Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
MrShadow

#4701 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

SanskiBiser wrote:Jel to samo RF banka trazi izvode sa PayPal ? :lol:
ja odoh otvoriti racun u Unicredit, RBBH me je ispizdio s glupostima u zadnje vrijeme, a ovo danas je prevrsilo svaku mjeru.
Koristimo kod njih i ja i cijela porodica racune, imaju sve informacije o meni, gdje radim, primam platu na njih i onda me zovu da potpisem da ne finansiram terorizam, ma nek idu u vraziju mater
SanskiBiser

#4702 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

MrShadow wrote:
SanskiBiser wrote:Jel to samo RF banka trazi izvode sa PayPal ? :lol:
ja odoh otvoriti racun u Unicredit, RBBH me je ispizdio s glupostima u zadnje vrijeme, a ovo danas je prevrsilo svaku mjeru.
Koristimo kod njih i ja i cijela porodica racune, imaju sve informacije o meni, gdje radim, primam platu na njih i onda me zovu da potpisem da ne finansiram terorizam, ma nek idu u vraziju mater
Sad kod mene komsinica bila isto joj trazili da donese izvode i potpise izjavu iz RF banke, zena prima od rodbine pare iz USA, glupo im je to, PayPal je korporacija koja je xxxxx puta veca i jaca od njihove posrane franzisne bankice i koja ima svoje mehanizme zastite od pranja novca i finansiranja terorizma i sad oni se nasli pametni i neko iz agencije za bankarstvo a ovamo ne mogu da usvoje set zakona o pranju novca vec godinama stalno smo na sivoj nekoj listi. :lol:

Kontam trebalo bi to prijaviti Paypalu da vidimo sta oni misle o tome. :D
Mehemed
Vozim: automobil

#4703 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

quarterback wrote:u vezi sranja koje je paypal napravio sa automatskom konverzijom koja se "radi baga" ne moze iskljuciti ipak postoji rjesenje (isprobao, radi)

1. Go to the checkout, choose PayPal and fill out your login information.
2. Instead of selecting your card and the conversion options, click on Switch account and DON'T fill anything in.
3. Open a new tab, go to paypal.com and log in to your account.
4. Switch back to previous tab and fill out your PayPal login information again.
5. You will be redirected to the older version of checkout, where the conversion options is working.

dakle opet ce vam vratiti na to da oni rade konverziju ali kod starog checkouta to mozete promjeniti
Bravo, hvala ti za ovo. Kada ovako uradim ne samo da dozvoljava da se promijeni ko će raditi konverziju, već ne vrača na njihovu konverziju, ostaje na postavci da konverziju radi banka ako je to podešeno na accountu, bar je u mene tako. Trenutno neću ništa naručivati, ali je jako korisno za buduće kupovine na ebayu.
SanskiBiser

#4704 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

https://advokat-prnjavorac.com/zakoni/Z ... ti-BiH.pdf

Dakle ovo sto traze iz RF da im se donese izvod sa PayPal o tome ko je slao novac bi trebalo da bude na osnovu ovog clana iznad navedenog zakona:

Član 6. (Identifikacija i praćenje klijenta) (1) Obveznik je dužan preduzeti mjere identifikacije i praćenja klijenta prilikom: a) uspostavlj anja poslovnog odnosa s klijentom; b) obavljanja transakcije u iznosu 30.000 KM ili više bez obzira da li je transakcija obavljena u jednoj operaciji ili u nekoliko evidentno povezanih transakcija; c) postojanja sumnje u vjerodostojnost i adekvatnost prethodno dobivenih informacija o klijentu ili stvarnom vlasniku; d) postojanja sumnje na pranje novca ili finansiranje terorističkih aktivnosti u pogledu transakcije ili klijenta bez obzira na iznos transakcije
znaci ako traze od vas to SUMNJIVI STE IM! :shock: :shock: :shock: :lol:
free_too

#4705 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote:https://advokat-prnjavorac.com/zakoni/Z ... ti-BiH.pdf

Dakle ovo sto traze iz RF da im se donese izvod sa PayPal o tome ko je slao novac bi trebalo da bude na osnovu ovog clana iznad navedenog zakona:

Član 6. (Identifikacija i praćenje klijenta) (1) Obveznik je dužan preduzeti mjere identifikacije i praćenja klijenta prilikom: a) uspostavlj anja poslovnog odnosa s klijentom; b) obavljanja transakcije u iznosu 30.000 KM ili više bez obzira da li je transakcija obavljena u jednoj operaciji ili u nekoliko evidentno povezanih transakcija; c) postojanja sumnje u vjerodostojnost i adekvatnost prethodno dobivenih informacija o klijentu ili stvarnom vlasniku; d) postojanja sumnje na pranje novca ili finansiranje terorističkih aktivnosti u pogledu transakcije ili klijenta bez obzira na iznos transakcije
Jos nam to fali :(
SanskiBiser

