Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Chuckie

#4701 Re: Champions League 2011/12

Post by Chuckie »

cyprus wrote:Pa sad, po mom mišljenju Barcelona nije ni imala toliko mnogo šansi koliko je percipirano... U dvije utakmice je Barca imala nekih 10-tak ozbiljnih šansi, što je svakako solidan broj, ali ne prevelik s obzirom na posjed lopte kao i činjenicu o igraču više... Ali čak i da uvažim tvoju konstataciju da je odbrana Chelsea igrala loše, opet ne možemo konstatovat da je Barcelonin napad igro bolje... I u tom slučaju bi važilo da je Chelsea odigrao loše, ali da je Barcelona odigrala gore... što će de facto reći da je odbana Chelsea ispala pobjednik nad napadom Barcelone.

Međutim, ja se ne slažem da je odbrana Chelsea bila loša, kao ni da je igra bila kukavička... Igra je bila jedina razumna, bilo kakva drugačija postavka bi bila nonsens, posebno s obzirom na objekitvnu činjenicu da je zenit ove Chelseave generacije ipak prošao prije 2-3 godine... Mislim da Chelsea ima Messija, Iniesu i Xavija, vjerovatno bi i oni imali tika-taka, ali nema i šta sad... Trebaju glumit ovu trojicu? :-)
Konačno razum.
LSD wrote:Barca je danas Mjera stvari u fudbalu - Ivica Osim to kaže.

Svi bi voljeli da mogu nametnuti dominaciju kao oni, totalno podrediti protivnika sebi, satjerati tog protivnika u njegovih 16 metara, ali ne može....jer zato treba godina i godina rada u jednom specificnom sistemu.
Pa samo Real nije podređen i inferioran u duelu sa njima i niko više :!: cinjenice...ostatak svijeta je donji (nebitno hoce li oni izgubiti ili dobiti)...pobedi ih i Osasuna i Getafe itd, ali zna se kakvi su bili i u kojem položaju....pa jbt 25% posjeda lopte neki tumace kao fenomenalno taktiku Di Matea :shock: 22 šuta u okvir gol Čeha sinoc je plod taktike?? jel taktika bila i one šanse ,prcke, stative, parade Čeha... jel se vi zayebavate ljudi ili stvarno mislite tako :shock:
Šta je svrha nogometa. Podredit protivnika izdominirat ih, imat 100% posjeda i popušit 1-0, ili pobijedit tekmu ma kako god igrao?
LSD

#4702 Re: Champions League 2011/12

Post by LSD »

Šta ce Barci nekakv plan B?? koji ce joj qurac uopšte neki drugi plan :? o cemu pricate :shock: ko bi se normalan odricao plana u kojem imaš zagarantovano 70% posjeda lopte, to je skoro 70 minuta lopte u njihovim nogama (od 90 koliko traje utakmica)....gdje je protivnik na svojoj polovini i natjeran da se brani...pa ko bi se normalan odrekao tog plana i izmišljao nekakve tople vode :?: budimo realni malo
Svi bi dali guzova da mogu igrati tako, svi :!: da odmaraju odbranu na centru u 90% utakmica....ali ne može jbg
vejza00

#4703 Re: Champions League 2011/12

Post by vejza00 »

pa imali su sinoc 70% lopte pa ce opet gledati kod kuce finale ispred TV-a isto ko i svi mi :D
Chuckie

#4704 Re: Champions League 2011/12

Post by Chuckie »

LSD wrote:Šta ce Barci nekakv plan B?? koji ce joj qurac neki drugi plan :? o cemu pricate :shock: ko bi se normalan odricao plana u kojem imaš zagarantovano 70% posjeda lopte, to je skoro 70 minuta lopte u njihovim nogama (od 90 koliko traje utakmica)....gdje je protivnik na svojoj polovini i natjeran da se brani...pa ko bi se normalan odrekao tog plana i izmišljao nekakve tople vode :?: budimo realni malo
Budimo realni, kada ne možete zaprdit gol iz takve dominacije, onda pušite. Ne znate se prilagoditi protivniku. Dakle skim god igrali dominirate u posjedu, s tim da ćete Getafeu uvalit petardu, ali Chelseau sa istim tim pristupom čak i uz igrača više ne možete. Nešto se mora promjeniti. Treba vam šuter tipa CRonaldo ili Rivaldo. Svoj ti poso. :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4705 Re: Champions League 2011/12

