Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- beni-bu-man
#4701 Re: Smartphone diskusije
Ma samo HONOR 8 
- supercali
#4702 Re: Smartphone diskusije
Nije bas isto sranje jer su razliciti sistemi dijametralnoTESLA_EDISON wrote:Vala baš. Evo gledam neki tabori se stvorili kao nekad IOS vs Android. Glupost teška.
Amoled vs Oled isto go*no drugo pakovanje. Tako je i sa OS-om. Android je od verzije 5 pa naviše i potpunosti stigao IOS po stabilnosti i fluidnosti tako da u današnje vrijeme ove rasprave su čista glupost.
Meni recimo na telefonima smeta ovo preseravanje sa aluminijumom i staklom. Neki čak ugrađuju i keramiku. I Iphone i Android telefoni prate taj trend. Meni je puno ljepše kad je telefon u lijepo obrađenoj plastici ili čak koži kao LG G4. Ovo je postalo užas. Eno čitam Samsung radi na totalno savitljivom telefonu kojeg možeš zgužvati kao maramicu. Koji vrag će mi to? Danas nek Samsung to izbaci, za godinu svi će biti takvi.
Ovo su meni nedostaci današnjih telefona a rasprave Iphone vs Android su glupost čista. Sve je to isto sr*nje.
Android je otvoren i moze raditi mnogo vise nego ios zato je nestabilniji dok je ios zatvoren cak i nakpn jailbreaka ne dobijes puno kao kod androida al zato imas tecnost u radu stabilniji pa ljudi biraju sta im odgovara
Meni vise odgovara android al da mi treba samo telefon viber poruke slikanje i internet bez icega drugog izabrao bih vjerovatno ios
-
Mega Man X
#4703 Re: Smartphone diskusije
Možda je Android nestabilan, ali zato je otvorenog tipa pa možeš čak i 7.1.2 Nougat npr. instalirati na telefon koji uopšte nema podršku za Nougat. Npr. LG L65, Xperia L itd.
Svi oni mogu na Nougat, jeste da se mora flešovati ali zato ne kaskaš za ostalima. Baš neki dan, sasvim slučajnost kad smo već kod toga, dolazi kolega kaže flešovo 7.1.2 Nougat na Galaxy S4. Leti telefon ko da je tek kupljen.
Svi oni mogu na Nougat, jeste da se mora flešovati ali zato ne kaskaš za ostalima. Baš neki dan, sasvim slučajnost kad smo već kod toga, dolazi kolega kaže flešovo 7.1.2 Nougat na Galaxy S4. Leti telefon ko da je tek kupljen.
- supercali
#4704 Re: Smartphone diskusije
Pa sta sam ja rekaoMega Man X wrote:Možda je Android nestabilan, ali zato je otvorenog tipa pa možeš čak i 7.1.2 Nougat npr. instalirati na telefon koji uopšte nema podršku za Nougat. Npr. LG L65, Xperia L itd.
-
Mega Man X
#4705 Re: Smartphone diskusije
Samo se nadovezujem, jer Ajfonaši daju izjave tipa: Ne možeš najnoviju verziju Androida instalirati na neki prastari telefon.
Vala kume može sve, samo treba malo Guglati i mozgati.
- Tesla Edison
#4706 Re: Smartphone diskusije
Haj na kafu da ti pokažem da je android stabilansupercali wrote:Nije bas isto sranje jer su razliciti sistemi dijametralnoTESLA_EDISON wrote:Vala baš. Evo gledam neki tabori se stvorili kao nekad IOS vs Android. Glupost teška.
Amoled vs Oled isto go*no drugo pakovanje. Tako je i sa OS-om. Android je od verzije 5 pa naviše i potpunosti stigao IOS po stabilnosti i fluidnosti tako da u današnje vrijeme ove rasprave su čista glupost.
Meni recimo na telefonima smeta ovo preseravanje sa aluminijumom i staklom. Neki čak ugrađuju i keramiku. I Iphone i Android telefoni prate taj trend. Meni je puno ljepše kad je telefon u lijepo obrađenoj plastici ili čak koži kao LG G4. Ovo je postalo užas. Eno čitam Samsung radi na totalno savitljivom telefonu kojeg možeš zgužvati kao maramicu. Koji vrag će mi to? Danas nek Samsung to izbaci, za godinu svi će biti takvi.
Ovo su meni nedostaci današnjih telefona a rasprave Iphone vs Android su glupost čista. Sve je to isto sr*nje.
Android je otvoren i moze raditi mnogo vise nego ios zato je nestabilniji dok je ios zatvoren cak i nakpn jailbreaka ne dobijes puno kao kod androida al zato imas tecnost u radu stabilniji pa ljudi biraju sta im odgovara
Meni vise odgovara android al da mi treba samo telefon viber poruke slikanje i internet bez icega drugog izabrao bih vjerovatno ios
- Tesla Edison
#4707 Re: Smartphone diskusije
IOS 11 ne možeš na Iphone 4 i 5 ni naopako dok Android 8 može na Samsung S1 samo malo treba potražiti.Mega Man X wrote:Samo se nadovezujem, jer Ajfonaši daju izjave tipa: Ne možeš najnoviju verziju Androida instalirati na neki prastari telefon.
