Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dobar osjecaj

#4701 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by dobar osjecaj »

Xavier1 wrote: Gadniji su pederi vala. Nadam se da ce barem biti primjereno obuceni, a ne kao na onim slikama sto su postavljane na temi. Ne trebaju djeca traume da dozive.
Nadam se da si zabrinut i za traume djece hiljada homoseksualaca u ovom gradu koji su uredno uzorni roditelji djece rođene u tradicionalnim brakovima ali im to ne smeta da u slobodno vrijeme i s najvećim užitkom štemaju druge muškarce, često i dobi njihove djece.
allem_77

#4702 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by allem_77 »

r_faruk wrote: ok, zatvori se u svoja cetiri zida dok ne prodje,
Trebalo bi uvesti policijski sat tokom parade. I zabraniti novinarima snimanje. Zbog djece.

Ali opet, zašto da drugi ispaštaju zbog manjine? :komi:
tranquil

#4703 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tranquil »

allem_77 wrote:
Xavier1 wrote:Gadniji su pederi vala. Nadam se da ce barem biti primjereno obuceni, a ne kao na onim slikama sto su postavljane na temi. Ne trebaju djeca traume da dozive.
Pitanje djeteta?
Tata ko su oni ljudi?

Tata odgovara, to su ti sine pederi.

Pitanje djeteta?
A ko su pederi?

Tata odgovara, to su ti sine??? :lol:
Ima i gadnijih stvari koje tolerišete, a mnogi čak podržavate.

Zato stisnite zube i otrpite i ovo.
mirsek

#4704 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mirsek »

S4mpion wrote:
pezzar wrote: Kakvih to prohtjeva? Ja nisam upratio da traže bilo šta što građani druge seksualne orjentacije nemaju. Općenito je stav prema njima kao da traže da se "klanfaju" nasred ulice, ili da hodaju goli ili ne znam ni ja. Oblačenje na stranu, svi imaju pravo za sebe da ocijene šta im je prihvatljivo ili ne (možemo i mi suditi djevojci u hotpants ili ženi u burki, al' se to nas ne tiče. Tako nas se ne tiče ni njihova seksualna orjentacija, jer na nas nema uticaja. Ljudi paradom pokušavaju skrenuti pažnju na sasvim realne probleme koje imaju, jer njihova bračna (vanbračna, kakva god) zajednica nije prepoznata.

U međuvremenu je S4mpion dodao da je apsurd u smislu usvajanja izjednačiti homoseksualne i heteroseksualne parove. Po kojem kriteriju? Homoseksualni parovi mogu i biološkim putem nastaviti lozu (surogat majke npr.), ili im treba zabraniti i razmnožavanje? Treba ga zabraniti i budalama, pa nikako da se to uradi. Druga stvar, zar nisu ti homoseksualci nastali od heteroseksualnih roditelja? Kako je onda došlo do pojave homoseksualizma? I zašto onda kad pričamo o usvojenoj djeci, pokušavamo da ih zaštitimo (šatro)? Da im ne pređe homoseksualizam valjda? Kao što je i njihovim usvojenim roditeljima prešlo od njihovih bioloških roditelja?
Heteroseksualni parovi su odgojili čovječanstvo i priroda na njima počiva i funkcioniše, eto ti kriterija.

To što homoseksualni parovi mogu, na svoju ruku, nastaviti lozu ne znači da ih treba poravnati sa heteroseksualnim parovima kad je u pitanju usvajanje djece.
Ne mogu nastaviti lozu sto je najgore, jer genetski dijete nije od ta 2 "roditelja", znaci samo se nazor igraju porodice.
Last edited by mirsek on 28/08/2019 14:59, edited 1 time in total.
tranquil

#4705 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tranquil »

mirsek wrote:
S4mpion wrote:
pezzar wrote: Kakvih to prohtjeva? Ja nisam upratio da traže bilo šta što građani druge seksualne orjentacije nemaju. Općenito je stav prema njima kao da traže da se "klanfaju" nasred ulice, ili da hodaju goli ili ne znam ni ja. Oblačenje na stranu, svi imaju pravo za sebe da ocijene šta im je prihvatljivo ili ne (možemo i mi suditi djevojci u hotpants ili ženi u burki, al' se to nas ne tiče. Tako nas se ne tiče ni njihova seksualna orjentacija, jer na nas nema uticaja. Ljudi paradom pokušavaju skrenuti pažnju na sasvim realne probleme koje imaju, jer njihova bračna (vanbračna, kakva god) zajednica nije prepoznata.