Post by Velkoski »

Sta ima 22 suta u okvir gola sinoc.. :-)

5
Acheron

#4706 Re: Champions League 2011/12

Post by Acheron »

Riddle wrote:
Acheron wrote:...i sta kazu...propala engleska liga...samo jedan klub u cetvrtfinalu...
Nemoj samo nikome reci da je 6. tim lige izbacio najbolji tim svih vremena™. To neka ostane tajna.
Bio sam posao napisat istovjetnu recenicu...medjutim, nisam htio generisat bezvezna kvotanja. Gluposti o strasnom Bilbau su u domenu 'Sheva/Henry-nije uspio u Engleskoj/Italiji - ova liga je bolja'. Ili ona kombinacija kako bi Srbiji zabili 20 komada, jer su fasovali od Estonije 3:0.

No, ja sam ozbiljan diskutant, te se ne upustam u takve vode. Nema tu zakona.

Veceras sam neutralan. Bayern mrzim 15 g., a Real odnedavno. Ustvari, mrznja je jaka rijec. Samo ih ne podnosim.
Last edited by Acheron on 25/04/2012 15:56, edited 2 times in total.
LSD

#4707 Re: Champions League 2011/12

Post by LSD »

Chuckie wrote:
LSD wrote:Šta ce Barci nekakv plan B?? koji ce joj qurac neki drugi plan :? o cemu pricate :shock: ko bi se normalan odricao plana u kojem imaš zagarantovano 70% posjeda lopte, to je skoro 70 minuta lopte u njihovim nogama (od 90 koliko traje utakmica)....gdje je protivnik na svojoj polovini i natjeran da se brani...pa ko bi se normalan odrekao tog plana i izmišljao nekakve tople vode :?: budimo realni malo
Budimo realni, kada ne možete zaprdit gol iz takve dominacije, onda pušite. Ne znate se prilagoditi protivniku. Dakle skim god igrali dominirate u posjedu, s tim da ćete Getafeu uvalit petardu, ali Chelseau sa istim tim pristupom čak i uz igrača više ne možete. Nešto se mora promjeniti. Treba vam šuter tipa CRonaldo ili Rivaldo. Svoj ti poso. :thumbup:
E to je druga prica i s tim se slažem...treba šutera sigurno, i to što više to bolje - to kad bi ja birao :D ....ali ja opet kažem, citava filozofija fudbala ,tih kombinacija, dupli pasovi, tika- tika, qurci palci, sve je to godinama decenijama drilovano i obucavano da se malte ne ušetaju u petarac i zabiju gol....rijetko kad se zabijaju golovi van 16 metara....kažem ti, to je tako decenijama uceno na taj stil igre, da se protivnik nadmudri....sinoc je falio neko ko Ronaldo da sa 30 metara zakuca loptu pod precku, slažem se....ali takve igrace Barca jednostavno ne dovodi, niti kupuje, niti uzgaja u toj svojoj školi.
Gandalf

