What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nadinka

#4701 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

BadSanta wrote:Molim za pomoć onih modno osvještenijih od mene.
Ovih dana sam kupila dugi tamno plavi mantil,ali sam se po običaju zeznula jer sve košulje i šalove koje imam ne idu na tu boju.Neki savjet kako i šta iskombinirati uz njega...
Imala sma ja negdje kombinacija sa plavim mantilom, ali generalno tamno plava je vise nego nosimo pogotovo kao mantil, evo Michun ti je odbro rekla, evo par mojih nekih smjernica
1. Za neku klasika, navy verziju -crveno+ bijelo+teget
2. za modernu,kazu preppy verziju - sa tamno zelenom
3. meni draga- sa krem nijansama
4. ja volim i kombinaciju teget + crna, a na to ciklama ili ljubicasta - perfektno
5. sa svijetlo plavom košuljom ili na pruge - klasika
6. sa prljavo rozom - skroz novo lice
7. dodaci uz nju u boji konjaka -svijetlo smedjoj- odlicni

jel pomoglo?
Nadinka

#4702 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Michun wrote:
gladna sam wrote:
Nadinka wrote:Evo vammalo i maxi haljina:http://malezensketeme.net/?p=24765
nije mi dobroooooooooooooooo :cry:

awwwwwwwwww :D
Image
ove dvije gore i ova bijela dole
Image
od usta bih odvojila za njih da se ima gdje ovdje kupiti :D
ovo moja snajderica sasije za cas...samo treba puuuuuuuno materijala
Jel stvarno? U profitexu ima diiiivnih svila, a pise i snizenje, ap da me vodis?
Michun

#4703 Re: What to wear???

Post by Michun »

jasta bona...isprintaj slike, pa se dogovorimo.
zamzija

#4704 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Nadinka wrote: 7. dodaci uz nju u boji konjaka -svijetlo smedjoj- odlicni
Ja imam isto dosta tamno plavih stvari, i stvarno dok nisam vidjela kombinacije tamno plave i - te svijetlo smeđe, boje konjaka, gotovo žada - ono svijetlo smeđa, varijanta nikad ne bih rekla da se slažu, a fakat se slažu, baš mi dobro izgleda! :)
zamzija

#4705 Re: What to wear???

Post by zamzija »

bez_ideje wrote:ljudi,na sta vi nosite,ako nosite one tank top majice?
Imam jednu divnu,uska,duza,sa onim "krljustima" bas za kakvih klubova...ali to je gore bas duboko izrezano i ispod ruku,da se meni 3/4 grudnjaka vidi......a probala sam na neki crni top,nije mi to to.....a vala da se u po' Sarajeva tako prosetam,ne ide :-)

Image
samo je moja uska.......
Uz rizik da me "napadnete", ja bih ovako nešto nosila - slojevito - ono "layered" pogotovo što je duboko izrezana
ispod bih obukla usku tanku recimo viskoznu majičicu na bretele - sivu boju ili čak možda neku plavu nijansu ili bijelu.
Ja imam sličnu, doduše široku, šljokičastu, s dubokim izrezom naprijed i sastrane ispod pazuha i ispod obučem tu majičicu na bretele, stavim kaiš ( jer je jako široka ) i baš dobar fazon ispadne
zamzija

#4706 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Ovako nekako, na ovaj fazon :)
Image
Image
bez_ideje

#4707 Re: What to wear???

Post by bez_ideje »

E zeMske hvala vam svima :)
Potrazit cu negdje taj traka top ,samo bez tih nabora,jer moja je uska i sve se ocrtava ,nadam se da imaju i neki malo posavljen,jer sam ja u tim sportskim ko plazma ekran :mrgreen:
@zamzi,ja sam to prvobitno i htjela,doduse na pamucnu majicu na bretele..pa mi nije bas izgledala najsretnije ta kombinacija materijala,mozda da se zarovim na neki sto kazes viskoza ili malo sjajniji,sta prvo nadjem
zamzija

#4708 Re: What to wear???