U međuvremenu je S4mpion dodao da je apsurd u smislu usvajanja izjednačiti homoseksualne i heteroseksualne parove. Po kojem kriteriju? Homoseksualni parovi mogu i biološkim putem nastaviti lozu (surogat majke npr.), ili im treba zabraniti i razmnožavanje? Treba ga zabraniti i budalama, pa nikako da se to uradi. Druga stvar, zar nisu ti homoseksualci nastali od heteroseksualnih roditelja? Kako je onda došlo do pojave homoseksualizma? I zašto onda kad pričamo o usvojenoj djeci, pokušavamo da ih zaštitimo (šatro)? Da im ne pređe homoseksualizam valjda? Kao što je i njihovim usvojenim roditeljima prešlo od njihovih bioloških roditelja?
Heteroseksualni parovi su odgojili čovječanstvo i priroda na njima počiva i funkcioniše, eto ti kriterija.

To što homoseksualni parovi mogu, na svoju ruku, nastaviti lozu ne znači da ih treba poravnati sa heteroseksualnim parovima kad je u pitanju usvajanje djece.
Ne mogu nastaviti lozu sto je najgore, jer genetski dijete nije od ta 2 "roditelja", znaci samo se igraju porodice.
Znači ti si za ukidanje usvajanje djece u bilo kom slučaju, jer to nije "nastavljanje loze" pa je prema tome "igranje porodice"?
detroit-mercy

#4706 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by detroit-mercy »

allem_77 wrote:
Trebalo bi uvesti policijski sat tokom parade. I zabraniti novinarima snimanje. Zbog djece.

Ma u pravu si 100%, trebalo bi uvesti policijski sat kad se vehabije okupe i zabraniti novinarima snimanje. Zbog djece.
Ali opet, sto da drugi ispastaju zbog manjine? :mrgreen:
r_faruk

#4707 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by r_faruk »

S4mpion wrote:
r_faruk wrote:ne zove, zove se statistika, a i ona bi ti vrlo vjerovatno pokazala drugacije rezultate od onih u koje si ubijedjen
Vidiš kako ti stav više nije tako ofanzivan?

I statistika je grana matematike.

I tu si pogriješio.

xexe
u kom smislu ofanzivan, niti sam koga napadao niti sam nekome nametao. branio sam misljenje da homoseksualnost nije bolest, kao i cinjenicu da mnoga djeca ispastaju svaki dan i da nas boli qrac. a isticem kao pogresno vase pokusaje zabrane necega sto vam se ne svidja!!!

sto se tice statistike i matematike onda u buduce mozes pisati matematicki podaci umjesto statisticki i nikakav problem, objasnjavaj ljudima da je to isto, samo dva razlicita imena, ali isto.

no da se vratimo temi.

bas maloprije procitah clanak da su djeca odgajana u istospolnim brakovima sretnija, zdravija, imucnija itd. od ovih nebolesnih. ta djeca bolesnih roditelja su imala bolje rezultate u toku istrazivanja u odnosu na ovu djecu zdravih roditelja itd. da ne duljim

moj cilj u ovoj raspravi je da nismo nigdje prispjeli nametanjem misljenja i pravila ponasanja za koja ja ili ti smatramo da su ispravni i drustveno prihvatljivi. pokusavate uskratiti prava jednima dok ista dajete drugima... uzimate si za pravo odredjivati sta je bolest i klasificirati je jos i kao karantensku.

samo se sjetite da ljudi bjeze iz zemlje u kojoj je homoseksualnost bolest u zemlju u kojoj je homoseksualac visoki funkcioner
tranquil

#4708 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tranquil »

detroit-mercy wrote:
allem_77 wrote:

Ma u pravu si 100%, trebalo bi uvesti policijski sat kad se vehabije okupe i zabraniti novinarima snimanje. Zbog djece.
Ali opet, sto da drugi ispastaju zbog manjine? :mrgreen:
I zabraniti sve predmete u školama i paraškolskim institucijama u kojima se djeci prijeti potencijalnim vječnim mučenjima. Da se djeca ne traumatiziraju.
mirsek

