Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kamen spoticanja

#4701 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:I ja sam te pitao ko ce nam bit premijer, ali me ignorises :D
ne ignorisem...samo ne znam...mislim pretpostavljam,ali da ne bacam pretpostavke,sacekaj jos koji dan...
i zenicablog ceka,pa mozes i ti :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4702 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:I ja sam te pitao ko ce nam bit premijer, ali me ignorises :D
ne ignorisem...samo ne znam...mislim pretpostavljam,ali da ne bacam pretpostavke,sacekaj jos koji dan...
Hoce li biti iz privrede ili neka faca a la Jasmin Duvnjak, Ramo Pivic i slicni? Opcija 1 ili 2 ili pak 3, haj makar mi baci nagovjestaj :D
kamen spoticanja

#4703 Re: Zeničani

joooj wrote::facepalm:

Ispricavam se gospodine, zaista mi nije bila namjera da Vam umanjim titulu ili nipodistavam znanje.
ne ide vam sarkazam :wink:
nego cisto drugarski...kad stomatologu kazes da je zubar obicno ti malo vise naplati :)
kamen spoticanja

#4704 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote:
Hoce li biti iz privrede ili neka faca a la Jasmin Duvnjak, Ramo Pivic i slicni? Opcija 1 ili 2 ili pak 3, haj makar mi baci nagovjestaj :D
ovi pomenuti nece sigurno :wink: niti njima slicni
moguce je da ne bude iz zenice...ako su informacije dobre...i ako prvi pick prihvati...sto bi po meni bilo dosta dobro rjesenje
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4705 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: ovi pomenuti nece sigurno :wink: niti njima slicni
moguce je da ne bude iz zenice...ako su informacije dobre...i ako prvi pick prihvati...sto bi po meni bilo dosta dobro rjesenje
Pa mislim da je SDA svjesna da postavljanje partijskih potrckala koja marke nisu zaradili van budzetskih jasli ne donosi nista dobro (mada nas oni uvijek iznenade, kao sa Selmanom).

Ako je istina da je najozbiljniji kandidat za premijer FBiH privrednik, to me stvarno raduje. Nadam se istom takvom na celu kantona. Mada su kod nas privrednici uspjesni vise zbog partijskih "subvencija" nego zbog menadzerskih sposobnosti :shock:

Pljevljak je iz Zenice kao i Munib? Znaci mozemo ocekivati Kakanjca, Zepcaka ili Tesnjaka mozda :D
kamen spoticanja

#4706 Re: Zeničani

joooj wrote:
kamen spoticanja wrote:
joooj wrote::facepalm:

Ispricavam se gospodine, zaista mi nije bila namjera da Vam umanjim titulu ili nipodistavam znanje.
ne ide vam sarkazam :wink:
nego cisto drugarski...kad stomatologu kazes da je zubar obicno ti malo vise naplati :)
To Vi iz iskustva!?
Ne bolujemo svi od titula i naziva dr.,mr., ispred imena :wink: (zato je tu ovaj smajli da mi pomogne)
a neko boluje?
kamen spoticanja

#4707 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: ovi pomenuti nece sigurno :wink: niti njima slicni
Pa mislim da je SDA svjesna da postavljanje partijskih potrckala koja marke nisu zaradili van budzetskih jasli ne donosi nista dobro (mada nas oni uvijek iznenade, kao sa Selmanom).

Ako je istina da je najozbiljniji kandidat za premijer FBiH privrednik, to me stvarno raduje. Nadam se istom takvom na celu kantona. Mada su kod nas privrednici uspjesni vise zbog partijskih "subvencija" nego zbog menadzerskih sposobnosti :shock:

Pljevljak je iz Zenice kao i Munib? Znaci mozemo ocekivati Kakanjca, Zepcaka ili Tesnjaka mozda :D
Ja nisam spominjao privredu :wink:
Jedino ako hoćeš almyija begica ili onog zutog iz ITCa :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4708 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Ja nisam spominjao privredu :wink:
Jedino ako hoćeš almyija begica ili onog zutog iz ITCa :D
Znam. Ja sam je spomenuo :)

Ta dvojica su iz Zenice, sto ih eliminise iz izbora :P
belfy

#4709 Re: Zeničani

Post by belfy »

