NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bordolini

#4701 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Bordolini »

ovaj Miami veze nema, veca nam je prijetnja Cleveland nego oni :-D
lerdi

#4702 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by lerdi »

Bordolini wrote:ovaj Miami veze nema, veca nam je prijetnja Cleveland nego oni :-D
Ne zna čovjek bil im se smijao ili ih sažaljevao. Ovo što do sada pokazuju je tradikomedija i to blago rečeno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4703 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Tomahawk11 »

Ray Allen 8-) a i ostala raja :lol:
glog

#4704 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by glog »

lerdi wrote:
Bordolini wrote:ovaj Miami veze nema, veca nam je prijetnja Cleveland nego oni :-D
Ne zna čovjek bil im se smijao ili ih sažaljevao. Ovo što do sada pokazuju je tradikomedija i to blago rečeno.
Ja mislim da ih je prerano otpisati kao tim - tek pocinju zajedno, i vratiti se u utakmicu koju gubis 20 razlike od jednog tima kakav je Boston je znak da imaju veliki potencijal. Haslem, House i Ilgauskas odradjuju svoje uloge vise nego dobro, ali se "velika trojka" za sada ne uklapa bas najbolje, i nedostaje im ozbiljan centar jer Ilgauskas moze odigrati 15, maksimalno 20 minuta. Za sada jos nisu dorasli Bostonu, Lakersima, San Antoniju, ali su i dalje jedan od kandidata za titulu. Najveci problem je sto su ih mediji malo precijenili, odmah se islo sa ocjenama da li mogu pobijediti vise od 72 utakmice u sezoni, i sada kada je postalo jasno da je to pretjerano publika vec trazi krivca - Spoelstra i Bosh su za sada potencijalni zrtveni jarci.

Lebron po ko zna koji put pokazuje da ne moze prelomiti utakmicu u kljucnim trenucima, dodje do brojeva koji ce mu garantovati mjesto na udarnim vijestima i onda ili nestane ili nabije loptu u rub table, promasi dva slobodna bacanja, promasi dva polaganja...
Tomahawk11
Globalni moderator

#4705 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Tomahawk11 »

A sto Mello i drustvo skidose junF Lakersima. Jos se vratili sa -10 sa pocetka 4/4. Prelomio J.R. tricom kod 105-105 i onda serija Mella za 114-105.
madner

#4706 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by madner »

glog wrote:
lerdi wrote:
Ja mislim da ih je prerano otpisati kao tim - tek pocinju zajedno, i vratiti se u utakmicu koju gubis 20 razlike od jednog tima kakav je Boston je znak da imaju veliki potencijal. Haslem, House i Ilgauskas odradjuju svoje uloge vise nego dobro, ali se "velika trojka" za sada ne uklapa bas najbolje, i nedostaje im ozbiljan centar jer Ilgauskas moze odigrati 15, maksimalno 20 minuta. Za sada jos nisu dorasli Bostonu, Lakersima, San Antoniju, ali su i dalje jedan od kandidata za titulu. Najveci problem je sto su ih mediji malo precijenili, odmah se islo sa ocjenama da li mogu pobijediti vise od 72 utakmice u sezoni, i sada kada je postalo jasno da je to pretjerano publika vec trazi krivca - Spoelstra i Bosh su za sada potencijalni zrtveni jarci.

Lebron po ko zna koji put pokazuje da ne moze prelomiti utakmicu u kljucnim trenucima, dodje do brojeva koji ce mu garantovati mjesto na udarnim vijestima i onda ili nestane ili nabije loptu u rub table, promasi dva slobodna bacanja, promasi dva polaganja...
To sto su se vratili ne pokazuje nista. Boston je prosle sezone redovno ispustao veliku prednost.
glog

#4707 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by glog »

To je tacno - Boston nekad ispusti veliku prednost, jer su iskusni igraci i igraju onoliko koliko je potrebno za pobjedu, ali svaku takvu utakmicu drze pod kontrolom. Da se razumijemo - i protiv Miamija su imali potpunu kontrolu utakmice u svakom trenutku, ali da je Lebron mentalno drugaciji igrac i da moze odigrati clutch akcije moglo im se desiti da tu kontrolu utakmice prepuste Miamiju.
LSD

#4708 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:Ispustiti 20 razlike sa poluvremena :roll: mogu samo neozbiljne ekipe :-)
I pored triple-double LeBrona, Wade-a i solidnog ucinka Bosh-a, opet chuna :)
Ne mErE igrat' 3 zvijezde u jednoj ekipi. Puno boljee izgleda Boston sa svojim penzinerima nego ovaj napucani Miami.
A kako je to Boston sa svoje 3 zvijezde u istoj ekipu 2007/08 iste godine kad se okupila njihova velika trojka uzeo titulu :?: ....odmah u svojoj prvoj zajednickoj sezoni su Pierce, Allen i Garnett uzeli titulu...a ova Majamijeva trojka je bolja, mlađa (nego što je bila Bostonova 2007) ,brža,atleticnija....jednostavno u svemu bolja, pa i statisticki ako cemo tjerati mak na konac.