#4708 Re: FC Barcelona

Post by Gandalf »

oridjidji wrote:
Gandalf wrote:Ako Real uđe u Finale, Chelsea nema šta da traži - Mourinjo je stvorio onaj ragbijaško bunkeraški stil igre Chelsea, on će ih i rastvoriti bez teškoća - ne samo da ima bolju ekipu, već i naravno zna kako rastaviti na faktore Chelsea, pogotovo bez kartoniranih odbrambenih strvina Chelsea - kako god nadam se da Chelsea neće osvojiti titulu - to bio sumrak fudbala, identičan onom kada je Grčka osvojila EP - koliko god mi Mourinjo bio odvratan, koliko god ne simpatišem Real, opet bih volio da one starudije ala Drogba, Lampard, Terry, tenkista i kompanija sa velike scene LP-a siđu k'o gubitnici, nebitno da li će ih ojadit' Real ili Bayern.
klasicno podcjenjivanje. murinjo je strucnjak boli glava, ali postoji uvijek faktor iznenadjenja. real je ekipa koja ima vrhunske individualce, ali ko tim jos moraju raditi da bi se doveli do savrsenstva, oni jesu bolji od celzija kao i barsa. medjutim celzi je mentalno jaka i disciplinovana ekipa, kojoj je trebao neko ko ce pustiti najiskusnije igrace da nose tim. villa boas je bio u sukobu sa mnogim igracima u celziju, zato je i celzi bio u oscilacijama ove sezone sto se tice igara. njemu su ponekad na klupi bili i drogba i lampard, a zna se da su oni uzdanice ekipe. di mateo ih je pustio da budu to sto jesu. svi kljucni igraci su za razliku kod villa boasa na terenu. igraju i nose tim. celzi je izgubio samo jedan mec od kad ih je preuzeo di mateo i to od citya cini mi se. celzi ima hiljadu mana, ali izuzetno cvrstu i kompaktnu ekipu i ko god misli da oni nemogu preko reala i bajerna do titule vara se.
naravno nece im biti lako jer fale ramires, ivanovic, teri i meireles, ali sa tvrdom igrom i ovakvom kontrom. mogu i protiv najboljih.

zasluzile su starudije da uzmu lp. pogotovo nakon sinocnje utakmice na nou kampu. odbraniti se i remizirati sa barsom sa igracem manje je vrijedan podvig. oni nisu nadigrali baru, ali su pokazali hladno svima kako se igra na rezultat i u svome naumu su uspijeli.
Nema u fudbalu tih fazona da je neko nešto nekad ranije zaslužio uzeti - trofej se uzme i gotovo - nema tu ŠBB KBB - da su valjali Čelzijevci bi osvojili i sami 2-3 LP-a - nisu nikada bili dovoljno kvalitetni da budu šampioni - sada pogotovo.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4709 Re: Champions League 2011/12

Post by bordo gandalf »

leet wrote:Sta ima 22 suta u okvir gola sinoc.. :-)

5
http://www.rezultati.com/utakmica/rFUAt ... a-utakmice
Tika taka ne prolazi uvijek...da su sinoc imali par suteva sa distance siguran sam da bi jedna usla ali jok daj da uđemo u gol...jbg pomirite se sa porazom zivot ide dalje
missko

#4710 Re: Champions League 2011/12

Post by missko »

Transformacija igre iz napadacke u odbrambenu je bila kod Barce ocajna i nije im za to kriv ni Murinjo ni Di Mateo, transformacija Celsija iz odbrambene u napadacku igru bila je perverzno dobra i ucinkovita, nekome smeta taktika i odbrambena igra pa bi mjenjao pravila a ta ista nesavrsena pravila je koristila i najvise i iskoristila Barca do sada, kao primjer da se uvede pasivan napad kao u rukometu znaci imas minutu ili dvije da budes ucinkovit i cao nema okolo ovo ono, ili da se kao u kosarci zabrani vracati lopta nazad u svoju polovicu gdje bi bila ta strasna Barca i jebeni posjed lopte od 80 %, pa da se ukine ofsajd ili da se uvede da se ne smije ulaziti u peterac i sutati nego samo iz vana kao u rukometu, pustite se prazne price i Osima , svi su igrali po pravilima i Celsi je odigrao bolje i zasluzeno prosaou finale, svaka taktika ima svoje dobre i lose strane i pobjedi vecinom ona ekipa koja odabere i odigra bolje svoju taktiku.
seln

