SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Josko Domorocki

#4701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Josko Domorocki »

lijepi dani Semihe i Taje FAKAT .. :( Mene bi bilo stid da sam gradonacelnik.. ljudi ginu.,ranjavaju .. ovo je rat., agresor se uvukao u zakone,ULICE - sud,policija,zatvor .. oni sa brda sto su ubijali Sarajevo sisli i zauzeli fotelje,pod izgovorom evropa,demokratija.. Jeste Behmene doveo si ih sa sobom .,dva lika koji se znaju samo slikat dok si ti STALNO u pijanom stanju.. ZAKON - Kazu mnogi takav zakon., pitam ko je zakon donio., ko je glasao., valjda ima neki redoslijed neko pravilo kako to dolazi.. umjesto agresora ubacene su paravojne formacije..bande koje trguju svim i svacim,privatne male vojske .. Sjetite se Sarajeva tamo do 2004 i sada ---- Teror je tu medju nama, FTV je saucesnik ove situacije 100%.. Prebrzo smo zaboravili crvene stolice.. :!:
snaga_znanja

#4702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

Gray wrote:
daxon wrote:
Ce-de-vi-ta wrote:Jutros cini mi se text izmjenjen i pise da je uhapsen fakin koji je vozio Audia.
Ukoliko bude optužen za bilo šta drugo osim za ubistvo sa predumišljajem, onda taj sud treba zapaliti, dakle, treba biti optužen i osuđen za ubistvo sa predumišljajem, naravno, presuda treba i mora biti maximalna, tj. 40 godina zatvora.

U komentarima na članak je neko napisao da Audi nije ukraden, nego da ga je ovaj posudio od nekoga a da je bjezao od policije jer nema vozačku i maloljetan je. Ne znam je li tačno, ali ako jeste onda treba dići optužnicu i protiv ovoga što mu je (ako je) posudio auto.
Da se ne lazemo. Idiot prije par godina pijan pregazi i ubije policajca koji ga je zaustavljo, a imao je oduzetu vozacku dozvolu, je dobio 10 godina zatvora.

Ovaj ce dobiti nesto minimalno...
sinuhe

#4703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sinuhe »

Bezveze ljudi umiru. Strasno.
adnan_hz

#4704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by adnan_hz »

Josko Domorocki wrote:lijepi dani Semihe i Taje FAKAT .. :( Mene bi bilo stid da sam gradonacelnik.. ljudi ginu.,ranjavaju .. ovo je rat., agresor se uvukao u zakone,ULICE - sud,policija,zatvor .. oni sa brda sto su ubijali Sarajevo sisli i zauzeli fotelje,pod izgovorom evropa,demokratija.. Jeste Behmene doveo si ih sa sobom .,dva lika koji se znaju samo slikat dok si ti STALNO u pijanom stanju.. ZAKON - Kazu mnogi takav zakon., pitam ko je zakon donio., ko je glasao., valjda ima neki redoslijed neko pravilo kako to dolazi.. umjesto agresora ubacene su paravojne formacije..bande koje trguju svim i svacim,privatne male vojske .. Sjetite se Sarajeva tamo do 2004 i sada ---- Teror je tu medju nama, FTV je saucesnik ove situacije 100%.. Prebrzo smo zaboravili crvene stolice.. :!:
Na koju to dvojicu mislis?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plain vanilla »

Gray wrote:
daxon wrote:
Ce-de-vi-ta wrote:Jutros cini mi se text izmjenjen i pise da je uhapsen fakin koji je vozio Audia.
Ukoliko bude optužen za bilo šta drugo osim za ubistvo sa predumišljajem, onda taj sud treba zapaliti, dakle, treba biti optužen i osuđen za ubistvo sa predumišljajem, naravno, presuda treba i mora biti maximalna, tj. 40 godina zatvora.

U komentarima na članak je neko napisao da Audi nije ukraden, nego da ga je ovaj posudio od nekoga a da je bjezao od policije jer nema vozačku i maloljetan je. Ne znam je li tačno, ali ako jeste onda treba dići optužnicu i protiv ovoga što mu je (ako je) posudio auto.
jutros su se iz MUPa ogalasili, kazu da nije bilo nikakve potjere...do sudara policija nije imala veze s audijem
branimir stulic

#4706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by branimir stulic »

Ovo je čisto ubistvo. ubio je mladića koji je bio u autu.koje je uredno.čekalo.na.raskrsnici.izgleda da je ubijen nastavnik iz jedne osnovne skole.
hamza_sa

#4707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by hamza_sa »