-
Mega Man X
#4708 Re: Smartphone diskusije
Staviš iOS 10 na iPhone 5, telefon bukvalno neupotrebljiv 
- Tesla Edison
#4709 Re: Smartphone diskusije
Evo zašto je Iphone bolji od svakog androida:
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4710 Re: Smartphone diskusije
2700 KM Iphone x 64 gb za cash
3500 KM karticno placanje
Univerzalno

3500 KM karticno placanje
Univerzalno
-
Mega Man X
#4711 Re: Smartphone diskusije
Znači frižider i novi televizor za te pare. A glavu dajem da je Sid prvi ga uzeo čim je došao na BH tržište. 
- skafiskafsnjak
#4712 Re: Smartphone diskusije
Ma uzeo je kitu, nema on za germeMega Man X wrote:Znači frižider i novi televizor za te pare. A glavu dajem da je Sid prvi ga uzeo čim je došao na BH tržište.
-
Sid the sloth
#4713 Re: Smartphone diskusije
Ne kupujem tehniku kod nas i nasih tapkarosa. Zasto davati pare nasim svercerima kad mogu fino uzeti u Americi za 1000$. Jos ponesem jedan za prodati da ublazim trosakMega Man X wrote:Znači frižider i novi televizor za te pare. A glavu dajem da je Sid prvi ga uzeo čim je došao na BH tržište.
- MeanMachine
#4714 Re: Smartphone diskusije
Sva diskusija na stranu, i ko je upravu i ko nije, ali kad počnu pojedinci priču tipa: "sjeli ljudi iz Samsunga i Apple-a, rekli jedni ovo, drugi ono, za doručak jeli puru, za ručak kod Žute na pečenje..."
Nema jačih insidera izgleda, sve kućni prijatelji sa upravama najvećih korporacija na svijetu. U tom rangu su uglavnom i argumenti :jeste OLED, nije AMOLED itd. Cirkus
Ja ću bez ulaska u tehničke detalje samo dodati da je meni cijena i novog S8 / S8+ / Pixel 2 previsoka za bilo kojeg razumnog kupca, a za iPhone X da ne govorim - to već graniči sa bezobrazlukom (ne može me niko racionalnim argumentima ubijediti da bilo koji telefon zaista vrijedi toliko novca iako očigledno postoji dovoljno onih koji su spremni dati apsolutno bilo koji iznos za komad tehnike koji nosi određeni logo na sebi
)
- pirmin
#4715 Re: Smartphone diskusije
Je li pisao ko, valja li J7 cemu?
- Dr Kova
- skafiskafsnjak
#4717 Re: Smartphone diskusije
Sad ce Sid reci ... "ipak ste upravu, Samsung je to pravio... da je Apple napravio, ne bi problema bilo"
- nagibSA
#4719 Re: Smartphone diskusije
To je krpez i budzevina, ne moze se porediti sa zvanicnim update-om.Mega Man X wrote:Samo se nadovezujem, jer Ajfonaši daju izjave tipa: Ne možeš najnoviju verziju Androida instalirati na neki prastari telefon.
Valja potjerati frizider iz USA.Sid the sloth wrote:Ne kupujem tehniku kod nas i nasih tapkarosa. Zasto davati pare nasim svercerima kad mogu fino uzeti u Americi za 1000$. Jos ponesem jedan za prodati da ublazim trosakMega Man X wrote:Znači frižider i novi televizor za te pare. A glavu dajem da je Sid prvi ga uzeo čim je došao na BH tržište.
-
Sid the sloth
#4720 Re: Smartphone diskusije
Zakupim kontejner na kakvom brodicu i lagano mjesec dana do BiHnagibSA wrote: Valja potjerati frizider iz USA.
-
Sid the sloth
#4721 Re: Smartphone diskusije
Izgleda da je takoskafiskafsnjak wrote:Sad ce Sid reci ... "ipak ste upravu, Samsung je to pravio... da je Apple napravio, ne bi problema bilo"

- skafiskafsnjak
#4722 Re: Smartphone diskusije
Ti ovim postom jedes sva g**** koja si p****o u zadnjih nekoliko stranica ove teme. Svaka cast, ocekivao sam ovakav odg.Sid the sloth wrote:Izgleda da je takoskafiskafsnjak wrote:Sad ce Sid reci ... "ipak ste upravu, Samsung je to pravio... da je Apple napravio, ne bi problema bilo"![]()
Zavrsio sam s tobom .
Poyy
-
Mega Man X
#4723 Re: Smartphone diskusije
Ne počinji ko Sid hljeba ti.nagibSA wrote: To je krpez i budzevina, ne moze se porediti sa zvanicnim update-om.![]()
- strong69
#4724 Re: Smartphone diskusije
Kako pojedinci emotivno i zucno brane Iphone i Samsung k´o da su vlasnici Apple i Samsunga 
-
Sid the sloth
#4725 Re: Smartphone diskusije
skafiskafsnjak wrote:ajde ba ne vadi se vise, ne znas ni ti sta bi vise rekao, pa sad eto mi ne kontamo.
Poyy
skafiskafsnjak wrote:Smijesan si. Napises nesto, i onda kada skontas da si se provalio, tvrdis da nismo skontali.
Necu dalje ulaziti u raspravu.
Ajde poyy
skafiskafsnjak wrote: Et ziv ti nama bio. Nadam se da te nismo umorili jer si bas morao mnogo tipkati.
Poyy
Hocemol' zavrsavat vise majstoreskafiskafsnjak wrote: Ti ovim postom jedes sva g**** koja si p****o u zadnjih nekoliko stranica ove teme. Svaka cast, ocekivao sam ovakav odg.
Zavrsio sam s tobom .
Poyy
Mora se priznati da si prije sve dosljedan i covjek od rijeci, nesto kao sto su ti postovi smisleni i puni korisnih informacija