BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
jarobot

#47001 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

krakatoa wrote:
jarobot wrote:Kako na uređaje sa windows OS_om pokrenuti multiskrin . Nemojte postavljati već poznate linkove tamo je sve za android i to sam već isprobao. Dakle kako na tablet ili laptop sa windowsima postaviti multiskrin ili je BH telekom digao ruke od windows OS_a

Poslano sa mog 6045K koristeći Tapatalk
Aktivacija MojaTV Multiscreena je besplatna i jednostavna!

MojaTV Multiscreen aktivirate na vašem TV prijemniku, koristeći TV meni. Nakon što ste prijavili uređaj na kojem ćete koristiti uslugu, dobijate autorizacijski kod koji koristite za prijavu na smart aplikaciji za mobilne uređaje. Za više detalja pogledajte tekstualno ili video uputstvo.

Aplikaciju možete preuzeti sa linka: https://play.google.com/store/apps/deta ... bile&hl=en
Uživajte u jedinstvenom TV doživljaju uz MojaTV Multiscreen!
De allahati , isusa ti ili bilo kog drugig boga pročitaj šta sam napisao . Na android uređaju sam već probao zanima me za windows OS ,laptop tablet kako tu pokrenuti multiskrin. Ja još fino napisao ne postajte linkove sa stranice to mi je već poznato

krakatoa

#47002 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

jarobot wrote:
krakatoa wrote:
jarobot wrote:Kako na uređaje sa windows OS_om pokrenuti multiskrin . Nemojte postavljati već poznate linkove tamo je sve za android i to sam već isprobao. Dakle kako na tablet ili laptop sa windowsima postaviti multiskrin ili je BH telekom digao ruke od windows OS_a

Aktivacija MojaTV Multiscreena je besplatna i jednostavna!

MojaTV Multiscreen aktivirate na vašem TV prijemniku, koristeći TV meni. Nakon što ste prijavili uređaj na kojem ćete koristiti uslugu, dobijate autorizacijski kod koji koristite za prijavu na smart aplikaciji za mobilne uređaje. Za više detalja pogledajte tekstualno ili video uputstvo.

Aplikaciju možete preuzeti sa linka: https://play.google.com/store/apps/deta ... bile&hl=en
Uživajte u jedinstvenom TV doživljaju uz MojaTV Multiscreen!
De allahati , isusa ti ili bilo kog drugig boga pročitaj šta sam napisao . Na android uređaju sam već probao zanima me za windows OS ,laptop tablet kako tu pokrenuti multiskrin. Ja još fino napisao ne postajte linkove sa stranice to mi je već poznato

Ma znam, zezam se malo. Načuo sam da ide univerzalna Win 10 aplikacija pa vidjećemo. Sa tom app MTV MS će se moći gledati na svim uređajima od Xbox-a preko PC-a do smartwacha koji rade na windows 10 OS-u.
animus

#47003 Re: BHTelecom All About

Post by animus »

Ima li ko informaciju kad bi se konacno mogli ponovo pojaviti aparati Samsunga u prodaji. Pitao sam na nekoliko lokacija. Nemaju nista a i ne znaju kad ce biti.
AnonymousBIH

#47004 Re: BHTelecom All About

Post by AnonymousBIH »

animus wrote:Ima li ko informaciju kad bi se konacno mogli ponovo pojaviti aparati Samsunga u prodaji. Pitao sam na nekoliko lokacija. Nemaju nista a i ne znaju kad ce biti.
Nazoveš direkciju i oni vide po TC na području direkcije ima li gdje na stanju.
Već sam pisao, ja sam uzeo prije par dana S7 Edge iako su mi preko FB i telefona uredno rekli da uređaja nema na stanju, kao što stoji i na web stranici.
smartXL

#47005 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Malo zagrmi i odma nestane neta. I onda treba nekima vjerovat kako je adsl najstabilniji. 2 dana zaredom isti problem.

I onda kazu da se za posao uzima adsl...
1946--1987

#47006 Re: BHTelecom All About

Post by 1946--1987 »

konacno su dosli monteri sa ilidze :D
al brzina i dalje nije ni blizu 50mbit kad je testiram
mirza_15

#47007 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ako su tacne najave sa drugih strana mojatv net postaje ubjedljivo najjeftinija ponuda za iptv+internet. Cak 7 KM jeftinije od konkurencije plus ima i time shift koji se kod konkurencije dodatno placa. Sa paket1 opcijom se cjena izjednaci, a dobije se i brzina interneta do 50/2, 12 HD programa i pink+ paket.