Bobi wrote:
belfy wrote:ako uzmemo te dvije skupine (metale i nemetale) jel ima jos neka treca?
Opet ja...7 razred...osnovna skola...periodni sistem elemenata :mrgreen:
de ti meni objasni taj periodni. izgleda da ga ja nisam dobro shvatio. dakle, po tom periodnom, sta je dogovor na ovo moje pitanje gore?
notsure

#4710 Re: Zeničani

Post by notsure »

kamen spoticanja wrote:
Šuška se da bi nam Smajlović mogao ići za federalnog premijera.
Ima logike, jer je zaglavio s KTG projektom pa bi to da pogura preko Elektroprivrede... a to može kao premijer federacije.
Navodno, Kinezi ne daju pare dok se elektroprivreda ne uključi u tu priču, a da je EP htjela praviti plinsku TE uradila bi to sama, i bez Huse.

Zasad nam se Huso sa saradnicima zadržao samo na lažiranju sumpora na displejima i naručenim kvarovima grijanja da bi dokazao da "Zenica ne može bez KTGa". Ne zagađuje mital nego su to kućna ložišta. :roll: :roll: :roll:
kamen spoticanja

#4711 Re: Zeničani

notsure wrote:
kamen spoticanja wrote:
Šuška se da bi nam Smajlović mogao ići za federalnog premijera.
Ima logike, jer je zaglavio s KTG projektom pa bi to da pogura preko Elektroprivrede... a to može kao premijer federacije.
Navodno, Kinezi ne daju pare dok se elektroprivreda ne uključi u tu priču, a da je EP htjela praviti plinsku TE uradila bi to sama, i bez Huse.

Zasad nam se Huso sa saradnicima zadržao samo na lažiranju sumpora na displejima i naručenim kvarovima grijanja da bi dokazao da "Zenica ne može bez KTGa". Ne zagađuje mital nego su to kućna ložišta. :roll: :roll: :roll:
Cuo sam internu zahebanciju medju zelenim apropo bakirovog izbornog rezultata...kaze neki bakirov savjetnik :
Moze nam federalni premijer biti iz pod A iz zenice, ili pod B
Kaze bakir taj pod B :D
Eborg

#4712 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Vrti se ta priča već neko vrijeme da bi Husika mogao biti kandidat za premijersku poziciju u FBiH no ne vjerujem da će se to desiti.
Stjui

#4713 Re: Zeničani

Post by Stjui »

da ne prođe neopaženo:
Danas se obilježavaju 22. godine od formiranja Sedme muslimanske brigade III Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine

Image

Danas je u Zenici progodnom svečanošću obilježena 22 godišnjica od formiranja Sedme muslimanske brigade koja je djelovala u okviru III Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. Svečanost je organizovalo novoosnovano udruženje Sedma muslimanska brigada iz Zenice.

Popularna Sedma je osnovana 17.11.1992. godine spajanjem 11 manjih jedinica iz Zenice, Kaknja, Vareša, Žepča, Busovače, Travnika, Novog Travnika, Viteza, Visokog, Bugojna i Gornjeg Vakufa. Tokom četiri godine rata 1992.-1995. kroz Sedmu je prošlo 6 380 boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine. 236 hrabrih boraca Sedme su poginuli kao šehidi, dajući svoj život za svoju domovinu, a 3 000 njih je bilo teže i lakše ranjeno. 31 pripadnik Sedme su dobitnici ratnog priznanja "Zlatni ljiljan".

Image

Ratni komadanti Sedme su bili istaknuti borci Armije: Asim Koričić, Amir Kubura, Šerif Patković, Halil Brzina, Husein Tursun i Jasmin Šarić. Počasni komadanti su bili predsjednik predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine i vrhovni zapovjednik Armije rahmetli Alija Izetbegović i osnivač brigade Mahmut ef Karalić.

Ne smijemo zaboraviti one koji su dali svoj život da bismo mi danas uživali slobodu rada i djelovanja kao ni one koji su bili spremni da to urade i koji su stali u odbranu svoje domovine kada je to bilo najpotrebnije.

