Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Pedja Kojovic

#4701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Naša stranka u Banjoj Luci
Borba protiv govora mržnje

Kandidatkinja Naše stranke u ime Koalicije NS – NSP Zdravko Krsmanović za Narodnu skupštinu Republike Srpske Nataša Novaković ukazala je danas na posljedice upotrebe jezika mržnje te iznijela mjere na kojima će Naša stranka insistirati u cilju suzbijanja ove pojave koja ima višestruki značaj za razvoj našeg društva.
"Jezik mržnje nije aktuelan samo u predizbornom periodu on je na ovim prostorima problem preko 20 godina i o njemu treba glasnije govoriti", izjavila je Novaković na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Naša stranka će se, rečeno je, u budućnosti boriti da se sistem obrazovanja potpuno reformiše kako bi se odgajale generacije koje će njegovati logički dijalog, kao i da se politika u potpunosti odstrani iz obrazovnog sistema.
buzzer

#4702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

Alfons Kauders wrote:
DepraUbiVepra wrote: :thumbup:

Alternativa ovakvom pristupu Naše stranke da se do kraja polarizujemo oko pitanja entitetskih granica, da našoj djeci neki budući Haris Silajdžić bude obećavao 100% BiH, a neki budući Milorad Dodik je bude opet stavljao u pitanje. Da Naša stranka nikad nije osnovana, ja bih vjerovatno (opet) glasao za liberale, ali ne bih imao tako jak osjećaj da će neko predstavljati mene i moje stavove. Do sada su mi uvijek bile servirane neke vizije ili teorije zavjere, prodavani neki veliki koncepti, stvari stavljanje u historijski i druge kontekste, i sve to jako naivno, prizemno i primitivno. Divno je da neko u pristupu meni kao biraču, za promjenu, računa na moj zdrav razum.
Fazon je sto ovo meni ne predstavlja "pristup" ili neki stav, vec odsustvo istog.

O tome se mora imati kakav-takav stav, EU nas tjera na ustavnu reformu, doslovno tjera, jer bez nje mozemo samo u rikverc. Ne treba se pretjerano iznenaditi ako nakon izbora ne bude vizne liberalizacije ili ako BiH fasuje sankcije ili suspenziju iz VE.

NS je jako malo pricala o tim stvarima. Ok, fokus je na egistencijalnim pitanjima, ali opet se ne mogu preskakati ovakve teme. Ne mozemo priustiti da docekamo sengenski zid na Doljanima i Izacicu, a vjeruj mi ja bi bio najsretniji da se upravo to desi. Da nas sutnu i zatvore ko u ratu, pa bujrum narode, glasaj opet za budale. To bi nam dugorocno bilo najbolje, cisto da vidimo koliko bi se tada pricalo o entitetima i nacionalnom pitanju kad budemo molili UNHCR da nam posalje koju konzervu i vrecu brasna...
1. Bosna i Hercegovina treba biti uređena kao demokratska, multietnička, složena, funkcionalna i decentralizirana država sa tri nivoa vlasti: lokalnim, regionalnim/entitetskim i državnim. Nadležnosti ta tri nivoa trebaju biti usklađene sa političkom praksom Evropske unije, pri čemu lokalnu vlast treba urediti prema principima lokalne samouprave koji vladaju u Evropskoj uniji, regionalnu/entitetsku također prema principima karakterističnim za prakse zemalja članica EU, a državnu vlast prilagoditi u potpunosti potrebama integracije u EU.
ili su mozda jasno trebali reci da ce ukinuti rs kako bi bih 100% usla u eu? :D
DepraUbiVepra
Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!

#4703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

NKVD wrote:
komeba wrote:@NKVD
Jos samo nesto o medijima...pogledaj zadnju naslovnicu i broj Dana,koji su itekako pro-NS,pa ces vidjeti s koje strane je gora medijska pljuvacina.
Živa istina, etika je i jednima i drugima "jača strana". Doduše, nisam siguran koliko je Pećanin pro NS a koliko više jedna račundžijska gnjida (šupak a ne terorista) koji očigledno igra na Harisovu, energentsko-građevinsku biznis kartu preko guranja "neprijateljevog neprijatelja".

