Sto se tice savijanja bakarnih cijevi na netu mozes svuda naci kako se to radi.......postoje alati kojim se cijevi savijaju.......jer nije pozeljno bas da se preostro saviju
Kazu da je ovo ok

Moderator: anex

Bolje uzmi novu...ali je skuplje.zippoo87 wrote:da li je ovo rizican deal obzirom da je polovna ili je bolje ici na one nove beko,elite i to sa garancijom ?
SES sarajevovnm wrote:imam u firmi 3 LG klime koje bi trebalo dezinficirati, pošto je uveliko počela sezona hlađenja.![]()
treba mi preporuka servisa koji uredno radi, poštuje dogovoreni termin i da može izdati fiskalni račun. može i na privatnu poruku.
rovac13 wrote:Samo pazi da ne bude da su samo naprskali pjenu i uzeli pare![]()
Pjenu mozes i sam kupiti npr u mbfrigo na ilidzi......naprskat pjenu po isparivacu i to je to......pjena zadje duboko u izmjenjivac i povuce mrljavstine sa sobom.
Unutrasnja jedinica treba da se rasklopi.....da se izvuce turbina vani i opere u kadi ......vodom cetkicom ili slicno......sve detaljno da se opere........to bi bilo pravo ciscenje.......necete vjerovat koliko to moze bit prljavo..........onda je to to.

Kupljena prije 3 godine tako da vise nije referentna. Ali provjeri U SES klimeradostan dan wrote:Cijena?
sa jednim tesko, sa dva i vise je bolji ucinak...caffeinefreak wrote:Mene najvise brine to da li se mogu adekvatno zagrijati sve prostorije sa jednim inverterom,vjerujem da su dva manja bolje rjesenje,ali opet mislim mala je ovo kvadratura mozda bi moglo i sa jednim.
Toshiba mirai i daikin ftx35j3 su slicni.......to su jeftini modeli.......iz mitsubishi bi ekvivalent bio hj35.......a iz fujitsu 12llcc.......to bi bilo sve dosta slicno.ja1977 wrote:Koji uredjaj odabrati:
1. Toshiba Mirai cca 1200 KM
2. Daikin FTX35J3/RX35K, cca 1200 KM
3. Mitsubishi (od 1200 do 2000 KM)
Da li Mitsubishi Kirigamine Zen vrijedi cca 800 KM vise od ovih ostalih???
Prostor je 40 -tak kvadrata.
Hvala na savjetima