Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
nikad_vise

#4701 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

extraordinary wrote:Ti si te snimke spomenuo, red je da nam ih ti i postaviš.
http://www.youtube.com/watch?v=hpFDpHqA1CQ
ima tu jos nekih linkova i slicno..potrazi malo..uglavnom ima i neobjavljenih snimaka..al sumnjam da je ba zlatko ista uzeo,nece od od naroda :? :D
elSaik

#4702 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by elSaik »

nikad_vise wrote:
elSaik wrote:Znači ima snimak gdje neko spominje da je Zlatko tražio pare. Ukoliko Tužiteljstvo na ovaj ili sličan način određuje dokaze nije ni čudo što je qrcu.
ma ne brini,dragi si moj Saik :D kad onog uhljupa bicakcica i covica za onako ofirno djelo nisu uspjeli osuditi kako ce tek moci vladajuceg u federaciji i moguce BIH.. :D
Ma ne brinem se. Zlaja je najbolji političar u državi, ali ako stranka nema za njega, eventualno potrebnu, zamjenu, jebeš takvu stranku. Što se Tužiteljstva tiče, znam iz prve ruke kakvo je obrazovanje za njih, pa me ne čudi što su nesposobni.
nikad_vise

#4703 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

alternativni wrote:@nikad_vise
Promotrimo slucaj Bicakcic i Brankovic.
Gospodja Nada Pečar, bila vlasnica svog stana. Privatizacijom je taj stan Brankovic otkupio za 920KM.
Tuzilastvo podigne optuznicu, ali ni u jednom trenutku tuzilac nije spomenuo o kojem je stanu rijec (tako su izvijestili na TV-u)
Naravno, optuznica pada, jer na sudu ne moze proci suplja prica.
Naravno, Bicakcic i Brankovic su oslobodjeni svih optuzbi.
Nakon toga, Hadziomerovic pocinje emisiju rijecima: Kriminalci Bicakcic i Brankovic oslobodjeni optuzbi zbog nesposobnosti tuzioca.
I sad je za tebe Hadziomerovic seljacina, a pomenuta dvojica gospoda?!?

Slucaj 2
Vitomir Popovic kaze novinaru Kaletovicu da je zasluzio metak u celo.
60 minuta Vitomiru daje nadimak Vito Korleone.
Tuzilastvo pokrece postupak protiv Kaletovica zbog neovlastenog snimanja iako bi trebalo protiv Popovica koji prijeti.
Sad bi ti ove sa 60 minuta nazvao seljacinama, a Vitomira gospodinom, posto on jos nije osudjen.

Vjerovatno je i onaj sa wikileaksa seljacina, jer objavljuje dokumente koji bi trebali biti tajna.
ne kazem da ti ljudi zasluzuju te nadimke koje im daje..davao bi im i ja isto al konkretno kad govori o gore pomenutim likovima covicu,dodiku i slicno..mislim da bi trebao biti malo profesionalniji..iskreno i meni je gust kad cujem te neke raznorazne nadimke ne samo za gore pomenutu dvojicu nego i za ostale politicare al ipak je to javni servis i nazvati nekog lopovom,kriminalcem i slicno bez presude je lose.i ne treba onda biti cudno sto nece da dodju.moze to bakir uraditi i mnogo bolje..gledam svake sedmice emisiju na b92 " utisak nedjelje"..voditeljica ugosti mnoge licnosti iz mnogih struka ovisno o temi i onda kulturno ispreskace odredjenog gosta..a i on dobije mogucnost da demantuje isto..o tome govorim..to bi i bakir trebao uraditi..malo to profesionalnije a ne onog tipa..iako ja podrzavam tu emisiju al vec navedeno po meni nije ok..
nikad_vise

#4704 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

ev onako u duhu pojedinih komentara da najavimo ove vijesti:
1.pred sam sastanak u sarajevu predsjednistvo SBB stranke je donijelo odluku da se sa par manje bitnih dogadjaja zamaze podijela BIH :D
27. decembar 2010. godine

Susret delegacije SBB BiH sa predstavnicima NVO Unija za održivi povratak i integracije u BiH

Delegacija SBB BiH sastala se danas u Sarajevu sa predstavnicima NVO Unija za održivi povratak i integracije u BiH.

Ovom prilikom delegaciji SBB-a BiH predstavljen je istraživački projekat „Monitoring održivog povratka u BiH“.

Također je istaknut interes SBB-a BiH da se u saradnji sa nevladinim sektorom traže najbolja rješenja za izlazak zemlje iz krize.

U konkretnom slučaju, istaknuta je spremnost da se izrazi podrška kada je riječ o Strategiji za implementaciju Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dogovoreno je da učesnici razgovora u kontinuitetu razmjenjuju međusobne informacije.

Pres-centar SBB BiH
2.Druga stvar koja je odlucena na sjednici predsjednistva je da cemo u trenutku dijeljenja drzave baciti fokus na SDA :D
A je imala veće razloge ne razgovarati sa SDS-om Radovana Karadžića

Povodom izjave glasnogovornika SDA gospodina Salmira Kaplana, objavljene u mostarskom Dnevnom listu da "ono što SDA nikako ne može prihvatiti jest i to da sjedne za isti stol sa SBB-om Fahrudina Radončića“, te da „HSP ima više potpore nego SBB“, SBB BiH saopćava:

Iza legitimiteta Saveza za bolju budućnost BiH stoje četiri državna i trinaest federalnih poslanika, za razliku od legitimiteta HSP iza kojeg stoji jedan zastupnik u državnom i dva u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Povodom stava SDA da stranka Sulejmana Tihića ne želi sjesti za pregovorački stol sa SBB-om BiH, mi smo stava da je SDA imala veće razloge ne razgovarati sa SDS-om Radovana Karadžića, koji su bili organizatori izgona i likvidacije preko 200.000 Bošnjaka i direktno odgovorni za genocid u Srebernici!

SBB BiH, inače, smatra komplimentom da SDA koja u svojoj osmogodišnjoj vladavini ekonomski i politički uništila BiH i Bošnjake ne voli SBB BiH.

Pres-centar SBB BiH
3.odluka predsjednistva je bila kroz svoj sistem finansiranja studenata proguramo ideju podjele BIH i medju studentskom populacijom:D
Uručena stipendija Mirni Beširević

Alen Aljukić apsolvent Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli, član Foruma mladih SBB BiH Posavskog kantona, uručio je ugovor o stipendiji studentici prve godine Pravnog fakulteta u Tuzli Mirni Beširević iz Orašja.

„Sretan sam što imam priliku mladoj Mirni uručiti ovaj ugovor, kojim će ona u ovoj školskoj godini dobivati mjesečnu stipendiju u iznosu od 150 KM. Sredstva za isplatu stipendije će uplaćivati zastupnik SBB BiH u Skupštini posavskog kantona Enes Đulović iz prihoda od paušala za rad u skupštini“, istakao je Aljukić.

Mirna Beširević je završila Gimnaziju u Orašju odličnim uspjehom i svom kolegi je u razgovoru prenijela svoja dosadašnja iskustva sa fakulteta, te je dala obećanje da će svojim uspjehom opravdati ovu odluku da ona kao nadarena učenica dobije ovu stipendiju.
4.opet malo zamazivanja nebi li kako zajebali bosnologa i ostale forumase kako su nase namjere ciste :D
SBB BiH ide na sastanak u Parlament BiH

Povodom odluke o tome hoće li prisustvovati sutrašnjem sastanku koji se održava na poziv SNSD-a, HDZ-a BiH, HDZ 1990 i SDS-a, Savez za bolju budućnost BiH saopćava:

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SBB BiH, nakon vrlo ozbiljne i odgovorne rasprave zaključeno je da dijalog relevantnih političkih stranaka nema alternativu kako bi se brže uspostavila vlast u BiH.
Činjenica da se sastanak održava u Sarajevu kao prijestonici BiH i da će se sve dešavati u zgradi Državnog parlamenta, te da njemu prisustvuju stranke koje su narodnom voljom ušle u Parlament BiH, dodatno potencira potrebu razgovora koje su inače sve stranke već vodile na nivou odvojenih susreta.
Obaveza SBB BiH je dodatno veća jer naš državni poslanik, gospodin Adnan Bašić, obnaša dužnost privremenog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i obaveza SBB BiH je da do konačnog izbora stalnog predsjedavajućeg konstruktivno omogući međustranački dijalog u Parlamentu BiH.
SBB BiH podržava praksu koja znači vođenje razgovora u državnim institucijama, a ne po zaseocima poput Pruda gdje se pokušavala dijeliti BiH, što sigurno ne može biti rezultat sutrašnjeg sastanka.
Pres- centar SBB BiH
i na kraju sam cin izdaje :D
29. decembar 2010. godine

Završen sastanak šest parlamentarnih stranaka

Hitno konstituiranje vlasti, razgovori nemaju alternativu i upućen je poziv SDA i SDP-u na sastanak 10. januara 2011. s jasno utvrđenim dnevnim redom rezime je sastanka lidera šest parlamentarnih stranaka (SNSD, SDS, HDZ 1990, HDZ, Stranka za BiH i SBBBiH).

Nakon sastanka lideri su izrazili očekivanje da je moguće da se na sastanku zakazanom za 10. januar u zgradi institucija BiH postigne dogovor o formiranju parlamentarne većine na državnom nivou.

U izjavi za medije koje su pojedinačno dali svi učesnici sastanka, predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić ocijenio je da se potvrdilo očekivanje da ovaj sastanak znači korak bliže uspostavi parlamentarne većine na državnom nivou.

Po njegovim riječima fokus sastanka je bio na dva aspekta: programskim ciljevima i prioritetima u naredne četiri godine te kako doći do kvalificirane parlamentarne većine.

"Očekujem da će 10. januara doći do formiranja parlamentarne većine. Ove stranke pokazale su odgovornost i one imaju kapacitet za formiranje većine", kazao je Ljubić te dodao da smatra da ova grupa treba biti proširena drugim strankama koje su dobile legitimitet na izborima.

Predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić je stranke okupljenje na današnjem sastanku nazvao relevantnim jer su na općim izborima ukupno osvojile 780.000 glasova dok je drugi blok osvojio 550.000.

"Uloga SBBBiH je da djeluje povezujuće", dodao je.

Radončić smatra da "razgovore treba nastaviti u institucijama BiH, a ne u Prudu i drugim sličnim mjestima". Naveo je da je zamolio predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da ponovo razgovara sa SDP-om jer se radi o dva izborna pobjednika.

Potpredsjednik Stranke za BiH Beriz Belkić je naglasio da ova stranka nije učestvovala u razgovorima u funkciji predstavnika bošnjačkog naroda te da je njen motiv bio uspostava institucija BiH jer je "odgovornost svih izabranih predstavnika da daju svoj doprinos u kapacitetu koji su dobili na izborima".

"Stranka za BiH će svoje daljnje učešće odrediti prema pitanjima koja je smatrala ključnim, a to je prije svega, pitanje državne imovine", kazao je Belkić.

Dodik je istakao da je u Sarajevo došao s očekivanjem da bude formirana parlamentarna većina potrebna za izbor rukovodstva Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća ministara, ali da će za to, ipak, trebati više vremena.

On žali što su se prema ovom sastanku, "na sektaški način ponijele stranke koje se nisu odazvale pozivu".

"Predsjedavajući Vijeća ministara treba biti predstavnik, a ne pripadnik hrvatskog naroda jer je i ustavna konstitucija BiH takva", istakao je.

Dodik smatra da oni koji ne žele učestvovati u ovim sastancima snose odgovornost za nefunkcioniranje vlasti u BiH.

"Ako se na sastanak 10. januara ne odazovu ostale stranke, BiH će ući u neizvjesnu situaciju, a naša volja za funkcionalnim institucijama BiH bit će manja", rekao je te dodao "da nas to može odvesti do novih izbora".

Poručio je da je spreman razgovarati s "arogantnim SDP-om", ali da je "na platformi SDP-a dogovor nemoguć".

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić ocijenio je da je trenutno BiH na prekretnici.

"Ili će zemlja ići u dublju krizu ili će oni koji insistiraju na svojim rješenjima shvatiti da zemlju guraju dublje u krizu", kazao je Bosić.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Dodik je rekao da preferira formiranje vlasti da bi se ona bavila otvorenim pitanjima.

"Ako nema institucija ne može se ništa staviti na dnevni red", rekao je.

Kada su u pitanju razlike između platforme SDP-a i onoga što nude ove stranke, Dodik je kao primjer naveo socijalna pitanja koja uopće nisu u nadležnosti BiH. Smatra da treba poštivati postojeću ustavnu poziciju prije dogovora o promjenama Ustava.

"Platforma SDP-a nije nikakva revolucionarna stvar već otpaci iz mnogih propalih međunarodnih dogovora", rekao je Dodik rekavši da je nije integralno ni pročitao.

Dodik tvrdi da je cilj "arogantnog SDP-a" da nametne svoj program drugim partijama, iako nema kapacitet za podršku koja je potrebna u BiH.

Čović je za platformu SDP-a rekao da je donesena na "neodgovoran i neprihvatljiv način".

Radončić je pojasnio da današnje prisustvo sastanku ne znači da su SBBBiH i Stranka za BiH prihvatili ovakvu većinu te ponovio da su za njega SDP i SNSD pobjedničke stranke, a da ulogu svoje stranke vidi kao posrednika.

Belkić je dodao da je pozicija Stranke za BiH opoziciona i da za nju nema matematičkih računica.

Fena
Alfa_Ze

#4705 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa_Ze »

Image

Četvrtak, 30. decembar, 2010.

Komentar dana : Sead Numanović glavni i odgovorni urednik lista “Dnevni Avaz”

Smirivanje tenzija

Dosta je primjera kako su skončale politike u kojima su brojniji malobrojnijima određivali političke predstavnike

Šest stranačkih lidera pružilo je ruku ka dvije stranke koje su odbile prvi poziv da razgovaraju.

Bosna i Hercegovina komplicirana je zemlja. Nije velika mudrost spoznaja da ona nije „ni muslimanska ni srpska ni hrvatska, već i muslimanska i srpska i hrvatska“. Jednostavno, zastupljenost istinskih političkih predstavnika sva tri naroda pretpostavka je ne samo odgovorne vlasti nego i stabilnosti zemlje.
Bože koja nepismenost, koje elementarno neznanje, da u Bosni i Hercegovini žive - Bošnjaci, Srbi i Hrvati. No nebi to bilo ni neko iznenadjenje kad je ''Avaz'' u pitanju, ali ovo je napisao, ni manje ni više nego glavni i odgovorni urednik lista “Dnevni Avaz” !! :( :cry:

Koja bruka od novina !! :lol: :lol:
nikad_vise

#4706 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

Alfa_Ze wrote:
Image

Smirivanje tenzija

Dosta je primjera kako su skončale politike u kojima su brojniji malobrojnijima određivali političke predstavnike

Šest stranačkih lidera pružilo je ruku ka dvije stranke koje su odbile prvi poziv da razgovaraju.

Bosna i Hercegovina komplicirana je zemlja. Nije velika mudrost spoznaja da ona nije „ni muslimanska ni srpska ni hrvatska, već i muslimanska i srpska i hrvatska“. Jednostavno, zastupljenost istinskih političkih predstavnika sva tri naroda pretpostavka je ne samo odgovorne vlasti nego i stabilnosti zemlje.
Bože koja nepismenost, koje elementarno neznanje, da u Bosni i Hercegovini žive - Bošnjaci, Srbi i Hrvati. No nebi to bilo ni neko iznenadjenje kad je ''Avaz'' u pitanju, ali ovo je napisao, ni manje ni više nego glavni i odgovorni urednik lista “Dnevni Avaz” !! :( :cry:

Koja bruka od novina !! :lol: :lol:
da..novinar je se bas provalio :D
mislim nebi se smjele ovakve gluposti desavati jednim od glavnih urednika al ruku na srce ja ne vidim kakve to ima veze sa SBB strankom? :? mislim da ima tema u podforumu mediji o avazu i to bi trebalo biti adekvatno mjesto za ovo. greska medija koji podrzava sdp,sda,i slicno ja ne mogu podvaliti tim strankama.
u svakom slucaju hvala sto si to podijelio s nama i nadam se da ces to postaviti na predvidjenu temu o avazu. :)
popajic

#4707 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by popajic »

nikad_vise wrote: ultima komunjaro stara :D
dokazi su u istoj polici gdje i oni da je fahrudin reketas,kriminalac i velikosrbin :D druga polica lijevo :D
neg to imas nekih obaveza..cudi me da nisi napravio dreku oko ovog sastanka u sarajevu :D odlucili smo da pokusamo srusiti BIH a posljednji bedem odbrane su forumasi sa sa-x :D

p.s.gdje nam je popajic,i uvazeni kolega zulfo :?
Javljam se na prozivku - gdje gori ...mogu li ti pomoci 8)
Alfa_Ze

#4708 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa_Ze »

nikad_vise wrote:
Alfa_Ze wrote:
Image

Smirivanje tenzija

da..novinar je se bas provalio :D
mislim nebi se smjele ovakve gluposti desavati jednim od glavnih urednika al ruku na srce ja ne vidim kakve to ima veze sa SBB strankom? :? mislim da ima tema u podforumu mediji o avazu i to bi trebalo biti adekvatno mjesto za ovo. greska medija koji podrzava sdp,sda,i slicno ja ne mogu podvaliti tim strankama.
u svakom slucaju hvala sto si to podijelio s nama i nadam se da ces to postaviti na predvidjenu temu o avazu. :)
Zbog Šćepinog zagrljaja sa Dodikom i Covicem, kojeg trebaju opravdavati nepismeni novinari .
nikad_vise

#4709 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

popajic wrote:
nikad_vise wrote: ultima komunjaro stara :D
dokazi su u istoj polici gdje i oni da je fahrudin reketas,kriminalac i velikosrbin :D druga polica lijevo :D
neg to imas nekih obaveza..cudi me da nisi napravio dreku oko ovog sastanka u sarajevu :D odlucili smo da pokusamo srusiti BIH a posljednji bedem odbrane su forumasi sa sa-x :D

p.s.gdje nam je popajic,i uvazeni kolega zulfo :?
Javljam se na prozivku - gdje gori ...mogu li ti pomoci 8)
pa druze popajic ovo nase rusenje drzave sa etno-torovskim SNSD-om i HDZ-om osta neprokomentarisano :D
reis vec iscrtao granice dzemahirije,sarajevsko karadjordevo odrzano jos nam samo treba jedan socijaldemokrata da izda i progurat cemo podjelu? :mrgreen: slobodno reci koliko cijena nije bitna :mrgreen:
nikad_vise

#4710 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

Alfa_Ze wrote: Zbog Šćepinog zagrljaja sa Dodikom i Covicem, kojeg trebaju opravdavati nepismeni novinari .
onda imas opravdanje :)
morat cu predloziti sefu da ove amatere protjera iz redakcije :dance: :mrgreen:
picek

#4711 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by picek »

fahro se klize na tankom ledu.
shvalera se sa dodikom, dok je SDA okrenuo ledja
(ta ista stranka ga je napravila milionerom)..
IZ ce uvijek birati SDA ako moraju izabrati izmedju njih i SBB.

znaci, fahro bez poledjine IZe i elite SDA koja mu je davala financijsku bazu,,
i sad dok zvalji dodika,, polako ispada kao sinonim sandzackog izdajice..
mislim da je fahrina buducnost veoma mrka.

ja se u ovom momentu ne bih kladio na njega ;-)
5 0 5

#4712 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 5 0 5 »

Image

Smirivanje tenzija

Ovako.
Avaz govori "narodskim" jezikom. Narod muslimanski (Bošnjaci) i dan danas sebe nazivaju Muslimanima, a rijetko Bošnjacima. Je li tako? Srpski nacionalisti nisu nikad prihvatili promjenu nacionalnog imena muslimanskog naroda u bošnjačka nacionalnost (Dodik: "neće meni suditi sudije muslimani"). Je li tako? Znači, Avaz se vodi logikom da "muslimanski narod" u Bosni i Hercegovini radije sebe u privatnom razgovoru još uvijek naziva muslimanskim narodom dok ih vrijeđa kada ih srpski nacionalista isto tako naziva.
Složit ćete se sa mnom da je veliki broj visokih funkcionera muslimanske političke partije, kasnije bošnjačke (SDA) proizvod srpske kontraobajveštajne politike i KOS-a, kao što je i veliki broj zaposlenika IZ kompromitovano jugoslovenskom, kasnije srpskom kontra obavještajnom službom. Plemenita ideja "bošnjačke nacionalnosti" je uništena upravo od onih od kojih je i nastala, a to je pokušaj da se nekadašnja nacionalnost "Muslimani" predije u Bošnjaci i da se ti Bošnjaci idetifikuju sa muslimanskom vjerom. Pošto nekadašnji Muslimani nisu bili svi vjernici (a danas se od njih i tekako zahtjeva da budu) ideja bošnjaštva je gotovo uništena a "Muslimani" dovodeni u stanje zbunjenosti u kojoj ni sami ne znaju kojoj nacionalnosti pripadaju (podjeli pa vladaj). Znači, Muslimani, Bošnjaci i Bosanci! Jedna nacionalna skupina sa tri imena. Nije teško zamisliti da je sve ovo skovano u Beogradu a sprovedeno sa uposlenicima KOS-a, započeto s ratom (i prije), a nastavljeno poslije rata sa komprimiranim uposlenicima IZ (vjerski), SDA (politički), AVAZ (medijski) i drugi.
Radončić dakle, danas, kada se prebacio u politički kolosjek, može slobodno na novom, svježem nivou raditi na ideji daljeg rasturanja muslimanskog/bošnjačkog/bosanskog identiteta bez ikakve bojazni da će ga iko u tome o(u)sporavati. Novinar (u ovom slučaju glavni urednik radončićeve novine) se ne mora uopšte brinuti zbog "(ne)namjernog lapsuza" nazivajući "svoj" narod, i sebe, muslimanskim narodom. Jer, već je općeprihvaćen termin muslimani, ili ako hoćete Muslimani i u muslimanskom i(li) u bošnjačkom narodu.
Znači, nije slučajno da su se usred rata nekoliko muslimanskih političara odlučili da promjene ime jednom cijelom narodu, bez ikakve suglasnosti tog istog naroda. (Na početku rata je kružio upitnik po mjesnim zajednicama u Sarajevu u kojoj nije bilo opcije Bosanac, nego Musliman, Srbin, Hrvat). Bosanska nacionalnost je ubijena od strane muslimanskih političara na samom početku rata (tj. prvom dobijenom prilikom, a kasnije u ARBiH-muslimanske brigade, bošnjačkim kongresom itd).
Ideja bošnjaštva je bila plemenita, ali samo "nametanje" takvog imena i kasnije sprovođenje je komprovmitovano uz pomoć beogradskih kontraobavještajnih sluga. (Sjetite se slučaja Abdić, e tako nešto, samo na još sofisticiranijem nivou).

Da li je SDA/IZ prerasla svoje KOSovsko razdoblje i izašla iz toga? Moguće. Ali, kriminal i korupcija u kojoj se dave još uvijek joj drži zavezane ruke da napravi nešto pozitivno za bošnjački narod kao i za državu Bosnu i Hercegovinu (Bakir Izetbegović - "mi smo pomogli Radončiću, ali sve po zakonu). Zbog toga se ta partija i podijelila na toliko ogranaka od svog nastanka (SDA - LBP, DNZ, SzaBiH, Seferova BP, ASDA, SBB...) a sve u svrhu daljeg zbunjivanja i podjele muslimanskog/bošnjačkog/bosanskog naroda, a u režiji beogradske kontraobavještajne službe i intelekta.
Ako uzmemo u obzir da je vojni savjetnik predsjednika republike u ratno doba bio pukovnik KOS-a (Muslimović), ministar MUP-a (Delimustafić, krio se u BG poslije rata), megafon (Radončić-Šćepo) a vjerski vođa (Cerić- Chicago) onda je muslimanski/bošnjački/bosanski narod prošao upravo onako kako su mu u Beogradu zacrtali nekad poslije titove smrti. Protjeran sa pola teritorije RBiH, bez identiteta, silovan, mučen, osiromašen, pa evo ako hoćete, "palestiziran", "u svojoj vjeri na svojoj zemlji").

