Ovi iracani uopste ne zive u SAD nego u iraku! Ali ne bi ulazio u detalje jer boze moj, danas svako ko se docepao interneta misli da je pokupio svu pamet i da samo treba pritisnuti search i zna sve.Irak postoji samo jos na karti. U praksi imas Iracki Kurdistan koji potpuno samostalno funkcionise, Istok koji je zapravo politicki Iran, siiti, i pustinjski zapad, Suni deo koji zivi svoj zivot.
U pravu si Iracanin koji je u SAD po default u ce ti crniti vreme pre SAD invazije i unistenja zemlje.Ti koje sreces i sa kojima pricas su sluzbenici koji su radili za amere i koji ne smeju da kroce nazad u Irak. Medjutim jos je preko 20 miliona ostalo u Iraku i oni nisu radili za amere i oni uopste ne misle tako.
Odlicno pominjes americke bombe iz 1995, no to je bolna tema i dan danas. Tesko ces naci koga da uporedi ta dva, odnosno 90% ce ti objasnjavati kako su to dve sasvim razlicite stvari, a Bush, Bler & Clinton su moralne gromade u odnosu na Obamu & Hilari...
Amerika je predivna ali samo dok si u njoj i ako se smatras amerikancem.
Kakva je Amerika Arapima saznaces kada odes tamo i ne do Bog predstavis se kao Amerikanac. Shvatices u sekundi da prezir i sazaljenje koji ameri gaje prema Meksikancima ili Bosancima na pr - jeste maciji kasalj u odnosu na percepciju njih samih u ocima islamskog sveta.
Inace mi smo ono bas kompetentni da o svemu diskutujemo. Vazda kada smo mi u pitanju svi moraju da se sjate da nam pomognu i da nas spasavaju, ali kada je u pitanju neko drugi, nema vecih supljatora na svijetu.
BiH danas slovi kao stabilna drzava u kojoj se bolje zivi nego na 75% planete, ali i dalje 90% populacije misli da svaki put kada se neki drzavnik probudi i ustane iz kreveta prvo mora d apomisli kako nama treba pomoci.
S obzirom da to koliko smo voljni pomoci drugima (Haiti, Afganistan, Irak a o africi je suvisno i pricati) ne znam koliko smo bas kompetentni da djelimo svajete lijevo i desno.
I na kraju, to sto u BiH imamo mjesta kao sto je Gornja maoca i slicno dovoljno govori o nasoj deevoluciji!
Sto se tice percepcije amerikanac, nesto vidim da ih zaboli qrtz o percepciji! Inace percepcija arapskog svijeta u ocima drugih je bas ono na nivou. Namjerno kazem arapskog, jer nemozes sav muslimanski svijet poistovjetiti sa onim budalama sto su ubili ambasadora i slicno.
Inace egipatski predsjednik nije spomenuo juce napada i cim su u americi poceli pricati o zavrtanju pipe odmah je s Obamom bio na telefonu sat vremena i sl. Toliko o tom karakteru i borbi za neku njihovu stvar. Kao sto neko rece, njima je sve nemoralno osim p... i para!