Prerano ste potracali da popljujete i ismijete Miami, tek je pocela sezona...uostalom , i Bosh i James su potpisali na 5 godina, dakle gledacemo najmanje 5 njihovih juriša na titulu (mada bih ja volio da niti jedne ne uzmu, isto kao što sam navijao protiv Bostonove velike trojke)...mah ,dok je Phil Jackson u L.A. bice opet svima po guzovima standardno i tradacionalno....zato, molimo svi Boga da gospodar Prstenova odluci da ide u tu penziju, da i ostatak lige dahne dušom.
Neelix

#4709 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

Kevin Love is the first player to record 30 points and 30 rebounds in a game in 28 years :shock: :shock: blago sesalmiru :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#4710 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Tomahawk11 »

Niko ne komentarise 22 trojke Sunsa od sinoc :-)
glog

#4711 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by glog »

Sunsi su mi jedan od drazih timova za gledati (Nash, Hido i Hill), i drago mi je da su uzeli Lakerse - ali sljedeci put kada budu pokusali da pobijede na taj nacin, ne vjerujem da ce imati uspjeha, a pogotovo nema sanse da im takvo nesto prodje u play offu.
Neelix

#4712 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

oden opet out do kraja sezone :lol: zao mi frajera, al ovo je postalo komicno fakat
Tomahawk11
Globalni moderator

#4714 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Tomahawk11 »

...
Neelix

#4715 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

:shock: uzese gromovnici u bostonu bez duranta i greena :-)
JThomas

#4716 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by JThomas »

Neelix

#4717 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

oj, ovo poput onog carterovog na olimpijadi...muda u lice :lol:
Chivas1

#4719 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Chivas1 »

U majku mu sinoc cekam Miami i Lebrona vise od 24 poena...zabi lebron 25.ti i povedose 5 razlike 3 minute pred kraj .. i opet u sekundi prokockase 5 poena i ispusise momacki ..al sto sudije mogu ujebat sve sportove to je cudo jedno
-danTe-

#4720 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by -danTe- »

Chivas1 wrote:U majku mu sinoc cekam Miami i Lebrona vise od 24 poena...zabi lebron 25.ti i povedose 5 razlike 3 minute pred kraj .. i opet u sekundi prokockase 5 poena i ispusise momacki ..al sto sudije mogu ujebat sve sportove to je cudo jedno
ma kakve sad sudije molim te... :roll:
Spliff.Master

#4721 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Spliff.Master »

Nazalost, nista od mojih omiljenih Clippersa ove sezone.. kao i svake druge.. :sad: (gdje si sada Sam Cassell??) haha
al' Blake razvaljuje..! on i Eric Gordon bi trebali biti nukelus ovog tima dugo vremena. Nazalost, vise je nego ocigledno da nece postici ista ove sezona (nada je bila playoffs), tak' da je red da se vec, u decembru, pocne razmisljati o slijedecoj sezoni.. Kontam trade. Kaman za Teyshaun Prince! i onda fino Princu istekne ugovor, potpises ga za bruku manje love.. i onda cibnuti sav kesh na Carmela slijdece godine. ha ja! ;)

uz Clipps, San Antonio mi je drugi najdrazi klub.. fakat imaju dobar rekord ove sezone.. al' treba malo bolje pogledati koga su (ili nisu) pobjedili... :)
madner

#4722 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by madner »

Clippersi imaju 4 covjeka ispod 22 godine koji bi mogli biti dobri. Problem je sto su Clippersi :D, ali ako dobiju visok pick na draftu mogli bi biti jako dobri.
Neelix

#4723 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

Spliff.Master wrote:Nazalost, nista od mojih omiljenih Clippersa ove sezone.. kao i svake druge.. :sad: (gdje si sada Sam Cassell??) haha
al' Blake razvaljuje..! on i Eric Gordon bi trebali biti nukelus ovog tima dugo vremena. Nazalost, vise je nego ocigledno da nece postici ista ove sezona (nada je bila playoffs), tak' da je red da se vec, u decembru, pocne razmisljati o slijedecoj sezoni.. Kontam trade. Kaman za Teyshaun Prince! i onda fino Princu istekne ugovor, potpises ga za bruku manje love.. i onda cibnuti sav kesh na Carmela slijdece godine. ha ja! ;)

uz Clipps, San Antonio mi je drugi najdrazi klub.. fakat imaju dobar rekord ove sezone.. al' treba malo bolje pogledati koga su (ili nisu) pobjedili... :)
Predji na drugu stranu grada...osjecat ces se pobjednicki: :D
Neelix

#4724 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

Miami :lol: :skoljka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4725 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Tomahawk11 »

Bolje receno, Wade :lol: covjek je sve zivo promasio sinoc :shock:
Stvarno su mizerija.
Post Reply