Znači, Radončić je samo jedan od bošnjačkih (ili kako u njegovoj novini kažu muslimanskih) točkića u srpskoj kontraobavještajnoj službi skupa sa puno drugih koji svjesno (a puno njih i neznajući) rade u korist velikosrpske ideje. Na kraju te skale je i svaki Bošnjak koji čita Avaz i sebi dozvoljava da bude manipulisan s izgovorom da Avaz piše "narodskim" jezikom, pa je njemu to tobože, lakše razumjeti.

Zato, nemojte se čuditi avazovim "slučajnim" lapsuzima i gramatičkim greškama. Može Avaz zaposliti i pismene novinare, koji bar govore i pišu svoj jezik pravilno. Ali, gledajući cijelu slagalicu, onako sa Avale, onda avazova nepismenost ima itekako smisla.
extraordinary

#4713 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by extraordinary »

Zato je žalosno da Bosanci ( i Hercegovci ) kao nacionalnost ne postoje. To je jedino ime koje ljude ne razdvaja na osnovu religije, i ime u koje se mogu uvrstiti i Edin Džeko, i Sergej Barbarez i Nenad Marković. Sve ostalo je prazno laprdanje i podjela po religiji.
5 0 5

#4714 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 5 0 5 »

@extraordinary:

Bosanstvo kao nacionalnost postoji, jer veliki broj Bosanaca sebe drži kao takve. To što u Beogradu ne žele da je to tako i uz pomoć domaćih izdajnika, koji opet iz svojih interesa imaju averziju prema bosanskoj naciji i pokušavaju je urušiti ne znači da neće uskoro doći vrijeme ponovnog buđenja bosanstva kao nacije. Imamo bosanski jezik, sport, državu, kuhinju, tradiciju, od nedavno i bosanskog predsjednika. Uskoro koncept nacionalističkih torova će se morati urušiti.
Paradoksalno, bosanski Srbin je Srbin samo u Bosni, dok je u Srbiji već Bosanac. Isto tako i bosanski Hrvat u Hrvatskoj (dok npr. Hercegovac ima negativne konotacije u Zagrebu (1991-2000), Bosanac je već pozitivan naziv).
Uz svo poštovanje svim Bošnjacima, koji se osjećaju tako (pa i oni iz Crne Gore i Srbije, kao i Hrvatske) BOSNASTVO je nacionalnost koja će se uzdići na temelju naše tradicije zajedništva koje smo stvarali od kad je svijeta i vijeka. Bosanstvo je prepoznatljivo, ima svoje odlike, a to sigurno nije pripadanje "jednoj vjeri". Ja sam Bosanac, što npr. Radončić nije (možda jeste, naturizovani), ako se on osjeća Bošnjakom, njegovo je pravo, ali to ne znači da on vodi porijeklo iz Bosne, kao što ni bosanski Srbin ne vodi porijeklo iz Srbije ili bosanski Hrvat iz Hrvatske. Ako su domaći izdajnici skupa sa Franjom Tuđmanom i Slobodanom Miloševićem suspendovali bosnastvo u bosanskom ustavu, ne znači da ono ne postoji. Ima nas još.
extraordinary

#4715 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by extraordinary »

Pa ti napišeš Bosanac kao nacionalnu pripadnost na bilo kom dokumentu, svrstaju te u ostale.
5 0 5

#4716 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 5 0 5 »

@extraordinary:

Trenutno je tako. Ne znači da će uvijek tako i biti. Vidjet ćemo šta će biti u novom Ustavu (Sejdić-Finci).

Mom prijatelju (miješani brak, rođeni Sarajlija) nisu dali da upiše Bosanac 1992. (mogao je birati samo između Musliman, Srbin, Hrvat) što ovaj nije. 1992. godine u Sarajevu! Ćato iz mjesne zajednice (SDA) mu je rekao, moraš izabrati, a ovaj mu odgovorio: Ne valja Ti papir! Rat je već bio počeo. Moram li reći da je popis pravio SDA! Nisam ja kriv što su tadašnji Muslimani ubili bosanstvo, a to isto ovjerili u Parizu 4 godine poslije. Za Srbe i Hrvate (s one strane nišana) bosanstvo tad nije ni postojalo, a za nas jeste. Tad i sad. Bez obzira na izdajnike. Meni ni u JNA nisu dali da upišem Bosanac '91. Ja sam ipak upisao. Kao što ću i danas uvijek dopisati Bosanac! Ako ni po čemu, onda po tvrdoglavosti znam koje sam nacionalnosti.
Gandalf

#4717 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Gandalf »

extraordinary wrote:Pa ti napišeš Bosanac kao nacionalnu pripadnost na bilo kom dokumentu, svrstaju te u ostale.
Upravo to i pokazuje poganost našeg "demokratskog" društva jer čim kažeš ime i prezime svrstan si u jedan od tri tora koji sebe nazivaju nacijama
zulfo

