upravo,JThomas wrote:bila je ona priča prije par mjeseci da je s fahrom sijelio. ali takvi mudro čekaju da ostali odigraju svoje.
glede fahre, do jučer, adisa je pravila medijske iftare, sad krenuo on, hoće li se to usuditi?
upravo,JThomas wrote:bila je ona priča prije par mjeseci da je s fahrom sijelio. ali takvi mudro čekaju da ostali odigraju svoje.
ma mislim d aje to sad pa sigurno. Adisa bi isla jedino da je sultanija odabrana od SDA. Ovako fahro ima (za njega) historijsku priliku da možda pobjedi SDA uz podršku bandita iz banovića. a onda džaba ko je Cro član kad opet imaš dva dušmanaBanksy wrote:upravo,JThomas wrote:bila je ona priča prije par mjeseci da je s fahrom sijelio. ali takvi mudro čekaju da ostali odigraju svoje.
glede fahre, do jučer, adisa je pravila medijske iftare, sad krenuo on, hoće li se to usuditi?
Za Dodika znamo da je Faust.JThomas wrote:ko je tu faust a ko mefisto...
Čolpa: SDP je sumnjivim poticajima nagnojio i Bećirovićevu kampanju
4. Juna 2018.
Pozivam SDP-ovog kandidata za mjesto člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda Denisa Bećirovića da se očituje o navodima vezanim za kriminalne radnje užeg rukovodstva SDP-a i njima pridružene budžetske rodbine.
Mediji već sedmicama vrlo koncizno izvještavajuo korištenju poticaja za račun ljudi iz samog vrha SDP-a, a iz SDP-a o tome do sada nismo u prilici čuti nikakav stav. Jednom dijelu ljudi iz SDP-a očito problem nisu vrlo utemeljeni navodi o kriminalu nego je problem što mediji o tome pišu. Dok SDP-ovi tajkuni nastavljaju sa proširivanjem svojen na sumnjiv način stečene imovine, njihov predsjednik plačljivim glasom konstatira kako neko zaboga pokušava kriminalizirati SDP.
Ne znam da li Bećirović pripada grupaciji ljudi koja se uplela u navedene ozbiljne kriminalne afere, ali se makar nadam da svoju predizbornu kampanju u finansijskom smislu nije nagnojio tim novcem.
Nihad Čolpa, predsjednik Građanskog saveza (GS
Mislili su i Bakir i Campare, pa se malcice zajebase.kmirsad wrote:I ja mislim da je kapetan Kuka precjenjen...
Mislio sam na nekom višem nivou...npr, federalnom... na lokalnom i kantonalnom nivou je veoma močan...Alfons Kauders wrote:Mislili su i Bakir i Campare, pa se malcice zajebase.kmirsad wrote:I ja mislim da je kapetan Kuka precjenjen...
Jeste, ali govorimo o TK, ne o BPK ili PK. TK je 20% FBiH i po broju stanovnika, i po novcu...kmirsad wrote:Mislio sam na nekom višem nivou...npr, federalnom... na lokalnom i kantonalnom nivou je veoma močan...Alfons Kauders wrote:Mislili su i Bakir i Campare, pa se malcice zajebase.kmirsad wrote:I ja mislim da je kapetan Kuka precjenjen...
Tačno... ali i lijeve stranke imaju ovdje veliku podršku... ni SDA nije ovdje umro, odlaskom kapetana... a i drugi zobaju po neko zrno... sa ili bez Kuke u SDA-u prelazili su izborni prag...Alfons Kauders wrote:Jeste, ali govorimo o TK, ne o BPK ili PK. TK je 20% FBiH i po broju stanovnika, i po novcu...kmirsad wrote:Mislio sam na nekom višem nivou...npr, federalnom... na lokalnom i kantonalnom nivou je veoma močan...Alfons Kauders wrote:
Mislili su i Bakir i Campare, pa se malcice zajebase.
Iz tvojih usta u Božije uši...mislim da i ne moraju baš svi biti mlaši... mudrac je to veliki... mislim da već sada zna imena onih koji su teret ideji...malakh wrote:vec su se lesinari poceli skupljati oko becirovica i traze sadaku.
prvi na listi je arifhodzic koji je procijenio da bi becirovic mogao pobijediti, pa da ugrabi kakvu fotelju, a mozda i kakvo ambasadorsko mjesto.
mislim da je becirovic mudar i da ce, ako pobijedi, oko sebe okupiti novu, mladju ekipu.
To bi znacilo onda d aokrene ledja stranki koja ima od njega velika ocekivanja.....kad je u pitanju zbrinjavanje familijemalakh wrote:vec su se lesinari poceli skupljati oko becirovica i traze sadaku.
prvi na listi je arifhodzic koji je procijenio da bi becirovic mogao pobijediti, pa da ugrabi kakvu fotelju, a mozda i kakvo ambasadorsko mjesto.
mislim da je becirovic mudar i da ce, ako pobijedi, oko sebe okupiti novu, mladju ekipu.
Naravno, pogotovo što imaju u vidu ovo:malakh wrote:vec su se lesinari poceli skupljati oko becirovica i traze sadaku.
Roccohljup wrote:To bi znacilo onda d aokrene ledja stranki koja ima od njega velika ocekivanja.....kad je u pitanju zbrinjavanje familijemalakh wrote:vec su se lesinari poceli skupljati oko becirovica i traze sadaku.
samo baza. ako imaš bazu, ti si de facto nezavisan.Alfons Kauders wrote: Jeste, ali govorimo o TK, ne o BPK ili PK. TK je 20% FBiH i po broju stanovnika, i po novcu...
SLIKA GOVORI VIŠE OD TISUĆU RIJEČI: Nema plana bez klana...
Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić gostovao je sinoć u Dnevniku TV1, a pored ostalog je govorio i o Čovićevom „Planu B“.
Mini market
Prije 14 min Prije 3 min
Na pitanje je li SDP dio „Plana B“ lidera HDZ-a Dragana Čovića, kako to tvrdi lider DF-a Željko Komšić, Nikšić je kazao:
„Pa dobro bi bilo da čujemo šta je to Plan B. Da vidimo šta je plan A, koliko tih planova ima. SDP BiH nije dio nikakvog plana koji podrazumijeva nekakav dogovor sa HDZ-om“, rekao je Nikšić.
Sat prije gostovanja na televiziji, reporteri su snimili srdačno ćaskanje Nikšića, Radončića i Čovića ispred zgrade Evropske misije u Sarajevu i bratsko rukovanje na rastanku. Stručnjaci za „govor tijela“ tvrde da se na taj način pozdravljaju partneri, vrlo bliski saradnici, pripadnici nekog klana (nismo rekli plana!) a ne lideri opozicione i vladajuće partije koji se uobičajeno gledaju mrko poprijeko.
(S.B.)
Chmoljo wrote:samo baza. ako imaš bazu, ti si de facto nezavisan.Alfons Kauders wrote: Jeste, ali govorimo o TK, ne o BPK ili PK. TK je 20% FBiH i po broju stanovnika, i po novcu...
Kuko je ima. federalni, državni nivo, to je već odvojeno od baze i teško ju je zadržati osim ako se ne ističe čovjek u masi parlamentaraca.
lakše će bazu okupiti kantonalni ministar nego federalni, to je valjda svakom jasno.
tačno...Roccohljup wrote:
joj..........analiza i tumačenja.......a ljudi se samo volU![]()
![]()
![]()
![]()
SLIKA GOVORI VIŠE OD TISUĆU RIJEČI: Nema plana bez klana...
(Slobodna Bosna)