kad saznam detalje javimklikerusa wrote:Iz ZG za SAD? Jeli to nesto sezonski ili dugorocno? Koji aerodromi? Ima bosanci da ih napune...Googlerica wrote: iz ZG se planiraju linije sa SAD a ugovor se planira sa AiSerbia i Etihad
Avio kompanije all about
-
Googlerica
#4701 Re: Avio kompanije all about
-
BornInHell
#4702 Re: Avio kompanije all about
Aha naćekaćemo se
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
jefferson
#4703 Re: Avio kompanije all about
Ako bude neka standardna avio kompanija ili ti "legacy" kompanija, bit ce najvjerovatnije United.Googlerica wrote:kad saznam detalje javimklikerusa wrote:Iz ZG za SAD? Jeli to nesto sezonski ili dugorocno? Koji aerodromi? Ima bosanci da ih napune...Googlerica wrote: iz ZG se planiraju linije sa SAD a ugovor se planira sa AiSerbia i Etihad
-
Googlerica
#4704 Re: Avio kompanije all about
Jefferson,kolega mi je rekao,jos je sve na cekanju 
-
klikerusa
#4705 Re: Avio kompanije all about
Pravo dobro bi mi doslo kad bi se povezalo sa st louisomGooglerica wrote:kad saznam detalje javimklikerusa wrote:Iz ZG za SAD? Jeli to nesto sezonski ili dugorocno? Koji aerodromi? Ima bosanci da ih napune...Googlerica wrote: iz ZG se planiraju linije sa SAD a ugovor se planira sa AiSerbia i Etihad
Nista, valja nekom cvanciku dati
- drndalo
#4706 Re: Avio kompanije all about
Samo naruci liniju.... Stize namah... 
-
klikerusa
#4707 Re: Avio kompanije all about
Al' da leti kad ja hocu...i nemoj da se guramo...drndalo wrote:Samo naruci liniju.... Stize namah...
- Locker
- @mba
#4709 Re: Avio kompanije all about
jesu li nasu konacno preuzeli BH nebo i kontrole leta???
- Locker
#4710 Re: Avio kompanije all about
Ne, još uvijek nismo preuzeli kontrolu letenja nad zračnim prostorom BiH.@mba wrote:jesu li nasu konacno preuzeli BH nebo i kontrole leta???
-
akcija007
#4711 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Imam kupljenu kartu of Austriana I povrtani let mi je do Beca Austrianova oznaka leta na letu Germanwingsa I normalno Bec Sa Austrian. Sve je uvezano u jednoj karti. Obzirom da cu fizicki letiti s Germanwingsom da li za cijelo vrijeme tog mog povratnog putovanja ja imam pravo na dozvoljeni cekirani prtljag od 23 kg ?
-
Pirija
#4712 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
akcija007 wrote:Imam kupljenu kartu of Austriana I povrtani let mi je do Beca Austrianova oznaka leta na letu Germanwingsa I normalno Bec Sa Austrian. Sve je uvezano u jednoj karti. Obzirom da cu fizicki letiti s Germanwingsom da li za cijelo vrijeme tog mog povratnog putovanja ja imam pravo na dozvoljeni cekirani prtljag od 23 kg ?
trebalo bi da ti pise na karti
- Locker
#4713 Re: Avio kompanije all about
Avio linija Berlin-Sarajevo kompanije Germanwings pod upitnikom
http://kontrolaletenja.net/avio-linija- ... upitnikom/
http://kontrolaletenja.net/avio-linija- ... upitnikom/
-
sarayewo
#4714 Re: Avio kompanije all about
Imaš pravo na prtljag. Germanwings codeshare sa normalnim aviokompanijama tretira kao onaj premium sto se može uzeti direktno sa njima.akcija007 wrote:Imam kupljenu kartu of Austriana I povrtani let mi je do Beca Austrianova oznaka leta na letu Germanwingsa I normalno Bec Sa Austrian. Sve je uvezano u jednoj karti. Obzirom da cu fizicki letiti s Germanwingsom da li za cijelo vrijeme tog mog povratnog putovanja ja imam pravo na dozvoljeni cekirani prtljag od 23 kg ?
