Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
The BEN10

#4701 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

Ned071 wrote:crveni golf 7, otoka prije pijace, iz pravca bosmala... idem u koloni, treci u redu. prvi takso. daje sva 4 i staje zeni s cekerima, iza nejga staje auto, pa ja. i mlada oblajhana iza mene na sirenu. meni djeca u autu. nakon tri sekunde osjetim udar. kontam djeca skacu, opomenem ih, kazu tata nismo. opet udar. pogledam,, tuka me kucka odozada, u karambolku, ko biva da se pomaknem. i tako tri puta. gledam i ne vjerujem....
:shock:
Hajd razumijem da tako nešto radi kockasta glava, al šta se u kučki napelo?
mirza_15

#4702 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirza_15 »

Ned071 wrote:crveni golf 7, otoka prije pijace, iz pravca bosmala... idem u koloni, treci u redu. prvi takso. daje sva 4 i staje zeni s cekerima, iza nejga staje auto, pa ja. i mlada oblajhana iza mene na sirenu. meni djeca u autu. nakon tri sekunde osjetim udar. kontam djeca skacu, opomenem ih, kazu tata nismo. opet udar. pogledam,, tuka me kucka odozada, u karambolku, ko biva da se pomaknem. i tako tri puta. gledam i ne vjerujem....
E tu je vec pitanje kako je ta dobila ljekarsko uvjerenje :mrgreen:
Ned071

#4703 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

i ja sam se ibretio cijeli dan. al kontam, danas nema razlike izmedju kockastog i tih divljakusa... sirenu i mogu svarit, al mi i danas ne ide u glavu kuckanje. i to poprilicno jako, majke mi...
tempuser

#4704 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

The BEN10 wrote: Veliki potpis.
Mada ima i ona - da nije vjetra pauci bi nebo premrežili. Popusti danas, popusti sutra - ono uhvati fursat i onda se podrazumijeva da si vazda donji...
E to je ono, da je to jedan u 100 slucajeva pa da kazes pusti papka i budalu, ali ovako sloni se ovnu - skloni se govnu i nema te nigdje u prici, a papci nametnuli svoj nacin zivota.
mirza_15

#4705 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirza_15 »

tempuser wrote:
Mada ima i ona - da nije vjetra pauci bi nebo premrežili. Popusti danas, popusti sutra - ono uhvati fursat i onda se podrazumijeva da si vazda donji...
E to je ono, da je to jedan u 100 slucajeva pa da kazes pusti papka i budalu, ali ovako sloni se ovnu - skloni se govnu i nema te nigdje u prici, a papci nametnuli svoj nacin zivota.
Da. To je druga strana medalje. Kada vide da to prolazi onda uzmu fursata. Na kraju dodjes u taj stadij da si ti glup ako ne prihvatis njihova pravila. Sto neko rece, kada udjes u kolo koje se vrti na pogresnu stranu ne mozes ti krenuti na pravu. Samljece te. Postanes ko Don Kihot. Borba sa vjetrenjacama (soldier of fortune mi vazda draga pjesma bila :mrgreen: )
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4706 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

pa jel bilo štete kad je kuckala :? :?
Ned071

#4707 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

nije, srecom... svaki dan sam u autu par sati i fakat se trudim biti stroljiv, iako cesto ispizdim, al zasad ne pokazuje., pustim da se neko ukljuci, dajem zmigavac, ne gargam 100 na sat ... al sad kontam, jbt, pa pocet ce nas izgurivat s ceste jos malo.., fakat je ovo postao grad divljaka
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4708 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

sa ženama se ne treba svađat

da djeca nisu tu možda si joj trebo šta pokazat
ljeto je lako se skida guza :lol:
petunija

#4709 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by petunija »

mirza_15 wrote:
E tu je vec pitanje kako je ta dobila ljekarsko uvjerenje :mrgreen:
I ja se ovo često pitam.
Čak znam jednu šizofreničarku, pa još ljekar :shock: :cry: koja takođe vozi auto.
Nije mi jasna svrha tih pregleda kad se ljekarsko daje i kurti i murti :shock:
direstraits0078

#4710 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

tempuser wrote:
A sta ces mu, da se spustis na njegov nivo? Pusti govno i produzi dalje. Ako bas dodje do s*anja, onda se zna sta ciniti.
tempuser

#4711 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Pusti govno jednom, pusti govno drugi put, pusti govno n-ti put i nema te nigdje, a oni i njihov nacin zivota preuzeli drustvo i svakodnevni zivot, i tad je kasno da ista ucinis - postao si manjina.
direstraits0078

#4712 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

tempuser wrote:Pusti govno jednom, pusti govno drugi put, pusti govno n-ti put i nema te nigdje, a oni i njihov nacin zivota preuzeli drustvo i svakodnevni zivot, i tad je kasno da ista ucinis - postao si manjina.
To je drugi par rukava. Teska tema. Sto se voznje tice, necu ja zakasniti ako iskuliram papka, a nece ni on prije stici, ako se uvali. A ako bas trazi problem, pa bar nije nikakav problem napraviti problem. Samo opet na kraju krajeva dodjes na ono da sve sto radis, sebi radis.
tempuser

#4713 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

direstraits0078 wrote:
tempuser wrote:Pusti govno jednom, pusti govno drugi put, pusti govno n-ti put i nema te nigdje, a oni i njihov nacin zivota preuzeli drustvo i svakodnevni zivot, i tad je kasno da ista ucinis - postao si manjina.
To je drugi par rukava. Teska tema. Sto se voznje tice, necu ja zakasniti ako iskuliram papka, a nece ni on prije stici, ako se uvali. A ako bas trazi problem, pa bar nije nikakav problem napraviti problem. Samo opet na kraju krajeva dodjes na ono da sve sto radis, sebi radis.
Nazalost, nije to drugi par rukava, sve je to dio istog velikog problema, isti onaj papak koji ti se uvali bez zmigavca se ti se uvaliti preko reda na salteru, nabiti auto na trotoar i fiknuti kesu sa smecem kroz prozor.
direstraits0078