#4711 Re: Champions League 2011/12

Post by seln »

hau jes no wrote:vazda će barca naletiti na nagaznu minu ali barca ostaje barca - pojam za sve ostale 8-)
fali villa, velika greška nemati klasičnog špica da ga zamjeni
Pojam za sve ostale????
Postoji bar 5-6 klubova koji imaju vise titula, i nacionalnih i internacionalnih.
Barcelona je u zadnje 2-3 godina imala taktiku (i Messija, kako neko vec rece) koja je bila efektivana. Ne originalna, vec efektivna. Zbog toga su dominirali. Isto kao i Milan prije njih. I Real prije njih. I Manchester ili ko vec prije njih.
Svaki veliki klub ima takve faze. To sto ih neki odmah proglase za najbolje, najvece, bogove fudbala itd. meni zvuci infantilno.
Iskreno, tika taka me nervira. Nekom je lijepo, super, najljepse na svijetu...ok, u redu.
Ali, proglasavati Barcelonu za najbolji tim na svijetu i "pojam za sve ostale"...
LSD

#4712 Re: Champions League 2011/12

Post by LSD »

rashtiman wrote:

5
Tika taka ne prolazi uvijek...da su sinoc imali par suteva sa distance siguran sam da bi jedna usla ali jok daj da uđemo u gol...jbg pomirite se sa porazom zivot ide dalje
Pokušavali su u par navrata, jendom je Čeh skinuo Mascheranu šut sa distance, ostalo su Meireles i Mikel blokirali jer cekaju na vrhu kaznenog prostora da ulijecu u blokadu...2-3 puta se ulijetali Iniesti i Xaviu....jednom je i Messi probao, ovi nisu izblokirali ali je lopta svakako pogodila nekog unutar 16-erca jer je ih tamo bilo ko mrava i ne može lopta proci.
Ali se slažem da su trebali generalno više šutirati sa 20 metara ,kad su im vec ovi bili prepustili 80% terena.
Ali nemaju životinju poput Ronalda i jbg.
JThomas

#4713 Re: Champions League 2011/12

Post by JThomas »

pojedinci miješaju dominaciju sa jednim određenim načinom igre.
skenderija04

#4714 Re: Champions League 2011/12

Post by skenderija04 »

cyprus wrote:
Pa sad, po mom mišljenju Barcelona nije ni imala toliko mnogo šansi koliko je percipirano... U dvije utakmice je Barca imala nekih 10-tak ozbiljnih šansi, što je svakako solidan broj, ali ne prevelik s obzirom na posjed lopte kao i činjenicu o igraču više... Ali čak i da uvažim tvoju konstataciju da je odbrana Chelsea igrala loše, opet ne možemo konstatovat da je Barcelonin napad igro bolje... I u tom slučaju bi važilo da je Chelsea odigrao loše, ali da je Barcelona odigrala gore... što će de facto reći da je odbana Chelsea ispala pobjednik nad napadom Barcelone.

Međutim, ja se ne slažem da je odbrana Chelsea bila loša, kao ni da je igra bila kukavička... Igra je bila jedina razumna, bilo kakva drugačija postavka bi bila nonsens, posebno s obzirom na objekitvnu činjenicu da je zenit ove Chelseave generacije ipak prošao prije 2-3 godine... Mislim da Chelsea ima Messija, Iniestu i Xavija, vjerovatno bi i oni igrali tika-taka, ali nema i šta sad... Trebaju glumit ovu trojicu, pa da prođu kao Manchester United ili Leverkusen (oni pretpostavljam nisu igrali antifudbal)? :-)
Pa kako Cyprus ? Kazes 10 ozbiljnih sansi u dvije utakmice. Pa majku mu, svakih 18 minuta izrazita sansa. Tu je kljuc utakmice, nisi zabio i zdravo. Istorija fudbala je puna ovakvih heroizama i zasluzenih pobjeda. Ja ovi igru postujem ali je ne volim. Normalno je da ako napravis vise prilika imas vise sansi za pobjedu. Sve ostalo mozes nazivati kako hoces jer ti rezultat daje za pravo, ali ja bih uvijek volio da se moj tim ispromasuje nego da se tresem i gledam kako ih tamburaju.
bordo gandalf

