koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
frosty

#4701 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by frosty »

Molim brzinske prijedloge za zenski parfem sa dobrom aurom ali da nije "gusitelj" :D
muha_sa

#4702 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by muha_sa »

frosty wrote:Molim brzinske prijedloge za zenski parfem sa dobrom aurom ali da nije "gusitelj" :D
konektovan je za to doktor :thumbup:
BJB

#4703 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by BJB »

frosty wrote:Molim brzinske prijedloge za zenski parfem sa dobrom aurom ali da nije "gusitelj" :D
Vera Wang by Vera WangImage
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4704 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

muha_sa wrote:

Kako nisam,... :lol:

Lolita Lempicka bi mozda bila ok. :mrgreen:

Nedavno dam se ismijao pravo, kako su neke dame u parfumeriji izgovarale lempicka, ubacujući č na mjesto c, oplak'o a i one cure sto rade. :D :lol:
frosty

#4705 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by frosty »

konektovan wrote:
muha_sa wrote:

Kako nisam,... :lol:

Lolita Lempicka bi mozda bila ok. :mrgreen:

Nedavno dam se ismijao pravo, kako su neke dame u parfumeriji izgovarale lempicka, ubacujući č na mjesto c, oplak'o a i one cure sto rade. :D :lol:
Furas me da su izgovorile č :lol:
Hvala konektovani, Lolitu cu probati nadam se da nije preko 200KM :D
konektovan

#4706 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Mislim da nije toliko, a postoje i ovi provjereni trgovci sa olx koji su dosta jeftiniji.

Za zimu, zenama, preporucujem takodjer narciso rodriguez edt verziju.
Michun

#4707 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

Ima li gdje kod nas acqua di parma da se oproba?
klopan

#4708 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by klopan »

Michun wrote:Ima li gdje kod nas acqua di parma da se oproba?
Najbliže Bg.
KB9

#4709 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

nesto mi u zadnje vrijeme dodje da ostavim jedno 10ak parfema i prodam sve ostalo al haj ti nadji budalu koja bi kupila kolekciju u koju je toliko baceno :lol:
Plavo-bijeli

#4710 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Plavo-bijeli »

Eh, ja sam opsjednut mirisima odnedavno. Istraživao sam baš dosta na temu mirisa i odlučio sam da ću u budućnosti napraviti kolekciju istih, po nekoliko za svako godišnje doba.

Trenutno za jesen/zimu koristim:
https://www.fragrantica.com/perfume/Bvl ... 26358.html
Vrlo solidan parfem, dobio sam solidnih komplimenata. Ništa pretjerano. Kad izlazim vani prsnem 2 puta, a ako ga koristim u klubu 4/6 puta(po 1 iza oba uha, jednom iznad prsa, iza vrata, po jednom na oba ramena na odjeću)
Kupio sam nedavno i Versace Eros u paketu sa gelom za tuširanje. Uzeo sam od pik korisnika ParfemiZaVas i da potvrdim da je sve u redu.
Eros sam uzeo iz razloga što kažu da je odličan za klubove i eto onako vrlo je zanimljiv. Na početku me malo bolila glava od istog, sad sam se navikao. Eksperimentišem sa količinom, sa 4 spreja sam upitao par prijateljica u klubu " da li je prejak" te na prvu kažu da ga nisu ni osjetile :D , da bi poslije rekle da fino miriše i da nije prejak. Isto to sam dobio i sa 6. Tad sam i dobio prvi kompliment.
Eros se može koristiti u klubovima u svim godišnjim dobima osim ljeta.
Naredni koji planiram uzet sad u januaru i koji ću koristiti isto u klubovima ali samo za vrijeme zime je
https://www.punmiris.com/parfem/Jean-Pa ... 30947.html
Sladak, pomalo i unisex miris, odličan za klubova u zimskom periodu.

Naredne koje planiram uzeti u martu i aprilu su
https://www.punmiris.com/parfem/Chanel/ ... 14669.html
https://www.punmiris.com/parfem/Christi ... 31861.html

Oba savršena za proljeća. Odlična su i za jeseni.
Problem kod drugog je što je možda malo previše popularan, barem u svijetu, kod nas većina raje što ja znam ni ne nosi parfeme, dezedorans maks haha.

