Dešavanja u Srbiji
- kiky
#4701 Re: Desavanja u Srbiji
pa srbija to očigledno nije ...
-
dallton
#4702 Re: Desavanja u Srbiji
zato se konstantno i smanjuje ....politika zasnovana na srpskom nacionalnom identitetu i svemu ostalome sto je vezano za to, slicno kao npr. iranski siizam, nema nikakve sanse da se prosiri mimo svog uskog atarakiky wrote:pa srbija to očigledno nije ...
-
dallton
#4703 Re: Desavanja u Srbiji
to je bajden sigurno rekao radi predrasuda, a nije imao ni jedne cinjenice da potvrdi ovakve tvrdnje, cccccSrpska radikalna stranka /SRS/ organizovala je u Beogradu punktove u svih sedamnaest beogradskih opština na kojima dijele letke o tome ko je Džozef Bajden i šta je izjavljivao o Srbima i srpskome narodu.
Radikali su uputili kritike Demokratskoj stranci /DS/ Borisa Tadića koji, kako navode, uz najviše državne počasti u goste prima "osvjedočenog srbomrsca i najvećeg šiptarskog lobistu", potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena.
Ovaj čin radikali su ocijenili kao neprestano urušavanje državnog kredibiliteta i digniteta i upitali predsjednika Srbije Borisa Tadića zašto su potrebne nezapamćene mjere obezbjeđenja, nalik vanrednom stanju, kada se tvrdi da dolazi drag gost.
Na letku su ispisane Bajednove izjave date tokom ratne 1993. godine za Si-En-En da su Srbi "banda nepismenih degenerika, ubica beba, kasapina i silovatelja".
"Sve Srbe treba staviti u koncentracione logore nalik nacističkim", rekao je Bajden u američkom Senatu.
"Trebalo bi da odemo u Beograd i da uspostavimo okupaciju u toj zemlji po uzoru na japansko-njemačke okupacije", ocijenio je Bajden za američke medije.
al zato su tu radikali, poznati borci za ljudska prava koji ce da podsjete na nepravde i povedu pravednu borbu do oslobodjenja
- kiky
#4704 Re: Desavanja u Srbiji
samo su srbima klanje, pljačkanje, silovanje, protjerivanje & slični zanati ... patriotski čin ...
a, radikali, su najpatriotskiji od svih patriota ... patriotskih ....
samo srbi mogu otet nečije i proglasit za svoje .... ( sutra jarani več i istoriju smisle ) ( malo ognjišta, malo nejač i eto ga )
a, radikali, su najpatriotskiji od svih patriota ... patriotskih ....
samo srbi mogu otet nečije i proglasit za svoje .... ( sutra jarani več i istoriju smisle ) ( malo ognjišta, malo nejač i eto ga )
-
dallton
#4705 Re: Desavanja u Srbiji
Promocija Pešcanika u KragujevcuObjavljeno: Sre, 20. 05. 2009. 14:17
SRBIJA SVE DALJE OD EVROPE
PHOTO: PEŠČANIK/ALEKSANDAR ANĐIĆ
Ključni problem Srbije je bio i ostao da ona postane moderna država i uđe u Evropsku uniju a mi smo i dalje na silaznoj liniji i padamo kao žrtve svesnog zamajavanja ljudi na vlasti, istaknuto je u utorak na promociji “Pešcanika” u Kragujevcu na kojoj su učestvovali istoričarka Latinka Perović, advokat Srđa Popović i jedna od autorki emisije Svetlana Lukić Olivera Tomić
Kako je istakla Latinka Perović Srbija je danas dalje od Evropske Unije nego pre pet godina i naglasila da od ubistva premijera Zorana Đinđića vidljivo je odsustvo svake namere vlasti da Srbija ide u tom pravcu. Ona je upozorila da se “sloboda bez pravne države lako pretvara u anarhiju i haos” i postojanje otvorene mogućnosti daljih dubljih podela u srpskom narodu.
