cernica wrote:
Uzgred receno, “Ludost” nije “Znanje”, I “Znanje” nema drugi nick (njegov stil pisanja sam uocio I prepoznatljiv je)
ludost wrote:
WOW
Stvarno?
Ma kakav breakthrough! Pod A: u Bosni ima piramida, pod B: Ludost nije Znanje?
Pa jel vam pao kamen sa srca?
Kakva lakrdija...
Neki su na ovom forumu tvrdili da je “Ludost” drugi nick za “Znanje”. Medjutim, daleko od toga, jasno se vidi da stil izrazavanja “Ludosti” ne moze ni blizu dosegnuti onaj nivo kojeg ima “Znanje” (ustvari, Ludost podsjeca na jednog obicnog srednjoskolca). Osim toga, Znanje ima jedan “svoj stil” pisanja.
Ovo naravno ne znaci neki kompliment za Znanje jer ako se neko zna izrazavati, ne znaci da zna I razmisljati.
Piramidos wrote:
el .....(koliko vas to ima nemrem vas popamtit) da mi ti nebi dao neki epitet neprijatelja bosne tipa,cetnik,ustasa,komunjara itd itd ja sam u dusi a i u opredeljenju Zapatista, tako da znas sa kim imas posla.
za…pa…ti…sta? Jesi li to bio u meksickoj revoluciji?
Dexcox wrote:
napokon neka normalna vijest, sad cemo vidjeti sta kazu strucnjaci.
kakva ba sujeta.
Ti tvoji strucnjaci su jos prosle godine rekli da je brdo, na vrhu brda – srednjovjekovni grad, a u podnozju da je nekropola.
Piramidos wrote:
superm,cernice i ostali uhljebasi sto sad poslije bosancice garant je i ona iz kosmickog sjevera
Nije bosancica u pitanju. O rezultatima istrazivanja ce javnost biti u skoro vrijeme obavjestena.
Legolas ili Vuk Bacanovic ili majusni blento wrote:
Natpisi bosančicom su klesani na stećcima, dovratcima crkava itd, itd...
Crkava? Kakvu ti samo literaturu koristis za obrazovanje, zalosna ti majka? I sve sto si dosad napisao – nista ti nije tacno (I takvi poslije postaju profesori?! Pa nije ni cudo kad gledam kakvi su ovi iz Zemaljskog muzeja), zato...
...Svima kojih se dotiče...!
Kada se latite pisanja o istoriji Bosne, dobro bi bilo da ispoštujete neka vrla pravila:
- Nikada nemojte prepisivati ili citirati "srpskohrvatsku istoriju" (rimskocarigradsku), POSEBNO NE ONU NAJRANIJU, koja govori o Bosni i njenom narodu, jer takve istorije su jednostavno VIRUSNI KRIVOKAZI za ukupno bosansko potomstvo.
- Izbacite iz upotrebe termine "crkva bosanska" (latinski izum "ecclesia bosniensis"), kao i podvalu "Bogumili", te pismo "ćirilica"…jer srednjovijekovna Bosna ne poznaje nikakvu vjersku instituciju - da je takva postojala, preživjelo bi… makar nešto od organizacije, ali zato na srednjovijekovnim bosanskim nekropolama prisutni BILJEZI, vrsni epitafi i raznoliki simboli na njima, nepobitno govore o apsolutnoj spiritualnoj slobodi bosanskog stanovništva.
Navodni predstavnici "crkve bosanske", 1460-tih na prevaru uhvaćeni, sprovedeni u Rim, saslušavani od Torquemade (inquisitia), mučeni i pogubljeni, bili su samo duhovni predstavnici večinskog bosanskog stanovništva - "heretika", a kada dokučite izvore i dubinu njihovog Učenja, bićete sasvim blizu i početku odgonetanja za sada najzamršenije evropske historijske zagonetke - porijeklu bosanskih muslimana, to jeste istinskim uzrocima i povodima islamiziranja Dobrih Bošnjana.
Terapija wrote:
Postovani g. Semire, posto sam cuo da pratite Sa-X predlazem to ovako k'o laik laiku, ako ste zapeli s odredjivanjem starosti, tj. vremena kada su obradjivani blokovi i gradjena piramida, da pokusate skontati kakvi su so simboli uklesani na blokovima i sta znace ukoliko se radi po nekom pismu. Bar biste onda imali odakle poceti.
Srdacan pozdrav.
Pogresno si cuo. Ima on preca posla nego se s tobom ovdje naklapati. Ali posto priznajes da si laik onda I ne pokusavaj postavljati pitanja - odakle treba poceti? A simboli uklesani na kamenu se proucavaju.
O odluci Ministarstva za kulturu da komisija strucnjaka iz Zemaljskog Muzeja preuzme nadgledanje radova.
Zemaljski Muzej BiH je jedna pokvarena institucija kao sto je I cjelokupni drzavni aparat. Sada, kada su vidjeli da se pod “brdom” stvarno krije “nesto”, zele ukrasti inicijativu jer se stvarno radi o svjetskom znacaju. Vise intervjue za svjetsku I domacu javnost ne bi davao Semir Osmanagic nego Zilka Kujundzic (sa usiljenim zagrebackim akcentom) I Enver Imamovic.
Osim toga, ovi tipovi iz Zemaljskog Muzeja imaju namjeru preuzeti cjelokupan Projekat jer ce to donjeti… dobre, veoma dobre pare… I slavu. Kada njihova imena budu poznata (kako vremenom I piramide u svijetu budu bivale poznate) moci ce pisati knjige, bice pozivani na svjetske simpozije, tribine… I mnogo stosta drugog.
Stoga im je I glavni cilj ugasiti Fondaciju (kao konkurenciju) I preuzeti sve. Medjutim, trebat ce se dobro namuciti da ostvare svoj pokvareni naum. Zagrizli su jako,
a mi im garantujemo da ce polomiti zube.