Trebam li podsjećati na vratolomije i brojne promjene tabora tog još jednog u nizu novinskih "tajkuna" porijeklom iz zemalja u susjedstvu?

Ali, šta je važnije od toga i šta ova dva primjera čini izuzetno, suštinski različitim je karakter medija o kojima govorimo. Dani su privatna novina u vlasništvu Senada Pećanina, FTV je državna televizija i javni servis za koji mi plaćamo pretplatu. Poruka koju uredništvo FTV-a, i SDP-a, ovakvim postupcima šalje je opasna i ima nam poručiti šta možemo očekivati kada oni dođu na vlast. Kakve radikalne "demokratske" poteze kojima bi ukazivali ili rješavali antagonizme. Da će recimo Vlada FBiH ili USK sa spiska izostavljati Bosanski Petrovac (NS) a na njemu, kao što i treba, držati Cazin (A-SDA). Liči na recentne Dodikove prijetnje - nemojte se poslije žaliti što vas zaobilazi podrška vlade ako moja stranka ne pobijedi u vašoj opštini! Nadam se da se ovdje slažeš.
Nekada daaaavno, u jednoj dalekoj zemlji Bosni Dani proglasiše ličnost godine - lorda Paddyija Ashdowna. Kroz par mjeseci su u avazovskoj maniri promijenili priču i počeli ga, opet avazovski, prozivati. Dosta sam se Stojića, Lovrenovića, Feralovaca, Jergovića, Olje A. Karačića (je li to bio Ozren Kebo), pa i Kebe samog u njima načitao, ali su stvarno postali nepitki, neprobavljivi i nekritični. Stoga je bolje da nas ne podržavaju - dosad su svakoga podržavali, i protiv svakoga se borili. Bio je Bojan na naslovnoj Dana, ali bili su i Ćelo i Gaši. Kad smo već kod Pedija: VRATITE NAM MAHARADŽU.

A Federalna fakat ima generalno najobjektivniji pristup. Propust sa anketom je jednokratni čin, loš zato što devalvira za naše prilike značajno postignuće, i zato što je očigledno namjeran, maliciozan, maligan. Mene više brine to što se u Bakirovoj emisiji previše senzacionalistički pristupa nekim stvarima. Uz očiglednu sklonost pretjerivanju, teže je prihvatiti nagomilane dokaze o kriminalu, nego kad bi se isto prezentiralo bez teških riječi smirenim glasom. A ako se objavi samo jedna neprovjerena informacija, to baca drugo svjetlo na sve druge slučajeve, pa je ta vika i galama možda produktivna u smislu veće gledanosti, ali je kontraproduktivna u smislu kreiranja informiranog javnog mijenja, i naposlijetku borbe protiv kriminala. S druge strane, često je 60 minuta jedino mjesto na kome se o nekim slučajevima kriminala uopće govori, pa s te strane mu ne treba ništa ni zamjerati.

Očito su sva sredstva informiranja ustvari informiranje s predumišljajem, i ne treba očekivati neku apsolutnu objektivnost ni od koga. Pored političke obojenosti problem je i senzacionalizam. Tako je Dodik povalio federalne medije k'o levate - umjesto da za prikazivanje i objevljivanje zahtijevaju od njega i svakog drugog određeni standard u komunikaciji, oni su jedva dočekali njegovu kurac-pička-govno-sisa-rambo-amadeus poetiku da bi podigli gledanost i čitanost. Sad ga više reklamiraju nego Proctor & Gamble.
Dozer

#4704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

DepraUbiVepra

Me ne, ovo je ustvari Woodstock!
Znaš li da nasumično povezivanje asocijacija može predstavljati dijagnostički kriterij u medicini, ali i sugerirati dalje toksikološke pretrage?
Moye bit' bidne...mada mi nije najjasnije sta bi trebalo sad, kao, da ovo znaci...? Ti meni, kao, nesto sukn'o?

