Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
palermo

#4701 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by palermo »

SaraFina wrote:

Ma treba navijati za pelješki. Mislim pomalo mi smiješan mazohizam da ovi naši Hrvati iz Zapadne Hercegovine toliko žele udovoljiti Zagrebu, da će eto žrtvovati se i postati slijepo crijevo... Samo da Zegeju profura tamo neki most i da HR dokaže BiH međunarodnu nadmoć.
To je naučilo biti moneta za potkusurivanje HR politici, još od 90'. Pustili ih niz vodu za etnički čistu "kiflu" bez srpskog življa i prodali i izdali jedno 1000 puta nakon toga. Smjestili zvaničnicima tkz; Herceg Bosne UZP, i nenamjerno i sebe uvukli pa i vrhuška HR upala u u klasifikaciju. Ustvari šestorku su samo mislili žrtvovati i HVO... Nisu se nadali da će i sebe uvući, inače ne bi svojevoljno dostavljali spise Hagu, nego skrivali ko Srbija.
Ako se pored kraha AL potrefi i krah EP HZHB kojoj je ostao dužan milijune, onda će tek uslijediti igranka.

Ovako malo u dnevnopolitičke svrhe možemo se zezati Ali situacija je mnogo ozbiljnija na terenu.
VM i formiranje vlade FBiH uopće se ne odvija kako bi trebalo, IZ ni na vidiku. Krišto apelacija pala. Ja stvarno ne znam, može li gore od ovoga?
Života ti , kako će postati slijepo crijevo sa gradnjom pelješkog mosta
dječak sa šibicama

#4702 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by dječak sa šibicama »

Bice za par godina "onda gledaj lafcino" a tamo most, lijep ko slika :D
SaraFina

#4703 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

Zahvaljujući prosperitetnoj HR politici zvrlji plodna Slavonija prazna, te drugi dijelovi Lijepe naše.. Što ne bi i utvrda u Škutoristanu pala?
SaraFina

#4704 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

palermo wrote:
SaraFina wrote:

Ma treba navijati za pelješki. Mislim pomalo mi smiješan mazohizam da ovi naši Hrvati iz Zapadne Hercegovine toliko žele udovoljiti Zagrebu, da će eto žrtvovati se i postati slijepo crijevo... Samo da Zegeju profura tamo neki most i da HR dokaže BiH međunarodnu nadmoć.
To je naučilo biti moneta za potkusurivanje HR politici, još od 90'. Pustili ih niz vodu za etnički čistu "kiflu" bez srpskog življa i prodali i izdali jedno 1000 puta nakon toga. Smjestili zvaničnicima tkz; Herceg Bosne UZP, i nenamjerno i sebe uvukli pa i vrhuška HR upala u u klasifikaciju. Ustvari šestorku su samo mislili žrtvovati i HVO... Nisu se nadali da će i sebe uvući, inače ne bi svojevoljno dostavljali spise Hagu, nego skrivali ko Srbija.
Ako se pored kraha AL potrefi i krah EP HZHB kojoj je ostao dužan milijune, onda će tek uslijediti igranka.

Ovako malo u dnevnopolitičke svrhe možemo se zezati Ali situacija je mnogo ozbiljnija na terenu.
VM i formiranje vlade FBiH uopće se ne odvija kako bi trebalo, IZ ni na vidiku. Krišto apelacija pala. Ja stvarno ne znam, može li gore od ovoga?
Života ti , kako će postati slijepo crijevo sa gradnjom pelješkog mosta

Pa fino. Pelješki se gradi kao zaobilaznica i upravo će izolirati i onako nepristupačne dijelove Zapadne Hercegovine.
Da Praljak ustane opet bi se vratio u vječna lovišta. Dio "njegove borbe za HR teritorije" bio je uzaludan. A njemu priheftan termin ratnog zločinca i UZP.
Hafis

#4705 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

Odoh Guglati Praljka jer je najčešće spominjan lik na ovoj temi 8)
SaraFina

#4706 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

dječak sa šibicama wrote:Bice za par godina "onda gledaj lafcino" a tamo most, lijep ko slika :D

Eh momčino iz Sarajeva tebi je lijep i tvoje perspektive. Da skokneš tu i tamo....To što će ovi u Zapadnoj Hercegovini ostati odsječeni kao nakon drugog svjetskog rata je drugi par opanaka.

