Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bitanga_sa_otesa wrote:propala bi pedala davno da to curi..prvo bi kvacilo propalo...vjerovatno plocice potrosene
meni se na jednom autu prvo lijepila dok je hladno sve bilo(vracao rukom) , da bi nakon 2 sedmice dosipanja propala skroz
skroz mi je glupo da dijele kocnice i kvacilo isto , ode ti kvacilo ne mozes kocit
da si pogledao nekad posudu ne bi izvalio nesto tako ...prikljucak za kvacilo je malo iznad pola tako i ako propadne kvacilo uvijek ostaje dovoljno u kocnicama...
sto je njgore gledao i razgledao , al nisam vidio ni znao da je ipak odvojeno , hvala
Megane III, Generation, sa kljucem tzv."skakavac"... na jednom kljucu prestalo raditi dugme za otkljucavanje.
Na drugom, koji je manje koristen i stajao kao rezervni, rade sva dugmad.
Cujem da im je to boljka i da nakon 4-5 godina starosti, pocnu otkazivati ta dugmad na kljucu...
Zna li neko da li ima neko ko ovo popravlja ili se mora ganjati ovlasteni servis, negdje sam nacuo da su ovi kljucevi bas poskupi...
Ako je prestalo raditi nije do oklopa, jedino ako je oklop havarisan skroz...najvjerovatnije posao za električara da pogleda šta je sa tim mikroprekidačem.
PS
Dok sam ovo pisao vidim da je Amar stavio i sliku...to je problem, i postoji mogućnost da se riješi bez kupovine novog ključa.
530i wrote:Ako je prestalo raditi nije do oklopa, jedino ako je oklop havarisan skroz...najvjerovatnije posao za električara da pogleda šta je sa tim mikroprekidačem.
PS
Dok sam ovo pisao vidim da je Amar stavio i sliku...to je problem, i postoji mogućnost da se riješi bez kupovine novog ključa.
imao sam slican problem sa PS2 dzojstikom i nije bilo do dugmadi , na kraju bacio i uzeo drugi
DoradO wrote:Dobro jutro malo ispuhala guma i stoji upozorenje, napusem... i dalje stoji upozorenje zna li neko kako se resetuje (laguna 2012)
provozaj malo...
5-10 minuta
...hvala, popelo se sa 2.1 na 2.5 ali i dalje crven display. Nisam htio da prepusem a na onom hepeku je skoro na 3 dosla kazaljka al izgleda da je neispravan
DoradO wrote:Dobro jutro malo ispuhala guma i stoji upozorenje, napusem... i dalje stoji upozorenje zna li neko kako se resetuje (laguna 2012)
provozaj malo...
5-10 minuta
...hvala, popelo se sa 2.1 na 2.5 ali i dalje crven display. Nisam htio da prepusem a na onom hepeku je skoro na 3 dosla kazaljka al izgleda da je neispravan
provjeri onda na sve 4 gume, moraš izjednačiti prEtiske, ako ni to ne upali, servis pa neka ti provjere, more bit da se treba programirati....
DoradO wrote:
Ne bi bio prvi nesipravan pokazivač, probaj na drugom mjestu regulisati pritisak.
EP- C.Vila ( iza same pumpe/ u sklopu pumpe) imas da napuses gume, digitalni barometar sve odlicno poprilicno tacan
Petrol - prije Ilidze - digitalni barometar, isto podjednako precizan
Tu napuses i budes miran, ove pumpe sa onim analognim barometrom, obicno nisu precizni ili ljudi ih pokvare.
Bio na EP kad guma na 3.1 napuhana... spustio na 2.4 i odma se je resetovao i sve ok... mada mi je logicno da kaze ako je prepuhana nego ja moram nagadjat... hvala uglavnom na pomoci
DoradO wrote:Bio na EP kad guma na 3.1 napuhana... spustio na 2.4 i odma se je resetovao i sve ok... mada mi je logicno da kaze ako je prepuhana nego ja moram nagadjat... hvala uglavnom na pomoci
DoradO wrote:Bio na EP kad guma na 3.1 napuhana... spustio na 2.4 i odma se je resetovao i sve ok... mada mi je logicno da kaze ako je prepuhana nego ja moram nagadjat... hvala uglavnom na pomoci
ne vjerujem ja ni tim na benzinskim pumpama ništa...mislim da si imao viška zraka, ali 3,1 je previše...
Ti senzori obicno ne mjere pritisak u gumi nego okretaje tocka. Tako da ako svi tockovi nisu u vinklu, otprilike na istom pritisku u pola bara prikaze upozorenje. Kad napuses/ispuses treba ga resetovati.
Da li ti je ljetni zrak u svim gumama?
...mozda je smijesno ali ja fakat nisam znao da postoji ta podjela tako da ne znam ni odgovor, valjda je proljetni ako sam mijenjao sve gume 15og
johntra wrote:
ne vjerujem ja ni tim na benzinskim pumpama ništa...mislim da si imao viška zraka, ali 3,1 je previše...
ma inace kad stoji auto preko noci spadnu sve 0,1 - 0,2 i onda recimo na put ako krenem, duza voznja, digne se za 0,2 na svim gumama to sam primjetio