Post by zamzija »

bez_ideje wrote:E zeMske hvala vam svima :)
@zamzi,ja sam to prvobitno i htjela,doduse na pamucnu majicu na bretele..pa mi nije bas izgledala najsretnije ta kombinacija materijala,mozda da se zarovim na neki sto kazes viskoza ili malo sjajniji,sta prvo nadjem
E pa to sam mislila. Pamuk nije baš sjajan izbor zato što na tako nešto svečanije izgleda grubo i obično. Ali ne bih baš sjajno ispod sjajnog, treba ti nešto ono "plane" jednostavno da ti se ta iznad majica koju obučeš sjajna ističe. Tako da te viskozne majice s trunkom elastina, tj ti neki "glađi " materijali bi možda mogli odgovarati. Vidjela sam lijepu sivu majicu na bretele baš običnu u Orsay-u, košta nekih 12 KM, i ide baš uz tijelo, tako da ti ako imaš nekih "izbočina" u predjelu stomaka malo stisne i ne ocrtava ti se kad staviš tu majicu preko :)
Ujedam

#4709 Re: What to wear???

Post by Ujedam »

Image
Lounge Act

#4710 Re: What to wear???

Post by Lounge Act »

ima li taj kroj hlaca neko posebno ime?
rinna0304

#4711 Re: What to wear???

Post by rinna0304 »

meni ovo vehabijke :lol:
Ujedam

#4712 Re: What to wear???

Post by Ujedam »

ja stvarno ne znam imaju li neko posebno ime :D
ali meni su super ove duboke hlače :)
bez_ideje

#4713 Re: What to wear???

Post by bez_ideje »

rinna0304 wrote:meni ovo vehabijke :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bez_ideje

#4714 Re: What to wear???

Post by bez_ideje »

zamzija wrote:
bez_ideje wrote:E zeMske hvala vam svima :)
E pa to sam mislila. Pamuk nije baš sjajan izbor zato što na tako nešto svečanije izgleda grubo i obično. Ali ne bih baš sjajno ispod sjajnog, treba ti nešto ono "plane" jednostavno da ti se ta iznad majica koju obučeš sjajna ističe. Tako da te viskozne majice s trunkom elastina, tj ti neki "glađi " materijali bi možda mogli odgovarati. Vidjela sam lijepu sivu majicu na bretele baš običnu u Orsay-u, košta nekih 12 KM, i ide baš uz tijelo, tako da ti ako imaš nekih "izbočina" u predjelu stomaka malo stisne i ne ocrtava ti se kad staviš tu majicu preko :)
hvala,pogledam.. :mrgreen:
Nadinka

#4715 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Dobro jutroo,
evo novih kombinacija, bijela kosulja u fokusu, malo durkciji pristup :D
http://malezensketeme.net/?p=24029

čekam vase misljenje :D
Partizzanka

#4716 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

omg znate kako bi meni ove hlace stajale ooooooooj vec vristim od uzasa!

juce sam hodala po prodavnicama (btw u lindexu bi trebalo biti neko snizenje, simpa ljetne haljinice)
i probavala hlace ... UZAS!
meni chino hlace ne da ne stoje nego mi NE STOJEEEEE! i sve ovo moderno sto je supe rusko dole n amoje tanke listove i mene ovako gradjenu KUKU MAJKO!

BTW alica.k one hlace iy hm-a sto si stavljala ovdje uzivo - SREDNJA ZALOST sa tenedencijom da idu na zalost!
a one haljine iz hm-a sad nove sto j ei nadi stavljala na mzt - isto!
zamzija

#4717 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Partizzanka wrote:omg znate kako bi meni ove hlace stajale ooooooooj vec vristim od uzasa!
meni chino hlace ne da ne stoje nego mi NE STOJEEEEE! i sve ovo moderno sto je supe rusko dole n amoje tanke listove i mene ovako gradjenu KUKU MAJKO!
Hajde Parti ne očajavaj, :kiss: i ja sam ista - meni chino hlače stoje isto katastrofa - tako da sam ih jednom probala i nikad više :lol:
Ne stoji svakome sve, ali zato imamo toliko izbora da se igramo s raznim vrstama, krojevima, bojama, kombinacijama - tako da uopšte neću plakati za nekim tamo chino hlačama :P
Da ne bude zabune, meni su one okej, i znaju strašno lijepo stajati - na djevojkama kojima to stoji - meni ne :D
rinna0304

#4718 Re: What to wear???

Post by rinna0304 »

trazila onu suknju sto sam spominjala i nema nigdje pifff na netu(tj njihovoj stranici) pise da ima u tejliu iako juce ih nisam vidjela al imaju dosta cvjetastih stvari koje su bas cute :D
Komentar mog momka na tu suknju sto trazim na cvjetice je bio "bit ces ko seljancica koja je krenula da bere maslacke " :lol: al ne bitno ja je i dalje trazim zadnja opcija mi je naruciti preko neta piff :(
girl

#4719 Re: What to wear???

Post by girl »

Partizzanka wrote:omg znate kako bi meni ove hlace stajale ooooooooj vec vristim od uzasa!

juce sam hodala po prodavnicama (btw u lindexu bi trebalo biti neko snizenje, simpa ljetne haljinice)
i probavala hlace ... UZAS!

BTW alica.k one hlace iy hm-a sto si stavljala ovdje uzivo - SREDNJA ZALOST sa tenedencijom da idu na zalost!
a one haljine iz hm-a sad nove sto j ei nadi stavljala na mzt - isto!
ja se oduvijek pitam kome te pnatalone stoje. majke mi sretnem ja ponekog "pravo modernog" u tome, al' kad probam :-) nego ovo sto citiram, bila ja na putu neki dan , vidjela te cijenjene haljine u HM-u, ljudi moji , pa vristi sintetika iz njih ne mozes ih pipnuti. kriza :shock: nista, haljine nula bodova a i pantalone su bile vala "tanke".
ali sam zato kupila sest predivnih majica, viskoza i pamuk, nisu bile skupe :) osim tih mojih majica, jedino sam vidjela da je djeciji program i ove godine super, ima pokoja tasna, i dosta onih dzidza u accesories u hm da su lijepe.
girl

#4720 Re: What to wear???

Post by girl »

ove maxi haljine na ovoj stranici su zaista predivne , ne zna covjek koju da odabere :)

a da vidjela sam i ove cipelice, imaju i ciklama koje su jos ljepse i kostaju tako oko 35 km, 17E cini mi se
girl

#4721 Re: What to wear???

Post by girl »

sto se tice onih sakoa sto ste spominjali sa zavrnutim rukavnima, to sam kupila u zari, jos proslo proljece. kosta 49 eura, predivan je stvarno. tad je bio izbor sivi i prljavo rozi. a sad isto kostta 49 eura, ali ima svih boja od klasicnih crnih , tehet i sivih, do ovosezonskih, ciklama, boja dinje itd.
girl

#4722 Re: What to wear???

Post by girl »

ono na sto sam trenutno bacila oko je ova bluza, bila je slicna u zati, ali nesto je nisam kupila i poslije mi je bilo zao.

http://4.bp.blogspot.com/-IqnJGQGyF8c/T ... 4116-1.jpg

pa eto ako gdje ovdje vidite -- slobodno prijavite :-D
thea

#4723 Re: What to wear???

Post by thea »

zelim zelim...
ja sam bacila oko na maxi haljinu, cvijetnu.. imam jednu od pamuka koju nosim vec 2 sezone ali hocu novu.
zelim jednu bijelu haljinu od cipke
zelim zlatne sandale ravne...
zelim bijelu kosulju od finog pamuka, da se ne vide dugmici.
smedu torbu tod's, san snova

ali ja nikako da nadem na ono sto mi se dopada...
swirl

#4724 Re: What to wear???

Post by swirl »

girl wrote:ono na sto sam trenutno bacila oko je ova bluza, bila je slicna u zati, ali nesto je nisam kupila i poslije mi je bilo zao.

http://4.bp.blogspot.com/-IqnJGQGyF8c/T ... 4116-1.jpg

pa eto ako gdje ovdje vidite -- slobodno prijavite :-D
Imas i sada u Zari, doduse ne ista, ali slicna na ovaj fol.
girl

#4725 Re: What to wear???

Post by girl »

ima u zari vidjela sam i mislila sam se izmedju te i jos jedne druge, pa sam kupila onu drugu, a sad mi je malo zao sto nisam i ovu. sad sam se vratila u sarajevo pa nemam zare. :cry:
Post Reply