Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
jedan_dobar_dan

#4701 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by jedan_dobar_dan »

Quentin80 wrote:
jedan_dobar_dan wrote:
Quentin80 wrote:Ne moze se na silu tjerati 1,5-2 miliona ljudi da zive u nekoj drzavi.Totalno je nebitno dal je Kosovo istorijski srpska ili nesrpska teritorija.Problem na Kosovu je sto Srbi i Albanci nemaju ama bas nikakvih zajednickih tacaka.Razliciti obicaji,kultura,istorije i na kraju jezik.Recite samo jednu stvar koja moze zbliziti Albance i Srbe? Nema je.

osim obicnih ljudskih poveznica, i nemaju puno zajednickih tacaka.

ali to je i razloga sto je nenormalno da albanci zive na kosovu,
albaniji, makedoniji, kao odvojenim drzavama, umjesto u jedinstvenoj drzavi.
krajnje neprirodno i neodrzivo.
Ne shvatam sta hoces reci.Mislis prirodno je da Albanci zive u istoj drzavi?
naravno da je prirodno, ljudi se povezuju i kada imaju manje zajednickog,
nego sto je ovdje slucaj.
jedan_dobar_dan

#4702 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Quentin80 wrote:To je njihova stvar,odnosno stvar naroda u Albaniji i Kosovu.Oni trebaju o tome odluciti.jedno je sigurno,integrisano Kosovo u Srbiju sa 2 miliona Albanaca bi stvorilo lakrdiju od drzave.To bi bila najsmjesnija drzava svijeta.Skoro trecina stanovnistva se ne bi moglo sporazumijevato sa preostalom polovinom. Kakva bi bila zastava i himna? A postojala bi mogucnost komicne situacije da za par decenija Albanci postanu vecina.A ako su vecina,onda legitimno mogu pronijeniti naziv drzave.I ukinuti ime Srbija.itd. itd. Pa nije svijet bas toliko lud da forsira nezavisno Kosovo.

nisam ni rekla da je kosovo trebalo ostati u srbiji,
cak naprotiv.
sto se albanaca tice, kazem da je to najlogicnija moguca stvar, a kada ce biti je druga stvar.
Paranoid

#4703 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Paranoid »

Quentin80 wrote:
jedan_dobar_dan wrote: nisam ni rekla da je kosovo trebalo ostati u srbiji,
cak naprotiv.
sto se albanaca tice, kazem da je to najlogicnija moguca stvar, a kada ce biti je druga stvar.
Jeste logicno.Da bi se ujedili sa Albanijom moraju postaviti nezavisni i medjunarodno priznati.Tek nakon toga se pravno formalno mogu ujediniti.Mada,Kosovo i Albanija su danas jedna drzava,granica ne postoji.Njih na Kosovu vec hvata panika jer nemaju punu nezavisnst.A to im koci razvoj privrede i cjelokupnog drustva.Srbija ce od njih vjerovatno traziti sjever u zamjenu za priznanje.Albanci ce najvjerovantije pristati.I onda se ujediniti sa Albanijom.
Osnovne odredbe USTAVA Kosova

Član 1 [Ograničenja Države]

1. Republika Kosovo je nezavisna, suverena, demokratska, jedinstvena i neodvojiva država.
2. Republika Kosovo je država svojih državljana. Vlast Republike Kosovo se zasniva na poštovanju prava i sloboda svojih građana i svih lica unutar njenih granica.
3. Republika Kosovo nema nikakve teritorijalne zahteve prema bilo kojoj državi ili delu države, niti će tražiti ujedinjenje sa bilo kojom državom ili delom države.

O čemu ba ti pričaš? O kakvom ujedinjenju sa Albanijom?

Problem je što vodje Srba ne priznaju USTAV ni jedne države, a tako ni svoj...baš kao što Dodik juče na CD-u ponovi da ga ne zanima Ustavni Sud BiH...
jedan_dobar_dan

#4704 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Paranoid wrote:

1. Republika Kosovo je nezavisna, suverena, demokratska, jedinstvena i neodvojiva država.
2. Republika Kosovo je država svojih državljana. Vlast Republike Kosovo se zasniva na poštovanju prava i sloboda svojih građana i svih lica unutar njenih granica.
3. Republika Kosovo nema nikakve teritorijalne zahteve prema bilo kojoj državi ili delu države, niti će tražiti ujedinjenje sa bilo kojom državom ili delom države.