A i Džemo je rahmetlija da pomogne... Kao 60' i 70' što je.
dječak sa šibicama

#4707 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by dječak sa šibicama »

Od cega odsjeceni, Hercegovina nema nikakve veze sa tim mostom.

Taj most je danas nesto gdje ni Hrvatska ne moze zaustaviti izgradnju, sve i da zeli. Placen EU novcem, Kinezi se razletili, to je gotova prica.

Ovo sto Dzaferovic i Komsic rade je samo jos jedno narusavanje susjedskih odnosa, a ni to nije proslo jer je Dodik izganjao svoj interes, most na Savi.

Na kraju, ko je gubitnik, taj se i ljuti.
palermo

#4708 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by palermo »

SaraFina wrote:

Pa fino. Pelješki se gradi kao zaobilaznica i upravo će izolirati i onako nepristupačne dijelove Zapadne Hercegovine.
Da Praljak ustane opet bi se vratio u vječna lovišta. Dio "njegove borbe za HR teritorije" bio je uzaludan. A njemu priheftan termin ratnog zločinca i UZP.
Pa ja jesam zato da se problematizira gradnja pelješkog mosta, ne zato što mi smeta, nego jednostavno zato što je mehanizam kojim se Hrvatska može pritisnuti na kooperativniji pristup drugim otvorenim pitanjima između dviju država. Dakle, podrška i Šefki i Željku na njohovom zahtjevu za tužbu.

Ali teza da će Hrvati zapadne hrecgeovine ostati izolirani nakon gradnje pelješkog mosta je smiješna i taman je argument da Hrvatska kaže, de ne jebite ako vam je to argument.

Neće Hrvati zapadne hercegovine, niti će zapadna hercegovina ostati izolirana gradnjom pelješkog mosta
Hafis

#4709 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

I ja mislim da je anlitićarka iz Austrije ovdje u pravu.
Što više, treba pomći Hrvatskoj da što prije sagradi most.
Jer gradnjom ovog mosta,dolazi do izoliranja Zapadne Hercegovine i odsječeni su u potpunosti. Ljudi, roba, promet, sve će to u širokom luku zaobilaziti Grude, Š. Brijeg, Čitluk, Mostar i dr. i sav promet će biti preusmjeren na novi most.
Džaba im što rade novu prometnicu od Stoca za Neum, i treba preko patrijotskih snaga agitirati u Bošnjaka i svih probih gradžana da bojkotiraju Neum i da se okrenu Grčkoj, Crrnoj gori, Turskoj, Egiptu i drugim prijateljskim destinacijama.
Pa da vidimo čija nana bolje pravi pitu poprskušu.
SaraFina

#4710 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

dječak sa šibicama wrote:Od cega odsjeceni, Hercegovina nema nikakve veze sa tim mostom.

Taj most je danas nesto gdje ni Hrvatska ne moze zaustaviti izgradnju, sve i da zeli. Placen EU novcem, Kinezi se razletili, to je gotova prica.

Ovo sto Dzaferovic i Komsic rade je samo jos jedno narusavanje susjedskih odnosa, a ni to nije proslo jer je Dodik izganjao svoj interes, most na Savi.

Čuj od čega odsječeni? Bogati znaš ti gdje i kada je nastala Herceg Bosna i koji teritoriji je obuhvatala?
Je li ti misliš da je ta tvorevina u prošlosti nastala onako slučajno ili je imala geografski i politički cilj u svom nastanku?
Koji je bio cilj nastanka geografski a koji politički tkz Herceg Bosne?

Eto malo proguglaj.

Dotad Zapadni Hercegovci će vjerovatno tražiti alternativne puteve. 60' se na magarcima kaže išlo dva dana do Splita... Nije baš toliki beed ali nije ni puno manji.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4711 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by pici »

idul ti jeziKi uopČe... prva lekcija... „Yes, yes, only Alemanja“!
Hafis

#4712 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

Dobro je i Jablaničko jezero. Sve je bolje, nego UZP-ejcima u Neumu ostavljati pare. Još sada kada ih izoliraju, ima da pobjesne od muke.
united bosnae

#4713 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by united bosnae »

dječak sa šibicama wrote:Od cega odsjeceni, Hercegovina nema nikakve veze sa tim mostom.

