BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kox

#4701 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

_BataZiv_0809 wrote:Sjetio sam se :D

Domace tablete za masinu za sudje :)

Glanz-oko 6 KM u Konzumu.
Mislim da Glanz tablete nisu domaće, samo ih pakuje EZ.
kox

#4702 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

quarterback wrote:
kolegione wrote:
quarterback wrote:mizo se puni u gradaccu cini mi se, uglavnom u BiH

ja ga kupujem, odgovara mi onaj tip cepa koji to mlijeko ima
Mizo nije mlijeko nego mlijecni napitak, prosetaj do frizidera i procitaj :) nemoj se previse ucrnjacit sto su ti prodali muda pod bubrege sto bi reko dr.Arsla i predji na mlijeko po mogucnosti naše. uzivaj :D
hm, da, tacno, evo sam pogledao, pise mlijecni napitak, da li ima razlike u odnosu na mlijeko?
meni je istog okusa ali pretpostavljam da bi ti mogao jako puno pametnog o tome reci, jedini je problem sto ja nemam zelje da to citam

nisam se uopste previse ucrnjacio radi mlijecnog napitka, ja se samo ucrnjacim kada neko takvim nastupom pokusava da promjeni necije licne izbore...

ja bih ti sada mogao pisati bar pola sata o primitivnoj sredini koja pokusava na razne nacine da ukalupi u svoja mahalska mjerila sve koji imaju tu srecu da ovdje zive ali necu

uzivaj i ti i poslusaj dzonija ponekad, ima jedan stih, ko da je za tebe pravljen
Ako ti se svidja mliječni napitak, i Milkos to proizvodi i dosta je jeftiniji nego mlijeko, čini mi se 1.1 KM/l u Amku pa probaj. Tetrapak je bijele boje.
Naslovnica

#4703 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Naslovnica »

zavezata-vreca wrote:Znaci to sto nece da plate covjeka da obilazi nadgleda i slaze svoje proizvode ja treba da kupujem pokvareno mlijeko? Hvala ali ne ... Ja kupujem madjarski mizo i prezadovoljan sam. Jeftiniji 30% od milkosa i bolji. Ja da budem glup patriot a milkos da kupi kajmak hvala ali ne. To je ekvivalent glasanju za sda. Glasas jer su "tvoji" a jebu te kad god stignu.

Preporucujem da procitate tekst prof. Domljana .... Nije bitno kupovati domace proizvode .. Bitno je izvoziti te proizvode.
http://forum.klix.ba/mizo-mlijeko-dobro ... 96301.html
kolegione

#4704 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kolegione »

quarterback wrote:
kolegione wrote:
quarterback wrote:mizo se puni u gradaccu cini mi se, uglavnom u BiH

ja ga kupujem, odgovara mi onaj tip cepa koji to mlijeko ima
Mizo nije mlijeko nego mlijecni napitak, prosetaj do frizidera i procitaj :) nemoj se previse ucrnjacit sto su ti prodali muda pod bubrege sto bi reko dr.Arsla i predji na mlijeko po mogucnosti naše. uzivaj :D
hm, da, tacno, evo sam pogledao, pise mlijecni napitak, da li ima razlike u odnosu na mlijeko?
meni je istog okusa ali pretpostavljam da bi ti mogao jako puno pametnog o tome reci, jedini je problem sto ja nemam zelje da to citam

nisam se uopste previse ucrnjacio radi mlijecnog napitka, ja se samo ucrnjacim kada neko takvim nastupom pokusava da promjeni necije licne izbore...

ja bih ti sada mogao pisati bar pola sata o primitivnoj sredini koja pokusava na razne nacine da ukalupi u svoja mahalska mjerila sve koji imaju tu srecu da ovdje zive ali necu

uzivaj i ti i poslusaj dzonija ponekad, ima jedan stih, ko da je za tebe pravljen
Druze samo dobronamjerno sam ti to rekao u slucaju da nisi znao, sta koga briga, sta ko pije, ko koga jebe... A post je bio saljivog karatkera a ne da se uvrijedis.
bumerangss

#4705 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bumerangss »

kox wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Sjetio sam se :D

Domace tablete za masinu za sudje :)

Glanz-oko 6 KM u Konzumu.
Mislim da Glanz tablete nisu domaće, samo ih pakuje EZ.
Pa eto, makar je ambalaža naša :D
mit12

#4706 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mit12 »

Nije bitno kupovati domaće proizvode,bitno je uvoziti strane.
strong69

#4707 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

zavezata-vreca wrote: Preporucujem da procitate tekst prof. Domljana .... Nije bitno kupovati domace proizvode .. Bitno je izvoziti te proizvode.
Daj mi link za taj tekst molim te. Prvi put da cujem da neko napise da nije bitno kupovati domace proizvode :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4708 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by _BataZiv_0809 »

Ljudstvo, sinoc sam bio u kupovini kucne hemije i situacija stoji ovako:

Deterdzent za ves-ARIX (Dita Tuzla)

Tabletice za sudje +so za masinu Glanz (EZ Busovaca)

Tekuce abrazivno sredstvo (a la Arf) (Tisal, EZ Busovaca)

Deterzdent za sudje-3D (Dita Tuzla)

Sredstvo za stakla , dezinficijens za wc solju, univerzalno sredstvo za ciscenje povrsina (Max Clean, Dukat Laktasi)

Sapuni Hellena i Tisal.
blablablabla1235

#4709 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by blablablabla1235 »

strong69 wrote:Daj mi link za taj tekst molim te. Prvi put da cujem da neko napise da nije bitno kupovati domace proizvode :D
Pih, oduvijek je tako bilo.

A long time ago in a galaxy far, far away....
Osnove ekonomije za studente ETFa ili tako nekako, otprilike ono doba dok je Drug bio u Ljubljani.
Lekcija broj 1. Samoupravni socijalizam je potpuno promašena ****** (i zašto isti taj profesor to ne smije reći na ekonomiji ili bilo kojem drugom društvenom faksu - doduše taj je volio :cuga: )
Lekcija broj 2. Da li je bolje držati 99% domaće prodaje el. osigurača ili samo 2% u našim nesvrstanim kolonijama, pardon, prijateljskim državama?
Bosnjak333

#4710 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bosnjak333 »

_BataZiv_0809 wrote:Ljudstvo, sinoc sam bio u kupovini kucne hemije i situacija stoji ovako:

Sredstvo za stakla , dezinficijens za wc solju, univerzalno sredstvo za ciscenje povrsina (Max Clean, Dukat Laktasi)

Sapuni Hellena i Tisal.
Moj si covjek, isti smo po pitanju kupovine! :D :bih:
Nisrin

#4711 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nisrin »

Bosnjak333 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ljudstvo, sinoc sam bio u kupovini kucne hemije i situacija stoji ovako:

Sapuni Hellena i Tisal.
Svaka cast....meni je Arix preskup, Glanz ne pere dobro, bolje su DM tbl i njihov praskasti deterdzent za masinu...ala ARF isto DMov denkmit, ogrooomno pakovanje, odlicno cisti...3D nije los, ali Violeta bolja...duze mi traje...Hellena sapun OK i sampone sam nekad koristila, nisu losi...Tisal neki univerzalni deterdzent, kao i Dax dobar...MaxClean za stakla OK...

Ali treba svu hemiju izbjegavati max...
mit12

#4712 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mit12 »

Nisrin wrote:Ali treba svu hemiju izbjegavati max...
Samo vodom prati.Iz uvoza
MOSALJOZE

#4713 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by MOSALJOZE »

Nisrin wrote: Svaka cast....meni je Arix preskup,..
smrdim/ida-ponovo-u-bh-domaci ... og-brenda/ :bih:
Zainteresovanost je velika s obzirom na to da će se “IDA” na tržištu pojaviti sa znatno manjom cijenom u odnosu na “Arix Tenzo”.
Co0l

#4714 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Co0l »

Ne pamtim kad sam zadnji put pio bozu ali danas u Bingu naletih na pakovanje od litar i po nekog proizvodžača iz Tuzle i obradovah se pravo.Vratilo me u djetinjstvo.Odmah sam je kupio i cak nije ni losa.Cini mi se da je cijena 1,5KM.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4715 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by _BataZiv_0809 »

Nisrin wrote:
Bosnjak333 wrote:

Sapuni Hellena i Tisal.
Svaka cast....meni je Arix preskup, Glanz ne pere dobro, bolje su DM tbl i njihov praskasti deterdzent za masinu...ala ARF isto DMov denkmit, ogrooomno pakovanje, odlicno cisti...3D nije los, ali Violeta bolja...duze mi traje...Hellena sapun OK i sampone sam nekad koristila, nisu losi...Tisal neki univerzalni deterdzent, kao i Dax dobar...MaxClean za stakla OK...

