un1ted wrote:Fulao si poentu...
Servis - oglašivač - unajmljivač. Ako nema servisa, nema ni oglašivača, a ni ti kao gost ne možeš ni pronaći smještaj. Naravno, alternative postoje, google je na dohvat ruke, hodanje po lokaciji i pitanje ko izdaje i slično. Po meni, velika je glupost hvaliti se da je zaobiđen servis koji ti je omogućio da dođeš do smještaja, a uz to i druge nagovarati na isto.
Situacija bi bila drugačija da si prvi put rezervisao preko servisa, a narednih godina lično, jer si dobio potrebne informacije od izdavača.
Što se tiče mog novca, gledam na svaku marku, ali isto tako poštujem i vrednujem drugoga, kako onog što zarađuje par maraka, tako i onog ko zarađuje par stotina/hiljada.
Prije par godina zena i ja trazili let za Madrid, sve opcije iz Sarajeva bile preskupe. Onda se javimo turistickoj agenciji, i oni nam nadju skoro duplo jeftiniji direktan let iz Dubrovnika (varijanta na koju ni jedno od nas nije ni pomislilo) preko Norwegiana. Iako sam mogao jeftinije proci da sam direktno kupio kartu na stranici Norwegiana, namjerno sam kupio preko te agencije jer su mi ljudi svojom uslugom ustedili nekoliko stotina KM i red je da i oni zarade.
Ove "gazde" sto zele prevariti Booking su ocigledno zaboravili kako je ganjati goste po magistrali i autobuskim stanicama, te nadati se hoce li neko pokucati jer je vidio natpis "ROOMS".