Problem je što vodje Srba ne priznaju USTAV ni jedne države, a tako ni svoj...baš kao što Dodik juče na CD-u ponovi da ga ne zanima Ustavni Sud BiH...

to je bio i ostao glavni cilj albanaca s kosova,
drugo je da li ce ga ostvariti u skorije vrijeme.
ne razumijem sto se cudis?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4705 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by PipiDugaDevetka »

Paranoid

#4706 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Paranoid »

Quentin80 wrote:
Paranoid wrote:
Quentin80 wrote:
Jeste logicno.Da bi se ujedili sa Albanijom moraju postaviti nezavisni i medjunarodno priznati.Tek nakon toga se pravno formalno mogu ujediniti.Mada,Kosovo i Albanija su danas jedna drzava,granica ne postoji.Njih na Kosovu vec hvata panika jer nemaju punu nezavisnst.A to im koci razvoj privrede i cjelokupnog drustva.Srbija ce od njih vjerovatno traziti sjever u zamjenu za priznanje.Albanci ce najvjerovantije pristati.I onda se ujediniti sa Albanijom.

Napisao sam da je to stvar gradjana Kosova.Citaj malo pazljivije pa onda donosi zakljucke.Osim toga,oni taj ustav mogu promijeniti za 2h ako hoce.I nemoj me ubuduce citirati sa tako besmislenim upadicama.
Da bi učestvovao u temi o Kosovu, onda bar pročitaj dijelove Ustava ili pročitaj/prevedi tekstove koje pišu relavantni analitičari iz svijeta...a ne Kurira, Blic, B92 i ostali otpad srpske propagande..

Ponavljam napisao si gluposti koje se mogu pročitati samo na pomenutim portalima, a koje nemaju veze sa činjenicama i argumentima..
radostan dan

#4707 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

:shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

šta ono priča onaj jevrej, crni pipi...(kad se završi snimak koji si postavio, pa jedna od opcija)
Paranoid

#4708 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Paranoid »

Quentin80 wrote:Paranoid,pa ti si poznati internacionalista i kosmopolita koji cita svjetsku stampu i literaturu.A ja sam eto mali sovinista koji gleda pravo.Druze,nemoj mi se vise obracati,slobodno.Ja i ti nemamo o cemu razgovarati osim da me otrujes nekim zlom.
Šta si ti, i ko si ti je tvoj problem...počeo/la si sa glupostima oko ujedinjenja Kosaova i Albanije što je nebulozno i može se pripisati samo ideologiji SANU-a i SPC-u.

...a fino sam ti napisao:
Član 1. Ustava Srbije

Republika Srbija je država srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive, zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi, načelima građanske demokratije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama i pripadnosti evropskim principima i vrednostima.

Član 1 Ustav Kosova

Republika Kosovo je država svojih državljana. Vlast Republike Kosovo se zasniva na poštovanju prava i sloboda svojih građana i svih lica unutar njenih granica.

..naravno da nemamo o čemu diskutovati jer ti u nedostatku argumenata spominješ neko trovanje i "zlo"... :-)
radostan dan

#4709 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

a možemo li dobiti procente nealbanaca na kosovu i procent nesrba u srbiji, pa da uporedimo sa napisanim u ustavu.
theTruePath

#4710 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by theTruePath »

radostan dan wrote:a možemo li dobiti procente nealbanaca na kosovu i procent nesrba u srbiji, pa da uporedimo sa napisanim u ustavu.

Na Kosovu ima najmanje 94-95% albanaca
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4711 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by PipiDugaDevetka »

radostan dan wrote: :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

šta ono priča onaj jevrej, crni pipi...(kad se završi snimak koji si postavio, pa jedna od opcija)

Ne razumijem o čemu pričaš?! Slab sam sa IT, pa ne znam mnogo toga u vezi sa YT.
Na početku snimka, među novinarima nema niti jednog crnca. ''Zavaliće'' vas Putin i odbaciti ko potrošeni kondom.
Last edited by PipiDugaDevetka on 17/02/2013 12:59, edited 2 times in total.
Paranoid

#4712 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Paranoid »

radostan dan wrote:a možemo li dobiti procente nealbanaca na kosovu i procent nesrba u srbiji, pa da uporedimo sa napisanim u ustavu.
Traženje procenata pored ustavno garantovane države kolektiva je samo odraz etničkog sljepila. Takvi zahtjevi stvaraju zabune koji su rezultat ovo što imamo na BH sceni.

Ako je Kosovo država naroda i ako su u Albaniji Srbi konstitutivan narod, ne vidim nikakav razlog isticanja procenata bilo koje etnije.

Navedi mi koji bi to bio razlog procenata, a koji za krajnji rezultat ne bi imao dominaciju jednih nad drugim??
radostan dan

#4713 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

Republika Kosovo je država svojih državljana. Vlast Republike Kosovo se zasniva na poštovanju prava i sloboda svojih građana i svih lica unutar njenih granica.

kojih svih državljana kad su svi albanci?
tipično kosovski. 8-)

Republika Kosovo nema nikakve teritorijalne zahteve prema bilo kojoj državi ili delu države, niti će tražiti ujedinjenje sa bilo kojom državom ili delom države.

jednako sviranje qc-u kao i prethodna stavka, toga su svi učesnici dijaloga svjesni. 8-)

ne vidim nikakav razlog isticanja procenata bilo koje etnije

u ovom slučaju procenti su snijeg, a snijeg ne pada da pokrije brijeg... 8-)
Last edited by radostan dan on 17/02/2013 13:22, edited 1 time in total.
Paranoid

#4714 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Paranoid »

radostan dan wrote:
theTruePath wrote:

kojih svih državljana kad su svi albanci?
tipično kosovski. 8-)

Republika Kosovo nema nikakve teritorijalne zahteve prema bilo kojoj državi ili delu države, niti će tražiti ujedinjenje sa bilo kojom državom ili delom države.

jednako sviranje qc-u kao i prethodna stavka, toga su svi učesnici dijaloga svjesni. 8-)

Vrlo interesantno rezonovanje! Najprije treba se osvrnuti na njihovo homogenizovanje kroz povijest, a onda se treba zapitati zašto su tolikom broju.
Svjesni svoje nadmoći kad su u takvom procentualnom broju su mogli da kopiraju Ustav Srbije i da im niko nema pravo na prigovor.
Medjutim NISU i to je bitna razlika, a da ne govorim da su mogli zamijeniti svoj naziv pa da se zovu nekim radikalnijim imenom, ka npr Albanska Republika Kosovo.

Da se vratim ponovo na Ustav Kosova i kažem da je najjidealniji u regiji, a i šire..
radostan dan

#4715 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

naravno da nisu, kad su im drugi pisali ustav.
a teorija i praksa po ovom pitanju se nisu srle ni u putu, na kosovu, i nemoj se praviti nevješt kad nisi. 8-) :mrgreen:
Paranoid

#4716 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Paranoid »

radostan dan wrote:naravno da nisu, kad su im drugi pisali ustav.
a teorija i praksa po ovom pitanju se nisu srle ni u putu, na kosovu, i nemoj se praviti nevješt kad nisi. 8-) :mrgreen:
Zašto im ne dait šansu, pa valjda su to zaslužili...

Pretpostavljam radosni da si generacija koja pamti kako su srbi u JNA kosovske albance tretirali, iako se ovakav kraj nije mogao ni naslutiti.. Posle svega što su godinama trpili dozvolili su da takav Ustav prođe...bez obzira ko je napisao.

Bez obzira koliko ti se činilo da sam u ovoj priči na strani albanaca...nisam, samo vjerujem u akte koji sprovode prava čovjeka bez obzira na etničku pripadnost.
radostan dan

#4717 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

da, u pravu si, ali se sjeti i kako su oni tretirali jna, sfrj, tebe, mene...

nemoj da se zekimo, znaš dobro da smo svi pizdili zajedno zbog njihove želje da budu albanija.

možda ti veličaš josipa broza i bivšu sfrj. ako je tako, što ih ne upitaš ko je njima bio vođa, tito ili enver hodža, jesu li oni isto dijelili tvoje emocije, ili neke druge, dok igraju vujović i baždarević?

tvoja politička vizija ti nalaže takav trenutni stav, ali ja znam da je on bio suprotan prije.