Josko Domorocki wrote:lijepi dani Semihe i Taje FAKAT .. :( Mene bi bilo stid da sam gradonacelnik.. ljudi ginu.,ranjavaju .. ovo je rat., agresor se uvukao u zakone,ULICE - sud,policija,zatvor .. oni sa brda sto su ubijali Sarajevo sisli i zauzeli fotelje,pod izgovorom evropa,demokratija.. Jeste Behmene doveo si ih sa sobom .,dva lika koji se znaju samo slikat dok si ti STALNO u pijanom stanju.. ZAKON - Kazu mnogi takav zakon., pitam ko je zakon donio., ko je glasao., valjda ima neki redoslijed neko pravilo kako to dolazi.. umjesto agresora ubacene su paravojne formacije..bande koje trguju svim i svacim,privatne male vojske .. Sjetite se Sarajeva tamo do 2004 i sada ---- Teror je tu medju nama, FTV je saucesnik ove situacije 100%.. Prebrzo smo zaboravili crvene stolice.. :!:
Eno izgleda, kao i 1992. godine, nije se zaobislo ni porodiliste.

Sinoc pucnjava na prakingu porodilista Jezero. :x :x :x :x :x :x :x

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120527056

Kraj se ne nazire.
DaysleepeR

#4708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by DaysleepeR »

branimir stulic wrote:Ovo je čisto ubistvo. ubio je mladića koji je bio u autu.koje je uredno.čekalo.na.raskrsnici.izgleda da je ubijen nastavnik iz jedne osnovne skole.
kvalifikacija djela nije takva što se moglo i pretpostaviti

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo (krivična djela protiv sigurnosti javnog prometu), i krivično dijelo (neukazivanju pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi), službenici policije Jedinice za saobraćaj lišili su slobode S. M., koji je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode.
VjecitiStudent

#4709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by VjecitiStudent »

Gdje ce se prvo pojaviti tekst kako je S.M jedan fin momak?
Cyrax

#4710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Cyrax »

Ma kako ovo nije ubistvo :? ?
tag33

#4711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by tag33 »

ne mogu da vjerujem, cuj za sta ga terete ali ne i za ubistvo.. :shock: :shock:
The Realist

#4712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by The Realist »

Ne kontam ovo. Ja izazovem saobraćajnu nesreću i opet nisam kriv za ubistvo? Niti za bilo koju "vrstu"? Pogotovo ako odbijem pružiti pomoć?
daxon

#4713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by daxon »

Znači netko uzme mitraljez i onako ofrlje zapuca sa zgrade po gradu, možda nekog ubije i rani, a možda i ne, međutim, bilo kako bilo on neće biti optužen za ubistvo sa predumišljajem, ili u slučaju da nikog ne pogodi, neće biti optužen za pokušaj ubistva?

Za mene je vožnja, tj. svjesno divljanje autom po gradu brzinom većom od 100 kmh, dakle, taj čin je po meni ekvivalentan tome da se netko svjesno popenje na zgradu, te sa nje onako ofrlje složi rafal po gradu, u oba slučaja je samo stvar slučajnosti hoće li netko zbog tog čina umrjeti, biti ranjen ili ne.
Nažalost, zakon kao i sudstvo nam je teško smeće.
The Realist

#4714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by The Realist »

Religious Fantastic wrote:
The Realist wrote:Ne kontam ovo. Ja izazovem saobraćajnu nesreću i opet nisam kriv za ubistvo? Niti za bilo koju "vrstu"? Pogotovo ako odbijem pružiti pomoć?
Kako ne kontaš?! Dokazano na desetinama primjera samo u 2012
Zar ne može biti optužen i osuđen za ubistvo iz nehata?
The Realist

#4715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by The Realist »

Raspored wrote:
The Realist wrote:Ne kontam ovo. Ja izazovem saobraćajnu nesreću i opet nisam kriv za ubistvo? Niti za bilo koju "vrstu"? Pogotovo ako odbijem pružiti pomoć?
Imaš posebno poglavlje u Krivičnom zakonu FBiH o situacijama u javnom prometu, one su posebno regulisane. Ubistva u saobraćaju se drugačije tretiraju zbog same prirode situacije.
Po sadašnjem zakonu minimalna kazna za ta dva djela je godinu dana i tri mjeseca. Znači ako ga proglase krivim to je minimum minimuma koji će dobiti ali vjerovatno će kazna biti u opsegu tri plus dvije godine.
A zanima me, da je bježao od policije, bili se tada drugačije moglo gledati, ili nema načina da se ovo može smatrati "ubistvom"?
The Realist

#4716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by The Realist »

