Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#4701 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Bloo »

DzordzHodzic wrote:
Bloo wrote:
DzordzHodzic wrote: Pa nemas sta racunat, izbacis tjesteninu, rizu, slatkise i sokove, pojacas meso, bademe i kikiriki ako vec hoces nesto da grickas, crna cokolada takodjer moze, malo rekreacije i gubis 1-2 kg sedmicno.
Dva puta probao, oba puta par kg skinuo.
Prava keto ishrana je malo zajebanija od toga.
Keto je low-carb dijeta, i ovo gore sto sam naveo sadrzi minimalno ili nikako ugljikohidrata, ne vidim cemu komplikovanje. Uostalom dva puta se uvjerio da djeluje tako da valjda znam sta pricam jbg.
Ne rekoh da ne znas :D
Vec rekoh da je kompliciranije jer moras npr postaviti net carbs da su ti 20 gr dnevno, a paizit i na kalorije blabla...

Tvoja verzija je mozda lazy keto
triconja

#4702 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by triconja »

Cuj 20 grama svaki dan, nije obrok ako ne pojedes 200-300g hljeba uz isti :lol:
biggrin

#4703 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by biggrin »

Bloo wrote:
DzordzHodzic wrote: Pa nemas sta racunat, izbacis tjesteninu, rizu, slatkise i sokove, pojacas meso, bademe i kikiriki ako vec hoces nesto da grickas, crna cokolada takodjer moze, malo rekreacije i gubis 1-2 kg sedmicno.
Dva puta probao, oba puta par kg skinuo.
Ne rekoh da ne znas :D
Vec rekoh da je kompliciranije jer moras npr postaviti net carbs da su ti 20 gr dnevno, a paizit i na kalorije blabla...

Tvoja verzija je mozda lazy keto
kakva "lazy" kad je čovjek napisao "malo rekreacije"...tu me izgubio :D
sabanss

#4704 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by sabanss »

Ovo je za ljude malo iznad normalne težine koji hoće da se utegnu pred more ili trajno ostanu zdravi.

Keto je za ljude koji su par kategorija iznad normalne težine i trebalo bi da bude samo prelazna faza do ovoga.
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 04/06/2023 22:28, edited 1 time in total.
biggrin

#4706 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by biggrin »

jOFLA wrote:
Keto je tek jedan iz grupe načina ishrane sa minimalnim unosom ugljikohidrata. Ima ih nekoliko. Prije svega keto je mnogo masnoće i minimum ugljikohidrata. Gore si krivo napisao da za keto treba pojačati unos mesa. Nije istina.

Za keto se proteina uzima tek onoliko koliko je optimalno za određeni organizam, a ne pojačano. Nema keto bez pojačanih masnoća, i nema keto sa pojačanim proteinima, jer te i najmanja količina protiena iznad optimalne za određeni organizam, za dan izbaci iz ketoze.

Vjerujem da si izgubio kile sa minimalnim unosom ugljikohidrata. To je sasvim u redu, i to radi. Ali to nije ketogena dijeta, već prvobitna Atkins ili Dukanova, ili neka po toj osnovi pojačanih proteina i minimum ugljikohidrata. Sa pojačanim proteinima nisi ni mogao biti u ketozi.
pošto odaješ utisak osobe koja se razumije u ovu problematiku, koja bi po tebi bila najbolja dijeta za skinuti nekih 10kg? trebala bi u svom sastavu da nema ribe(ne podnosim je), da ima sastojke koji je lagano nabaviti (da nije tamo neka atričoka sa papua nove gvineje), da ne podrazumjeva fizičku aktivnost (nemam kad uglaviti i to u svoj dnevni raspored), da se po prestanku ne vrate izgubljene kile u rekordnom roku (tipa za 2 sedmice) i poželjno je što brži efekat koji ne ostavlja negativne posljedice po organizam...eto baš sam pojednostavio :D
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 04/06/2023 22:28, edited 2 times in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4708 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by plain vanilla »

biggrin wrote:
pošto odaješ utisak osobe koja se razumije u ovu problematiku, koja bi po tebi bila najbolja dijeta za skinuti nekih 10kg? trebala bi u svom sastavu da nema ribe(ne podnosim je), da ima sastojke koji je lagano nabaviti (da nije tamo neka atričoka sa papua nove gvineje), da ne podrazumjeva fizičku aktivnost (nemam kad uglaviti i to u svoj dnevni raspored), da se po prestanku ne vrate izgubljene kile u rekordnom roku (tipa za 2 sedmice) i poželjno je što brži efekat koji ne ostavlja negativne posljedice po organizam...eto baš sam pojednostavio :D
pa kile ce se vratiti poslije svake dijete ako nastavis unositi vise kalorija nego sto potrosis

najjednostavnija je tzv.mesna dijeta, ne treba ti nista posebno, samo puno mesa
dozvoljeno:
meso pripremljeno na bilo koji nacin osim pohovanog
jaja
povrce tipa: paradajz, paprika, kupus, karfiol, luk, patlidzan, tikvice, rotkva, cvekla i slicne namirnice
to su ti dozvoljene namirnice i jedes koliko god hoces

zabranjeno: voce, slatkisi, mlijecni proizvodi, tjestenina (sve vrste), krompir, grah, grasak, riza...
to ne smijes ni mrvu
biggrin

#4709 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by biggrin »

@jOFLA & vanilla

nije kod mene količina unesene hrane problem...fakat. Čak ni hljeba ne jedem nešto puno. KAd je prilog riža/krompir uopšte ga ne jedem. Eh sad to voće i ja se znamo u prolazu. nit volje nit potrebe ne osjećam za njim. Sa druge strane mislim da je problem i što naveče, kad svi legnu, krenem da žvrnjam nešto. Mislio sam da to nije problem jer sam se počeo fokusirati na košpice, kikiriki i voćne jogurte. Ima par dana da forsiram kokice, al izgleda da sam tu fulio u nekoj računici. Vrijedno pomena je i da po onom step counteru na mobitelu dnevno imam sahatak hodanja, pa mi se možda i metabolizam usporio?
moonca

#4710 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by moonca »

Samo unos hrane je taj koji povecava kilazu... dodas tome i godine .....

:wink:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4711 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by plain vanilla »

biggrin wrote:@jOFLA & vanilla

nije kod mene količina unesene hrane problem...fakat. Čak ni hljeba ne jedem nešto puno. KAd je prilog riža/krompir uopšte ga ne jedem. Eh sad to voće i ja se znamo u prolazu. nit volje nit potrebe ne osjećam za njim. Sa druge strane mislim da je problem i što naveče, kad svi legnu, krenem da žvrnjam nešto. Mislio sam da to nije problem jer sam se počeo fokusirati na košpice, kikiriki i voćne jogurte. Ima par dana da forsiram kokice, al izgleda da sam tu fulio u nekoj računici. Vrijedno pomena je i da po onom step counteru na mobitelu dnevno imam sahatak hodanja, pa mi se možda i metabolizam usporio?
sve osim vode deblja, i kikiriki i kokice i kospice, ama bas sve
ako ces vec jesti kikiriki, trebas uzeti onaj u ljusci, nemasni, kokice praviti u serpi bez ulja, a ne one u mikrovalnoj...voce ni ne moras jesti, ionako deblja :mrgreen:
biggrin

#4712 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by biggrin »

plain vanilla wrote:
biggrin wrote:@jOFLA & vanilla

sve osim vode deblja, i kikiriki i kokice i kospice, ama bas sve
ako ces vec jesti kikiriki, trebas uzeti onaj u ljusci, nemasni, kokice praviti u serpi bez ulja, a ne one u mikrovalnoj...voce ni ne moras jesti, ionako deblja :mrgreen:
uzimam taj u ljusci i kokice nisu u mikrovalnoj...ali kako napraviti bez ulja?! :shock: mislim eto izbacio sam puter kod kokica :(
triconja

#4713 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by triconja »

Kikiriki je jak sto se tice otijeh kalorija, ima mastnoca kolko hoš :mrgreen:
moonca

#4714 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by moonca »

Ako setas prosjecnom brzinom- 6 km je oko 400kal -- kikiriki -oko 140 gr - preko 800 kal.. :lol: omg...
ja ih ne jedem --ali sam presla na bademe koji imaju malo manje - oko 100gr -500 kal.. :shock: aj ...
triconja

#4715 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by triconja »

moonca wrote:Ako setas prosjecnom brzinom- 6 km je oko 400kal -- kikiriki -oko 140 gr - preko 800 kal.. :lol: omg...
ja ih ne jedem --ali sam presla na bademe koji imaju malo manje - oko 100gr -500 kal.. :shock: aj ...
Nista to ako ne radis sklekove :lol:
moonca

#4716 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by moonca »

triconja wrote:
moonca wrote:Ako setas prosjecnom brzinom- 6 km je oko 400kal -- kikiriki -oko 140 gr - preko 800 kal.. :lol: omg...
e, to ne mogu.. cucnjeve ..da... :lol:
DzordzHodzic

#4717 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by DzordzHodzic »

moonca wrote:
triconja wrote:
e, to ne mogu.. cucnjeve ..da... :lol:
Pa imaju zenski sklekovi
moonca

#4718 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by moonca »

DzordzHodzic wrote: Pa imaju zenski sklekovi
..kakvi su to sad... :zoka:
DzordzHodzic

#4719 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by DzordzHodzic »

moonca wrote:
Pa isto ko i normalni samo sto pametujes dok ih radis
moonca

#4720 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by moonca »

DzordzHodzic wrote:
moonca wrote:
Pa isto ko i normalni samo sto pametujes dok ih radis
:lol:

- e...Image
biggrin

#4721 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by biggrin »

ma to su tamo neki vaši mutant genetički obrađeni u 6 ulja proprženi i sa aromama natrackani kikirikiji. Ovi u ljuski nisu takvi!
moonca

#4722 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by moonca »

biggrin wrote:
ma to su tamo neki vaši mutant genetički obrađeni u 6 ulja proprženi i sa aromama natrackani kikirikiji. Ovi u ljuski nisu takvi!
:-) --malo manje...ako pred spavanje kricnes shakicu -eto ti 250 kal--

Kikiriki u ljusci po 100g sadrži:

Kalorije (kcal): 565

Masti: 49,11
biggrin

#4723 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by biggrin »

al od tih 100 g pola otpada na ljusku koja se ne konzumira! ;-)
Ramzess Veliki

#4724 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Ramzess Veliki »

Otto_13 wrote:Da ti ja preporučim jednu metodu ? Nije zajebancija i nije fol a radi !
Izdajes gladnog rotvajlera za ubrzano trcanje? :D
Ramzess Veliki

#4725 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Ramzess Veliki »

Otto_13 wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Otto_13 wrote:Da ti ja preporučim jednu metodu ? Nije zajebancija i nije fol a radi !
Izdajes gladnog rotvajlera za ubrzano trcanje? :D
Ma jok imam plišanog sumnjam da bi koga uplašio .
Imam nekih metoda kako su nas nekad tjerali da budemo fit i bez grama viška . Treneri liječili svoje frustracije
To bi im i ja i onaj penzioner isto poruclil. kako ide ona mudra ... VJEZBAJ P... TI M.... tako nekako. :hmpf:

Cuj oni racunaju koliko je kalorija u ljesnjaku :zid:
Post Reply