Uz to i ovaj paket ima opciju mojatv moj izbor.

Sent from my mobile phone using Tapatalk
channel10

#47008 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

AnonymousBIH wrote:
animus wrote:Ima li ko informaciju kad bi se konacno mogli ponovo pojaviti aparati Samsunga u prodaji. Pitao sam na nekoliko lokacija. Nemaju nista a i ne znaju kad ce biti.
Nazoveš direkciju i oni vide po TC na području direkcije ima li gdje na stanju.
Već sam pisao, ja sam uzeo prije par dana S7 Edge iako su mi preko FB i telefona uredno rekli da uređaja nema na stanju, kao što stoji i na web stranici.
Danas je u Zenicu stigao S7 edge.

Da li je istina da sad telekom nudi potpisivanje ugovora na 4 godine s tim da se imaju dodatni popusti i beneficije?
jarobot

#47009 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

1946--1987 wrote:konacno su dosli monteri sa ilidze :D
Koliko si čekao ? Ja danas napunio mjesec i po danaa.
Ako može 30 sa upaljenim stb_om to ti je onda sasvim ok.

1946--1987

#47010 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by 1946--1987 »

jarobot wrote:
1946--1987 wrote:konacno su dosli monteri sa ilidze :D
Koliko si čekao ? Ja danas napunio mjesec i po danaa.
Ako može 30 sa upaljenim stb_om to ti je onda sasvim ok.

sta znaci sa upaljenim stbom ?
cekao oko 20tak dana, al zvao stalno, bio dosadan :D
The Realist

#47011 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

Hoće li biti kakvih noviteta kada su kanali u pitanju na MojaTV?
hordash

#47012 Re: BHTelecom All About

Post by hordash »

Prije otprilike mjesec dana mirza_15 mi je na paketu Moja TV Full povećao brzinu na maksimalno moguću (oko 20Mb) i ovim putem mu se ponovo zahvaljujem.

Međutim, prije desetak dana neki pametnjaković iz telekoma je na moju prijavu kvara (loš kabal je bio u pitanju, što sam i naglasio prilikom prijave) koji nema nikakve veze sa brzinom interneta odlučio brzinu smanjiti na oko 9 Mb. Zvao sam ih 5-6 puta i svaki put kažu da će vratiti brzinu međutim na tome ostane.

Gledajući stranicu telekoma u vezi Moja tv full paketa piše sljedeće: pristup internetu putem fiksne mreže uz brzinu 10+/1 Mbps, što valjda znači da je minimalna deklarisana brzina 10Mb, a maksimalna zavisi od tehničkih mogućnosti linije, u mom slučaju oko 20Mb. Stekao sam osjećaj da ovaj moj zahtjev za povećanjem brzine u okvir deklarisane ne smatraju pretjerano ozbiljnim te se tako i odnose prema njemu.
quarterback

#47013 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

kod mene je vjetar u kosi :lol:

Image

:roll:
hordash

#47014 Re: BHTelecom All About

Post by hordash »

quarterback wrote:kod mene je vjetar u kosi :lol:

Image

Uzimaš me glat :-D
Image
quarterback

#47015 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

hordash wrote:

Image

Image
jebiga jarane...
ja znam da se kod mene nikad popraviti nece a kod tebe ocito ne mora biti ovako

ps ovo mi je sa ugasenim STBom, sa upaljenim pada na 7/8
Semo28

#47016 Re: BHTelecom All About

Post by Semo28 »

Koliko li treba Bh Telekomu da certificira i pusti rollout za update na Marshmallow? Čak i Telekom Srpske je isti dan pustio svojim korisnicima update. Ima li jos neko problema na drugim uredjajima koji nisu root-ovani? Kod mene je slučaj Xperia M4.
Quaresma

#47017 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

Semo28 wrote:Koliko li treba Bh Telekomu da certificira i pusti rollout za update na Marshmallow? Čak i Telekom Srpske je isti dan pustio svojim korisnicima update. Ima li jos neko problema na drugim uredjajima koji nisu root-ovani? Kod mene je slučaj Xperia M4.
flashaj firmware preko flashtoola
i ja da na svojoj Z5 nisam flashao rom mslim s taiwana, ne bih nikad dobio update od telekoma od marshmallowa
a ovako dobijam update medju prvima

