Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- dinooh
#4701 Re: eBay - Vaša iskustva
doci ce posta da dostavis payapl izvod i slicno faksom kako bi cijenu potvrdio.
Last edited by dinooh on 24/03/2014 17:06, edited 1 time in total.
- Ductus Holedocus
#4703 Re: eBay - Vaša iskustva
Greskom sam poslala prodavacu da mi nije njegov paket stigao,i sad ne znam kako da mu izbrisem taj negativni dojam.
usput,zaboravila sam kako sam uopste uspjela da ga kontaktiram,jer ovog sto trebam ne umijem
moze li mi neko fazu po fazu napisati
usput,zaboravila sam kako sam uopste uspjela da ga kontaktiram,jer ovog sto trebam ne umijem
-
arminicos
#4704 Re: eBay - Vaša iskustva
sto se tice PayPala je li i kod vas po defaultu valuta $..ja sam pokusao prebaciti na EUR medjutim vidim da to nije moguce promjeniti.
- kloniran
#4705 Re: eBay - Vaša iskustva
da si stavio prilikom registracije € bila bi ti €, a ako kupujes kod kineza bolje je sto je $ da ne konvertuje dvaput valutuarminicos wrote:sto se tice PayPala je li i kod vas po defaultu valuta $..ja sam pokusao prebaciti na EUR medjutim vidim da to nije moguce promjeniti.
-
Nermin_BH
#4706 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
Kontaktiraj prodavaca i trazi da opet ostavis dojam. On to moze ponistiti uz tvoju suglasnost pa da ostavis opet dojam.Ductus Holedocus wrote:Greskom sam poslala prodavacu da mi nije njegov paket stigao,i sad ne znam kako da mu izbrisem taj negativni dojam.
usput,zaboravila sam kako sam uopste uspjela da ga kontaktiram,jer ovog sto trebam ne umijem![]()
- kokuz_sa
#4707 Re: eBay - Vaša iskustva
kako obavjestiti ebay da
mi je nakon zatvorenog slucaja i povrata love
stigao paket i da sam platio prodavcu..
imam u zadnjih 1mjesec
4 slucaja u kojima sam dobio nazad lovu
pa sada bi da im javim da ne bude navlacim ljude pa da dobijem blok
imam u zadnjih 1mjesec
-
quarterback
#4708 Re: eBay - Vaša iskustva
mislim da u helpu kao jednu od opcija imas contact ebaykokuz_sa wrote:kako obavjestiti ebay da
imam u zadnjih 1mjesec
- kokuz_sa
#4709 Re: eBay - Vaša iskustva
ako im je ono help jadni ovi ljudi kojima treba pomoc..
ondje se niko snaci ne moze..
dajte link neki, mail, smjernice detaljnije
ondje se niko snaci ne moze..
dajte link neki, mail, smjernice detaljnije
- Grof
#4710 Re: eBay - Vaša iskustva
Je li iko naručivao odjeću iz Kine? Konkretno me interesuju veličine za majice ili košulje, ako neko kod nas nosi M ili L, koja je to kod njih veličina?
- dinooh
#4711 Re: eBay - Vaša iskustva
imas tabelu u cm kod njih. Metar u ruku i mjeri seGrof wrote:Je li iko naručivao odjeću iz Kine? Konkretno me interesuju veličine za majice ili košulje, ako neko kod nas nosi M ili L, koja je to kod njih veličina?
-
AmerDurmo
#4712 Re: eBay - Vaša iskustva
Kupio sam nesto preko ebay, nije mi doslo u roku i zatrazio sam povrat novca. Na mail sam dobio potvrdu da je novac poslan ali na paypal racunu nema nikakvih promjena :/
- Casual's
#4713 Re: eBay - Vašya iskustva
Evo mi stigla posiljka od prije 20 dana..Medjutim stigla u paketu i omotu BH Poste sa potvrdom da je stigla u najlonu nekom,a nije mi nista doslo da platim..o cemu se radi tu!