#4715 Re: Champions League 2011/12

Post by bordo gandalf »

LSD wrote:
rashtiman wrote:

5
Pokušavali su u par navrata, jendom je Čeh skinuo Mascheranu šut sa distance, ostalo su Meireles i Mikel blokirali jer cekaju na vrhu kaznenog prostora da ulijecu u blokadu...2-3 puta se ulijetali Iniesti i Xaviu....jednom je i Messi probao, ovi nisu izblokirali ali je lopta svakako pogodila nekog unutar 16-erca jer je ih tamo bilo ko mrava i ne može lopta proci.
Ali se slažem da su trebali generalno više šutirati sa 20 metara ,kad su im vec ovi bili prepustili 80% terena.
Ali nemaju životinju poput Ronalda i jbg.
U prvom poluvremenu je bilo milion sansi za sut sa distance ali jok iniesta se samo okrene pokusa podvaliti loptu u sredinu messiju i nista...barci fali jedan dobar suter koji se ne boji opaliti sa 25-30 metara
Tomahawk11
Globalni moderator

#4716 Re: Champions League 2011/12

Post by Tomahawk11 »

Ne znam sto se raspravljate o tika-taka i o nekim sutevima sa distance, sa poludistance. Barca je imala 2-0, igraca vise i nokautiranog protivnika. Ko im je kriv sto su dopustili onaj gol u finishu prvog poluvremena?! U tom momentu nisu morali napadati, imali su rezultat s kojim prolaze, tj. ne moze se govoriti o faktoru iznenadjenja i kontri protivnika. O ispadanju odbrane kod Ramiresovog gola bi se dalo pricati.
Barca ce sigurno kupovati bar jednog odbrambenog i jednog napadaca.
hau jes no

#4717 Re: Champions League 2011/12

Post by hau jes no »

seln wrote:
hau jes no wrote:vazda će barca naletiti na nagaznu minu ali barca ostaje barca - pojam za sve ostale 8-)
fali villa, velika greška nemati klasičnog špica da ga zamjeni
Pojam za sve ostale????
Postoji bar 5-6 klubova koji imaju vise titula, i nacionalnih i internacionalnih.
Barcelona je u zadnje 2-3 godina imala taktiku (i Messija, kako neko vec rece) koja je bila efektivana. Ne originalna, vec efektivna. Zbog toga su dominirali. Isto kao i Milan prije njih. I Real prije njih. I Manchester ili ko vec prije njih.
Svaki veliki klub ima takve faze. To sto ih neki odmah proglase za najbolje, najvece, bogove fudbala itd. meni zvuci infantilno.
Iskreno, tika taka me nervira. Nekom je lijepo, super, najljepse na svijetu...ok, u redu.
Ali, proglasavati Barcelonu za najbolji tim na svijetu i "pojam za sve ostale"...
dovoljno je pogledati manchestere, chelsije, intere, milane, pa i real madride protiv barce i vidjeti koliko nemoćno i jadno izgledaju

mislim na ovaj tim barce i ovaj ciklus, ne vraca mi se nazad u istoriju
LSD

#4718 Re: Champions League 2011/12

Post by LSD »

@Rashtiman
barci fali jedan dobar suter koji se ne boji opaliti sa 25-30 metara

Pa ja to isto govorim i ponavljam, ima dvije godine ;-) ali nece da tako igraju i šta reci :roll: :oops: ....imaju svoju furku i stil i ne odustaju od toga ,iako im se to vec nekoliko puta odbija od glavu u ovakvim mecevima.
neo7

#4719 Re: Champions League 2011/12

Post by neo7 »

Vidjeli smo mi ko je sinoc nemocno izgledao :)
bordo gandalf

#4720 Re: Champions League 2011/12

Post by bordo gandalf »

LSD wrote:@Rashtiman
barci fali jedan dobar suter koji se ne boji opaliti sa 25-30 metara

Pa ja to isto govorim i ponavljam, ima dvije godine ;-) ali nece da tako igraju i šta reci :roll: :oops: ....imaju svoju furku i stil i ne odustaju od toga ,iako im se to vec nekoliko puta odbija od glavu u ovakvim mecevima.
Jesi probo sa dopisom :D Ostaje nam da vidimo sta nosi iduca sezona
oridjidji

#4721 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

Riddle wrote:
oridjidji wrote:ako nezabije u finalu, ovo ce mu biti go karijere :)
kakav tus igracima barselone ...
Gol protiv Njemacke?

Vjerujem da ce Drogba igrati u finalu, ali mislim da bi Torres trebao dobiti prednost. Tamo fizicka snaga nece biti toliko ucinkovita koliko vjestina i brzina. Drogba se igrao sa ovim patuljcima sve vrijeme, dok protiv vjerovatno Reala to nece moci. Torres bi bio strasno motivisan za to finale, jer je upravo zbog tih utakmica i napustio Liverpool. Nakon toliko sranja koje je prezivio nakon odlaska (vecina je dosla od starih navijaca), konacno dobija sansu da osvoji trofej koji bi u Liverpoolu tesko docekao. Takođe ima sansu da tom klubu direktno oduzme jedan drugi trofej. Gotivio sam ga jos dok je bio u Spaniji i iako je odbio United 2007. godine i igrao za jedan od meni najodvratnijih klubova, nikad ga nisam prestao simpatisati. Strasan igrac i bilo mi je neopisivo drago zbog onog gola sinoc.
eh taj sam go zaboravio protiv Njemaca...
ma drogba je tata, a torres ce polako doci sebi nakon ovoga gola. mislim da ce se vratiti u punom sjaju naredne sezone...
erik2

#4722 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

oridjidji wrote:
Riddle wrote:
oridjidji wrote:ako nezabije u finalu, ovo ce mu biti go karijere :)
kakav tus igracima barselone ...
Gol protiv Njemacke?

Vjerujem da ce Drogba igrati u finalu, ali mislim da bi Torres trebao dobiti prednost. Tamo fizicka snaga nece biti toliko ucinkovita koliko vjestina i brzina. Drogba se igrao sa ovim patuljcima sve vrijeme, dok protiv vjerovatno Reala to nece moci. Torres bi bio strasno motivisan za to finale, jer je upravo zbog tih utakmica i napustio Liverpool. Nakon toliko sranja koje je prezivio nakon odlaska (vecina je dosla od starih navijaca), konacno dobija sansu da osvoji trofej koji bi u Liverpoolu tesko docekao. Takođe ima sansu da tom klubu direktno oduzme jedan drugi trofej. Gotivio sam ga jos dok je bio u Spaniji i iako je odbio United 2007. godine i igrao za jedan od meni najodvratnijih klubova, nikad ga nisam prestao simpatisati. Strasan igrac i bilo mi je neopisivo drago zbog onog gola sinoc.
eh taj sam go zaboravio protiv Njemaca...
ma drogba je tata, a torres ce polako doci sebi nakon ovoga gola. mislim da ce se vratiti u punom sjaju naredne sezone...
Ja mislim, zapravo sam siguran da ovi komentari pripadaju temi Chelsea, a ne ovoj !
Johnny_x

#4723 Re: Champions League 2011/12

Post by Johnny_x »