Nekad u maju planiram uzeti Versace Dylan Blue i Giorgio Armani Acqua di gio profumo , oba se mogu koristiti i ljeti, ali navečer!
Na ljeto sad za sad planiram uzeti Bvlgari Aqva Pour Homme i Amara verziju.
Ovaj prvi sam koristio i sa 15/16 godina i ubjedljivo parfem za koji sam dobio najviše komplimenata. I to nisu bili komplimenti kao "fino mirišeš" i to je to, nego "jaooo što ti fino mirišeš uz osmijeh od uha do uha".

Narednu jesen uzimam Pure Malt od Muglera.
Lud jesam, ali šta ću :D

Inače je li ko možda naručivao preko Ebaya od Armafa CLub de nuit Intense, fantastičnu kopiju Creed Aventusa?? Da li bi morao šta plaćati dodatno na granici? Koliko? Koliko su provjereni ovi iz Indije to što šalju?
konektovan

#4711 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Izvini, a sta koristiš od parfema kad nisi u klubovima???? :D

Vecinu ovih tvojih, ja koristim za svaki dan, za granap, otić' platit racune, u servis, podnevnu kafu, pos'o, izlazak uvecer, itd... :mrgreen:
Plavo-bijeli

#4712 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Plavo-bijeli »

I daa pazite od koga kupujete parfeme!!! Čim je to oko 50 KM a imaju samo ove najkvalitetnije , ala Tom Ford, Chanel etc.. .nije original 100%.

Prvi slučaj:
Javlja mi jaran da ima nekog frajera što prodaje parfeme 100% originali, "pali" na aerodromu. Čuj na aerodromu, ali hajd reko da vidim. Fino zapakovani, "ko tebi" po 50,60 km. Ne sjećam se tad koji su bili u pitanju, uzmem 2 muška i jedan Chanel No 5 za mamu, ali hajd reko ako nije belaj samo do kuće da provjerim nešto, pa se vratim. Inače sam osoba koja ne vjeruje nikome i znam da su to parfemi koji se najviše lažiraju, hajd reko malo da istražim po čemu se razlikuju od originala itd... Naiđem na par stvari zbog kojih nisam više bio siguran da li je sve OK i odlučim da mu vratim. Mama mi govori da je njen Chanel OK i da se njoj čini da je original(ko ona zna šta je original hah, a eto želja joj uvijek bila da taj ima) i taj zadržim. Ovaj jaran što mi je preporučio tog ljut bio kooo....meni govori da sam levat da su sto posto originali, kao kako ne vjerujem itd... poslije još par osoba što su uzimali od tog mi se smije direktno u lice i kao "jesam čudan" ovo ono... Da mi dokaže jaran kaže hajde ponesi taj Chanel i hajmo u parfimeriju pa će nam tamo reći da je original. Odemo mi tamo kad kaže žena ja radim preko 20 godina ovdje i ovo nije vidjelo Chanela, ni približno....
Kasnije se još svega izdešavalo, išli čak i do glavnog nabavljača itd... Eh Koliko raje je kupilo kod njega parfeme i stavljaju ih i onda im čudno što su ti "skupi" parfemi vrlo prosječni.
Znaju mi reći kao imam ja Creed Aventus za 50km ga nabavio, ništa posebno parfem :).

Drugi slučaj:
Mama mi javlja da je njena jaranica dobila od svoje neke jaranice 5,10 parfema koji su ukradeni iz baze i tako ista priča. Po 50km ko nama, inače 60. Naučen prijašnjim iskustvom i nekom logikom(ko to može ukrast od tamo uopšte) opet odlučim da istražim ove što su već kupljeni, pa barem da ih možemo vratiti na vrijeme. Mama mi opet govori da je to sve sigurno u redu i da nema potrebe itd itd,, stvarno bočice izgledaju OK (Bvlgari Cologne i chanel all h.sp eau extreme) ... Opet par stvari ne valja (nepodudaranje serijskog broja na bočici i kutiji itd) i odem u parfimeriju i dobijm isti odgovor ko i prije. Nije vidjelo originala. Sreća na kraju uspjeli vratiti pare.

Išao sam jednom i kod provjerenog jednog šanera, a kod njega su parfemi svi preko 100km.
Drugi mi je jedan obećao za 50km Tom Forda, ali ga sad ne bi uzeo nema šansi jer mogu shvatiti da ukradu odjeću, ali da tako lako kradu parfeme nema šansi!!

@konektovan

sad jesen/zimu za sve osim klubova koristim Bvlgari man in black :). Može i u klubu haha. Naredni zimski (za sve osim kluba) će biti ili D&G The One, ili Valentino Uomo Intenso. Ovaj prvi je super i za izać sa nekom djevojkom. Htio sam prvobitno ovaj https://www.fragrantica.com/perfume/Yve ... -5521.html , ali kazu da je posljednih godina kvalitet mu opao pravo. Jesam spomenuo da sam zaludjen parfemima ? :D
Kad se nisam ni malo razumio u kupovinu, kupim d&g intenso i meni je užasan bio, ni sam ga nisam mogao podnositi... Na proljeće sam koristio Prada Lunna Rossa eau sport i nisam bio pretjerano zadovoljan sa istim i bvlgari man(obični).
konektovan

#4713 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Sto se tice la nuita, samo le parfume verzija i nista drugo. Taj edt je toliko neubjedljiv sto se tice postojanosti, ne vrijedi bacanja para.
Plavo-bijeli

#4714 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Plavo-bijeli »

Šta ti imaš u svojoj kolekciji i sa čim si najviše zadovoljan :) ?
konahawaii

#4715 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konahawaii »

ja sam valjda za nuit uhvatio zdanji voz sto se tice kvalitete :D trenutno za njega imam najvise komplimenata, a i mogu ga uvijek nositi. Od nedavno nosim i burbery london i mogu reci da nije los za zime :D
konektovan

#4716 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

konahawaii wrote:ja sam valjda za nuit uhvatio zdanji voz sto se tice kvalitete :D trenutno za njega imam najvise komplimenata, a i mogu ga uvijek nositi. Od nedavno nosim i burbery london i mogu reci da nije los za zime :D
London je odlican. Takodjer preporuka za brit, isto za zimu. :thumbup:
konektovan

#4717 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Plavo-bijeli wrote:Šta ti imaš u svojoj kolekciji i sa čim si najviše zadovoljan :) ?
Ma tanak sam ti ja s tim, nema više kolekcije. :mrgreen:

Imam trenutno nešto malo JPG kokorico, joop homme, davidoff adventure, rochas men, svi pri kraju, :mrgreen: i od neki dan full thiery mugler A-men. :mrgreen: Iman još u steku za proljece neotpakovan Nikos sculpture.
klopan

#4718 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by klopan »

konahawaii wrote:ja sam valjda za nuit uhvatio zdanji voz sto se tice kvalitete :D trenutno za njega imam najvise komplimenata, a i mogu ga uvijek nositi. Od nedavno nosim i burbery london i mogu reci da nije los za zime :D
Iz koje godine ti je bachcode?
konahawaii

#4719 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konahawaii »

pocetak 2016te je. Al mi je ovaj direktno iz fabrike, preko poznanika. Sta ja znam, meni se fino osjeti i traje :D
klopan

#4720 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by klopan »

To je najvaznije da si ti zadovoljan.
Gledam nesto dosta thema na basanotes I fragnatici o navodno dobroj reformulaciji le malea.Sad ih
Pravi Puig I navodno te verzije made in Spain mnogo jace projektuju nego prijasnjih godina.Sve Sam parfumerije obisao trazeci verziju I nadjem Puig verziju Ali made in France.Probam nekoliko puta- is to kao o verzije iz 2012_2013 sto sam imao prije.Postoje I verzije made in spain,Ali nemaju testera.
KB9

#4721 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

muglerovi parfemi + kouros

prilicno sam siguran da bi na tome mogo ostat zlu ne trebalo :mrgreen:
konektovan

#4722 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

KB9 wrote:muglerovi parfemi + kouros

prilicno sam siguran da bi na tome mogo ostat zlu ne trebalo :mrgreen:
Pa mogao bi i ja, samo taj kouros bi rado zamijenio za body kouros. :mrgreen:
Kataklinger

#4723 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Kataklinger »

Dior Sauvage vs Dior Homme Intense? Cijena otprilike ista s tim da je Sauvage EDT a ovaj Intense je EDP...
Plavo-bijeli

#4724 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Plavo-bijeli »

Kataklinger wrote:Dior Sauvage vs Dior Homme Intense? Cijena otprilike ista s tim da je Sauvage EDT a ovaj Intense je EDP...
Pa zavisi za koje godišnje doba hoćeš :)
Sauvage je odličan za proljeće, a solidan za ljeto/jesen.
Dior Homme intense je odličan za zimu i jesen.
konektovan

#4725 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Kataklinger wrote:Dior Sauvage vs Dior Homme Intense? Cijena otprilike ista s tim da je Sauvage EDT a ovaj Intense je EDP...
Oba, ako mozes. :mrgreen:
Post Reply