Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- strong69
#4701 Re: FK Sarajevo
Igraci Zelje stali izmedu napadaca s nozem i drugih navijaca Zelje koji su usli u teren i igraca Sarajeva... Napasti bilo koga i bilo gdje nozem... Kakav kukavicluk i idiotizam...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4702 Re: FK Sarajevo
To je vjerovatno i spasilo situaciju sto su igraci Zeljeznicara (mislim Beslija i Sehic,po nekim izvjestajima) stali izmedju .Da nije toga bilo ko zna kako bi sve zavrsilostrong69 wrote:Igraci Zelje stali izmedu napadaca s nozem i drugih navijaca Zelje koji su usli u teren i igraca Sarajeva... Napasti bilo koga i bilo gdje nozem... Kakav kukavicluk i idiotizam...
- strong69
#4703 Re: FK Sarajevo
Ovo mi je prenio prijatelj koji je obilazio oca na rehabilitaciji u Fojnici i ostao da odgleda tekmu. Ne zna o kojim igracima Zelj se radi ali kaze da su oni spasili nase igrace jer policije skoro da nije ni bilo kad se to desilo.-LIBERO- wrote:To je vjerovatno i spasilo situaciju sto su igraci Zeljeznicara (mislim Beslija i Sehic,po nekim izvjestajima) stali izmedju .Da nije toga bilo ko zna kako bi sve zavrsilostrong69 wrote:Igraci Zelje stali izmedu napadaca s nozem i drugih navijaca Zelje koji su usli u teren i igraca Sarajeva... Napasti bilo koga i bilo gdje nozem... Kakav kukavicluk i idiotizam...
- Obuca9
- Mikado
#4705 Re: FK Sarajevo
Navijači Željezničara utrčali na teren
VAREŠANOVIĆ: OVO NEMA NIGDJE
Piše: A. Beganović
Nedjelja, 25.07.10. 18:05.
Finalni susret na memorijalnom turniru "Kenan Memija" u Fojnici između Željezničara i Sarajeva nije odigran.
Danas je u Fojnici trebao biti praznik fudbala. Finalni susret memorijalnog turnira "Kenan Memija" trebali su odigrati Željezničar i Sarajevo, no prije prvog sudijskog zvižduka, "navijači" Željezničara su utrčali na teren, pa je trener Sarajeva Mirza Varešanović bio primoran ekipu poslati u svlačionicu.
"Ne znam ni sam šta da vam kažem. Osjećam se tužno i ovo ne govorim iz kurtoazije. Pa molim vas, prvenstvo nije ni počelo, a nama se dešavaju ovakve stvari. Ne znam gdje sve ovo vodi", rekao je za SportSport.ba trener bordo momčadi Mirza Varešanović i dodao:
"Zagrijavali smo se kada su navijači Željezničara utrčali na teren. Jedan je čak i izvadio nož i meni ništa drugo nije preostalo nego da ekipu pošaljem u svlačionicu".
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-40290.htm
VAREŠANOVIĆ: OVO NEMA NIGDJE
Piše: A. Beganović
Nedjelja, 25.07.10. 18:05.
Finalni susret na memorijalnom turniru "Kenan Memija" u Fojnici između Željezničara i Sarajeva nije odigran.
Danas je u Fojnici trebao biti praznik fudbala. Finalni susret memorijalnog turnira "Kenan Memija" trebali su odigrati Željezničar i Sarajevo, no prije prvog sudijskog zvižduka, "navijači" Željezničara su utrčali na teren, pa je trener Sarajeva Mirza Varešanović bio primoran ekipu poslati u svlačionicu.
"Ne znam ni sam šta da vam kažem. Osjećam se tužno i ovo ne govorim iz kurtoazije. Pa molim vas, prvenstvo nije ni počelo, a nama se dešavaju ovakve stvari. Ne znam gdje sve ovo vodi", rekao je za SportSport.ba trener bordo momčadi Mirza Varešanović i dodao:
"Zagrijavali smo se kada su navijači Željezničara utrčali na teren. Jedan je čak i izvadio nož i meni ništa drugo nije preostalo nego da ekipu pošaljem u svlačionicu".
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-40290.htm
- strong69
#4706 Re: FK Sarajevo
Ode sve u neku stvar. Ne znam ko vise smije igrati fudbal u BiH. Ne bih bio u kozi ni igracima a kao navijac mogu reci da ozbiljno razmisljam da li i dalje ici na tekme...
Ovdje "navijaci" upadaju u teren sa nozevima, ganjaju igrace po terenu i na ulicama... Ne znam cemu sve ovo vodi. Ako se pod hitno ne donese zakon koji ce najstrozije sankcionisati ove "navijace" odosmo u 3 lijepe...
I ne treba cuditi sto je sve manje raje na utakmicama...
Ovdje "navijaci" upadaju u teren sa nozevima, ganjaju igrace po terenu i na ulicama... Ne znam cemu sve ovo vodi. Ako se pod hitno ne donese zakon koji ce najstrozije sankcionisati ove "navijace" odosmo u 3 lijepe...
I ne treba cuditi sto je sve manje raje na utakmicama...
-
Frank Sinatra
#4707 Re: FK Sarajevo
Zakon postoji ali se ne primjenjuje. Policija je nesredjena, nesposobna i neorganizovana. Ni ovaj put nisu dovoljno dobro obezbjedili utakmicu visokog rizika, jer da jesu ovo se nebi desilo. Samim tim sto organizatori i policija nisu preduzeli sve zakonom predvidjene mjere, isti su prekrsili. Razlog slabe posjete nisu huligani nego uzasni rezultati i jos gori igraci. Navijace Zeljeznicara predvode kriminalci u pokusaju koji od te djece prave to sto prave, odnosno podsticu ih da nose i koriste oruzje.