#4714 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

tempuser wrote:
direstraits0078 wrote:
Nazalost, nije to drugi par rukava, sve je to dio istog velikog problema, isti onaj papak koji ti se uvali bez zmigavca se ti se uvaliti preko reda na salteru, nabiti auto na trotoar i fiknuti kesu sa smecem kroz prozor.
Sad treba da napisem da je tako jer smo glasali za njih? Ili zato jer nismo glasali? Ili nesto trece? Jano mi je sve o cemu pricas, ali ako se spustis na isti nivo, neces nista promijeniti. Bolje ici linijom manjeg otpora.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4715 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

ko god normalno zamoli ili da zmigavac uvijek pustim.ali uvijek mi je drago da se spustim na nivo tih wannabe mangupa i siledzija...nikad im ne dam da prodju na silu pa makar me udarili .
tempuser

#4716 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Nema potrebe traziti uzroke, poznati su i ne zelim ikome nametati svoje rezone, ali nije li linija manjeg otpora upravo civilizovani izraz da ces bez borbe dozvoliti da ti papak zajase za vrat i cekati da ti neko drugi rjesi problem?
The BEN10

#4717 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

tempuser wrote:Nema potrebe traziti uzroke, poznati su i ne zelim ikome nametati svoje rezone, ali nije li linija manjeg otpora upravo civilizovani izraz da ces bez borbe dozvoliti da ti papak zajase za vrat i cekati da ti neko drugi rjesi problem?
:thumbup:
direstraits0078

#4718 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

tempuser wrote:Nema potrebe traziti uzroke, poznati su i ne zelim ikome nametati svoje rezone, ali nije li linija manjeg otpora upravo civilizovani izraz da ces bez borbe dozvoliti da ti papak zajase za vrat i cekati da ti neko drugi rjesi problem?
Govorim vise o situacijama kad vidis da tebi nista ne znaci da ga pustis, a on misli, e jesam uzeo levata. U drugim situacijama, kad sam npr. sám u autu, samo se postavim, pa neka koci ili udari. Ali kad u vozilu imam jos putnika, izignorisem levata. Takve ne bi ni motkom prevaspitao, jer magarac ostaje magarac.
tempuser

#4719 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

direstraits0078 wrote:
Govorim vise o situacijama kad vidis da tebi nista ne znaci da ga pustis, a on misli, e jesam uzeo levata. U drugim situacijama, kad sam npr. sám u autu, samo se postavim, pa neka koci ili udari. Ali kad u vozilu imam jos putnika, izignorisem levata. Takve ne bi ni motkom prevaspitao, jer magarac ostaje magarac.
To nije samo stvar znaci li ti nesto i ne znaci, vec stvar principa i revolta bez obzira na znacaj, jer jedna stvar vodi drugoj. Ides linijom manjeg otpora pa pustis papka da ti se uvali autom jer ti nista ne znaci, da parkira na trotoar jer ti nista ne znaci, da kupi diplomu jer ti nista ne znaci, da vara jer ti nista ne znaci i na kraju imas jednog Radeljasa u Skupstini KS, koji ti itekako znaci i koji rukovodi fondom koji barata stotinama miliona KM i x radnih mjesta na koja mozes predati rodbinu. E poraz drzave i drustva kad Radeljas bude normalna svakodnevnica i jedan od mnogih takvih, ali ne kao rezultat samo svojih spodobnosti nego kao rezultati inferiornosti i linije manjeg otpora urbanih i FGR koji su mu dopustili da ispliva.
To je ta dijalektika i povezanost:
Image

Image

Image

Image

Image

Prc i eto ti ga na, on poslanik, a ti se i dalje drzi linije manjeg otpora kad tebi nista ne znaci! :run:
Last edited by tempuser on 04/06/2015 16:04, edited 1 time in total.
direstraits0078

#4720 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

To ti je to. Neko je glasao za njega, on predstavlja takve.
tempuser

#4721 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

A sve je krenulo kad su mu dopustili da im se uvaljuje bez zmigavca, da parkira na trotoar jer im nista ne znaci. Nije se on rodio tu gdje je danas, nit je bio vecina, njega su oni kojima ne znaci nista pustili da ispliva na povrsinu ...
direstraits0078

#4722 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Ode ti daleko. Da je nekome stalo da ga skine, letio bi naglavacke. Medjutim, prihvati cinjenicu da se ne pita mene i tebe, i da je trenutno stanje odraz visih interesa. Tu ti i ja malo mozemo uciniti, osim da mislimo na vlastito zdravlje.
tempuser

#4723 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Nisam otisao predaleko, to je krajnji rezultat linije manjeg otpora. Sad ne pita, a kad nas JE se pitalo onda nam nije nista znacilo pa smo isli linijom manjeg otpora.
BadBoy

#4724 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Jel' napucanija malo sedmica? Zatamljena stakla, neke felge i tako to?

Inače, ja dosegnem nirvanu za volanom, nisam često u gužvi pa me zaista rijetko kad šta iživcira, ali mi fakat smeta kad im treba po 3 dana da se prestroje iz trake u traku. Ovo je naročito grozno kada se prestrojavaju u izljevne trake za skretanja lijevo/desno. Pa spusti ga na 40 km/h prije izljevne trake i onda pooooooolako se prestroji...
O'zone
Globalni moderator

#4725 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by O'zone »

Da ti nije djece bilo u autu mogao si samo ubacit u rikverc i po gasu pa nek dokazuje da te nije udarila.
Post Reply