... ili sto bi rekli "Ruka, ruku mije". Sjetimo se samo nekih ustupaka Srbi -> Hrvati i obratno koji su svjesno radjeni da se trecoj strani zabije klin u tockove/kotace:

1. Opstruiranje obnavljanja tuzbe BiH protiv Republike Srbije (Dragan Covic)
2. Izjave da ce BiH pratiti upute iz Beograda spram odnosa prema Kosovu (i Metohiji) (Dragan Covic)
3. Opstruiranje usvajanje zakona o zabrani negiranja genocida (Dragan Covic)
4. Prihvatanje cinjenice da je u BiH entitetu RS gotovo sav Hrvatski zivalj trajno protjeran iz svojih domova (Dragan Covic)
5. Nebriga za Hrvate koji zive na privremeno okupiranoj teritoriji koja je pod kontrolom Dodikove policije
6. Aktivno ucesce u slavljenje 9 januara, kao dana RS
7. Blokada tuzbe protiv gradnje Peljaskog mosta (Dodik, most na Savi je ustupak koji je RH napravila)
8. Raspad Aluminijuma zarad ruskog preuzimanja istog

I na kraju mislim da je sve ovo pobrojano (i ono cega jos nisam ni svjestan) rezultat davnih dogovora u Karadzordzevu i Grazu.
SaraFina

#4714 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

Hafis wrote:I ja mislim da je anlitićarka iz Austrije ovdje u pravu.
Jer gradnjom ovog mosta,dolazi do izoliranja Zapadne Hercegovine i odsječeni su u potpunosti. Ljudi, roba, promet, sve će to u širokom luku zaobilaziti Grude, Š. Brijeg, Čitluk, Mostar i dr. i sav promet će biti preusmjeren na novi most.
Džaba im što rade novu prometnicu od Stoca za Neum, i treba preko patrijotskih snaga agitirati u Bošnjaka i svih probih gradžana da bojkotiraju Neum i da se okrenu Grčkoj, Crrnoj gori, Turskoj, Egiptu i drugim prijateljskim destinacijama.

Čuj ako vama ne smeta da vas matica izolira, što bi meni u Sarajevu. Mislim džaba pričaš o tim alternativnim prometnicama.. zna se odlično šta je cilj gradnje mosta.
palermo

#4715 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by palermo »

SaraFina wrote:

Čuj od čega odsječeni? Bogati znaš ti gdje i kada je nastala Herceg Bosna i koji teritoriji je obuhvatala?
Je li ti misliš da je ta tvorevina u prošlosti nastala onako slučajno ili je imala geografski i politički cilj u svom nastanku?

Eto malo proguglaj.

Dotad Zapadni Hercegovci će vjerovatno tražiti alternativne puteve. 60' se na magarcima kaže išlo dva dana do Splita... Nije baš toliki beed ali nije ni puno manji.
života ti, što bezveze pišeš. Kakve alternativne puteve.....pa sad, iz Međugorja do Zagreba možeš autoputem stići....izgradnjom dionice Buna-Počitelj-Zvirovići ćeš moći od Mostar do Zagreba stići autoputem. A da autoputem stigneš i Sarajeva do Mostara ćeš nažalost morati pričekati.

Ja znam da je ovo forum, ali makar malo ozbiljnsosti....malo
Hafis

#4716 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

SaraFina wrote:

Čuj ako vama ne smeta da vas matica izolira, što bi meni u Sarajevu.
To ima neki bircuz s imenom ''Sarajevo'' u tom tvom getu?
Qoom

#4717 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Qoom »

Hafis wrote:Jer gradnjom ovog mosta,dolazi do izoliranja Zapadne Hercegovine i odsječeni su u potpunosti. Ljudi, roba, promet, sve će to u širokom luku zaobilaziti Grude, Š. Brijeg, Čitluk, Mostar i dr. i sav promet će biti preusmjeren na novi most.
A kao do sad su bili privredni gigant, daj ne jebi. Zapadna Hercegovina na svela na Violetu, trgovinu polovnih auta i u Međugorju turizam. Sva ona predstavništva zajebanih marki su se ukrupnili na nivou Balkana (ZG/BG) ili preselili u veće centre (čitaj Sarajevo).

