100km nije malo razlike
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- PlusSA
#4701 Re: Xiaomi mobiteli
Fazon je sto npr sad akcija Redmi 5 plus preko 400km a na netu ga za 300km mozes izvuci.
100km nije malo razlike
100km nije malo razlike
- nagibSA
#4702 Re: Xiaomi mobiteli
I taj Xiaomi je pre-hype-ovan posebno kod naseg naroda, kao da uzimaju Boga oca za male pare, u rangu flagshipova (vidi tamo 4GB RAM-a, 16 jezgara, 2 kartice, bruku memorije i konta to je to). Bolji je i meni FIAT brate u neku ruku (manje trosi, jeftinije odrzavanje/registracija), posto nemam za Mercedesa. A da li je u realnosti tako...exampLe. wrote:Ja cu zbog Xiaomia prodati Iphone, znaci ima nesto pozitivno u dileji, otvoriJo mi je oci.
Sticem utisak citajuci ovuda, k'o da se telefon kupuje jednom mjesecno...
- skafiskafsnjak
#4703 Re: Xiaomi mobiteli
Pa vidi ... i flagship telefoni Xiaomija nisu jeftini uopste... Bili bi oni u rangu sa ostalim da imaju podrsku i servise kao ostali .nagibSA wrote:I taj Xiaomi je pre-hype-ovan posebno kod naseg naroda, kao da uzimaju Boga oca za male pare, u rangu flagshipova (vidi tamo 4GB RAM-a, 16 jezgara, 2 kartice, bruku memorije i konta to je to). Bolji je i meni FIAT brate u neku ruku (manje trosi, jeftinije odrzavanje/registracija), posto nemam za Mercedesa. A da li je u realnosti tako...exampLe. wrote:Ja cu zbog Xiaomia prodati Iphone, znaci ima nesto pozitivno u dileji, otvoriJo mi je oci.
Uhh sta rece..sad ce usslijediti napadi da imamo ovlastene servise za Xiaomi ...
-
exampLe.
#4704 Re: Xiaomi mobiteli
Nakon 10 flagship telefona vise i ne znam koji ce mi klinac, potrosis 1000KM na mobitel i surfas po Youtubeu i Facebooku. 
- strongmen
#4705 Re: Xiaomi mobiteli
Redmi 5+ je u rangu Samsunga A8nagibSA wrote:I taj Xiaomi je pre-hype-ovan posebno kod naseg naroda, kao da uzimaju Boga oca za male pare, u rangu flagshipova (vidi tamo 4GB RAM-a, 16 jezgara, 2 kartice, bruku memorije i konta to je to). Bolji je i meni FIAT brate u neku ruku (manje trosi, jeftinije odrzavanje/registracija), posto nemam za Mercedesa. A da li je u realnosti tako...exampLe. wrote:Ja cu zbog Xiaomia prodati Iphone, znaci ima nesto pozitivno u dileji, otvoriJo mi je oci.
čak i izgledom sa folom bezellesa
a jeftinji 3 puta ako će se nabavljat webshopom
a ako veće upoređuješ sa autima ovdje ti je odnos kao Audi i Škoda
kao. što je neko spominjo Mi6 ima sd 845 kao. i s8 za US tržište
a nabavi se Mi6 za 650 KM u procompu a s8 milja i po
dakle navikanost brenda kao i Audija, klepaju kompleksaše, oće ONO da voza audija da bi liječio kompleks, tako oće ono da nosa ajfun i samsung da bi bio faca ko biva neka
-
Heller
#4706 Re: Xiaomi mobiteli
A Xvideos?exampLe. wrote:Nakon 10 flagship telefona vise i ne znam koji ce mi klinac, potrosis 1000KM na mobitel i surfas po Youtubeu i Facebooku.
-
nemezis
#4707 Re: Xiaomi mobiteli
Da bi sanse bile 50:50, trebalo bi da je do sada svaki drugi naručeni dosao neispravan. Ocito ne poznaješ statistiku i vjerovatnoću.zdruzdjo wrote:Pa znaci to da su sanse da ces dobiti nesto sto ne vidis svojim ocima u ruke a da je ispravno ili ono sto trebas ravne 50-50. Ja ne znam na koji ti nacin se osiguravas da ce biti drukciji odnos.nemezis wrote: Prvo, šta znači ovo 50/50, to je, onako, odokativno, ili imas informaciju da 50 % posto dodje neispravno?