Religious Fantastic wrote:
Svašta bi se tu moglo, pod nekoliko uslova; da onaj jad od policije profesionalno prikupi dokaze, da tužilaštvo nije povezano sa kriminalcima i samo od sebe prepuno lijenih i nesposobnih kretena, i naravno da samo sudstvo koje izriče kazne nije na "vezi" sa podzemljem.
Mene to nije zanimalo, jer to znam, nego kako vidim, čak i da se sve to uradi, opet se ne može puno napraviti, jer zakon kaže drugačije i to me iznenadilo.
Bodkin

#4717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bodkin »

Raspored wrote:
The Realist wrote:
Bježanje od policije je dodatna otežavajuća okolnost koja se uzima na suđenju. Ovakvi slučajevi se mogu smatrati ubistvom samo u slučaju da postoji veza između počinioca i žrtve tj. motiv. Npr da je vozač Pežoa dugovao novac ili spavao sa ženom od počinioca pa je ovaj upotrjebio auto kao oružije za ubistvo. U suprotnom sve to spada pod ovu glavu KR-a, nažalost jer i ja bih volio da taj seronja dobije barem 10 godina.
a ubistvo iz nehata?
Josko Domorocki

#4718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Josko Domorocki »

uvesti straze., sto prije to bolje.. ovo je mali grad sazna se sve,prema tome pravdu u svoje ruke.. Policija je zauzeta pisanjem kazni za pojas i parking., za kurcenje na biciklu i peglanje studentica koje nisu iz Sarajeva,peglanje onih teta sto prodaju carape i snale., nemoj slucajno da otjera prosjaka ma kakvi za to ima 17 izgovora ..
Glasali smo za sdp eto nam ga .. Uvjerili smo se moze gore i moze jos gore.. Ta banda na vlasti samo misli na stolicu na poziciju,kazu mi decko zivis u vrijeme socijalizma., pa ti majmune koju stranku predstavljas :?:
sdp-samo donosimo probleme ..
hodža

#4719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by hodža »

Ja se nadam da ovaj nesretni mladić koji je stradao ima nekoga dovoljno pametnog u familiji, da kada ovaj majmun izađe iz zatvora (ako ikako i bude tamo) fino uzme kakvu kvalitetnu paliju, pa ga prebije tako da ostane doživotni invalid i da se hrani na slamku do kraja svog bijednog života :-x
kokuz_sa

#4720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

ovaj lik moze dobiti

-izazivanje opasnosti
-zzabrana voznje motornim vozilima
-ostecenje tudje stvari
-eventualno ubisto iz nehata..

sve u svemu kad se saberu kazne i sve..mozda al mozda max 7g zatvora da dobije

mada protiv njega ce se najvjerovatnije podijeti

krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u kojem je jedno lice izgubilo život i krivično djelo neukazivanja pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći, odnosno bijeg sa mjesta nesreće.

Za izazivanje saobraćajne nesreće koja za posljedicu ima smrt pješaka Krivičnim zakonom FBiH predviđena je kazna zatvora od 10 i više godina, a za neukazivanje pomoći licu koje je povrijeđeno u toj nesreći novčana kazna ili kazna zatvora do godinu dana.
kadinica

#4721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kadinica »

Može max. dobiti 9 godina (8 zbog udesa sa smrtnom posljedicom i 1 zbog neukazivanja pomoći stradalima).

Znači,
sigurno zatvorska kazna (visina zavisi je li bio pijan, drogiran, je li imao vozačku dozvolu, brzina vožnje i ostalo)
sigurno - zabrana upravljanja motornim vozilom određeno vrijeme
sigurno - naknada štete oštećenim, pošto ga polica osiguranja neće pokriti.
zipoo

#4722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by zipoo »

nece dobiti ni mjesec dana pritvora
amko76

#4723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amko76 »

Što ti je audi, tipu ništa :)
branimir stulic

#4724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by branimir stulic »

hodža wrote:Ja se nadam da ovaj nesretni mladić koji je stradao ima nekoga dovoljno pametnog u familiji, da kada ovaj majmun izađe iz zatvora (ako ikako i bude tamo) fino uzme kakvu kvalitetnu paliju, pa ga prebije tako da ostane doživotni invalid i da se hrani na slamku do kraja svog bijednog života :-x
Jedinac sin koji je izdrzavao roditelje..... nastavnik stranog jezika u jednoj osnovnoj skoli... . 28 godina, ubijen kada je cekao na semaforu da mu se upali zeleno svjetlo...
misaoni

#4725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by misaoni »

Maloprije su rekli na Face TV imena.

Poginuo je Zlatan Handžić, nastavnik engleskog u O.Š. Musa Ćazim Ćatić. Bio ekstra momak.
A Audija je vozio neki Mirsad Subašić.
Locked