- Locker
#4715 Re: Avio kompanije all about
Danas je u Zračnoj luci Mostar svečano obilježen dolazak prvog zrakoplova na avio liniji Rim – Mostar – Rim, koji će obavljati talijanska kompanija Mistral Air dva puta sedmično, ponedjeljkom i četvrtkom.

- OldMayor
#4716 Re: Avio kompanije all about
Ima li kakvih novosti o ovim jeftinijim letovima sa sarajevskog aerodroma. Nesto su spominjali da ce doci neka niskobudzetna kompanija, ali se usutise.
Kakve su uopste sanse da RyanAir, Wizzair ili neka treca dodje u Sarajevo s obzirom da ovi veliki igraci su dole glavni lufthansa, austrian...
Kakve su uopste sanse da RyanAir, Wizzair ili neka treca dodje u Sarajevo s obzirom da ovi veliki igraci su dole glavni lufthansa, austrian...
- sito_i_reseto
#4717 Re: Avio kompanije all about
BH Airlines uspostavio čarter letove iz Italije, prvi turisti dočekani sa cvijećem
http://www.klix.ba/biznis/privreda/bh-a ... /140417046
http://www.klix.ba/biznis/privreda/bh-a ... /140417046
- drndalo
#4718 Re: Avio kompanije all about
Sanse postoje kada neko namirise/pocne letjeti negdje gdje ima potrebe/zarade.OldMayor wrote:Ima li kakvih novosti o ovim jeftinijim letovima sa sarajevskog aerodroma. Nesto su spominjali da ce doci neka niskobudzetna kompanija, ali se usutise.
Sadasnja situacija je da bi dosli, ali da SJJ/Grad/Kanton jos njima plati sto lete, i pojeftine cijene za prijem/otpremu aviona... SJJ ima pristojan promet, pa im to nije neophodno da bi ista radili, kao sto je npr. slucaj sa TZL...
- Cracked
#4719 Re: Avio kompanije all about
po mojoj informaciji terminal za niskobudzetne letove stoji spreman e sad kad ce sta krenuti ne znam
-
Sharif
#4720 Re: Avio kompanije all about
Zna li neko hoce li WizAir poceti letove za Sarajevo?
-
nino90
#4721 Re: Avio kompanije all about
nema nama jeftinih letova dok se aerodrom ne privatizuje ili politika ne promijeni
- drndalo
#4722 Re: Avio kompanije all about
"Jeftini letovi" to jako cesto nisu... To sto nekada naletis na kartu od 19 EUR u jednom pravcu je super, ali nazalost nije sve uvijek tako i po tim cijenama... Cjenovna politika je jedna zjbt nauka, i zavisi od mnogo cega...
Uzmimo za primjer obljubljeni Ryan, i njihovu destinaciju Frankfurt-Hahn... Neka neko uzme kartu i pogleda koliko je Hahn od Frankfurta udaljen... Oko 100 km... A nema nijednostavan ni jeftin prevoz do/od tamo... Pa ti karta od npr. 19 EUR moze u totalu doci i skuplja (sa svim ostalim stvarima koje Ryan naplacuje posbno) nego ako ubodes jeftinije normalne cijene kod normalnih prevoznika...
Pravi problem SJJ i cijena je u nemanju prave konkurencije LH grupi koja ima praktican monopol, i odredjuje gdje ce se i posto letiti (LH, OS, OU, JP, GW)... Da postoji jos barem AF, KLM, Alitalia, British koji voze ljude na svoje konekcije, i ovi postojeci bi morali vise raditi na privlacenju ljudi na svoje letove, a jedan od alata je tu i cijena...
A aerodrom koji zavisi od Ryan-a, Wizz-a i slicnih je u velikim *ovnima, kao i putnici s njega, jer ako si osudjen na njih, onda mogu da rade sta i kako hoce...
Uzmimo za primjer obljubljeni Ryan, i njihovu destinaciju Frankfurt-Hahn... Neka neko uzme kartu i pogleda koliko je Hahn od Frankfurta udaljen... Oko 100 km... A nema nijednostavan ni jeftin prevoz do/od tamo... Pa ti karta od npr. 19 EUR moze u totalu doci i skuplja (sa svim ostalim stvarima koje Ryan naplacuje posbno) nego ako ubodes jeftinije normalne cijene kod normalnih prevoznika...