#4718 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zulfo »

nikad_vise wrote:
alternativni wrote:
nikad_vise wrote:sto je najzalosnije taj medij placam i ja a fahrudinov medij je privatno vlasnistvo.
Sve fino napisano, osim ove recenice. Fahro taj medij nije napravio sam, imao je ogromnu pomoc SDA. Sve drzavne institucije su bile pretplacene na avaz, to je 30KM mjesecno, malo vise nego pretplata za FTV.
pa pitao je bakira u 60 minuta sta mu je SDA konkretno pomogla i onaj je usutio..ne znajuci sta da kaze..al et ako kazemo da mu je SDA pomogla,pa sta neka je..da je bogdom svako od nas imao nafaku da mu pomogne neko.Osim toga osim fahrudina,ta SDA je stvorila 95% danasnjih tajkuna koji zaposljavaju narod..i gledaj ako cemo reci da je ista od ovog tvog navedenog tacno,kakva je razlika izmedju SBB-a i SDP-a sad? kazete fahrudin reketas,a cijela BIH gleda snimke kako dragi zlatko reketari privrednike,kazemo fahru pogurala drzava,a drzavne medije SDP sad koristi,fahro izgradio toranj od kredita razvojne banke a zgradu vlade SDP drzi pod zakupom(i po kojem uopste osnovu),fahro kao pokrao nekog a bosnjacki institut SDP cijeli uzurpirao..pfff *ebem ti jednoumlje i nebuloze..i nadju se nekom pricati o postenju i slicno..svasta.
Fahro je poltron Miškovića koji nastavlja sa idejom Slobodana Miloševića (ako je nemožemo vojno dokrajčiti možemo ekonomski poklopit)
Neka Fahro u avazu piše pozitivno(veliča ga) o Dodiku a RS sve dublje i dublje tone u finansijski krah.
Fahro je sad imao 12% glasova i više se nikad to neće ponoviti taman kad bi i bili vandredni izbori.

Avaz je kako rekoše sve tanji
leffe

#4719 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by leffe »

A bogami, i stranka ima problema. Nakon pocetnog entuzijazma, sada cesto ne uspijevaju ni da okupe kvorum na opstinskim sastancima.
Agic Nurija

#4720 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Agic Nurija »

505sCrtom wrote:@extraordinary:

Trenutno je tako. Ne znači da će uvijek tako i biti. Vidjet ćemo šta će biti u novom Ustavu (Sejdić-Finci).

Mom prijatelju (miješani brak, rođeni Sarajlija) nisu dali da upiše Bosanac 1992. (mogao je birati samo između Musliman, Srbin, Hrvat) što ovaj nije. 1992. godine u Sarajevu! Ćato iz mjesne zajednice (SDA) mu je rekao, moraš izabrati, a ovaj mu odgovorio: Ne valja Ti papir! Rat je već bio počeo. Moram li reći da je popis pravio SDA! Nisam ja kriv što su tadašnji Muslimani ubili bosanstvo, a to isto ovjerili u Parizu 4 godine poslije. Za Srbe i Hrvate (s one strane nišana) bosanstvo tad nije ni postojalo, a za nas jeste. Tad i sad. Bez obzira na izdajnike. Meni ni u JNA nisu dali da upišem Bosanac '91. Ja sam ipak upisao. Kao što ću i danas uvijek dopisati Bosanac! Ako ni po čemu, onda po tvrdoglavosti znam koje sam nacionalnosti.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Dobro došao u Bosansku Demokratsku Uniju - stranku bosanskog naroda!
splavar šime

#4721 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by splavar šime »

Problem svih onih stranaka koji kritiziraju Platformu SDP-a je taj što ih je strah približiti se Europskim standardima i Europskoj integraciji pošto nebi mogli više manipulisati nad svoim narodima sa viječitom pričom o nacionalnim interesima i ugroženosti tih istih. Ako se približe Europskim standardima i onome što Europa zahtijeva onda bi se skoro svi vođe tih stranaka i većina njih našli u istoj sudbini kao Sanader, a dok god mogu na nacionalnim i samo njima poznatim bajkama i pričama hipnotisani narod držati pod njihovom kontrolom oni će se i dalje bogatiti i prati novac koji će prebacivati u inizemne banke.Svi se oni plaše pravde i sudstva, pa zbog toga svim snagama zajednički žele ukinuti sve što ima sa pravdom i objektivnim sudstvom jer u protiv njihova zajednička pijesma i himna bi bila ona ista koju pjeva sada Sanader a to je: Mala soba 3 sa 3 !
dragan a

#4722 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by dragan a »

"jel ovo istina "

Radončić radi za finansijere Miloševića

Partneri Fahrudina Radončića, vlasnika „Avaza", u rušenju investicija u FBiH su Miroslav Mišković, jedan od finansijskih stubova režima Slobodana Miloševića te Vojin Lazarević, jedan od finansijera stranke bivšeg srbijanskog premijera Vojislava Koštunice... Cilj koji želi postići Fahrudin radončić je sasvim jasan: blokirati i srušiti najveće poslijeratne investicijske projekte u FBiH za račun ekonomskih i političkih interesa njegovih partnera iz Srbije i Republike Srpske. Početak Radončićeve kampanje protiv investicionih projekata koji trebaju biti realizirani koincidira s pokušajem njegovih poslovnih partnera da pod pritiskom „Dnevnog avaza" stvore uslove koji će Miroslavu miškoviću, Vojinu lazareviću i Vuku Hamoviću omogućiti monopol i preprodaju tržišnih viškova struje Elektroprivrede BiH.

Ovo je „San" objavio 23. januara 2008. godine postavljajući pitanje hoće li građani Sarajeva svojim parama platiti put do Radončićevog i Miškovićevog tornja?

Radončić je dva i po mjeseca nakon objavljivanja tog teksta tužio izdavača „Sana" i glavnog i odgovornog urednika uz odštetni zahtjev od 10.000 maraka navodeći da se radi o kleveti i da su mu naneseni duševni bolovi.

Općinski sud u Sarajevu jučer je donio presudu kojom je Radončićev tužbeni zahtjev u cjelosti odbijen i on je obavezan da u roku 30 dana pod prijetnjom prinudnog izvršenja nakonadi tuženim troškove parničnog postupka u iznosi ud 2.527,20 maraka. U obrazloženju presude se kaže da „San" svojim tekstom nije oklevetao Radončića.
DISCIPLINA

#4723 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by DISCIPLINA »

oooooooo

hahahahahahah

svi ce oni ici cjepat drva penzionerima... jednog dana... iza zice... vid ce te...
Bosnolog

#4724 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Bosnolog »

kakavdanakneiskustvu wrote:
dragan a wrote:"jel ovo istina "

Radončić radi za finansijere Miloševića

Partneri Fahrudina Radončića, vlasnika „Avaza", u rušenju investicija u FBiH su Miroslav Mišković, jedan od finansijskih stubova režima Slobodana Miloševića te Vojin Lazarević, jedan od finansijera stranke bivšeg srbijanskog premijera Vojislava Koštunice... Cilj koji želi postići Fahrudin radončić je sasvim jasan: blokirati i srušiti najveće poslijeratne investicijske projekte u FBiH za račun ekonomskih i političkih interesa njegovih partnera iz Srbije i Republike Srpske. Početak Radončićeve kampanje protiv investicionih projekata koji trebaju biti realizirani koincidira s pokušajem njegovih poslovnih partnera da pod pritiskom „Dnevnog avaza" stvore uslove koji će Miroslavu miškoviću, Vojinu lazareviću i Vuku Hamoviću omogućiti monopol i preprodaju tržišnih viškova struje Elektroprivrede BiH.

Ovo je „San" objavio 23. januara 2008. godine postavljajući pitanje hoće li građani Sarajeva svojim parama platiti put do Radončićevog i Miškovićevog tornja?

Radončić je dva i po mjeseca nakon objavljivanja tog teksta tužio izdavača „Sana" i glavnog i odgovornog urednika uz odštetni zahtjev od 10.000 maraka navodeći da se radi o kleveti i da su mu naneseni duševni bolovi.

Općinski sud u Sarajevu jučer je donio presudu kojom je Radončićev tužbeni zahtjev u cjelosti odbijen i on je obavezan da u roku 30 dana pod prijetnjom prinudnog izvršenja nakonadi tuženim troškove parničnog postupka u iznosi ud 2.527,20 maraka. U obrazloženju presude se kaže da „San" svojim tekstom nije oklevetao Radončića.

baš mi ga je žao
Scepo je velikosrpski menadzer koji je preko svog Avaza radio sve da srusi strane investicije i privatizacije u BiH sciljem osiguranja velikosrpske i proruske ekonomske kolonijalizacije BiH,....

Taj ubaceni krimos je samo novo lice Fikreta Abdica koji je dosao pred rat sa kesom u ruci da uradio ono sto Milosevic nije uspio haubicama i tenkovskim gusjenicama,....Nadam se da ce krimos zavrsiti tamo gdje mu je odavno bilo mjesto,..........

Njemu traba Dodik jer je on treci tronozac koji je potreban Covicu i Dodiku u sigurnijoj etnopodjeli i razvaljivanju BiH,...
photo&video

#4725 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by photo&video »

Meni nije jasna samo jedna stvar. Dosadasnja vlast jest katastorfalna, ali glasati za SBB je cista ludost. Samo jedan primjer: AVAZ medijska kuca koja je kreilrala javno mjenje priznali mi to ili ne... ali sta se desava, masovni otkazi u avazu, pad tiraza, nema reklama, nema love, smanjuje se broj strana avaza, sporta, gasi se global, na ivici gasenja sport, azra, express i ostala izdanja, plate manje, ljudi dobijaju otkaze kao tehnoloski visak pa ih vraca da rade honorarno za 300 KM.... da dalje ne nabrajam.

Postavlja se pitanje: Kako takav covjek moze voditi drzavu kada ne moze da vodi svoju firmu, koga bi postavio na kljucna mjesta u drzavi, kada mu sada u avazu misevi kolo vode, npr. Fadil Mandal koji je sada sila a prije par godina je SMS-om dobio otkaz...

No comment :run:
Post Reply