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
-
denis007
#4714 Re: eBay - Vaša iskustva
Iskreno, nadam se da ce te izbaciti kao i sve ostale koji to rade i to trajno i sto prije jer samo pravite probleme ostalim na nacin da BiH polako odlazi u grupu sa Ruandom, Ugandom,.... Govorim ovo iz sljedeceg raloga: kupujem vec 4-5 godina, preko 1000 transakcija na eBay, desava se otprilike da u 5-10% bude nekih problemcica u vidu predugog cekanja, izgubi se,... , ali u BAS SVAKOM slucaju sam uspio da refundiram novac mimo bilo kakvog tuzakanja, vec finim dogovorom direktno sa prodavcem i to 2-3 mjeseca poslije. Desavalo se da dio tih posiljki kasnije izguzvane stignu i onda naknadno opet platim. Moje iskustvo je da su oni 99.9% korektni, a postanski sistem (i nas) uprkos svemu poprilsicno pouzdan. Moje iskustvo je da vecina ljudi ima probleme da lokalnim postarima jer su neodgovorni, ne obavijeste, ostave pored sanduceta i sl. Moj savjet je ko uzima nesto malo skuplje da doplati tracking mada se obicno podrazumjeva, a za 20$ nije problem dati i 3$ i problem je rijesen. Svako treba da shvati da kupovina jeftinih igrackica na ovaj nacin podrazumjeva da snosis i dio rizika.kokuz_sa wrote:kako obavjestiti ebay da
imam u zadnjih 1mjesec
- dinooh
#4715 Re: eBay - Vaša iskustva
nase pravo je da se zalimo i zasto ne bi jer su moje pare u pitanju. A ovo da su korektni i ne bi bas reako. Kada se blizi zadnji rok za otvaranje case-a namjerno nece da odgovore na pitanja kako ne bi morali vratiti pare, pogotovo kad je u mom slucaju bio bug na ebayu pa nije dao mogucnost da posaljem da ebay odluci slucaj. a kad je ebay odlucio u moju korist. odjednom se javlja i izvinjava a do tada nista, i jos me moli da ostavim pozitivan dojam. Eto koliko su korektni pojedincidenis007 wrote:Iskreno, nadam se da ce te izbaciti kao i sve ostale koji to rade i to trajno i sto prije jer samo pravite probleme ostalim na nacin da BiH polako odlazi u grupu sa Ruandom, Ugandom,.... Govorim ovo iz sljedeceg raloga: kupujem vec 4-5 godina, preko 1000 transakcija na eBay, desava se otprilike da u 5-10% bude nekih problemcica u vidu predugog cekanja, izgubi se,... , ali u BAS SVAKOM slucaju sam uspio da refundiram novac mimo bilo kakvog tuzakanja, vec finim dogovorom direktno sa prodavcem i to 2-3 mjeseca poslije. Desavalo se da dio tih posiljki kasnije izguzvane stignu i onda naknadno opet platim. Moje iskustvo je da su oni 99.9% korektni, a postanski sistem (i nas) uprkos svemu poprilsicno pouzdan. Moje iskustvo je da vecina ljudi ima probleme da lokalnim postarima jer su neodgovorni, ne obavijeste, ostave pored sanduceta i sl. Moj savjet je ko uzima nesto malo skuplje da doplati tracking mada se obicno podrazumjeva, a za 20$ nije problem dati i 3$ i problem je rijesen. Svako treba da shvati da kupovina jeftinih igrackica na ovaj nacin podrazumjeva da snosis i dio rizika.kokuz_sa wrote:kako obavjestiti ebay da
imam u zadnjih 1mjesec
-
denis007
#4716 Re: eBay - Vaša iskustva
Vjerovatno ne narucujemo robu slicne vrste pa nam ni tip prodavaca nije isti. Ono sto hocu da kazem je da bar po mom iskustvu problem najcesce nije sam prodavac. Meni su par puta malo odugovlacili sa odogovorom jer su pretpostavljam mislili da kasni posta sto je najcesce i bilo, a ni ja u posljednje vrijeme ne pokrecem pricu prije isteka 2 mjeseca jer je posta katastrofalno spora. Uglavnom, mozda 1-2 puta od 1000 sam ostao bez para (mala cifra), a u svim ostalim slucajevima sam imao po zelji refund/resend ili sacekao da stigne. Mozda sam malo bio grub, ali smatram da taj rat sa otvaranjem slucajeva samo moze dovesti do stavljanja zemlje na pravu crnu listu, ne samo od strane pojedinih prodavaca vec i da nas ti njihovi postanski sistemi oznace kao rizicne zone... Milslim da iskusniji kupci nikad ne rijesavaju stvari na taj nacin. Vecinom to rade neupuceni ili prevaranti. Taj sistem zalbi je prvenstveno napravljen za americke trgovacke standarde i kao takav totalno ne odgovara nasim uslovima, a mislim ni Evropskim. Da je prilagodjen nama, vrijeme zalbe bi bilo oko 3 mjeseca, a ne 45 dana. Tad bi to imalo smisla.dinooh wrote:nase pravo je da se zalimo i zasto ne bi jer su moje pare u pitanju. A ovo da su korektni i ne bi bas reako. Kada se blizi zadnji rok za otvaranje case-a namjerno nece da odgovore na pitanja kako ne bi morali vratiti pare, pogotovo kad je u mom slucaju bio