boban ali u dodikovoj vladi dobilo jos neki dublji smisao. sweet je samo produkt jednog standarda i jedne politike. Sutra ga mozes vidjeti zagrljenog sa nekim u ustaskoj uniformi na nekom koncertu skroz realno - samo ako politika i ideologija u RS ode tako daleko. Pretpostavljam da ce mu biti odgovor da su ustase bili listom muslimani ili svi muslimani u ustasama,.. jer je i to popularan stereotip kojim se nastoji opravdati uvlacenje hrvatskim nacionalistima u..

I onda se namecu pitanja.
Kako Bosnjaci mogu imati respekta prema srpskim stradanjima u historiji ako sami Srbi to nemaju?
Postuju li Srbi uistinu samo one koji su im pokazali silu i brutalnost?

Dodikova vladavina ce ostati zapamcena po mnogo toga. Ali najvise po tome sto je bosnjacko-srpski sukob iz politickog prerastao u civilizacijski. Sve se manje spominje Alija, izlazak iz YU, srpski svat, Kazani, Kravice, bosnjacki hegemonizam i preglasavanja,.... a sve vise poturice, srednjovjekovne izdajice, kvislinski geni, nepostojeca nacija i jezik i kulturna/rasna inferiornost.

Dodik je po svemu sudeci spoj nacionaliste i socijaliste - a to dvoje daje vrlo poznatu slozenicu i drugacije pakovanje jedne vrlo poznate ideologije.
almir90

#47064 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by almir90 »

155_mm wrote: to pitas srednjovjecnog penzionera u "republjik na srpska"? :D
Ma jebeš salonca, njegovo prosipanje ovdje nije ništa čudno. Konta ako rade da su za to zaslužni Srbi, ned'o Bog da nam životi zavise od Srba.

I još mi nije naveo ugrožavanje nacionalnih interesa Srba u Federaciji. Ja mislim da je i mojoj učiteljici koja je bila Srpkinja, i koja mi je predavala kad sam krenuo u osnovnu 1997., njoj su sigurno bili ugroženi nacionalni interesi, jer se ni jedan roditelj Bošnjaka nije bunio što nam predaje, i to odmah poslije rata. Da ne nabrajam nastavnike i profesore koje sam imao, sve Srbi bili, nikad niko nije spomenuo ni od jednog roditelja da se buni. Ovo navodim samo iz javnih institucija primjere, gdje su Srbi odmah nakon rata mogli komotno početi raditi iste poslove kao i prije rata, gdje neki i danas rade, a drugi penzije zaradili. Koliko takvih primjera ima u šumnjakistanu, pardon flora i fauna?

I ovo je sve farsa, znaju Hrvati i Srbi da se moraju udružiti ako žele da skoče za vrat BiH privredi, pogotovo sada kad su se počeli neki preokreti praviti. To vam i jest problem što se ne smatrate građanima ove Države, i za maticu ćete sve uraditi, a samo ćete sebi skočiti za vrat.
archi_a

#47065 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Ali šega jučer bilo gledati dnevnik pisi tivi-ja o posjeti Kitarovićke. Dodo u izjavama govori samo o pisi-ju. Pisi ovo, pisi ono, dok Kitarovićka u svim izjavama govori o Bosni i Hercegovini kao zemlji. Ni jednog trenutka (u onih 200-tinjak izgovorenih rečenica) nije pomenula ni r od pisi-ja. Mogu misliti koliko su sjebani novinari bili tokom rezanja materijala za prilog. Kakve su to muke. Nemo'š izrezat Kitarovićku da bar jednom pomene im voljenu republiku. Nemo'š manji entitet iz Bosne i Hercegovine izdić na nivo države i Bog.
:lol: :lol: :izet:
bh.tornjak

#47066 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bh.tornjak »

almir90 wrote:
155_mm wrote: to pitas srednjovjecnog penzionera u "republjik na srpska"? :D
Ma jebeš salonca, njegovo prosipanje ovdje nije ništa čudno. Konta ako rade da su za to zaslužni Srbi, ned'o Bog da nam životi zavise od Srba.