Sve ti je to rezultat totalnog sljepila hrvatskog puka i imputiranog straha od Mudžahedina i Balija. Dragan HMS-om zgazio opoziciju, a čim nemaš korektivnog faktora, probahatiš se, lopovluk uzme maha i poistovjetiš se s Bogom.
Qoom

#4718 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Qoom »

Dupli
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4719 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by pici »

ZAMJENIK PREDSJEDAVAJUĆEG
|
Čović se sastao s Plenkovićem: Legitimni Hrvati spremni na saradnju, ali uz izmjene Izbornog zakona

nasta spade kuca Petrovica... doglavnik predsjedavajuceg :lol: ... evo imate IZ odustanite od mosta i dajte izlaz na otvoreno more :mrgreen: ja mislim da bi sisulji kolindi pozlilo :lol:
Hafis

#4720 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

Qoom wrote:
Hafis wrote:Jer gradnjom ovog mosta,dolazi do izoliranja Zapadne Hercegovine i odsječeni su u potpunosti. Ljudi, roba, promet, sve će to u širokom luku zaobilaziti Grude, Š. Brijeg, Čitluk, Mostar i dr. i sav promet će biti preusmjeren na novi most.
A kao do sad su bili privredni gigant, daj ne jebi. Zapadna Hercegovina na svela na Violetu, trgovinu polovnih auta i u Međugorju turizam. Sva ona predstavništva zajebanih marki su se ukrupnili na nivou Balkana (ZG/BG) ili preselili u veće centre (čitaj Sarajevo).

Sve ti je to rezultat totalnog sljepila hrvatskog puka i imputiranog straha od Mudžahedina i Balija. Dragan HMS-om zgazio opoziciju, a čim nemaš korektivnog faktora, probahatiš se, lopovluk uzme maha i poistovjetiš se s Bogom.
Nisam to rekao, samo se sprdam s ovim dijasporskim nebulozama o izoliranosti Hercegovine koja će nastati izgradnjom pelješkog mosta. Znači, priča sukladna temi i ovim usputnim nebulozama.
SaraFina

#4721 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:

Čuj ako vama ne smeta da vas matica izolira, što bi meni u Sarajevu.
To ima neki bircuz s imenom ''Sarajevo'' u tom tvom getu?
U AT ne postoje getta. Inače...
Ja sam u domovini :D

A ti ako budeš sebi novi getto tražio moja topla preporuka je okolica Varaždina. Sliči vizuelno Hercegovini, poprilično brdovito, ali daleko zelenije i pitomije.

Pa eto da znaš. "Ja SEM Varaždinec, Varaždinec domovine sind!"
Ti ubaci HerCEGOvec!
Qoom

#4722 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Qoom »

Hafis wrote:
Qoom wrote:

Nisam to rekao, samo se sprdam s ovim dijasporskim nebulozama o izoliranosti Hercegovine koja će nastati izgradnjom pelješkog mosta. Znači, priča sukladna temi i ovim usputnim nebulozama.
U tom slučaju duboko izvinjenje
SaraFina

#4723 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

palermo wrote:
SaraFina wrote:

Eto malo proguglaj.

života ti, što bezveze pišeš. Kakve alternativne puteve.....pa sad, iz Međugorja do Zagreba možeš autoputem stići....izgradnjom dionice Buna-Počitelj-Zvirovići ćeš moći od Mostar do Zagreba stići autoputem. A da autoputem stigneš i Sarajeva do Mostara ćeš nažalost morati pričekati.

Ja znam da je ovo forum, ali makar malo ozbiljnsosti....malo

Kao što reče ovaj kolega u predhodnom postu, tuga i je što se život se u tim krajevima sveo na to, kako doći do Međugorja.
I malo Violeta da neke nade da sve normalno.
Pa hoće svi u Violetu i Međugorje prodavati kipiće Gospe?

I izgradnjom u budućnosti dakle iz Mostara do ZG.
Dokle je došla izgranja?

Dokle povezivanje Neuma i Stoca?
Last edited by SaraFina on 19/07/2019 11:45, edited 1 time in total.
Novak20

#4724 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Novak20 »

Da smo mi kakvi ljudi, vozili bi dobro auto autocestom od Save do Jadrana pa onda preko mosta na Pelješac i trajektom na Korčulu. Da popijemo hrvatsko pivo sa Serafinom koja ljetuje na Jadranu. Most bi nam uštedio sat puta i dva sata čekanja na granicama.
palermo

#4725 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by palermo »

SaraFina wrote:

Kao što reče ovaj kolega u predhodnom postu, tuga i je što se život se u tim krajevima sveo na to, kako doći do Međugorja.
I malo Violeta da neke nade da sve normalno.
Pa hoće svi u Violetu i Međugorje prodavati kipiće Gospe?
saburaj malo, bona......zaista bezveze pišeš
Post Reply