#4709 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mirsek »

@tranquil,
Nisam, dijete treba da odrasta u uslovima najblizim uobicajenim, prirodnim, standardnim i socijalno i drustveno najprihvatljivijim. Dijete nema izbora, njega se ne pita. Onda mu treba dati najoptimalnije uslove, a to LGBT roditelji sigurno nisu.
Sad se mozemo pucati filozofijom, metafizikom, mozemo malo i alhamijada ubaciti ali to je jednostavno tako.
Last edited by mirsek on 28/08/2019 15:06, edited 2 times in total.
r_faruk

#4710 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by r_faruk »

allem_77 wrote:

dakle manjina se treba rijesiti? al si zabrinut za djecu, pa pobrini se za djecu u svojoj mahali ako ti je stalo do djece!!!
detroit-mercy

#4711 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by detroit-mercy »

r_faruk wrote:
allem_77 wrote:

dakle manjina se treba rijesiti? al si zabrinut za djecu, pa pobrini se za djecu u svojoj mahali ako ti je stalo do djece!!!
Lik sto posto volontira u sirotistu :mrgreen: ili vodi volonterski sportske programe koji okupljaju djecu i mlade :mrgreen: .
r_faruk

#4712 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by r_faruk »

mirsek wrote:Nisam, dijete treba da odrasta u uslovima najblizim uobicajenim, prirodnim, standardnim i socijalno i drustveno najprihvatljivijim. Dijete nema izbora, njega se ne pita. Onda mu treba dati najoptimalnije uslove, a to LGBT roditelji sigurno nisu.
Sad se mozemo pucati filozofijom, metafizikom, mozemo malo i alhamijada ubaciti ali to je jednostavno tako.
a zbog cega mislis da si ti kompetentan da to odredis. ja nisam kompetentan da odredim da li je jedan par sposoban da odgaja dijete, ti jesi. zbog cega?
detroit-mercy

#4713 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by detroit-mercy »

mirsek wrote:Nisam, dijete treba da odrasta u uslovima najblizim uobicajenim, prirodnim, standardnim i socijalno i drustveno najprihvatljivijim. Dijete nema izbora, njega se ne pita. Onda mu treba dati najoptimalnije uslove, a to LGBT roditelji sigurno nisu.
O kojoj djeci pricamo, djeci zi disfunkcionalnih porodica koja se daju na usvajanje, djeci iz sirotista, djeci gdje je jedan od roditelja nasilnik :mrgreen:. Jeli to hoce da otimaju djecu iz porodica i daju pederima :mrgreen:
Hakiz

#4714 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

detroit-mercy wrote:
r_faruk wrote:
allem_77 wrote:

Lik sto posto volontira u sirotistu :mrgreen: ili vodi volonterski sportske programe koji okupljaju djecu i mlade :mrgreen: .
Jok. Radi u policiji na slučajevima cyber kriminala i cijeli dan mora zbog prirode posla gledati krivična djela pedofilije...
r_faruk

#4715 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by r_faruk »

dobro, dakle, od sutra krece unistavanje manjina, idemo redom:

1. pederi
2. vehabije
3. jevreji (pretpostavljam da su manjina, ne znam ni koliko ih ima)
4. romi
5. hrvati (slusajuci HDZ ja sam shvatio da su hrvati manjina)
6. ....... stavi koga god hoces, koga je malo metni ga ovdje, ha ja. sto da ispasta vecina zbog manjine
mirsek

#4716 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mirsek »

r_faruk wrote:
a zbog cega mislis da si ti kompetentan da to odredis. ja nisam kompetentan da odredim da li je jedan par sposoban da odgaja dijete, ti jesi. zbog cega?
Imam svoje misljenje o tome.Cisto razumski nikad ne bih dozvolio devijantnoj skupini da utice na tako male osobe. Pogotovo kad vidis uzroke navedene par stranica ranije o 8 najcescih, zajednickih faktora kod svih homosksualaca.
mirsek

#4717 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mirsek »

detroit-mercy wrote:
O kojoj djeci pricamo, djeci zi disfunkcionalnih porodica koja se daju na usvajanje, djeci iz sirotista, djeci gdje je jedan od roditelja nasilnik :mrgreen:. Jeli to hoce da otimaju djecu iz porodica i daju pederima :mrgreen:
O djeci koja se usvajaju, mala djeca predskolskog uzrasta.
Last edited by mirsek on 28/08/2019 15:12, edited 1 time in total.
S4mpion

#4718 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

r_faruk wrote:
S4mpion wrote: Vidiš kako ti stav više nije tako ofanzivan?

I statistika je grana matematike.

I tu si pogriješio.

xexe
u kom smislu ofanzivan, niti sam koga napadao niti sam nekome nametao. branio sam misljenje da homoseksualnost nije bolest, kao i cinjenicu da mnoga djeca ispastaju svaki dan i da nas boli qrac. a isticem kao pogresno vase pokusaje zabrane necega sto vam se ne svidja!!!

sto se tice statistike i matematike onda u buduce mozes pisati matematicki podaci umjesto statisticki i nikakav problem, objasnjavaj ljudima da je to isto, samo dva razlicita imena, ali isto.

no da se vratimo temi.

bas maloprije procitah clanak da su djeca odgajana u istospolnim brakovima sretnija, zdravija, imucnija itd. od ovih nebolesnih. ta djeca bolesnih roditelja su imala bolje rezultate u toku istrazivanja u odnosu na ovu djecu zdravih roditelja itd. da ne duljim

moj cilj u ovoj raspravi je da nismo nigdje prispjeli nametanjem misljenja i pravila ponasanja za koja ja ili ti smatramo da su ispravni i drustveno prihvatljivi. pokusavate uskratiti prava jednima dok ista dajete drugima... uzimate si za pravo odredjivati sta je bolest i klasificirati je jos i kao karantensku.

samo se sjetite da ljudi bjeze iz zemlje u kojoj je homoseksualnost bolest u zemlju u kojoj je homoseksualac visoki funkcioner
Pa manje uzvičnika, tačno se ton promijenio. I ne znam što dužiš sa filozofijom kad si pogriješio, statistika je grana matematike i izjaviti da statistika nije matematika je pogrešno i to je to, bez filozofije.

Što se članaka tiče, čitaju ljudi svašta, nećeš vjerovat'.

Ništa mi ne znači ovo što pričaš o iseljenju ljudi iz ove zemlje. Zašto čovjek homoseksualne orijentacije ne bi mogao biti dobar državni funkcioner?

Ne radi se o poremećaju koji te sputava u svim životnim sferama.
r_faruk

#4719 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by r_faruk »

ne radi se o poremecaju uopste...

a sto se tice statistike i matematike ne bih se dalje raspravljao, opet kazem ode tema u nekom drugom smijeru
Last edited by r_faruk on 28/08/2019 15:15, edited 1 time in total.
tranquil

#4720 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tranquil »

S4mpion wrote:Ne radi se o poremećaju koji te sputava u svim životnim sferama.
U principu, ne radi se o "poremećaju" koji te sputava u bilo kojoj životnoj sferi. Zato bih se usudio reći da to i nije poremećaj. Ono što te trenutno sputava, nije biološke, nego zakonske prirode.
detroit-mercy

#4721 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by detroit-mercy »

mirsek wrote:
detroit-mercy wrote:
O djeci koja se usvajaju, mala djeca predskolskog uzrasta.
Znaci bolje da ostanu u sirotistu :mrgreen:
S4mpion

#4722 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

r_faruk wrote:ne radi se o poremecaju uopste...
Česti to ljudi govore, ali ipak ga doživljavaju kao poremećaj, svjesno ili podsvjesno.
Hakiz

#4723 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

U tom slučaju je različita boja očiju ili kose kod ljudi iste boje kože takođe poremećaj.
r_faruk

#4724 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by r_faruk »

Hakiz wrote:U tom slučaju je različita boja očiju ili kose kod ljudi iste boje kože takođe poremećaj.
naravno, dakle manjina,

6. djeca sa razlicitom bojom bilo cega
tranquil

#4725 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tranquil »

r_faruk wrote:
Hakiz wrote:U tom slučaju je različita boja očiju ili kose kod ljudi iste boje kože takođe poremećaj.
naravno, dakle manjina,

6. djeca sa razlicitom bojom bilo cega
Sve se pljuje komunizam, a ovamo se priželjkuje sistem poput onog u Sjevernoj Koreji, u kome će država određivati koje su frizure dopuštene.
Locked