I još mi nije naveo ugrožavanje nacionalnih interesa Srba u Federaciji. Ja mislim da je i mojoj učiteljici koja je bila Srpkinja, i koja mi je predavala kad sam krenuo u osnovnu 1997., njoj su sigurno bili ugroženi nacionalni interesi, jer se ni jedan roditelj Bošnjaka nije bunio što nam predaje, i to odmah poslije rata. Da ne nabrajam nastavnike i profesore koje sam imao, sve Srbi bili, nikad niko nije spomenuo ni od jednog roditelja da se buni. Ovo navodim samo iz javnih institucija primjere, gdje su Srbi odmah nakon rata mogli komotno početi raditi iste poslove kao i prije rata, gdje neki i danas rade, a drugi penzije zaradili. Koliko takvih primjera ima u šumnjakistanu, pardon flora i fauna?

I ovo je sve farsa, znaju Hrvati i Srbi da se moraju udružiti ako žele da skoče za vrat BiH privredi, pogotovo sada kad su se počeli neki preokreti praviti. To vam i jest problem što se ne smatrate građanima ove Države, i za maticu ćete sve uraditi, a samo ćete sebi skočiti za vrat.
al...zato se Srbi bune u brcanskoj osnovnoj skoli u 2015. godini gospodnjoj....
nece da im djeci ucitelji i nastavnici budu prosvjetni radnici koji su Bosnjaci...pa ne daju djeci u skolu......
sta reci....a ne zaplakati... :run:
sWeeT_Companion

#47067 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

hAZNADAR wrote:
sWeeT_Companion wrote:Tog citata se držite ko pijan plota, jbg ono što 99% vas ne zna uopšte je, kada je on to izgovorio i zbog čega... Vas Muslimana u tom kontekstu nigdje nije bilo, tako da ne vidim zbog čega se toliko toga držite... Ali moguće da su vas ubjedili da je to Ćosić izjavio u vašu korist, sve je danas moguće.. :D
Naravno sve je moguce. Kada smo kod laganja - jel znas da neki stvarno vjeruju da Bosnjaci kolektivno lazu o svom porijeklu jer je navodno ta istina isuvise bolna i sramotna za njih. Mos mislit cijeli narod kolektivno da laze, 99,999% individua i ima komplekse konto izdajnickog porijekla iz srednjeg vijeka. :D
Jbg za neke istorija kreće od 13-og vijeka... Tu je suština problema. :lol:
hAZNADAR

#47068 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hAZNADAR »

sWeeT_Companion wrote:
hAZNADAR wrote:
Samo kod pacijenata, samo kod pacijenata,... to moze biti problem.
hizo ramidovic

#47069 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

sWeeT_Companion wrote:
tako je, care! neki strucnjaci ovdje ne znaju da su neki narodi postojali prije ameba...
jao_situacije

#47070 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

hizo ramidovic wrote:
sWeeT_Companion wrote:
tako je, care! neki strucnjaci ovdje ne znaju da su neki narodi postojali prije ameba...
i još uvijek naseljavaju nebeska prostranstva, a ovdje su da pokore sve živo do tokija
hizo ramidovic

#47071 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

jao_situacije wrote:
i još uvijek naseljavaju nebeska prostranstva, a ovdje su da pokore sve živo do tokija
gore na nebesima je ostala uglavnom starina, mladji su se spustili malo nize...
jao_situacije

#47072 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

hizo ramidovic wrote:
jao_situacije wrote:
gore na nebesima je ostala uglavnom starina, mladji su se spustili malo nize...
sišlo je samo ovo vojno sposobno, ostali čuvaju leđa
almir90

#47073 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by almir90 »

Nego, interesuje me koje su vjere Srbi bili prije nego što su prešli na pravoslavlje?
Point.

#47074 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Point. »

almir90 wrote:Nego, interesuje me koje su vjere Srbi bili prije nego što su prešli na pravoslavlje?
Srbi su od pamtivjeka bili pravoslavci. Prije pravoslavlja su bili pravoslavci. Tako kazu knjige Dobrice Cosica.
hizo ramidovic

#47075 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

kad su sljegli s nebeskih visina, donijeli su i pravoslavlje...pa to znaju i deca u vrticu...
Locked