Eeee....jadna je ta stranka ako joj je ovo predizborna kampanja i koja ce nam donijeti te ogromnicke promjene o kojima se polomiste pricajuci...
Ali dobro...NS uvijek moze preci u neformalnu grupu gradjana. Od cega vjerovatno nece biti predaleko 04.10. :roll:
stochar

#4705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by stochar »

DepraUbiVepra wrote:
Swahilijem sam se samo prilagođavao zatečenom nivou konstruktivnosti. Vidi koliko se mora demantovati i bojiti tekst kad te se POSLJEDNJI PUT ozbiljno shvati.

sta, ljudi koji pricaju swahilijem ne mogu biti konstruktivni? ili, to sto su kao crnci govori koliko su oni "civilizacijski iza mocne bijele rase"? sto ne gumo rasizma pod plastom liberalizma (jesam ovo srocio...)

e, evo ti poslusaj malo swahilija, vjeruj mi, ovo je konstruktivnije od vecine tema na ovom i na drugim forumima u BiH:

sorry za offtopičarenje, ali mor'o sam...
dzeno123

#4706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dzeno123 »

stochar wrote:
DepraUbiVepra wrote:
Swahilijem sam se samo prilagođavao zatečenom nivou konstruktivnosti. Vidi koliko se mora demantovati i bojiti tekst kad te se POSLJEDNJI PUT ozbiljno shvati.

sta, ljudi koji pricaju swahilijem ne mogu biti konstruktivni? ili, to sto su kao crnci govori koliko su oni "civilizacijski iza mocne bijele rase"? sto ne gumo rasizma pod plastom liberalizma (jesam ovo srocio...)

e, evo ti poslusaj malo swahilija, vjeruj mi, ovo je konstruktivnije od vecine tema na ovom i na drugim forumima u BiH:

A govore za sebe da su liberalno - socijalisticka stranka. :lol:
DepraUbiVepra

#4707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

dzeno123 wrote:govore za sebe da su liberalno - socijalisticka stranka. :lol:
socijal-liberalna stranka

Socijal-liberalizam je moderna forma liberalizma suprotstavljena neoliberalizmu. Naš LDS je programski jako blizak toj ideologiji.

a vidi sad preokreta: UJEDINJENJE LIBERALA I NAŠE STRANKE
klixober

#4708 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

stochar wrote:
DepraUbiVepra wrote:

:thumbup:
ex_libres

#4709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

Ovakvi niski udarci od strane SDP-a i širenje neistina o Našoj stranci pokazuju da je rukovodstvo ove stranke u panici jer je sklopilo dil o postizbornoj koaliciji sa Fahrudinom Radončićem. Naša stranka javno saopštava da niti podražava, niti će ikada podržati Harisa Silajdžića, te da želi njegov poraz na ovim izborima i njegov konačni odlazak u političku prošlost. A sa druge strane pozivamo SDP i njegovog predsjednika Zlatka Lagumdžiju, te šefa Izbornog štaba Damira Hadžića da javno saopšte hoće li ili neće koalirati sa Fahrudinom Radončićem.

Naša stranka obavještava javnost da je danas u centralu Naše stranke telefonom pozvao Damir Hadžić šef Izbornog štaba SDP-a i obavjestio da je Naša stranka upravo izdala saopštenje na forumima da podržava Harisa Silajdžića za člana predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim izborima.
Ovakvi niski udarci od strane SDP-a i širenje neistina o Našoj stranci pokazuju da je rukovodstvo ove stranke u panici jer je sklopilo dil o postizbornoj koaliciji sa Fahrudinom Radončićem.
Naša stranka javno saopštava da niti podražava, niti će ikada podržati Harisa Silajdžića, te da želi njegov poraz na ovim izborima i njegov konačni odlazak u političku prošlost. A sa druge strane pozivamo SDP i njegovog predsjednika Zlatka Lagumdžiju, te šefa Izbornog štaba Damira Hadžića da javno saopšte hoće li ili neće koalirati sa Fahrudinom Radončićem.

Naša stranka podvlači da svi lijevo i demokratski orjentisani birači samo glasanjem za Našu stranku mogu biti sigurni da njihov glas neće završiti u koaliciji sa Fahrudinom Radončićem.
Fino Bojan rece, nesto smrdi na ljevici u BiH.
U jednom entitetu ove zemlje smrad je toliko velika da vec ima nezeljeno dejstvo na pojedine gradjane i pod hitno je treba izolovati.
U drugom entitetu smrad je nesto manjeg intenziteta, ali ocigledno sa tendencijom povecanja.

Otkrijmo odakle smrdi i neutralisimo smrad!
2407

#4710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 2407 »

ultima_palabra wrote:
Evo od mene već imate glas za listu za Kanton Sarajevo, par jakih ljudi koji garantuju ozbiljan rad :thumbup:
x1 :thumbup:
DepraUbiVepra

#4711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

U skoro 5000 dosadašnjih postova naslušali smo se mnoštva različitih teorija zavjere, neke od njih se međusobno isključuju, neke su naučna fantastika, neke apeliraju na jeftini nacionalni sentiment ili latentni nacionalizam, neke se pozivaju na više principe, a svima im je zajednička teza da je Naša stranka na određeni način podvala, kukavičije jaje naivnim biračima. Tonovi kojima su se te teze prodavale su varirali od pokroviteljske i tobože dobronamjerne zabrinutosti, do otvorenog bezobraluka. Današnji poziv premudrog Hadžića vezan za dezinformaciju o tobožnjoj podršci Naše stranke Harisu Silajdžiću je pokazao da su ovi forumaši samo dobri vojnici svoje partije. Ne insistiram da su ovi napadi orkestrirani (mada bih volio vidjeti analizu pristupa ovoj temi sa stranačkih IP adresa), ali je porazno što visoki funkcioner stranke nije bio ništa bolje informiran od forumaša i što ni on nije bio svjestan granice dobrog ukusa.

Ono u što sam siguran je da svi ovi napadi ne mogu škoditi reputaciji Naše stranke. Jedina kolateralna šteta je to što su ovakve fingirane kritike otupile oštricu stvarne kritike prema negativnim pojavama u društvu. Naposlijetku tako je i osumnjičeni Hadžić mogao skrenuti pažnju javnosti i izbjeći izjašnjavanje pred javnošću o svojoj odgovornosti, računajući na posvećenost lijevo orjentirane javnosti dekonstruiranju velike imaginarne podvale Naše stranke.

U najboljem interesu ove zemlje je ako se ispostavi da Damir Hadžić nije kriv. U suprotnom, pred svima je veliki izazov - kako amortizirati štetu učinjenu projektu rušenja Osovine zla. O tome brinite, dragi forumaši, a ne o tome da li će Naša stranka podržati četnike, Harisa Silajdžića ili invaziju Marsovaca.
Corto Maltese

#4712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Sudeći po većerašnjoj saradnji Željka i Fahra u "60 Minuta", sva pitanja o mogućoj koaliciji su retorička. Koalicija nije postizborna nego predizborna
Petit_Beurre

#4713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

Corto Maltese wrote:Sudeći po većerašnjoj saradnji Željka i Fahra u "60 Minuta", sva pitanja o mogućoj koaliciji su retorička. Koalicija nije postizborna nego predizborna
Ko i Bakirovo napadanje Zlaje. De molim te, ofirno da ofirnije ne može biti
klixober

#4714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Jos uvijek vi o SDP-u? E moj Bojane Bajicu,nista nisi naucio od Sejfudina Tokica...
Ja necu da glasam za stranku kojoj je glavni problem SDP! Necu da glasam za stranku koja najvise pljuje po ljevici! Necu da glasam za stranku koja pljuje po jedinoj istinski multietnickoj stranci!
Suti i trpi