Ali treba svu hemiju izbjegavati max...
@Bosnjak-dajem podrsku domacim proizvodjacima, mada se slazem da im ne treba kupovati samo "na lijepe oci". Ako se pokvare, ili povecaju cijenu, treba im nekupovinom dati do znanja da se moraju dozvati. :thumbup:

Ali danas sam bas bio ponosan kada sam vidio da sam sve kupio made in BiH. :bih: Prije 4-5 godina nije bilo skoro nista.

@Nisrin-ja sam musko, samac, ne primjecujem bas neke drasticne razlike, a koristio sam i DM-ove proizvode i Somat i Finish i Cif i Ajax i sta sve ne (nisam samo Praktik iz Skafe :D ) I sve mi je u 5 deka. Jedino sto ne uzimam su Tisalova sredstva za staklo jer odvratno smrde a i onaj Citral za sudje je rijedak, potrosi se sad pa sad.

Ima li Hellena sampon za masnu kosu?
Nisrin

#4716 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 18/12/2016 12:53, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4717 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by _BataZiv_0809 »

Nisrin wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
@Nisrin-ja sam musko, samac, ne primjecujem bas neke drasticne razlike, a koristio sam i DM-ove proizvode i Somat i Finish i Cif i Ajax i sta sve ne (nisam samo Praktik iz Skafe :D ) I sve mi je u 5 deka. Jedino sto ne uzimam su Tisalova sredstva za staklo jer odvratno smrde a i onaj Citral za sudje je rijedak, potrosi se sad pa sad.

Ima li Hellena sampon za masnu kosu?

Cini mi se da sam uzimala od koprive i pisalo je za masnu kosu...:D Ali sam presla na ove fensi hehe

Ja primjecujem razliku jer bas puno perem i cistim...a ako IDA bude jeftinija, a dobro bude prala nije problem to kupovati....sad mi je najsiplatnije uzeti megapakovanje Ariela ili Persila na snizenju...

A za hemiju opcenito govorim trebalo bi izbjegavati jer znam nekoliko osoba koje su dobile karcinom...a radile su dosta sa heimjskim sredstvima i sami kazu to im je uzrok...
Dugo vec koristim onaj afroditin od koprive, pa reko da promijenim. Uzeo sam Palmolive na preporuku (zeleni za masnu kosu) i evo jutros se celavica sljasti :lol:

IDA ce biti osjetno jeftinija od Arixa, a navodno je na testiranjima pokalaza bolje ili jednako dobre rezultate od vecine vodecih deterdzenata na trzistu.

EDIT: 5,95 KM IDA 3 kg
Bosnjak333

#4718 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bosnjak333 »

Nemam masinu za sudje, ali stara kupuje ove Glanz tablete i kaze da su dobre. Inace Arix koliko god skup bio opravdava cijenu jer odlicno pere. Odavno mi bijeli ves nije bio ovako bijel. :D
Ironmen

#4719 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Ironmen »

Jel ko probo surutku sa narandzom Meggle domaci proizvod ???
AmADin_gospo

#4720 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by AmADin_gospo »

Ironmen wrote:Jel ko probo surutku sa narandzom Meggle domaci proizvod ???
surutka s naranđom !?
holowey

#4721 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by holowey »

AmADin_gospo wrote:
surutka s naranđom !?
u maleziji sam probao mlijeko sa narandzom... greskom... vidio neki mini kanister od 2l sa slikom narandze, pomislio da je u pitanju juice i kupio... tek kada sam to probao skontao sam sta je u pitanju... prvi gutljaj mi je izazvao nagon za povracanjem, ali kasnije sam skontao da nije toliko lose samo se treba naviknuti na kombinaciju ukusa
maraccana

#4722 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by maraccana »

Ko je pojo, nek tuži kompaniju Mars ili market gdje je kupio, može dobre pare zgrnut kao 'oštećeni'... :mrgreen:
cyprus

#4723 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by cyprus »

maraccana wrote:
Ko je pojo, nek tuži kompaniju Mars ili market gdje je kupio, može dobre pare zgrnut kao 'oštećeni'... :mrgreen:
Ma bošnjo može kamenje svarit, a da malo plastike napravi problem :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4724 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by _BataZiv_0809 »

Sad u bingu vidjeh da dita ima i proizvode za kupatilo i za wc solju kao domestos, i za kuhinju takodjer. Bingo im je dao posebnu policu :thumbup:
BIONA

#4725 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by BIONA »

Meni je to odlicno, posebno ljeti hladno popiti :D mada je ne mogu svugdje naci, uglavnom je kupujem u Bingu na Pofalicima
Post Reply