#4706 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:
SanskiBiser wrote:https://advokat-prnjavorac.com/zakoni/Z ... ti-BiH.pdf

Jos nam to fali :(
a ja evo odstampao izvod komsinici sutra ce im odnijeti, zena 64 godine ima,sumnjiva, jako sumnjiva :lol:
free_too

#4707 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote: a ja evo odstampao izvod komsinici sutra ce im odnijeti, zena 64 godine ima,sumnjiva, jako sumnjiva :lol:
A sanski, o kolikim se tu iznosima radi orijentaciono. 1k 2k 3k (mjesecno) ? PM me ako nije za javnost :D
SanskiBiser

#4708 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:
SanskiBiser wrote: a ja evo odstampao izvod komsinici sutra ce im odnijeti, zena 64 godine ima,sumnjiva, jako sumnjiva :lol:
A sanski, o kolikim se tu iznosima radi orijentaciono. 1k 2k 3k (mjesecno) ? PM me ako nije za javnost :D

ma smjesno za 3 mjeseca oko 1300 Eura je primila, od sestre i od sestrine kcerke i sina iz USA...
free_too

#4709 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote:
free_too wrote:

ma smjesno za 3 mjeseca oko 1300 Eura je primila, od sestre i od sestrine kcerke i sina iz USA...
svasta, bas smijesno, nadam se da me nece zvati , jos mi ta budalestina treba ccc
seyo71

#4710 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by seyo71 »

otvorio sam racun na paypalu ali nisam ubacio karticu(malo me prpa),a trebo bi uplatiti 5.50 eura za aplikaciju smart iptv pa me zanima dali postoji nacin da uplatim tih recimo 10 eura na moj paypal racun kako bi mogo uplatiti app...nebih povezivo racun banke posto mi vise netreba paypal bar za sad......ili ako bi povezo racun i uplatio to dali mogu posli uplate izbrisati taj racun sa paypala...
seoBIH

#4711 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by seoBIH »

Nemoj dodavati karticu pojest ce ti sve pare.
mjesecev rog

#4712 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mjesecev rog »

Pozdrav,

Poslane su mi neke pare na paypal account iz Amerike koristeci opciju Send money to friends, ali stoje u statusu Withheld tj ne mogu nista s njima. Trenutno stoji release date Jan 27, 2017.
Da li postoji opcija na njegovoj strani da uradi confirm receipt ili slicno nesto pa da bi pare bile dostupne odmah?

PS
I prije par mjeseci slao mi je na isti nacin ali tada je bila ta neka opcija da potvrdi ali izgleda da je vise nema???
niho92

#4713 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by niho92 »

mjesecev rog wrote:Pozdrav,

Poslane su mi neke pare na paypal account iz Amerike koristeci opciju Send money to friends, ali stoje u statusu Withheld tj ne mogu nista s njima. Trenutno stoji release date Jan 27, 2017.
Da li postoji opcija na njegovoj strani da uradi confirm receipt ili slicno nesto pa da bi pare bile dostupne odmah?

PS
I prije par mjeseci slao mi je na isti nacin ali tada je bila ta neka opcija da potvrdi ali izgleda da je vise nema???
ima opet ta opcija samo nek potrazi i neka potvrdi ili cekaj do 27-og
Mehemed

#4714 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

SanskiBiser wrote: ma smjesno za 3 mjeseca oko 1300 Eura je primila, od sestre i od sestrine kcerke i sina iz USA...
Možda im je to sumnjivo, Eure prima iz SADa gdje se nikako ne koristi Euro, samo Američki dolar, vjerovatno su zato posumnjali.
SanskiBiser

#4715 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Mehemed wrote:
SanskiBiser wrote: ma smjesno za 3 mjeseca oko 1300 Eura je primila, od sestre i od sestrine kcerke i sina iz USA...
Možda im je to sumnjivo, Eure prima iz SADa gdje se nikako ne koristi Euro, samo Američki dolar, vjerovatno su zato posumnjali.
Ne znam jel' se zafrkavas ili ozbiljno :lol:
Banka ne moze znati odakle dolazi tj. porijeklo novca, na izvodu u banci samo ima da novac stize preko Paypal. Tek kad im se odstampa i da u ruke izvod sa Paypal u banci mogu znati ko je slao novac i koju valutu, ti na Paypal mozes podesiti Euro, USD, GBP, CHF itd. kao primarnu valutu kako ti pase i odgovara i u toj valuti povlaciti pare a banka ce raditi konverziju po tekucem kursu ako si tako podesio ako nisi onda Paypal radi konverzije o cemu se pisalo nasiroko na temi i sto nije pozeljno da rade...dakle nidje veze.. :zzzz: :zzzz: :zzzz:
quarterback

#4716 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

Mehemed wrote:
quarterback wrote:u vezi sranja koje je paypal napravio sa automatskom konverzijom koja se "radi baga" ne moze iskljuciti ipak postoji rjesenje (isprobao, radi)