Sent from my E6653 using Tapatalk
made_in_sarajevo

#47018 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

pitanje za sviju, arena sport jel jos drzi ligu prvaka i uefa ligu, nece SK klepiti? nisam pratio bas dugo nista pa nemam pojma jel ko sta planiro,konto,ne konto :mrgreen:
REDDEVILS

#47019 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

quarterback wrote:
hordash wrote:

Image

Image
jebiga jarane...
ja znam da se kod mene nikad popraviti nece a kod tebe ocito ne mora biti ovako

ps ovo mi je sa ugasenim STBom, sa upaljenim pada na 7/8
S dva upaljena STB-a i HD kanalima
Dodatni paket 1 :D

Image
Semo28

#47020 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Semo28 »

Quaresma wrote:
Semo28 wrote:Koliko li treba Bh Telekomu da certificira i pusti rollout za update na Marshmallow? Čak i Telekom Srpske je isti dan pustio svojim korisnicima update. Ima li jos neko problema na drugim uredjajima koji nisu root-ovani? Kod mene je slučaj Xperia M4.
i ja da na svojoj Z5 nisam flashao rom mslim s taiwana, ne bih nikad dobio update od telekoma od marshmallowa

Hvala na odgovoru. Postoji i ta mogućnost ali ne znam sta je sa garancije u tom slučaju ako se odradi customized firmware koji nije zaključan za carriera? Znam da je root automatski gubitak garancije,jaran odradio LG G3 tako i nakon par mjeseci crkao mu zvučnik, preda na salter i dobije odbijenicu mislim od LG Stanic,,jer je petljao po softveru.
made_in_sarajevo

#47021 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Semo28 wrote:
Quaresma wrote:

Hvala na odgovoru. Postoji i ta mogućnost ali ne znam sta je sa garancije u tom slučaju ako se odradi customized firmware koji nije zaključan za carriera? Znam da je root automatski gubitak garancije,jaran odradio LG G3 tako i nakon par mjeseci crkao mu zvučnik, preda na salter i dobije odbijenicu mislim od LG Stanic,,jer je petljao po softveru.
ako flasujes oficijelni rom od proizvodjaca koji je izasao ne bi trebalo imati problema sa garancijom jer ti nisi root uradio nego samo oborio sistem i digao ga opet
Semo28

#47022 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Semo28 »

ako flasujes oficijelni rom od proizvodjaca koji je izasao ne bi trebalo imati problema sa garancijom jer ti nisi root uradio nego samo oborio sistem i digao ga opet[/quote]

Hvala i tebi na odgovoru. Malo ću se raspitati oko toga,proceduru znam za flashtool,samo da čujem iz oficijelnih usta da ostaje garancija. A sramota za Bh Telecom,zašto zaključavaju uredjaje kad ne prate update. Pitanje je ima li iko za to zadužen, ili se samo ubija vrijeme na poslu,u iščekivanju 1.u mjesecu.
holowey

#47023 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

Semo28 wrote:ako flasujes oficijelni rom od proizvodjaca koji je izasao ne bi trebalo imati problema sa garancijom jer ti nisi root uradio nego samo oborio sistem i digao ga opet
Hvala i tebi na odgovoru. Malo ću se raspitati oko toga,proceduru znam za flashtool,samo da čujem iz oficijelnih usta da ostaje garancija. A sramota za Bh Telecom,zašto zaključavaju uredjaje kad ne prate update. Pitanje je ima li iko za to zadužen, ili se samo ubija vrijeme na poslu,u iščekivanju 1.u mjesecu.[/quote]
bht pusta update kada ga dobiju od proizvodjaca oficijelnim kanalima, a proizvodjac od znacaja trzista odlucuje kojim redoslijedom ce pustati kome update...
pepeljara

#47024 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Semo28 wrote:
Quaresma wrote:

Ovaj bhtelekomov ne treba flashat. Preko pc tools ima oficijelni upgrade na 6.0. Sinoc ja odradio sebi i curi bez problema srkleta ,flasha itd itd.
quarterback

#47025 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

REDDEVILS wrote:S dva upaljena STB-a i HD kanalima
Dodatni paket 1 :D

Image
nismo postavili slike da se kurcimo nego da se žalimo

jasno mi je da ima ljudi kojima internet brzo radi, hvala sto si to podjelio sa nama koji smo ispod 10 mbit, znatno si nam prosirio vidike
Locked