to isto kosovo i prištinu što č lunga postavi spot su napravili i izgradili sfrj, srbija, bih i ostale republike, moj i tvoj babo...

sa standardima i pol. pravima daleko iznad evropskih i svjetskih.

nemam ništa protiv, tako je kako je, uostalom šta će srbija sa 2 miliona ljudi koji je ne žele.

ja bi se sa tačijem dogovorio za sat vremena, uz extra sitne, minimalne ustupke, koji njima nisu bitni, a srbima bi značilo.

ali na ovakav način, pod ovim uslovma, uz kršenje svih međunarodnih prava i dogovora potpisanog u kumanovu 1999.,a ne daš ni to sitno (jebeš sjever, nije to), e nećeš nikad dobiti priznaje, od sad pa do sudnjeg dana.

uostalom, može im se, i što je toliko bitno hoće li ih srbija priznati ili ne?
osim ako nisu i oni svjesni da im nije učk donio nezavisnost, nego nato i slobodan milošević.
i da bez navedenog su za 7-14 dana donji (ne moja, zavrzlamina procjena u nekom od svježijih postova).

i da se ovdje sve vrti u krug.

jer i mene, koji bi lako završio tu priču oko kosova, ovakvim stavovima i ponašanjem, guraju ka obrazu i dverima i njihovoj kosovskoj politici.

ovo ti je mišljenje 85 posto srbijanaca. pusti huligane i 10 procenata izgubljenih u prostoru i vremenu.

do tačija je.
a lešinari iz obraza zadovoljno trljaju ruke...
OpusDei

#4718 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by OpusDei »

radostan dan wrote: nemoj da se zekimo, znaš dobro da smo svi pizdili zajedno zbog njihove želje da budu albanija.
Mislim da si previse pristrasan, radostan. Kontam da ovako razmisljaju Srbi ali ces tesko naci Hrvata, Slovenca ili Bosnjaka koji je ikad imao problem sa albanskim zeljama da budu Albanija. Naprotiv.
Maverick78

#4719 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Maverick78 »

Najjace sto velikosrbi misle da bi mogli da orgijaju dole kao sto su 1999. Pa nije ovo to vrijeme, ne samo zbog NATO-a dole, vec su i Albacni neuporedivno naoruzaniji nego tih godina, a Srbija nije ni prici jaka kao tada. Vojska joj je raspadu, a te neke grupe sto misle da bi mogle dole... neka krenu, ako misle da ce ih Albanci docekati skrstenih ruku.
radostan dan

#4720 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

4 opus

a može li biti da sam stariji, pa mogu po dekadama da podjelim kada se slovencima i hrvatima j...o za kosovo, a kada nije. 89. im se :dance: svakako. :mrgreen:
nije srbija sama odlučivala o kosovu 60-tih nego tito. on je slao miliciju dole.
nije srbija nego siv, mikulić i planinc i ostali potpisivali da odredi milicija iz hrvatske, bosne, srbije idu početkom osamdesetih da spriječe divljanje.
a šta, ti si tad navijao za separatiste?
ma daj, pa nisam s marsa pao ... :mrgreen: ;-)
Paranoid

#4721 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Paranoid »

OpusDei wrote:
radostan dan wrote: nemoj da se zekimo, znaš dobro da smo svi pizdili zajedno zbog njihove želje da budu albanija.
Mislim da si previse pristrasan, radostan. Kontam da ovako razmisljaju Srbi ali ces tesko naci Hrvata, Slovenca ili Bosnjaka koji je ikad imao problem sa albanskim zeljama da budu Albanija. Naprotiv.
Potpuno razumljiva priča radosnog...Ideolozi Srbije su u Jugoslaviji davno ispalili tezu oko straha o velikoj Albaniji koju je nažalost bez ijednog argumenta progutala i većina tadašnje Jugoslavije, a osim velike Albanije gurala se i teza oko Bugarske koja ima pretenziju na teritoriju Makedonije, a Madjari na Vojvodinu....