bug na ebayu pa nije dao mogucnost da posaljem da ebay odluci slucaj. a kad je ebay odlucio u moju korist. odjednom se javlja i izvinjava a do tada nista, i jos me moli da ostavim pozitivan dojam. Eto koliko su korektni pojedincidenis007 wrote:Iskreno, nadam se da ce te izbaciti kao i sve ostale koji to rade i to trajno i sto prije jer samo pravite probleme ostalim na nacin da BiH polako odlazi u grupu sa Ruandom, Ugandom,.... Govorim ovo iz sljedeceg raloga: kupujem vec 4-5 godina, preko 1000 transakcija na eBay, desava se otprilike da u 5-10% bude nekih problemcica u vidu predugog cekanja, izgubi se,... , ali u BAS SVAKOM slucaju sam uspio da refundiram novac mimo bilo kakvog tuzakanja, vec finim dogovorom direktno sa prodavcem i to 2-3 mjeseca poslije. Desavalo se da dio tih posiljki kasnije izguzvane stignu i onda naknadno opet platim. Moje iskustvo je da su oni 99.9% korektni, a postanski sistem (i nas) uprkos svemu poprilsicno pouzdan. Moje iskustvo je da vecina ljudi ima probleme da lokalnim postarima jer su neodgovorni, ne obavijeste, ostave pored sanduceta i sl. Moj savjet je ko uzima nesto malo skuplje da doplati tracking mada se obicno podrazumjeva, a za 20$ nije problem dati i 3$ i problem je rijesen. Svako treba da shvati da kupovina jeftinih igrackica na ovaj nacin podrazumjeva da snosis i dio rizika.kokuz_sa wrote:kako obavjestiti ebay da
imam u zadnjih 1mjesec
- ema_
#4717 Re: eBay - Vaša iskustva
Da li je kome od vas slata pošiljka preko swiss post? Od 24. nema nikakve promjene ni updatea, pa ne kontam gdje je zapelo? 
Local Date and Time Country Location Event Type Extra Information
24.3.2014. 18:39:00 SWITZERLAND SINGAPORE Receive item from customer
24.3.2014. 18:39:00 SWITZERLAND SINGAPORE Receive item at office of exchange
24.3.2014. 18:39:00 SWITZERLAND SINGAPORE Insert item into bag
- kloniran
#4718 Re: eBay - Vaša iskustva
provjeri tracking broj na nasoj postiema_ wrote:Da li je kome od vas slata pošiljka preko swiss post? Od 24. nema nikakve promjene ni updatea, pa ne kontam gdje je zapelo?
- ema_
#4719 Re: eBay - Vaša iskustva
Misliš baš otići lično na poštu?
- kloniran
#4720 Re: eBay - Vaša iskustva
ma jok, imas na posta.ba pracenje posiljki, ako je usla u drzavu tamo ce pokazati, jer određene drzave prate samo do izlaza iz svoje drzave postuema_ wrote:Misliš baš otići lično na poštu?
- ema_
#4721 Re: eBay - Vaša iskustva
kloniran wrote:ma jok, imas na posta.ba pracenje posiljki, ako je usla u drzavu tamo ce pokazati, jer određene drzave prate samo do izlaza iz svoje drzave postuema_ wrote:Misliš baš otići lično na poštu?
Ovo stanje mi izbaci na svim tracking stranicama, a i od pošte
-
aless
#4722 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja sam najduze na ovoj swis post cekao posiljku.ema_ wrote:Da li je kome od vas slata pošiljka preko swiss post? Od 24. nema nikakve promjene ni updatea, pa ne kontam gdje je zapelo?
Tako da je isuvise rano nadati se.posiljki jer koliko sam ovo shvatio 24-tog je tek poslano.
Last edited by aless on 01/04/2014 12:08, edited 1 time in total.
- ema_
#4723 Re: eBay - Vaša iskustva
Još jedan paket mi je bio poslan, dan možda prije ovog, preko normalne chinapost i već mi je stiglo... Nije valjda da će ovaj oduljiti sto godina
.
- capslock
#4724 Re: eBay - Vaša iskustva
citao sam ovaj forum zadnjih 50 stranica,oci mi ispale
nego ono sto ne kontam je case-kad se otvara 30 dana od estimated delivery ili 45 dana od dana placanja via paypal-a ???
I drugo -negdje sam procitao kako je neko kupio sat i kaze nisu mi otvarali paket.Je li to sad ima neki belaj kada narucis satove ili ? Narucio sam dva paketa po 5 komada ,od razlicitih prodavaca?
Hvala puno!
nego ono sto ne kontam je case-kad se otvara 30 dana od estimated delivery ili 45 dana od dana placanja via paypal-a ???
I drugo -negdje sam procitao kako je neko kupio sat i kaze nisu mi otvarali paket.Je li to sad ima neki belaj kada narucis satove ili ? Narucio sam dva paketa po 5 komada ,od razlicitih prodavaca?
Hvala puno!
-
Dady
#4725 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
Prošle sedmice mi stigao paket preko CH. Ravno 3 sedmice čekao. Običan paket preko SG bez TN stigao za dvije sedmice.ema_ wrote:Da li je kome od vas slata pošiljka preko swiss post? Od 24. nema nikakve promjene ni updatea, pa ne kontam gdje je zapelo?![]()
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk