invincible1921 wrote:Tibre, a predpostavljam i ove nove zgrade nisu idealne,,,cak imaju dosta mana medjutim uopste nisu toliko lose koliko pojedini pricaju. Jedino sto fali je recimo neko igraliste ili parkic, mada se nadam da ce u sklopu ovih novih zgrada to biti napravljeno. Obdanista ima nekoliko, skola ce valjda biti, a sto se ostalih sadrzaja tice odnosno usluge ne postoji usluzna djelatnost od apoteke i stomatologa preko firmi sa raznim djelovajnem pa do prodavnica i kafica koje nema ovdje.
...
Tibrine zgrade u Buca potoku i Nova Otoka su OK.
Tibra u Nedzaricima i na Stupu je odron. Ne znam, citav zivot zivim u zgradi, ali cesto sam dole kod prijatelja, ja ne bih mogao ondje zivjeti. Ponavljam, ne zivim ni ja u maloj zgradi, ali ono je dole previse. Nije normalno onoliko stanova napraviti na onako malom prostoru.
Nije problem u visini zgrada, pa covjece Alipasino je oaza mira i zelenila za ono dole. Nije stvar ajd ni u ljepoti zgrada. Nego jednostavno previse je zgrada i stanova na malom prostoru. Covjek je takav navikne se covjek zivjeti bilo gdje, nije u tome problem. Navikli se ti dole ljudi da zive i da im prozor gleda bukvalno u komsiju koji je udaljen 3 metra. Ali pitanje je kakav je kvalitet tog zivota.
Prilazis zgradama kozjim putem? Izadjes ispred zgrade doceka te hrpa, hrpetina automobila, gdje god krenes automobili, ovamo pumpa, nigdje drveta, nigdje zelenila, parkica, klupe...nista.

Mislim gdje ti ljudi dole djecu izvedu? Ako hoces u park moras upaliti automobil i odvuci dijete negdje da se poigra. Daj ba.
A spici izmedju 16h i 18h da ne pricam.