Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#47026 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

johnnykola wrote: Ne daju na hrti.hrt.hr jer ima momente koji ne smiju van Hrvatske prikazivati. Borio sam se s proxyijima da dođem
do snimka, ali dabogda. Ako neko zna nešto džabno, a i brzo, da mogu prići, nije problem, nabacim na net. Eto. :-D

Edit: Džaba, već su maknuli.
Jesi li gledao ti? Sta kazu ko je najveci gubitnik Oskara? Piter O Tul?

Evo i Vigo i Kuper nakupise solidno nominacija....
johnnykola

#47027 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

_BataZiv_0809 wrote:
johnnykola wrote: Ne daju na hrti.hrt.hr jer ima momente koji ne smiju van Hrvatske prikazivati. Borio sam se s proxyijima da dođem
do snimka, ali dabogda. Ako neko zna nešto džabno, a i brzo, da mogu prići, nije problem, nabacim na net. Eto. :-D

Edit: Džaba, već su maknuli.
Jesi li gledao ti? Sta kazu ko je najveci gubitnik Oskara? Piter O Tul?

Evo i Vigo i Kuper nakupise solidno nominacija....
Nisam gledao kad je išlo, EON ne da HRT3 vrattiti, na hrti.hrt.hr ne daju van HR gledati baš tu emisiju. Sad su i to makli s platforme. Pušalgin.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#47028 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

johnnykola wrote: Nisam gledao kad je išlo, EON ne da HRT3 vrattiti, na hrti.hrt.hr ne daju van HR gledati baš tu emisiju. Sad su i to makli s platforme. Pušalgin.
Koje je tvoje misljenje na tu temu bas me zanima?

Gubitnici oskara odnosno najbolji bez nagrade a sa puno nominacija?
sig_garret

#47029 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by sig_garret »

_BataZiv_0809 wrote:
On topic:

Jel' gledo neko Serenity?

Da od Green book krenem sa oskarovcima?
od green book te nece glava zaboliti :D
Image
johnnykola

#47030 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Image

Image

Image

Kud ćeš dalje. Pričali su i o tome kako bi bilo red da Green Book dobije
Oscara jer je režiser odličnih komedija, jedan od burazera Fareli, režirao
film, a Akademija komedije i u biti manje-više sve filmove mimo povijesnih, ratnih i drama
množi oduvijek s nulom. Dobi ga fakat I tako to. To je ono malo što sam u bunilu ufatio emisije. :-D

Film na TV-u
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#47031 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Ma vala ni ti utjesni Oskari kao Leov nisu neka pljacka.
johnnykola

#47032 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

_BataZiv_0809 wrote:Ma vala ni ti utjesni Oskari kao Leov nisu neka pljacka.
Realno.
johnnykola

#47033 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

E ovaj je bio baš lud i svakome ko bi htio pogledati pomaknuti film najtoplije ovaj preporučam. Kritika komunizma kroz, između ostalog, prikaz takmičenja u brzinskom prežderavanju. Film u kojem glavni lik sam sebe preparira. Doma imam dva DVD-a ovog filmića, znali su se naći u Mercatoru za jednu kerma. Ludnica. Najtoplija preporuka.

Image

Image

Film je prikazan na dvanaestom SFF-u 2006. godine u okviru Regionalnog Off programa. Iz kataloga festivala:

Image

P.s. Večeras na HRT3 u okviru emisije Peti dan negdje oko 21.40 sati počet će debata o filmu Green Book. Ako nekog zanima.

Film na TV-u
Last edited by johnnykola on 01/03/2019 08:35, edited 2 times in total.
KB9

#47034 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by KB9 »

jel neko iso gledat alitu u kinu? vrijedi li otic ispostovat 3d projekciju? 8)
chakany

#47035 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by chakany »

KB9 wrote:jel neko iso gledat alitu u kinu? vrijedi li otic ispostovat 3d projekciju? 8)
Jesam ja u srijedu :D Ne znam šta da ti kažem, onako je film, ništa posebno. Nije sad neki odron, ali nije ni neki spektakl. Hrpetina dobrih glumaca, ali je priča poprilično nabacana.
A 3D efekata nije nešto ni bilo, a inače im je u Cinema City-u 3D loš. Bolji mi 3D bude u najavama, nego u samom filmu.
Boateng

#47037 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Boateng »

Image

Shoplifters (2018), dobitnik Zlatne palme.
https://www.imdb.com/title/tt8075192/
johnnykola

#47038 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

HRT2 14.10.

Obuhvaćajući njegove godine utrkivanja za Formulu 1 od 1984. do njegove prerane smrti desetljeće poslije, Senna istražuje život i djelo trostrukoga svjetskog prvaka, njegova fizička i duhovna postignuća na trkalištu, njegovu potragu za savršenstvom i mitski status koji je otada stekao.