“Na snagu i na silu ništa se ne može postići”, upozorila je Latinka Perović i naglasila da zemlja mora da napravi bilans, jer se društvo zapetljalo u kučine iz kojih ne može da izađe. Advokat Srđa Popović istakao je da je politički sukob u Srbiji od 2 000. godine stvaran i naglasio da su dva dosadašnja koncepta poražena.
“U proteklom periodu poražen je jugoslovenski koncept i ideja o velikoj Srbiji”, istakao je Popović i naglasio da se Ðindić zalagao za Srbiju u Evropi, što je podržao veliki broj građana, ali Srbija nije bila spremna da sledi taj put.
Učesnici tribine su istakli da je politika Slobodana Miloševića doživela i na spoljašnjem i na unutrašnjem planu kontiunuitet i upozorili da aktuelna vlast danas koketira sa “besmislenom idejom” o pripajanjem Republike Srpske Srbiji kao nadoknadu za izgubljeno Kosovo.
Kao ohrabrujuće istaknuto je da Evropa želi Srbiju i da nikada ovako aktivno nije nastojala da nas uključi u evropske procese i da je za Srbiju bitno da promeni politiku koja daje rđave rezultate.
Autorka emisije Svetlana Lukić je istakla je da nas je Oli Ren više puta upozorio da ne podnosimo kandidaturu dok ne ispunimo predviđene uslove što mi ne prihvatamo kako bi kasnije mogli da kažemo kako “mi hoćemo u Evropu, ali nam oni ne daju”.
Tribina je počela incidentom kada je nekolicina učesnika nezadovoljna izlaganjem Latinke Perović pokušali da prekinu njeno izlaganje, ali su uz negodovanje Kragujevčana bili prinuđeni da napuste galeriju Narodne biblioteke “Vuk Karadžic”.
-
dallton
#4706 Re: Desavanja u Srbiji
pohvalan potez, samo steta sto ima samo ove dvije male rucne, trebao je vise ponijeti sa sobom - a jos je veca steta sto je tadic van zgradeTim MUP-a Srbije pregovara sa muškarcem srednjih godina koji je ušao u zgradu Predsjedništva Srbije sa dvije eksplozivne naprave, javlja izvještač Srne. Riječ je, navodno, o Draganu Mariću koji ima privatnih problema sa Trgovinskim sudom i koji traži ugovor u vansudskom poravnanju.
On je izvadio osigurač iz jedne bombe.
Prema nezvaničnim saznanjima, predsjednik Srbije Boris Tadić nije u zgradi Predsjedništva na Andrićevom vencu.
Oko zgrade Predsjedništva je veći broj policajaca naoružanih "dugim cijevima", a u Ulici kralja Milana, koja prolazi pored zgrade, zaustavljen je saobraćaj.
- vee-jay
#4707 Re: Desavanja u Srbiji
gdje je @osa kad ga trebajudallton wrote:pohvalan potez, samo steta sto ima samo ove dvije male rucne, trebao je vise ponijeti sa sobom - a jos je veca steta sto je tadic van zgradeTim MUP-a Srbije pregovara sa muškarcem srednjih godina koji je ušao u zgradu Predsjedništva Srbije sa dvije eksplozivne naprave, javlja izvještač Srne. Riječ je, navodno, o Draganu Mariću koji ima privatnih problema sa Trgovinskim sudom i koji traži ugovor u vansudskom poravnanju.
On je izvadio osigurač iz jedne bombe.
Prema nezvaničnim saznanjima, predsjednik Srbije Boris Tadić nije u zgradi Predsjedništva na Andrićevom vencu.
Oko zgrade Predsjedništva je veći broj policajaca naoružanih "dugim cijevima", a u Ulici kralja Milana, koja prolazi pored zgrade, zaustavljen je saobraćaj.
-
dallton
#4708 Re: Desavanja u Srbiji
@osa trenutno cuva bajdena na kosovu, iz daljine - virtuelno 
a napadac ima i svoju web stranicu, cini se

a napadac ima i svoju web stranicu, cini se
nemoj sebi nista nazao uciniti, svakako si vec strajkao gladju, al eto ako tadic naleti nek ti ne bude zao izvuci osigurac i iz druge bombe, i
Napadač Dragan Marić (1952.), od ranije poznat policiji, jutros je mejlom obavestio policiju da će naoružan ući u Predsjedništvo. Napadač je naoružan sa dvije ručne bombe tipa M-85. Pored policije, Marić je mejl proslijedio na još 11.000 adresa, mahom državnih institucija i nevladinih organizacija.