LSD wrote:Šta ce Barci nekakv plan B?? koji ce joj qurac uopšte neki drugi plan :? o cemu pricate :shock: ko bi se normalan odricao plana u kojem imaš zagarantovano 70% posjeda lopte, to je skoro 70 minuta lopte u njihovim nogama (od 90 koliko traje utakmica)....gdje je protivnik na svojoj polovini i natjeran da se brani...pa ko bi se normalan odrekao tog plana i izmišljao nekakve tople vode :?: budimo realni malo
Svi bi dali guzova da mogu igrati tako, svi :!: da odmaraju odbranu na centru u 90% utakmica....ali ne može jbg
Zato sto sa onom postavkom protivnika i onim kruzenjem oko sesnesterca ne mozes pobjediti a sto je cilj igre a ne imati 70 % posjeda. Svi bi dali guzova da mogu svaku tekmu i pobjediti, ali ne moze, cak i ako imas 70% loptu u svom posjedu
JThomas

#4724 Re: Champions League 2011/12

Post by JThomas »

također, kakvo god je fudbalsko umijeće, igrači barcelone su sinoć pokazali zavidnu mentalnu slabost. eto messi i iniesta ne znaju zabiti za 20 metara. normalno da znaju, nego nisu ni pokušali. a trebali su. također, način na koji je pao gol ramireza je...neoprostiv na nivou lige šampiona. sa igračem više i vodstvom 2-0 u sudijskom prvog poluvremena.
Madrid

#4725 Re: Champions League 2011/12

Post by Madrid »

Kako vecina Katalonaca (i domacih i pravih) kaze "protivnik ne moze postici gol ako nema loptu u posjedu" :D
E sinoc je Chelsea pobio i tu tezu :lol:

Treba biti realan i reci da mnogi ovdje pretjeruju...
Prvo treba krenuti od samih igraca i trenera Barce, koji zavode tu neki "ludi" bonton koji realno u fudbalu nije nikada bio pretjerano postovan, pa je recimo Ronaldovo pokazivanje mišica nakon gola nepristojno, Ferguson i Mourinho su nepristojni divljaci za njih (posebno ovaj drugi, jer prvi ni nema previse rivaliteta sa njima, a i kad ima pristojno ga podoji) itd... :D

Mozda i najgori problem su navijaci Barce (mislim na ove domace, ne znam kakvi su "pravi"), koji su licemjerni i dvolicni, do sinoc daju statistike kako je Valdes bolji i od Casillasa, a vec danas mu spominju familiju i govore da je najgori golman u zadnjih 20ak godina, onda za Mascerana kazu da je postao jedan od najboljih obrambenih igraca, a danas odjednom kazu da trebaju 2 vrhunska stopera, jer imaju samo jednog vrhunskog (Pique)...
Onda situacija oko Alexsisa... Na sva ga usta hvalise kad je Realu zabijao, a danas govore da mu je vrhunac Levante i slicne ekipe :D
Da ne zaboravimo i to kako od one utakmice sa Interom govore kako su nasli nacin da probijaju bunkere i da im to vise nije problem, a prvo Milana izbacise ... ma svi znamo kako, a Chelsea odigra skoro reprizu onog Intera (cak i prvi napadac igrao beka) i izbacise ih...

Sa druge strane treba realno priznati da Barceloni protivnik (u vecini slucajeva) ne dadne sam loptu i da to tako mora biti, jednostavno Barcelona ima takve igrace i takvu generaciju da je to za rubriku vjerovali ili ne, i jednostavno ih skoro niko ne moze nadigrati u napadackoj igri (uspio je Real u super kupu, posebno u prvoj utakmici biti cak i bolji, te u finalu kupa koji je rjesen na produzetke i u kupu ove godine, kada je bilo 2-2, a ova zadnja pobjeda Reala je ipak takticki dobivena)...
Kad protiv Barcelone igras vise nije bitna statistika i ljepota (za 99,5% ekipa), vec samo rezultat i tu se Barci mora odat postovanje, pa tako i ova sramna igra Chelsea se uzdiže (sramna u jednom smislu, Chelsea je po kvaliteti ispod Barce vise nego Stoke ispod Chelsea recimo)...
Treba reci i to da je recimo Benfica imala u potpunosti istu statistiku protiv Chelsea kao Barca i ispala da bi ovdje dosta ljudi zalilo Benficu...
Locked