#4715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

komeba wrote:Jos uvijek vi o SDP-u? E moj Bojane Bajicu,nista nisi naucio od Sejfudina Tokica...
Ja necu da glasam za stranku kojoj je glavni problem SDP! Necu da glasam za stranku koja najvise pljuje po ljevici! Necu da glasam za stranku koja pljuje po jedinoj istinski multietnickoj stranci!
Ujeo sam se za jezik :( :roll: .
Petit_Beurre

#4716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

komeba wrote:Jos uvijek vi o SDP-u? E moj Bojane Bajicu,nista nisi naucio od Sejfudina Tokica...
Hvala i doviđenja :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol:
2407

#4717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 2407 »

Corto Maltese

#4718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Ti stvarno visiš ovdje!?
klixober

#4719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Jah...Bojan Bajic(i vecina vas) vodi licni rat protiv SDP-a iz ciste sujete,jer nije uspio u toj stranci.Njemu(i vama) je bitnije za*ebati dojucerasnje stranacke kolege,nego istinski nesto promijeniti u ovoj zemlji.
I takvi da vode drzavu? Sujeta koju u predizborno vrijeme pokazuje Bojan Bajic konstantnim pljuuvanjem po SDP-u je mnogo gora od toliko cesto prozivane,Zlatkove.Mene bi bilo stid pljuvati po SDP-u pored ovih koji su nas 20 godina zavili u crno.Ako mislite da takva retorika vodi necem dobrom,shvaticete koliko ste u krivu nakon izbora.
Da ne govorim o tome da i sama NS na ovaj nacin gubi glasove jer covjek kad procita ovakvu pljuvacinu,posebno na forumu NS vs. SDP,doci ce do zakljucka da su svi isti i nece glasati ni za koga.
Petit_Beurre

#4720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

komeba wrote:Jah...Bojan Bajic(i vecina vas) vodi licni rat protiv SDP-a iz ciste sujete,jer nije uspio u toj stranci.Njemu(i vama) je bitnije za*ebati dojucerasnje stranacke kolege,nego istinski nesto promijeniti u ovoj zemlji.
I takvi da vode drzavu? Sujeta koju u predizborno vrijeme pokazuje Bojan Bajic konstantnim pljuuvanjem po SDP-u je mnogo gora od toliko cesto prozivane,Zlatkove.Mene bi bilo stid pljuvati po SDP-u pored ovih koji su nas 20 godina zavili u crno.Ako mislite da takva retorika vodi necem dobrom,shvaticete koliko ste u krivu nakon izbora.
Da ne govorim o tome da i sama NS na ovaj nacin gubi glasove jer covjek kad procita ovakvu pljuvacinu,posebno na forumu NS vs. SDP,doci ce do zakljucka da su svi isti i nece glasati ni za koga.
I opet on...
Image
Last edited by Petit_Beurre on 27/09/2010 22:57, edited 1 time in total.
klixober

#4721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Petit_Beurre wrote:
komeba wrote:Jah...Bojan Bajic(i vecina vas) vodi licni rat protiv SDP-a iz ciste sujete,jer nije uspio u toj stranci.Njemu(i vama) je bitnije za*ebati dojucerasnje stranacke kolege,nego istinski nesto promijeniti u ovoj zemlji.
:lol: :lol: :lol: :lol: Damireeeee, jesi to ti ?
Vidi mi glave...
Petit_Beurre

#4722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

Da nisi jutros broj pogriješio. Nisi Fahrudina dobio :mrgreen:
klixober

#4723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Ima li jos sta u smislu "Hamo vidi mu glave",eventualno ad hominem, da zavrsimo s tim,pa da s nekim odraslim diskutujem?
Petit_Beurre

#4724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

komeba wrote:Ima li jos sta u smislu "Hamo vidi mu glave",eventualno ad hominem, da zavrsimo s tim,pa da s nekim odraslim diskutujem?
Ne ne, nema Fahrudina na ovom forumu. :bih:
Pa bolan stobom niko ne diskutuje, počela te raja ignorisati ali ti i dalje nastavljaš.
klixober

#4725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Jadna je NS ako je ovakva djecurlija po forumu promovise.
Locked