Kemal Malovčić

#4714 Re: Zeničani

Post by Kemal Malovčić »

Ljudi, ima li u Zenici neka organizacija koja studente upućuje na neka otvorena radna mjesta, honorarne i part tajm poslove?

Vjerovatno sam nespretno sročio ovo pitanje, ali mislim da ste me razumjeli. :-D
Eborg

#4715 Re: Zeničani

Post by Eborg »

To bi trebao da obavlja univerzitetski studentski servis ako uopće postoji u Zenici, najbolje je da se raspitaš na studentskoj službi svog fakulteta i oni će ti reći ima li ili ne.
phillie

#4716 Re: Zeničani

Post by phillie »

Koliko znam ima studentska zadruga, a sad koliko ces od nje imati hajra, to je vec pitanje....vjerovatno ima uspjesnost kao i Biro za zaposljavanje.

Edit: valjda je ovo to:
http://www.ekapija.ba/firme/opsta-stude ... nica/46321

adresa ti je od studentskog centra (doma) u Crkvicama a imas podruznicu i u Sarajevu, ul Hamze Hume 8.
Mustang1

#4717 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Treba mi ovakav kabal .. Audio je sa jedne strane ovaj opticki neki tos link nemam pojma a sa druge obicni za slusalice .. Ima li kod nas neka radnja za muzicku opremu kontam ako ce gdje biti tu ce biti :D

Image
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4718 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Mustang1 wrote:Treba mi ovakav kabal .. Audio je sa jedne strane ovaj opticki neki tos link nemam pojma a sa druge obicni za slusalice .. Ima li kod nas neka radnja za muzicku opremu kontam ako ce gdje biti tu ce biti :D

Image
http://www.ebay.com/itm/1-5-m-optisch-K ... 1c081afb06

eto, danas narucis dodje ti za 7 dana garantovano(iz Njemacke), a ako zelis jeftinije i da cekas 40-tak do 60-tak dana naruci si iz Kine :mrgreen:
evo iz GB, duplo jeftinije
http://www.ebay.com/itm/2m-Black-Fibre- ... _Audio_Cab
Mustang1

#4719 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ma ima i na piku 2 KM kabal a dostava 10 :oops: U gradu sam gledao sve pregledao radnje nema nigdje .. Vidjet cu ima li na stanju ovaj na piku ako ne bude morat cu ebay :D
Not My Idea

#4720 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

sutra postajemo grad :mrgreen:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4721 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Mustang1 wrote:Ma ima i na piku 2 KM kabal a dostava 10 :oops: U gradu sam gledao sve pregledao radnje nema nigdje .. Vidjet cu ima li na stanju ovaj na piku ako ne bude morat cu ebay :D
Ne bih ja tabane trosio :lol: , evo 3,5 $ sa postarinom dodje za 7 dana iz GB mani se PIK-a
http://www.ebay.com/itm/1m-Black-Fibre- ... 2ec2843952
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4722 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Not My Idea wrote:sutra postajemo grad :mrgreen:
Sutra nam se vraca nepravedno oduzet naziv :oops: :bih: :)
Mustang1

#4723 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Bobi wrote:
Mustang1 wrote:Ma ima i na piku 2 KM kabal a dostava 10 :oops: U gradu sam gledao sve pregledao radnje nema nigdje .. Vidjet cu ima li na stanju ovaj na piku ako ne bude morat cu ebay :D
Ne bih ja tabane trosio :lol: , evo 3,5 $ sa postarinom dodje za 7 dana iz GB mani se PIK-a
http://www.ebay.com/itm/1m-Black-Fibre- ... 2ec2843952
Gdje ga nadje :D Hvala ti :D Ovaj cu i naruciti pa kad dodje .. Bolje sto prije .. Igram ps4 a nemam zvuka :D
A u ovim radnjama vecina mi je rekla da ne postoji takav kabal kakav ja hocu :D
dert

#4724 Re: Zeničani

Post by dert »

Not My Idea wrote:sutra postajemo grad :mrgreen:

O vidi srce medeno doslo :kakoste: :curica:
W0LVERINE

#4725 Re: Zeničani

Post by W0LVERINE »

Da li je neko kupio ulaznice za ovaj Red Bull Sound Clash i ako jeste,gdje? :D kupikartu.ba zasad ne dolazi u obzir! :D
Post Reply