Drugo, ako ni ovaj preko pola planete ni ovaj u "ovlastenim" nemaju garanciju, smatras da je u redu platiti 100 KM više da bi mogao otici nekome "j...ti mater"?
Da ne bude zabune, ne bih savjetovao svakome da kupi online. Treba dobro odvagati sve i onda odlučiti.
Znaci bukvalno ti neki postar-kinez moze ispustiti posiljku i ma kako ona ispravna da je bila u samom odlasku od seller-a i uredno zapakovana strese se ili nesto i cvrk. Ipak previse ruku, prebacivanja, pretovara, prevoza....neki paket prodje od seller-a do mene.
Ovako kao sto neko rece: Otpakujem, upalim, nazovem, nazovu me, internet....i to je to.
A upravo si sam rekao: odvagati sve.
-
exampLe.
- pepeljara
#4709 Re: Xiaomi mobiteli
strongmen wrote: kao. što je neko spominjo Mi6 ima sd 845 kao. i s8 za US tržište
dakle navikanost brenda kao i Audija, klepaju kompleksaše, oće ONO da voza audija da bi liječio kompleks, tako oće ono da nosa ajfun i samsung da bi bio faca ko biva neka
pogle ovo..
- skafiskafsnjak
#4710 Re: Xiaomi mobiteli
Lik kaze da telefon koji je izasao prosle godine ima procesor koji je izasao ove godine.
Bajo.moj, sto ti je Caomi, ispred vremena
Bajo.moj, sto ti je Caomi, ispred vremena
-
exampLe.
#4711 Re: Xiaomi mobiteli
Mislio je momak na SD835 koji ima i S8, nemojte sad ni vi traziti dlaku u jajetu, bitna je poenta. 
- strongmen
#4712 Re: Xiaomi mobiteli
[youtube]http://youtu.be/0KMNXAgN6X0[/youtube]pepeljara wrote:strongmen wrote: kao. što je neko spominjo Mi6 ima sd 845 kao. i s8 za US tržište
pogle ovo..
- spree
#4713 Re: Xiaomi mobiteli
Ja ne mogu da vjerujem da ima mladjih ljudi koji se boje kupovati online + vjeruju nasim piljarama
. Na provjerenim stranicama imas normalnu garanciju i ako imas neki problem ili ti pomognu da ga rijesis ili ti posalju ti novi ako se ne moze rjesiti. Ja sam kupio par telefona i nikada nikakvih problema.
- nagibSA
#4714 Re: Xiaomi mobiteli
Pojavi ti se npr. mrtav pixel ili neki problem posle mjesec dana. Salju novi, vracaju pare, ili saljes ti za Kinu?spree wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ima mladjih ljudi koji se boje kupovati online + vjeruju nasim piljarama. Na provjerenim stranicama imas normalnu garanciju i ako imas neki problem ili ti pomognu da ga rijesis ili ti posalju ti novi ako se ne moze rjesiti. Ja sam kupio par telefona i nikada nikakvih problema.
- skafiskafsnjak
#4715 Re: Xiaomi mobiteli
Piljare rulzzz !!!!nagibSA wrote:Pojavi ti se npr. mrtav pixel ili neki problem posle mjesec dana. Salju novi, vracaju pare, ili saljes ti za Kinu?spree wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ima mladjih ljudi koji se boje kupovati online + vjeruju nasim piljarama. Na provjerenim stranicama imas normalnu garanciju i ako imas neki problem ili ti pomognu da ga rijesis ili ti posalju ti novi ako se ne moze rjesiti. Ja sam kupio par telefona i nikada nikakvih problema.
Rodjaku se gasi mob stalno... u Univerzalno kupio .
Nosio jednom... popravili, vrate...
Dosao kuci , gasi se i dalje..
Odnio drugi put, opet popravili ... opet se gasi ... hahaha
Cackam koju inspekciju da zovem
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4716 Re: Xiaomi mobiteli
Ja imam dvije godine garancije na telefon iz bht-a, nosio dva puta u servis mesc, i ljudi samo hladno urade factory reset i vrate telefon, a zadrze ga tri dana kod sebe. Sve su to isti govnari. Ja sam telefon platio smješno malo para, nikakav flagship, pa sam iz tog razloga odustao od servisa, necu da mi handre zivce. 
- nagibSA
#4717 Re: Xiaomi mobiteli
To se nosi direktno u servise inace bilo sta da kupujes, kakav BHT, ne nosi se u 'prodavnice', gubljenje vremena ako vec imas garancije. 
- valjuga
#4718 Re: Xiaomi mobiteli
Ista stvar se meni desila,samo sam ja pre pre živčan i pre pre napet da bi išao treći put.Bacio sam ga a svaki naredni sam kupio il u piljari il on line.I nemam problema s tim da crkne recimo..Ne volim telekomovske marže 1000% sa garancijom.konektovan wrote:Ja imam dvije godine garancije na telefon iz bht-a, nosio dva puta u servis mesc, i ljudi samo hladno urade factory reset i vrate telefon, a zadrze ga tri dana kod sebe. Sve su to isti govnari. Ja sam telefon platio smješno malo para, nikakav flagship, pa sam iz tog razloga odustao od servisa, necu da mi handre zivce.
Neko voli i to poštujem.
Da još jednom napomenem,imam tempered glass za Redmi note 3,i dao bih ga džaba ako nekom treba.Smeta mi baciću ga.
- konektovan
#4719 Re: Xiaomi mobiteli
Pa ja sam nosio direktno u servis, i isto sranje. Mislim da jedino reaguju kad im sve po spisku i na kamaru, ali ja nisam takav tip, ali opet od drugih sam cuo da ti jebivjetri sto rade u servisu, jedino na to reaguju i onda urade kako treba.nagibSA wrote:To se nosi direktno u servise inace bilo sta da kupujes, kakav BHT, ne nosi se u 'prodavnice', gubljenje vremena ako vec imas garancije.
- spree
#4720 Re: Xiaomi mobiteli
Nije mi se nikada desilo nesto na telefonima (hvala Bogu), ali bilo je nekih problema sa nekim dzidzama i ljudi uredno poslali nove. Mislim da bi tako bilo i sa telefonima. Doduse uvijek pitaju hoces li lovu nazad ili da ponovo posalju.nagibSA wrote:Pojavi ti se npr. mrtav pixel ili neki problem posle mjesec dana. Salju novi, vracaju pare, ili saljes ti za Kinu?spree wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ima mladjih ljudi koji se boje kupovati online + vjeruju nasim piljarama. Na provjerenim stranicama imas normalnu garanciju i ako imas neki problem ili ti pomognu da ga rijesis ili ti posalju ti novi ako se ne moze rjesiti. Ja sam kupio par telefona i nikada nikakvih problema.
-
Doktor od Nauke
#4721 Re: Xiaomi mobiteli
valja li ovo išta za ove pare https://www.procomp.ba/mobilni-telefoni ... -16gb.html
- konektovan
#4722 Re: Xiaomi mobiteli
U toj cjenovnoj kategoriji, nema bolje..Doktor od Nauke wrote:valja li ovo išta za ove pare https://www.procomp.ba/mobilni-telefoni ... -16gb.html
-
Doktor od Nauke
#4723 Re: Xiaomi mobiteli
jel neko kupovao sa ovog sajta http://bigbuy.ba/brand/?xiaomi&b=4&k=1 ???
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4724 Re: Xiaomi mobiteli
na mjesec dana starom A1 slomio ekran, jer jbg...
naručio sa aliexpresa ekran (51KM besplatna dostava), stigao čak i alat sav (nije nešto kvalitetan, al posluži)... polahko video i zamjenio bez problema za pola sata
sve radi, mogu i servis otvoriti

naručio sa aliexpresa ekran (51KM besplatna dostava), stigao čak i alat sav (nije nešto kvalitetan, al posluži)... polahko video i zamjenio bez problema za pola sata
sve radi, mogu i servis otvoriti
- konektovan
#4725 Re: Xiaomi mobiteli
Šta misliš kako su ovi drugi otvorili servise????mk ultra wrote:na mjesec dana starom A1 slomio ekran, jer jbg...
naručio sa aliexpresa ekran (51KM besplatna dostava), stigao čak i alat sav (nije nešto kvalitetan, al posluži)... polahko video i zamjenio bez problema za pola sata![]()
sve radi, mogu i servis otvoriti![]()