Kako saznajemo, razlozi zbog kojih se Dragan Marić odlučio na ovaj čin su privatne prirode, jer ima neriješen slučaj sudskog poravnanja u Trgovinskom sudu.
Marić je vlasnik jedne firme iz Valjeva i 2004. godine je 80 dana štrajkovao glađu pred zgradom Skupštine Srbije, nezadovoljan sudskim sporom. Marić je vodio "dnevnik štrajka" i sve detalje bezežio na svom sajtu http://www.maric-hungerstrike.com.
-
_dojava
#4709 Re: Desavanja u Srbiji
sta bi ovaj dalton da nema srba o cemu bi on pisao na ovom forumu svaki post mu je vezan za srbe, srpsku i srbiju a nece u svoju "avliju" da pogleda...
-
dallton
#4710 Re: Desavanja u Srbiji
to jest moja avlija_dojava wrote:sta bi ovaj dalton da nema srba o cemu bi on pisao na ovom forumu svaki post mu je vezan za srbe, srpsku i srbiju a nece u svoju "avliju" da pogleda...
-
_dojava
#4711 Re: Desavanja u Srbiji
sta je ba tvoja avlija? srbija?dallton wrote:to jest moja avlija_dojava wrote:sta bi ovaj dalton da nema srba o cemu bi on pisao na ovom forumu svaki post mu je vezan za srbe, srpsku i srbiju a nece u svoju "avliju" da pogleda...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#4712 Re: Desavanja u Srbiji
Ja mislim da on mrzi Srbe, Srbiju i sve što je srpsko_dojava wrote:sta bi ovaj dalton da nema srba o cemu bi on pisao na ovom forumu svaki post mu je vezan za srbe, srpsku i srbiju a nece u svoju "avliju" da pogleda...
-
dallton
#4713 Re: Desavanja u Srbiji
naravno - onaj dio koji se otcjepio od srbije, plus oni dijelovi koji ce se u buducnosti otcjepiti, da li de fakto ili de jure, zavisi od okolnosti....a priznajem da ono na potezu kragujevac-beograd nije moje, jer ja po selima rijetko hodam jer nisam ljubitelj tarabica_dojava wrote:sta je ba tvoja avlija? srbija?dallton wrote:to jest moja avlija_dojava wrote:sta bi ovaj dalton da nema srba o cemu bi on pisao na ovom forumu svaki post mu je vezan za srbe, srpsku i srbiju a nece u svoju "avliju" da pogleda...
-
dallton
#4714 Re: Desavanja u Srbiji
zlocest decko, zlocest, "glumi zrtvu" a nije granice svoje avlije jos uspostavio do krajaKatarinaKosaca wrote:Ja mislim da on mrzi Srbe, Srbiju i sve što je srpsko_dojava wrote:sta bi ovaj dalton da nema srba o cemu bi on pisao na ovom forumu svaki post mu je vezan za srbe, srpsku i srbiju a nece u svoju "avliju" da pogleda...
-
_dojava
#4715 Re: Desavanja u Srbiji
-
dallton
#4716 Re: Desavanja u Srbiji
nebitno, bitno je da dobar komad odvaljen od srbije, pa guramo dalje - toliko o mojoj avliji_dojava wrote:![]()
![]()
sreca pa ti je kosovo jedna velika metropola haha jake vam nezavisnosti s kim igra ono kosovo u kvalifikacijama za svjetsko?
-
_dojava
#4717 Re: Desavanja u Srbiji
komad sa dva miliona albanaca nije dobar komad volio bi ja da se kosovo uskoro prizna ali prvo da sjeverni dio pripadne srbiji...dallton wrote:nebitno, bitno je da dobar komad odvaljen od srbije, pa guramo dalje - toliko o mojoj avliji_dojava wrote:![]()
![]()
sreca pa ti je kosovo jedna velika metropola haha jake vam nezavisnosti s kim igra ono kosovo u kvalifikacijama za svjetsko?
