Ovo sam pisala vec na jednom forumu,al hajd evo da se i vi malo nasmijete
A evo jedna anegdota u vezi tog kajmaka/pavlake.Ove godine smo isli na odmor u Crnu Goru,i zamoli me jedna crnogorka(stanodavka) da napravim maslenicu jer njeni i ona to vole.Rekoh "nije problem,samo nemam ja ni kajmaka ni brasna nista".Kaze ona:" nije problem imam ja sve,samo jel ti treba ala kajmak?".Ja ono sva u cudu kontam "kakav ala,sta ba" ma rekoh:" nije taj treba mi obicni kajmak" ono sva samouvjerena ko' neki profesionalac.I cekam ja nju citavo jutro da ona dodje pa da pravimo pitu,i zaista dodje ona-nosi nekakvu kesu.A ja i dalje nista ne kontam sta je u toj kesi.I na kraju pitam ja:" a gdje je kajmak","pa eto ga u kesi" odgovara ona vidim ja u cudu ona kako ne znam da je to to.Taj kajmak sto je donijela morala je ici u susjedno selo da kupi od zena koje vode na ispasu u planinu krave i platila je 500 gr oko 10 E.A mene stid

,sto je em skupo em sto nisam mislila uopste na taj zrncavi kajmak koji je by the way extra.Joj majko mila,ne mogodoh naci rijeci da se zeni izvinem sto morade platit tako skupo taj kajmak (koji je ko' stvoren za tu maslanicu

).
Al na kraju ispade moj hairlija glavi krivac sto nije prevodio jer je znao oba jezika

....ma ko' jadno musko