Pravi problem SJJ i cijena je u nemanju prave konkurencije LH grupi koja ima praktican monopol, i odredjuje gdje ce se i posto letiti (LH, OS, OU, JP, GW)... Da postoji jos barem AF, KLM, Alitalia, British koji voze ljude na svoje konekcije, i ovi postojeci bi morali vise raditi na privlacenju ljudi na svoje letove, a jedan od alata je tu i cijena...
A aerodrom koji zavisi od Ryan-a, Wizz-a i slicnih je u velikim *ovnima, kao i putnici s njega, jer ako si osudjen na njih, onda mogu da rade sta i kako hoce...
Last edited by drndalo on 19/04/2014 17:41, edited 1 time in total.
- Edin H.
#4723 Re: Avio kompanije all about
Ima jednostavan prevoz sa tog aerodroma, samo malo potraje, isao sam ja na utakmicu reprezentacije sa njima.drndalo wrote:"Jeftini letovi" to jako cesto nisu... To sto nekada naletis na kartu od 19 EUR u jednom pravcu je super, ali nazalost nije sve uvijek tako i po tim cijenama... Cjenovna politika je jedna zjbt nauka, i zavisi od mnogo cega...
Uzmimo za primjer obljubljeni Ryan, i njihovu destinaciju Frankfurt-Hahn... Neka neko uzme kartu i pogleda koliko je hahn od Frankfurta udaljen... Oko 100 km... A nema nijednostavan ni jeftin prevoz do/od tamo... Pa ti karta od npr. 19 EUR moze u totalu doci i skuplja (sa svim ostalim stvarima koje Ryan naplacuje posbno) nego ako ubodes jeftinije normalne cijene kod normalnih prevoznika...
- drndalo
#4724 Re: Avio kompanije all about
I koliko te to sve doslo kad saberes ? 39 EUR ? 69 EUR ? 99 EUR ? 119 EUR ? Vise ? Uracunaj i vrijeme potrebno za stici negdje... Nekome blizu Hahn-a to mozda i odgovara, ali ja tvrdim da je cijena od 379 KM za let SJJ-FRA povratno sto je BH Airlines imao kada je letio za FRA odlicna cijena za odlicnu uslugu, onome ko treba u/oko FRA...
Totalno je drugacija situacija koristiti Ryan sa npr. STN iz Londona koji im je baza, pa lete za 69 evropskih destinacija, i stalno imaju neke ponude, nego letjeti iz vecine tih sela (samo za) STN, gdje nemas drugu opciju, pa je i karta shodno tome skuplja, po sistemu hos-nes-banglades... Kada jos dodamo tome da je do sada veliki broj tih "lijevih" aerodroma placao takvim kompanijama da lete, pa im je to bila dodatna zarada, mozemo vidjeti zasto taj sistem na SJJ nece ici...
Nova ponasanja sudova u EU koji su poceli presudjivati protiv ovakvih praksi lokalnih poticaja kompaniji da negdje leti vrlo vjerovatno ce i ovaj pristup promijeniti...
Totalno je drugacija situacija koristiti Ryan sa npr. STN iz Londona koji im je baza, pa lete za 69 evropskih destinacija, i stalno imaju neke ponude, nego letjeti iz vecine tih sela (samo za) STN, gdje nemas drugu opciju, pa je i karta shodno tome skuplja, po sistemu hos-nes-banglades... Kada jos dodamo tome da je do sada veliki broj tih "lijevih" aerodroma placao takvim kompanijama da lete, pa im je to bila dodatna zarada, mozemo vidjeti zasto taj sistem na SJJ nece ici...
Nova ponasanja sudova u EU koji su poceli presudjivati protiv ovakvih praksi lokalnih poticaja kompaniji da negdje leti vrlo vjerovatno ce i ovaj pristup promijeniti...
- Jazzy.ba
#4725 Re: Avio kompanije all about
Šta se desi kad je let delayed npr 1h? Utiče li to na arrival time ili izgubljeno vrijeme nadoknade u zraku. Interesuje me ruta Chicago - Frankfurt/Minhen.