- Gde si sad cica maco
#4708 Re: FK Sarajevo
Frank Sinatra wrote:Zakon postoji ali se ne primjenjuje. Policija je nesredjena, nesposobna i neorganizovana. Ni ovaj put nisu dovoljno dobro obezbjedili utakmicu visokog rizika, jer da jesu ovo se nebi desilo. Samim tim sto organizatori i policija nisu preduzeli sve zakonom predvidjene mjere, isti su prekrsili. Razlog slabe posjete nisu huligani nego uzasni rezultati i jos gori igraci. Navijace Zeljeznicara predvode kriminalci u pokusaju koji od te djece prave to sto prave, odnosno podsticu ih da nose i koriste oruzje.
- cyprus
#4709 Re: FK Sarajevo
A ne mogu da vjerujem
šta li ćemo mi još viđati na našim terenima

- Gde si sad cica maco
#4710 Re: FK Sarajevo
svaka čast
za igrače želje 
- Gde si sad cica maco
#4711 Re: FK Sarajevo
i za zalizanog
to je čovjek sa stavom
-
north
#4712 Re: FK Sarajevo
Bojim se da će derbiji u budućnosti postati utakmice, ne velikog, nego najvećeg mogućeg rizika, teško ćemo mi više kao nekad prije ići jedni pored drugih sa šalovima svog kluba, ovo postaje nevjerovatno.....
Prijateljska utakmica i ulijetati na teren sa nožem
Prijateljska utakmica i ulijetati na teren sa nožem
- karanana
#4713 Re: FK Sarajevo
gdje su bile horde? jeli bojkotuju?
-
Robben
#4714 Re: FK Sarajevo
Znate vi vrlo dobro gdje su Horde bilekaranana wrote:gdje su bile horde? jeli bojkotuju?
edit:
Mislio sam da si anamo njihov.
Last edited by Robben on 25/07/2010 23:12, edited 1 time in total.
-
cunga lunga
#4715 Re: FK Sarajevo
Gdje god bili uvijek korak ispredRobben wrote:Znate vi vrlo dobro gdje su Horde bilekaranana wrote:gdje su bile horde? jeli bojkotuju?

- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#4716 Re: FK Sarajevo
Aj na vrijeme da zaustavimo to. 
- karanana
#4717 Re: FK Sarajevo
fino pitam, ne znam kako provociram, osim ako nesto ne znam pa nehoticno provociram....ali jednostavno me interesovalo ako su manijaci isli na turnir, pito sam jesu li i horde isle.
-
Suhovina
#4718 Re: FK Sarajevo
nismo isli.razlog nebitan.nismo islikaranana wrote:fino pitam, ne znam kako provociram, osim ako nesto ne znam pa nehoticno provociram....ali jednostavno me interesovalo ako su manijaci isli na turnir, pito sam jesu li i horde isle.
-
Omerovim_Koracima
#4719 Re: FK Sarajevo
Reche ti coekćiro wrote:Nisu, a znaš onu narodnu: " kad mečke nema i miševi kolo vode"karanana wrote:fino pitam, ne znam kako provociram, osim ako nesto ne znam pa nehoticno provociram....ali jednostavno me interesovalo ako su manijaci isli na turnir, pito sam jesu li i horde isle.
-
NET.
#4720 Re: FK Sarajevo
ovo je prenijelo par svjetskih medija pod rubrikom "no coment" ..jaka, skroz jaka, ma najjaca !cunga lunga wrote:Gdje god bili uvijek korak ispredRobben wrote:Znate vi vrlo dobro gdje su Horde bilekaranana wrote:gdje su bile horde? jeli bojkotuju?![]()
-
north
#4721 Re: FK Sarajevo
Znači ipak utakmica sa Čelikom 11.08., zna li se konkretan razlog za to?
Hm, još prvi dan ramazana, niđe veze, kakvi se samo intelektualci toga sjete.......
Čujem onaj Jackson skoro pa sigurno odlazi iz Čelika, ako je lik slobodan, hoće li se onaj naš maneken sjetiti pa pokušati ga dovesti kod nas, konkurencije u napadu definitivno treba......
Hm, još prvi dan ramazana, niđe veze, kakvi se samo intelektualci toga sjete.......
Čujem onaj Jackson skoro pa sigurno odlazi iz Čelika, ako je lik slobodan, hoće li se onaj naš maneken sjetiti pa pokušati ga dovesti kod nas, konkurencije u napadu definitivno treba......
- Obuca9
#4722 Re: FK Sarajevo
Čelik ima pravo da ne pristane na novi termin utakmice.
Sarajevo je tražilo promjenu termina sa 31.7. na 4.8., Čelik nije pristao i mora se tražiti novi termin.
Sarajevo je tražilo promjenu termina sa 31.7. na 4.8., Čelik nije pristao i mora se tražiti novi termin.
-
Omerovim_Koracima
#4723 Re: FK Sarajevo
IMali ko kakvu predstavu kako ce nam dresovi izgledat?
- Obuca9
#4724 Re: FK Sarajevo
ImaOmerovim_Koracima wrote:IMali ko kakvu predstavu kako ce nam dresovi izgledat?
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#4725 Re: FK Sarajevo
Aj ko ima nek i nama predstavihz__semir wrote:ImaOmerovim_Koracima wrote:IMali ko kakvu predstavu kako ce nam dresovi izgledat?