1. Go to the checkout, choose PayPal and fill out your login information.
2. Instead of selecting your card and the conversion options, click on Switch account and DON'T fill anything in.
3. Open a new tab, go to paypal.com and log in to your account.
4. Switch back to previous tab and fill out your PayPal login information again.
5. You will be redirected to the older version of checkout, where the conversion options is working.

dakle opet ce vam vratiti na to da oni rade konverziju ali kod starog checkouta to mozete promjeniti
Bravo, hvala ti za ovo. Kada ovako uradim ne samo da dozvoljava da se promijeni ko će raditi konverziju, već ne vrača na njihovu konverziju, ostaje na postavci da konverziju radi banka ako je to podešeno na accountu, bar je u mene tako. Trenutno neću ništa naručivati, ali je jako korisno za buduće kupovine na ebayu.
nema na cemu Mehemede, lp !
quarterback

#4717 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

seyo71 wrote:otvorio sam racun na paypalu ali nisam ubacio karticu(malo me prpa),a trebo bi uplatiti 5.50 eura za aplikaciju smart iptv pa me zanima dali postoji nacin da uplatim tih recimo 10 eura na moj paypal racun kako bi mogo uplatiti app...nebih povezivo racun banke posto mi vise netreba paypal bar za sad......ili ako bi povezo racun i uplatio to dali mogu posli uplate izbrisati taj racun sa paypala...
razumljivo je to sto kazes, ja sam godinama imao otvorenu samo debitnu karticu za pp, polozim na nju para koliko mi treba, kada potrosim preko pp, opet polozim i sve tako

posto se za nekih 9 godina nije desio ni jedan incident od prije pola godine sam to ukinuo i imam samo jednu karticu

dakle tvoja zabrinutost je razumljiva ali mislim da nema razloga za strah

ovo sto ti zelis koliko znam za bosnu nije moguce, ako hoces sigurnost onda pravac u banku gdje nemas nikakav racun, otvori racun, karticu i povezi (a mozes i u toj u kojoj imas racun i karticu samo otvori drugi racun i jos jednu karticu na koju ces dodavati pare kako bi budu trebale za pp)
Mehemed

#4718 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

SanskiBiser wrote:
Ne znam jel' se zafrkavas ili ozbiljno :lol:
Banka ne moze znati odakle dolazi tj. porijeklo novca, na izvodu u banci samo ima da novac stize preko Paypal. Tek kad im se odstampa i da u ruke izvod sa Paypal u banci mogu znati ko je slao novac i koju valutu, ti na Paypal mozes podesiti Euro, USD, GBP, CHF itd. kao primarnu valutu kako ti pase i odgovara i u toj valuti povlaciti pare a banka ce raditi konverziju po tekucem kursu ako si tako podesio ako nisi onda Paypal radi konverzije o cemu se pisalo nasiroko na temi i sto nije pozeljno da rade...dakle nidje veze.. :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Ja zaboravio da se radi o paypalu, ja sve kontam pare onako uplačivane direkt na račun... Moja greška.
adis1103

#4719 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by adis1103 »

Things don't appear to be working at the moment. Please try again later.

zna li neko sta je problem...vec dva dana ne mogu pristupiti placanju na Ebayu
Mehemed

#4720 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

adis1103 wrote:Things don't appear to be working at the moment. Please try again later.

zna li neko sta je problem...vec dva dana ne mogu pristupiti placanju na Ebayu
Probaj ovo gore što je quarterback objavio.
adis1103

#4721 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by adis1103 »

ok super hvala
koliko vidim ovo je samo privremeno rjesenje dok oni to kao ne poprave
quarterback

#4722 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

adis1103 wrote:ok super hvala
koliko vidim ovo je samo privremeno rjesenje dok oni to kao ne poprave
da, dok ne kazu "dovoljno smo para nalupali sa ovim, idemo sada levatima upaliti da mogu i bez zajebancije da odaberu ko im radi konverziju" :)

btw nismo pogodjeni samo mi, masa zapadnjaka se takodje zali
SanskiBiser

#4723 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

dobija li jos neko ovu poruku kod povlacenja novca?:

"Sorry, we are not able to process your request. Please try again later."
dobojlija81

#4724 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dobojlija81 »

SanskiBiser wrote:dobija li jos neko ovu poruku kod povlacenja novca?:

ja ovo nemam pojma sta je
Access Denied

You don't have permission to access "http://www.paypal.com/" on this server.
Reference #18.4c496768.1483213695.16c8728a
holowey

#4725 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

dobojlija81 wrote:
SanskiBiser wrote:dobija li jos neko ovu poruku kod povlacenja novca?:

ja ovo nemam pojma sta je
Access Denied

You don't have permission to access "http://www.paypal.com/" on this server.
Reference #18.4c496768.1483213695.16c8728a
probaj httpS https://www.paypal.com/
Post Reply