Kako vecina Katalonaca (i domacih i pravih) kaze "protivnik ne moze postici gol ako nema loptu u posjedu"
E sinoc je Chelsea pobio i tu tezu
Treba biti realan i reci da mnogi ovdje pretjeruju...
Prvo treba krenuti od samih igraca i trenera Barce, koji zavode tu neki "ludi" bonton koji realno u fudbalu nije nikada bio pretjerano postovan, pa je recimo Ronaldovo pokazivanje mišica nakon gola nepristojno, Ferguson i Mourinho su nepristojni divljaci za njih (posebno ovaj drugi, jer prvi ni nema previse rivaliteta sa njima, a i kad ima pristojno ga podoji) itd...
Mozda i najgori problem su navijaci Barce (mislim na ove domace, ne znam kakvi su "pravi"), koji su licemjerni i dvolicni, do sinoc daju statistike kako je Valdes bolji i od Casillasa, a vec danas mu spominju familiju i govore da je najgori golman u zadnjih 20ak godina, onda za Mascerana kazu da je postao jedan od najboljih obrambenih igraca, a danas odjednom kazu da trebaju 2 vrhunska stopera, jer imaju samo jednog vrhunskog (Pique)...
Onda situacija oko Alexsisa... Na sva ga usta hvalise kad je Realu zabijao, a danas govore da mu je vrhunac Levante i slicne ekipe
Da ne zaboravimo i to kako od one utakmice sa Interom govore kako su nasli nacin da probijaju bunkere i da im to vise nije problem, a prvo Milana izbacise ... ma svi znamo kako, a Chelsea odigra skoro reprizu onog Intera (cak i prvi napadac igrao beka) i izbacise ih...
Sa druge strane treba realno priznati da Barceloni protivnik (u vecini slucajeva) ne dadne sam loptu i da to tako mora biti, jednostavno Barcelona ima takve igrace i takvu generaciju da je to za rubriku vjerovali ili ne, i jednostavno ih skoro niko ne moze nadigrati u napadackoj igri (uspio je Real u super kupu, posebno u prvoj utakmici biti cak i bolji, te u finalu kupa koji je rjesen na produzetke i u kupu ove godine, kada je bilo 2-2, a ova zadnja pobjeda Reala je ipak takticki dobivena)...
Kad protiv Barcelone igras vise nije bitna statistika i ljepota (za 99,5% ekipa), vec samo rezultat i tu se Barci mora odat postovanje, pa tako i ova sramna igra Chelsea se uzdiže (sramna u jednom smislu, Chelsea je po kvaliteti ispod Barce vise nego Stoke ispod Chelsea recimo)...
Treba reci i to da je recimo Benfica imala u potpunosti istu statistiku protiv Chelsea kao Barca i ispala da bi ovdje dosta ljudi zalilo Benficu...