-
Abacija
#4718 Re: Desavanja u Srbiji
A sta bi sa pc-om? U stvari, da li bi volio da se i BiH prizna?_dojava wrote:komad sa dva miliona albanaca nije dobar komad volio bi ja da se kosovo uskoro prizna ali prvo da sjeverni dio pripadne srbiji...dallton wrote:nebitno, bitno je da dobar komad odvaljen od srbije, pa guramo dalje - toliko o mojoj avliji_dojava wrote:![]()
![]()
-
dallton
#4719 Re: Desavanja u Srbiji
mozes na tu podjelu slobodno zaboraviti, a komad je i dalje dobar dopadalo se to tebi ili ne_dojava wrote:komad sa dva miliona albanaca nije dobar komad volio bi ja da se kosovo uskoro prizna ali prvo da sjeverni dio pripadne srbiji...dallton wrote:nebitno, bitno je da dobar komad odvaljen od srbije, pa guramo dalje - toliko o mojoj avliji_dojava wrote:![]()
![]()
-
_dojava
#4720 Re: Desavanja u Srbiji
pa bih je vec priznata...
-
Abacija
#4721 Re: Desavanja u Srbiji
Svakodnevna desavanja iz Srbije nam ne pokazuje da je beogradskim kuharima to uslo u vugla._dojava wrote:pa bih je vec priznata...
-
dallton
#4722 Re: Desavanja u Srbiji
ma oni to "priznanje" racunaju kao privremeno, al "dace bog" pa ce se to sve promjeniti i stvari ce se dovesti u "prirodno stanje"...a evo i dovode se - kako primjer kosova zorno pokazujeAbacija wrote:Svakodnevna desavanja iz Srbije nam ne pokazuje da je beogradskim kuharima to uslo u vugla._dojava wrote:pa bih je vec priznata...
- Maraschino
#4723 Re: Desavanja u Srbiji
je li on ovdje nesto pobrkao ili se meni cini...
Malo državljana BiH traži državljanstvo Srbije
Datum: 21.05.2009 20:36
Autor: Beta
BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Božidar Đelić izjavio je juče da je izvještaj Evropske komisije o viznoj liberalizaciji povoljan za Srbiju i da će Vlada uraditi sve da početkom sljedeće godine budu ukinute vize za putovanja u EU.
"Izveštaj je pozitivan i napisan na način na koji Evropljani pišu slične izveštaje. Izveštaj ne daje preporuke i u njem ne piše 'ta zemlja - da, ta zemlja - ne, ta zemlja - možda'", rekao je Đelić na sjednici Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije.
Potpredsjednik Vlade je rekao da su u toku konsultacije Evropske komisije i zemalja članica, poslije kojih će Srbiji biti predočeno šta bi još eventualno trebalo da učini radi ukidanja viza. "Najranija moguća odluka je tokom švedskog predsedavanja, najverovatnije tokom četvrtog kvartala ove godine, tako da imamo vremena za dodatne korake i unapređenje. Vlada čini sve da postanu realnost reči evropskog komesara za proširenje Olija Rena da Evropa očekuje i Srbiju na 'belom šengenu' sledeće godine", rekao je Đelić.
Istakao je da je Skupština usvojila sve ključne zakone i podzakonske akte za ukidanje viza, a da se s predstavnicima EU rješava pitanje izdavanja pasoša državljanima Srbije koji žive u Bosni i Hercegovini i Albancima sa Kosova.
"Mali broj državljana BiH traži državljanstvo Srbije i to nisu otvorena vrata. U vezi s Kosovom trudimo se da pronađemo rešenje koje neće odstupati od državne politike i Ustava Srbije da je Kosovo deo Srbije, ali i koje će uvažiti realnost da već 10 godina na Kosovu nema policije Srbije", rekao je Đelić.
Precizirao je da su u toku pregovori čiji je cilj da bude izbjegnuto da pasoše Srbije dobiju "pogrešni ljudi" sa Kosova koji imaju kriminalni dosije.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac