Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

hrasno38 wrote:
El-bosniaco wrote:Image

Image

zidovi piramide 8)
Pa iskreno receno ni mene jos uvijek ovo ne asocira na piramidu ali me i te kako asocira da treba nastaviti dalje raditi jer tu se zaista nesto krije vrijedno i dosad vjerovatno na nasim prostorima nevidjeno.
:roll: @"El-bosniaco", .... nemoj momcino, ... ne provaljuj se vise sa "zidovima piramide". :roll:
Bio sam u Egiptu, ... vidio da su zidovi piramide sasvim drukcije gradjeni, ... veliki kameni blokovi, pravilno isjeceni, ... od baze prema vrhu "smaknuto" poslagani jedan na drugi.
Na ovim slikama imamo kamene blokove, ... postavljene "ukoso" i na nacin kako nigdje i nijedna piramida nije napravljena.
Slozio bih se sa @"hrasno38", ... nesto postoji, ali .... pustite ljude neka kopaju. Svakim danom smo blize istini.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

pape wrote: :roll: @"El-bosniaco", .... nemoj momcino, ... ne provaljuj se vise sa "zidovima piramide". :roll:
Bio sam u Egiptu, ... vidio da su zidovi piramide sasvim drukcije gradjeni, ... veliki kameni blokovi, pravilno isjeceni, ... od baze prema vrhu "smaknuto" poslagani jedan na drugi.
Na ovim slikama imamo kamene blokove, ... postavljene "ukoso" i na nacin kako nigdje i nijedna piramida nije napravljena.
Slozio bih se sa @"hrasno38", ... nesto postoji, ali .... pustite ljude neka kopaju. Svakim danom smo blize istini.
sta je sa kineskim piramidama? jesu li ko keopsova? nisu...
Legolas

Post by Legolas »

Kada se ukaze cijela piramida onda ces vjerovatno vidjeti samo malo veci nakoseni zid, a mozda i podzid Laughing Laughing

Pa ljudi, pratite li sta pisu protivnici iskopavanja? Oni koji su govorili da je obicno brdo i da tamo nema nicega bitnog za iskopavanje. Jesu li vam poznate izjave: Visocica je za nas istrazen lokalitet? Jesu li vam poznate izjave da ce se radi o pranju novca?

Vidite li sada njihove izjave? Pritisnuti neobrovim dokazima da lokalitet Visocice krije do sada nesto nepoznato, pokusavaju da umanje znacaj iskopanih lokaliteta. Njima se prividjaju zidovi, podzidovi i bosancica?

Protivnici iskopavanja, nauka se ne razvija u kancelarijama, nego u labaratorijama, a arheloske labaratorije su arheloska nalazista.

Na vrh
Ako je iko pratio moje pisanje - ja nikada nisam tvrdio da tamo nema ništa, već da nema "bosanske piramide Sunca " (glupe li populističke formulacije). I dalje tvrdim da dokaza o njenom postojanju nema. Uostalom, iskopavanja su, kako vidim, u dobroj mjeri već to i pokazala.
Last edited by Legolas on 19/04/2006 17:43, edited 1 time in total.
Ivy

Post by Ivy »

Egipatske i Peruanske piramide nisu ni slicne... Meni ona Huaca del Sol lici na nakupine kamena i blokova...al ne znam, vidjecemo sta ce biti!

Image
Image
max_power

Post by max_power »

da ozivim malo ovu diskusiju :)

Image

ne mora ovo nista znaciti ali uglovi to jest strmine meksicke piramide i naseg brda su skoro u milimetar
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ivy wrote:Egipatske i Peruanske piramide nisu ni slicne...
Ma nemojte nam kaasti...
:D:D:D:D

:kiss:
draga, hocemo li ici gradit piramidu il sta?
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

mIRCerka wrote:
pape wrote: :roll: @"El-bosniaco", .... nemoj momcino, ... ne provaljuj se vise sa "zidovima piramide". :roll:
sta je sa kineskim piramidama? jesu li ko keopsova? nisu...
Nisam bio tamo, ... ne znam, ali su kineske piramide uglavnom "zemljane piramide". Ne liche na egipatske i juznoamericke.
Ivy

Post by Ivy »

mIRCerka wrote:
Ma nemojte nam kaasti...

Nego sta, to nam je sljedeca Sa-x humanitarna akcija! Hocemo li ponijet lopatice i kantice i ici malo kopati?! A, a, a?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ivy wrote:
mIRCerka wrote:
Ma nemojte nam kaasti...

Nego sta, to nam je sljedeca Sa-x humanitarna akcija! Hocemo li ponijet lopatice i kantice i ici malo kopati?! A, a, a?

AKCIJE mi vise ne pominji... :-)

idem ja sad na kafu u grad, pa na probu, a tebe ko shisha :D:D:D:D

bubim te...
ps STO TE NIKAD NA MSN nema?
Ivy

Post by Ivy »

mIRCerka wrote:
Ivy wrote:
mIRCerka wrote: Ma nemojte nam kaasti...

bubim te...
Ma sta cu ti na MSNu, eto me u SA za 3 hefte...onda me se neces citavo ljeto rijesit hahahahahah BUBIM I JA TEBE!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ivy wrote:
Ma sta cu ti na MSNu, eto me u SA za 3 hefte...onda me se neces citavo ljeto rijesit hahahahahah BUBIM I JA TEBE!
ja bjezim.. :-)
ludvig

Post by ludvig »

Ivy wrote:
mIRCerka wrote:
Ivy wrote: Nego sta, to nam je sljedeca Sa-x humanitarna akcija! Hocemo li ponijet lopatice i kantice i ici malo kopati?! A, a, a?

bubim te...
Ovi nasli chatat ovdje na najposjecenijoj temi :-) Ionako jedva upratim kolko ima ozbiljnog teksta, gluposti, spama i trolanja, jos nam je samo vas chat falio :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Amon Ba je govorio!!!
Manet.
Ivy

Post by Ivy »

mIRCerka wrote:Amon Ba je govorio!!!
Manet.
WET PUSSA :P
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Image
Pospanko

Post by Pospanko »

Ma ako je ne bude napravit cemo mi nju. Sada bar ima ovih materijala za brzu gradnju, ja cu donirati jedan kamion i radnike za ugranju. Samo Piramida ima da bude.
vedderedi

Post by vedderedi »

Halo Mircerka, ne zacatavaj mi temu! :D
lahor

Post by lahor »

Neznam samo cemu ovolika sprdnja sa tim piramidama.Ljudi su ipak nesto pronasli i treba sacekati da vidimo sta je to ,a ne srati po forumu i pisati kojekakve gluposti.Mnogima ce uskoro stati govno u grlu kad se istina otkrije i neznam hoce li imati obraza a se pojave na ovom forumu. :?
damir_k87

Post by damir_k87 »

Da nije mozda Star Gate? :lol:
ILIR_

Post by ILIR_ »

El-bosniaco wrote:Image

Image

zidovi piramide 8)
Ne ba, to ti je drevni stil kaldrma.
ILIR_

Post by ILIR_ »

hrasno38 wrote:
Pa iskreno receno ni mene jos uvijek ovo ne asocira na piramidu ali me i te kako asocira da treba nastaviti dalje raditi jer tu se zaista nesto krije vrijedno i dosad vjerovatno na nasim prostorima nevidjeno.
To ti je to.
ILIR_

Post by ILIR_ »

ludvig wrote:
Kada se ukaze cijela piramida onda ces vjerovatno vidjeti samo malo veci nakoseni zid, a mozda i podzid :lol: :lol:

Pa ljudi, pratite li sta pisu protivnici iskopavanja? Oni koji su govorili da je obicno brdo i da tamo nema nicega bitnog za iskopavanje. Jesu li vam poznate izjave: Visocica je za nas istrazen lokalitet? Jesu li vam poznate izjave da ce se radi o pranju novca?

Vidite li sada njihove izjave? Pritisnuti neobrovim dokazima da lokalitet Visocice krije do sada nesto nepoznato, pokusavaju da umanje znacaj iskopanih lokaliteta. Njima se prividjaju zidovi, podzidovi i bosancica?

Protivnici iskopavanja, nauka se ne razvija u kancelarijama, nego u labaratorijama, a arheloske labaratorije su arheloska nalazista.
To je to. :D
Macuser

Post by Macuser »

Strucnjak Osmanagic proglasava nepravilne kamene plohe (vidi fotke), pravilno odsječenim kamenim blokovima ravne površine. But, srecom, imamo oci.
cernica

Post by cernica »

cernica wrote:
Uzgred receno, “Ludost” nije “Znanje”, I “Znanje” nema drugi nick (njegov stil pisanja sam uocio I prepoznatljiv je)
ludost wrote:
WOW
Stvarno?
Ma kakav breakthrough! Pod A: u Bosni ima piramida, pod B: Ludost nije Znanje?
Pa jel vam pao kamen sa srca?
Kakva lakrdija...
Neki su na ovom forumu tvrdili da je “Ludost” drugi nick za “Znanje”. Medjutim, daleko od toga, jasno se vidi da stil izrazavanja “Ludosti” ne moze ni blizu dosegnuti onaj nivo kojeg ima “Znanje” (ustvari, Ludost podsjeca na jednog obicnog srednjoskolca). Osim toga, Znanje ima jedan “svoj stil” pisanja.
Ovo naravno ne znaci neki kompliment za Znanje jer ako se neko zna izrazavati, ne znaci da zna I razmisljati.
Piramidos wrote:
el .....(koliko vas to ima nemrem vas popamtit) da mi ti nebi dao neki epitet neprijatelja bosne tipa,cetnik,ustasa,komunjara itd itd ja sam u dusi a i u opredeljenju Zapatista, tako da znas sa kim imas posla.
za…pa…ti…sta? Jesi li to bio u meksickoj revoluciji?
Dexcox wrote:
napokon neka normalna vijest, sad cemo vidjeti sta kazu strucnjaci.
kakva ba sujeta.
Ti tvoji strucnjaci su jos prosle godine rekli da je brdo, na vrhu brda – srednjovjekovni grad, a u podnozju da je nekropola.
Piramidos wrote:
superm,cernice i ostali uhljebasi sto sad poslije bosancice garant je i ona iz kosmickog sjevera
Nije bosancica u pitanju. O rezultatima istrazivanja ce javnost biti u skoro vrijeme obavjestena.
Legolas ili Vuk Bacanovic ili majusni blento wrote:
Natpisi bosančicom su klesani na stećcima, dovratcima crkava itd, itd...
Crkava? Kakvu ti samo literaturu koristis za obrazovanje, zalosna ti majka? I sve sto si dosad napisao – nista ti nije tacno (I takvi poslije postaju profesori?! Pa nije ni cudo kad gledam kakvi su ovi iz Zemaljskog muzeja), zato...

...Svima kojih se dotiče...!
Kada se latite pisanja o istoriji Bosne, dobro bi bilo da ispoštujete neka vrla pravila:

- Nikada nemojte prepisivati ili citirati "srpskohrvatsku istoriju" (rimskocarigradsku), POSEBNO NE ONU NAJRANIJU, koja govori o Bosni i njenom narodu, jer takve istorije su jednostavno VIRUSNI KRIVOKAZI za ukupno bosansko potomstvo.

- Izbacite iz upotrebe termine "crkva bosanska" (latinski izum "ecclesia bosniensis"), kao i podvalu "Bogumili", te pismo "ćirilica"…jer srednjovijekovna Bosna ne poznaje nikakvu vjersku instituciju - da je takva postojala, preživjelo bi… makar nešto od organizacije, ali zato na srednjovijekovnim bosanskim nekropolama prisutni BILJEZI, vrsni epitafi i raznoliki simboli na njima, nepobitno govore o apsolutnoj spiritualnoj slobodi bosanskog stanovništva.

Navodni predstavnici "crkve bosanske", 1460-tih na prevaru uhvaćeni, sprovedeni u Rim, saslušavani od Torquemade (inquisitia), mučeni i pogubljeni, bili su samo duhovni predstavnici večinskog bosanskog stanovništva - "heretika", a kada dokučite izvore i dubinu njihovog Učenja, bićete sasvim blizu i početku odgonetanja za sada najzamršenije evropske historijske zagonetke - porijeklu bosanskih muslimana, to jeste istinskim uzrocima i povodima islamiziranja Dobrih Bošnjana.
Terapija wrote:
Postovani g. Semire, posto sam cuo da pratite Sa-X predlazem to ovako k'o laik laiku, ako ste zapeli s odredjivanjem starosti, tj. vremena kada su obradjivani blokovi i gradjena piramida, da pokusate skontati kakvi su so simboli uklesani na blokovima i sta znace ukoliko se radi po nekom pismu. Bar biste onda imali odakle poceti.

Srdacan pozdrav.
Pogresno si cuo. Ima on preca posla nego se s tobom ovdje naklapati. Ali posto priznajes da si laik onda I ne pokusavaj postavljati pitanja - odakle treba poceti? A simboli uklesani na kamenu se proucavaju.

O odluci Ministarstva za kulturu da komisija strucnjaka iz Zemaljskog Muzeja preuzme nadgledanje radova.

Zemaljski Muzej BiH je jedna pokvarena institucija kao sto je I cjelokupni drzavni aparat. Sada, kada su vidjeli da se pod “brdom” stvarno krije “nesto”, zele ukrasti inicijativu jer se stvarno radi o svjetskom znacaju. Vise intervjue za svjetsku I domacu javnost ne bi davao Semir Osmanagic nego Zilka Kujundzic (sa usiljenim zagrebackim akcentom) I Enver Imamovic.

Osim toga, ovi tipovi iz Zemaljskog Muzeja imaju namjeru preuzeti cjelokupan Projekat jer ce to donjeti… dobre, veoma dobre pare… I slavu. Kada njihova imena budu poznata (kako vremenom I piramide u svijetu budu bivale poznate) moci ce pisati knjige, bice pozivani na svjetske simpozije, tribine… I mnogo stosta drugog.
Stoga im je I glavni cilj ugasiti Fondaciju (kao konkurenciju) I preuzeti sve. Medjutim, trebat ce se dobro namuciti da ostvare svoj pokvareni naum. Zagrizli su jako, a mi im garantujemo da ce polomiti zube.
ILIR_

Post by ILIR_ »

El-Vedex wrote:
Neznam sta ima lose u tome da se ocima navlaci i srcem zeli da se nesto epohalno desi ovoj izjebanoj zemlji...
To ne znaci da nemas smisla za realnost ili da si neki sanjar koji masta.
To samo znaci da si pozitivna osoba.
Samo naprijed mirci nedaj da ti kompleksasi ogade pozitivnu zivotnu vibru.
Takooo. :D
Locked