Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovaj bhtelekomov ne treba flashat. Preko pc tools ima oficijelni upgrade na 6.0. Sinoc ja odradio sebi i curi bez problema srkleta ,flasha itd itd.[/quote]
Koristim Sony Pc companion i preko njega nema update. Možeš li mi reci kako se taj tvoj program tačno zove?
Semo28 wrote:Ovaj bhtelekomov ne treba flashat. Preko pc tools ima oficijelni upgrade na 6.0. Sinoc ja odradio sebi i curi bez problema srkleta ,flasha itd itd.
Koristim Sony Pc companion i preko njega nema update. Možeš li mi reci kako se taj tvoj program tačno zove?[/quote]
Semo28 wrote:Ovaj bhtelekomov ne treba flashat. Preko pc tools ima oficijelni upgrade na 6.0. Sinoc ja odradio sebi i curi bez problema srkleta ,flasha itd itd.
Koristim Sony Pc companion i preko njega nema update. Možeš li mi reci kako se taj tvoj program tačno zove?[/quote]
Pozdrav, pitanje za Ultra Buy&Surf uslugu, zna li neko da li se nakon potrosenog limita, a prije isteka roka vazenja, samo snizava brzina prenosa podataka bez obracuna dodatnih troskova?
Schlauf2 wrote:Pozdrav, pitanje za Ultra Buy&Surf uslugu, zna li neko da li se nakon potrosenog limita, a prije isteka roka vazenja, samo snizava brzina prenosa podataka bez obracuna dodatnih troskova?
Ne. Nastavi normalnom brzinom i počne ti skidati kredit.
Schlauf2 wrote:Pozdrav, pitanje za Ultra Buy&Surf uslugu, zna li neko da li se nakon potrosenog limita, a prije isteka roka vazenja, samo snizava brzina prenosa podataka bez obracuna dodatnih troskova?
Ne. Nastavi normalnom brzinom i počne ti skidati kredit.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ok, hvala.
mudroslav wrote:he he i ima da ga odere a da nije ni svjestan, jos ako bude čeko onu sms o isteku koja namjerno kasni ima da bude "hepi" kad kredit bude nula
U mom slucaju, od toga nema nista. Nisam ni htio uzimati bez raspitivanja upravo zbog ovakvih stvari.
uglavnom sve prepaid tarife nisu flat tako da je to kod svih isto, mozda jedino mislim da ima mtel sa frendom nastavak dalje koristenja na sporoj brzini
jedno od rjesenja ti moze bit koristenje dual sim mobitela gdje ces na drugu kartici koristit samo radi interneta i dopunjavat samo onoliko kredita koliko si predvidio za dokup pa da ti poslije dokupa uvjek bude nula kredita, tako da ti i ne može ništa skidat,
tako ja radim i tako sam im ja dohako
s tim da za internet koristim najpovoljniji haloo 2 gb za 8 km, dok ti je buy & surf najgori, kolko se sjecam tu je 13 km za samo 1 gb
mudroslav wrote:he he i ima da ga odere a da nije ni svjestan, jos ako bude čeko onu sms o isteku koja namjerno kasni ima da bude "hepi" kad kredit bude nula
U mom slucaju, od toga nema nista. Nisam ni htio uzimati bez raspitivanja upravo zbog ovakvih stvari.
Jel imas android? Stavis ogranicenje na telefonu na kolicinu podataka koju kupis i onda pjevas borbene a i ne mislis na troskove.
mudroslav wrote:uglavnom sve prepaid tarife nisu flat tako da je to kod svih isto, mozda jedino mislim da ima mtel sa frendom nastavak dalje koristenja na sporoj brzini
jedno od rjesenja ti moze bit koristenje dual sim mobitela gdje ces na drugu kartici koristit samo radi interneta i dopunjavat samo onoliko kredita koliko si predvidio za dokup pa da ti poslije dokupa uvjek bude nula kredita, tako da ti i ne može ništa skidat,
tako ja radim i tako sam im ja dohako
s tim da za internet koristim najpovoljniji haloo 2 gb za 8 km, dok ti je buy & surf najgori, kolko se sjecam tu je 13 km za samo 1 gb
@mudroslav i @ing-ecc hvala na odgovorima i informacijama ali nisam ni pitao zbog sebe licno, vec koristim dva broja od dva razlicita operatera, na jednom imam net kojim sam zadovoljan, pitao sam zbog nekoga ko je iskljucivo na Ultri, a u nesto je losijem finansijskom stanju.
Last edited by Schlauf2 on 26/07/2016 23:59, edited 2 times in total.
kakaljin wrote:
Pa da bi mogao imati STBove u funkciji moraju biti povezani mreznim kablom ili putem struje pamreznim kablom, ali tu ti ja ne mogu pomoci jer nisam imao iskustva sa tim stvarima.
Za dolazak ne znam, ali vjerovatno mozes podnjeti zahtjev pa da oni izmjere tehnicku mogucnost za 3 STB-a i internet. To ce ti bolje strucniji ljudi reci oko toga.
kakav uređaj ide u potkrovlje ? morao bih tri mrezna razvuci u d.boravak iz potkrovlja ?
Naime imao sam moja tv full i islo sve ok sa starim modemom zte, znači 8 mbps bez i 5 mbps sa uključenim stb-ovima, i priključim dodatni paket 1.
dođu monteri "metnu" novi modem i od tada sam ko na dial upu dva puta su dolazili ne mogu da rješe problem, navodno instalacije itd itd. u tri zadnje sedmice samo jednom sam imo peak od 13-20 mbps sa ukljucenim stb uredjajima koji je trajao tri minuta. a od tada kao i prije toga ne moze da prebaci 2 mbps sa ugasenim stb i zalosnih 0,7 sa upaljenim stb. uredjajima.
šta bi moglo biti evo recimo da je do instalacija kako je moglo prije sa starim modemom i zašto mi ne vrate stari zte modem i može li on ići malo brže od tih 8,i ima li ko način da provjeri šta je u pitanju izludi
Naime Tuzla je lokacija 100m od glavne direkcije Bhtelecoma
Imam jedan Mojmini15 paket i preko njega kupljen mobitel na rate. Mogu li jos jedan paket uzeti na svoje ime (koji ce koristiti supruga) i da podignem još jedan mobitel na rate?
Semo28 wrote:Imam jedan Mojmini15 paket i preko njega kupljen mobitel na rate. Mogu li jos jedan paket uzeti na svoje ime (koji ce koristiti supruga) i da podignem još jedan mobitel na rate?
Za svaki broj na pretplati mozes uzeti telefon na rate sa popustu uz ugovor. a bez popusta mozes uzeti meni se cini jos dva telefona na rate. Za ovo ti nisam 100% siguran. Jso imas popust na pretplatu ako su ti dvije pretplate na jednom racunu.
Semo28 wrote:Imam jedan Mojmini15 paket i preko njega kupljen mobitel na rate. Mogu li jos jedan paket uzeti na svoje ime (koji ce koristiti supruga) i da podignem još jedan mobitel na rate?
Za svaki broj na pretplati mozes uzeti telefon na rate sa popustu uz ugovor. a bez popusta mozes uzeti meni se cini jos dva telefona na rate. Za ovo ti nisam 100% siguran. Jso imas popust na pretplatu ako su ti dvije pretplate na jednom racunu.
Zna li neko da li korisnici adsla i fiksnog telefona ostvaruju pravo na one mobilne uredjaje i tablete za 1 KM, ili je to iskljucivo za ove sa MojaTv paketima Imamo li mi pravo na nesto od tog djabaluka, hahah? Dakle kod mene su adsl paket i fiksni telefon, zasebni racuni, godinama korisnik
made_in_sarajevo wrote:Telekomu srce ko trebevic sad . Meni prvi put u 10 godina otkako vec imam HS desilo se da nestane signala na 5min mozda dok je sad ovo grmilo:D
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ma vala je meni nestalo (isto HS) i prije par dana kad je kisa pala
funny enough internet (BH T.) je konstantno 45-50 Mbps zadnjih par mjeseci
Pitanje za ing ili mirzu
Sta se desava sa ULTROM? Od onog pozara vise sam nedostupan nego dostupan, a poruke kasne i po nekoliko sati, ne bih ni skontao da je do vas da danas nisam cuo od 10 ljudi istu pricu.
Sjedim u gradu pun prijem a nedostupan, ako dobijem otkaz vi ste krivi i neko od vas ce da mi namiruje platu