Film je snimljen u punoj suradnji s obitelji Ayrtona Senne koja je dala dopuštenje da ovo bude prvi dokumentarni dugometražni film o njegovu životu, s menadžmentom Formule 1, koji je pribavio materijal dotad neprikazan u kinima, te s Institutom Ayrtona Senne, dobrotvornom zakladom osnovanom nakon njegove smrti koja pruža mogućnosti za obrazovanje milijunima siromašne brazilske djece.

Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu A2:

Image

Film na TV-u
ferratilis

#47040 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ferratilis »

Gledao sam ove filmove sto su bili nominirani za Oskara i mogu reci da Rami Malek nije ni do koljena Baleu i Mortensenu. Ne bi nikako mogao izabrati izmedju ove dvojice, ali Maleku ne bi dao Oskara ni da sam nadrogiran. Just my two cents... :)
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#47041 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by suad-sarajevo »

Ja sam jučer počeo sa gledanjem Malekovog oskarovca i prekinuo sam sa gledanjem nakon pola sata, ne zbog nekvalitetnog filma već zbog mojih privatnih obaveza ali ne mogu se oteti utisku da su stvar sa zubima odradili katastrofalno. Lik se bori sa zubima cijelo vrijeme. Tačno sam imao osjećaj da će mu svakog trena ispasti iz usta. :) :D
cassius

#47042 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by cassius »

ferratilis wrote:Gledao sam ove filmove sto su bili nominirani za Oskara i mogu reci da Rami Malek nije ni do koljena Baleu i Mortensenu. Ne bi nikako mogao izabrati izmedju ove dvojice, ali Maleku ne bi dao Oskara ni da sam nadrogiran. Just my two cents... :)

akademija odavno ima fetis na autobiografske filmove :D
smijesni_ste

#47043 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by smijesni_ste »

Prije će biti da su drugi razlozi u pitanju, ali nećemo u detalje :D
Better Man

#47044 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Better Man »

cassius wrote:
ferratilis wrote:Gledao sam ove filmove sto su bili nominirani za Oskara i mogu reci da Rami Malek nije ni do koljena Baleu i Mortensenu. Ne bi nikako mogao izabrati izmedju ove dvojice, ali Maleku ne bi dao Oskara ni da sam nadrogiran. Just my two cents... :)

akademija odavno ima fetis na autobiografske filmove :D
Svaka čast Maleku, ali Bale i Mortesen su izmislili glumu za njega i zaslužili su oskara prije nego on, ali eto sav taj hajp oko Queen je uticao na to da ga dobije Malek.
ferratilis

#47045 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ferratilis »

Kako je covjek skinuo talijanski naglasak i gestikulacije, to je nevjerovatno. Kao da je iz Kuma ili Sopranosa (a ti glumci su bili pravi amercki Talijani) Film sam po sebi i nije nesto, ali gledati ovakvog profesionalca je uzivanje. Ima ona scena gdje Mahershala Ali prica malo talijanski i tacno se vidi da nema pojma, ali kad Viggo pocne, nista ne odaje da mu to nije maternji jezik.

Jos kad uzmemo u obzir da je isto tako uvjerljivo glumio Rusa. Maestro.
johnnykola

#47046 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

HRT2 23.50.

Godine 1990. George Michael bio je među najvećim svjetskim muzičkim zvijezdama. Napustio je Wham! i objavio svoj solistički prvijenac, fenomenalno uspješni Faith. Uslijedio je Listen Without Prejudice i planetarno popularni singl Freedom! ‘90, popraćen inovativnim videospotom u kojem su se pojavile manekenke Linda Evangelista, Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford i Tatjana Patitz. George se vrlo primjetno nije pojavio na videospotu, čime je pokazao koliko je nezadovoljan diskografskom kućom za koju je snimao. Uslijedila je gorka parnica.

Ovaj film omogućio je Georgeu da se prisjeti tog razdoblja i otvoreno progovori o svom muzičkom razvoju, parnicama protiv Sonyja i osobnoj patnji zbog gubitka partnera. U dokumentarac nas uvodi njegova prijateljica Kate Moss, a u njemu sudjeluje svih pet manekenki, kao i Stevie Wonder, Elton John, Nile Rodgers, Mark Ronson, Mary J Blige, James Corden, Ricky Gervais i mnogi drugi.

Ovaj dokumentarni film posljednje je djelo Georgea Michaela koji je preminuo 2016. godine.

Film na TV-u
kakavdanakneiskustvu

#47047 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

ferratilis wrote:Kako je covjek skinuo talijanski naglasak i gestikulacije, to je nevjerovatno. Kao da je iz Kuma ili Sopranosa (a ti glumci su bili pravi amercki Talijani) Film sam po sebi i nije nesto, ali gledati ovakvog profesionalca je uzivanje. Ima ona scena gdje Mahershala Ali prica malo talijanski i tacno se vidi da nema pojma, ali kad Viggo pocne, nista ne odaje da mu to nije maternji jezik.

Jos kad uzmemo u obzir da je isto tako uvjerljivo glumio Rusa. Maestro.
Russki

#47048 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Russki »

The Ghost Writer
Shelter
Post Reply