Vjerovao sam i lično u takve analize, što zbog ljubavi prema domovini s jedne strane i ne razumijevanja albanskog naroda i jezika s druge strane..
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#4722 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by prljavi Hare »

Regija
Egipat priznao neovisnost Kosova
Arapska Republika Egipat priznala je danas neovisnost Kosova.
Izda i Egipat.Zaboravili jaranske dane u Pokretu nesvrstanih.
Maverick78

#4723 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Maverick78 »

Image

Image

Image

Priština, 17. veljače - Na središnjem trgu u Prištini je odrzana parada neovisnosti, gdje su paradirali vojnici Kosovskih sigurnosnih snaga, kosovska policija i elitne trupe za brzo djelovanje. Svečanosti su nazočili dužnosnici iz Albanije i albanskog predstavnika iz Makedonije i Pressevske doline. Svečanosti su nazočili predsjednik Republike Albanije, Bujar Nishani, predsjednik Topalli, ministar obrane Arben Imami, SP Edi Rama, u pratnji Blendi Klosi i šef Općine Draču, Vangjush Dako.

Nazočili su ambasadori raznih zemalja akreditiranih na Kosovu.

Dobar dojam mnogih sudionika koji su ispunili trg "Majka Tereza", je parada KSS snaga, njihova disciplina u povorci, njihove uniforme i vozila.

Image

Tijekom svog govora na svečanosti predsjednik Republike Kosovo, Atifete Jahjaga je rekla da je danas dan za pamćenje svih onih koji su se borili i radili za osnivanje države Kosovo.

"Svi ti ljudi su se borili za slobodnu i ravnopravnu zemlju. Republika Kosovo je glavni suradnik na stabilnosti u regiji s ciljem članstva u euro-atlantskim integracijama. Mi gradimo viziju za nasu novu državu, viziju o (njenoj) evro-atlantskoj buducnosti. Radimo da Kosovo postane članica Europske unije u permanentnom prijateljstvu sa Sjedinjenim Američkim Državama ", rekla je Jahjaga.

Predsjednica je naglasila da Republika Kosovo ima sve kapacitete da bude mjesto otvoreno za članstvo u NATO, dok hvali KSS smatrajući ga jednim od ključnih snaga sigurnosti na Kosovu.

U međuvremenu, zamjenik Veleposlanika SAD-a na Kosovu, Kelly Degnan rekla da je Kosovo je ostvarilo veliki napredak na području sigurnosti procjenjujući napredak KSS. Ona je također prenijela pozdrave predsjednika SAD-a Baracka Obame za neovisnost Kosova.

"Sjedinjene Američke Države su ponosne na pomoći KSS pogotovo Nacionalna Garda Iowa-e, gdje su obučavani zajedno. SAD i Kosovo imaju mnoge projekte zajedno i jedan od tih primjera je ta suradnja i obucavanje dočasnika Kosova, a mi ćemo i dalje imati takvu suradnju ", rekla je zamjenica veleposlanika.

Ona je također ocijenila kao dobar rad kosovske policije i instaliranje multietničke policije i dodala da će SAD nastaviti pomagati ove nove snage.

U međuvremenu, premijer Kosova, Hashim Thaci rekao je da je sloboda narodu Kosova san mnogih Kosovara bila godinama, sada postala stvarnost kroz velike žrtve.

"Sloboda Kosovu je bio san naših predaka. Danas naša djeca mogu živjeti slobodno. Dakle, veliko hvala kosovskih građana ide onim ljudima koji su svojim zivotima zasluzni da smo danas ovdje, vojnicima bivše Oslobodilačke vojske Kosova. Danas Kosovo je ostvarilo napredak u većini područja prava, gospodarskih, ali i iz djelokruga ljudskih prava", rekao je Thaci.

"Naša vizija je da u skoroj buducnosti postanemo clanica NATO. Republika Kosovo je na pravom putu u pravcu uključenja u EU. Mi se još uvijek moramo razvijati da bi se unaprijedilo stanje na Kosovu i da bi postali moderna država integrirana u euroatlantske procese, jer naši građani to zaslužuju. Učinit ćemo to - rekao je dodatno Thaci.
Jos jednom sretno narodu nezavisne i suverene drzave Kosovo :thumbup:
crnobijelouboji

#4724 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by crnobijelouboji »

prljavi Hare wrote:
Regija
sve više razumijem srpski žal za bratom Mubarakom... :(

tako nešto strašno on nikada ne bi napravio ...
strndzov

#4725 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by strndzov »

prljavi Hare wrote:
Regija
neovisnost :?:
Post Reply