SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ljakan

#4701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Amazonka27

#4702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Amazonka27 »

standardno svi sute dok ne vide ledja i onda pocinje pametovanje...kokosija posla...bezze
ActionWoman

#4703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ActionWoman »

Ljakan wrote:
Katastrofa. Ne znam sta je prethodilo ovoj raspravi, ali ako je neko napao zenu zato sto se krsti onda ovu s cekerima treba kazniti barem za remecenje javnog reda i mira. Uzas.
Ljakan

#4704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Sramota,vidi se da joj ova sere sto se krsti.Tako je izgleda i pocelo.
Logovan

#4705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

:lol: :lol: :lol: E svašta.
Daryl Dixon

#4706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

svakakvijeh insana Bože dragi :-D
oldtajmer

#4707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

meni su gore ove muske ckapi sto mirno sjede i ne cuju se, a onda kad se makljaju zene uzmu da navijaju, fuj hebem ti selo u sta smo se pretvorili
jao_situacije

#4708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

:lol:
oooj
klixo

#4709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by klixo »

:lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

I ti klanjaj ko ti brani...

Nisam mogao dalje..dakle 2 sekunde sam gledao :lol:
nookey

#4711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nookey »

alipasijaner wrote:
Amazonka27 wrote:Toooooooooop lista nadrealistaaaaaaaaaaaaaaaaa
:D :D :D
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /160825083
Naravno da je TLN, a najjace mi je "Stanari traže naplaćivanje parkinga"...

"dok bi se malom broju stanara koji ovdje parkiraju automobile, omogućio besplatan parking"
pa maltene svaki stan ima najmanje 2 auta :)

Meni nikad za nikad niko nije pokusao naplatiti parking na tom parkingu, doduse ima tu cigancadi koja se vrte i fol kada ulazis ti pokazu slobodno mjesto i pitaju imas li zutih. Dobro jedno vrijeme dok su parkingom gazdovali RVI dok Selimovici nisu kupili Hepok lik je pokusao da mi naplati parking ja mu na fin nacin objasnio da tu stanjujem i vozdra..
neki dan dođem ba dotični parking i prilazi mi cigančić nekih 15-tak godina, ja izlazim sa ženom i djetetom, vadimo kolica, zatvaram auto i krećemo prema Amku, kaže on "brate ostalo ti je spušteno staklo", reko ništa ti ne brini samo će se zatvoriti (imam Cobru), naravno pita on ima li šta sitno, reko dok se vratimo bla, bla...
Vratimo se mi, sjeli, krenuli, kad opet on, trči prema autu, ima li šta, dam mu ja nekih feninga iz pepeljare i odemo...
Dolazim kući ispred ulaza, kaže mi komšija otvorena ti hauba, kontam nemoguće da sam je ja otvorio a ni da je sajla popustila, ja izađem kad fakat otvorena...
Jesu li oni pokušali da šta ukradu (akumulator npr) ili da ukradu auto pa skontali da ima Cobru i da će zasvirati plus imam mehaničku od Hudinija ne znam, uglavnom ili ih je neko omeo ili su sami odustali...
gidra

#4712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gidra »

jbg. postalo je tako da im moraš dati, ne samo tu, još ovakvih parkinga ima po Sarajevu...
Jer ako mu ne daš i odjebeš ga levat će ti isparati auto ključem namjerno...
Amazonka27

#4713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Amazonka27 »

pa nek njih kazne, sta kaznjavaju raju koja dodje na pijacu? cuj pune budzet bwahahaha
karanana

#4714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

tercius,
mozes li nam jos jednom reci sta konkretno trazi od informacija policajac koji cita broj tablice u stanicu prije negoli ce napisati kaznu za nepropisno parkiranje?

vidim jutros drot pise kazne kod poste na kovacicima i cita registraciju ali nisam mogao skontati sta kaze stanica a glupo mi bilo da se naculim i da cujem sta je odgovor na procitani broj table.
acer5101

#4715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by acer5101 »

karanana wrote:tercius,
mozes li nam jos jednom reci sta konkretno trazi od informacija policajac koji cita broj tablice u stanicu prije negoli ce napisati kaznu za nepropisno parkiranje?

vidim jutros drot pise kazne kod poste na kovacicima i cita registraciju ali nisam mogao skontati sta kaze stanica a glupo mi bilo da se naculim i da cujem sta je odgovor na procitani broj table.
Hahahha, sta li mu kaze????
Ja sam ubijeđen da mu dadnu dovoljno inputa da piše ili ne piše kaznu ;).
Logično je da je zabrana za sva motorna vozila
Naslovnica

#4716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Ja pretpostavljam da provjerava da li tablice odgovaraju vozilu, da nisu ukradene, da li je vozilo registrovano, itd...
A prvo što bi pada na pamet (mada ne vjerujem da je to uvijek slučaj) je da provjerava da li smije da zakaži kaznu, da ne dobije po pičci ako je vozilo od nekog binđe.
gidra

#4717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gidra »

acer5101 wrote:

Hahahha, sta li mu kaze????
Ja sam ubijeđen da mu dadnu dovoljno inputa da piše ili ne piše kaznu ;).
Logično je da je zabrana za sva motorna vozila
Pa vjerovatno kaze ko je vlasnik, ma nebitno ko bio i ostale generalije oko auta jer se moze desiti da tablice ne odgovaraju tom vozilu (npr ukradene), moze se desiti da je vozilo ukradeno.. moze provjeriti da li ima validnu registraciju itd itd...
Truba

#4718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

pa sve može ispitati a vjerijem da je tih budža u sarajevu 200-300... i da auta nisu na njima :D barem ne većini...i da je to ništa u poređenju sa ovim "problemima"

ukradeno
istekla registracija
tablice ne odgovaraju
stanar :D
firma/privatna osoba
invalid s dozvolom koju nije istaknuo :D
holowey

#4719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

jednom mi se neki lik parkirao pred garazu... ja nazvao policiju, oni dosli i prvo sto su uradili je da su preko stanice kontaktirali centar da provjere po tablicama na kome je registrovano auto, kazu u slucaju da je neko iz komsiluka da ne pisu kaznu nego da zvone na vrata... tako rekose...
u pitanju je bila felicija pa sumnjam da su provjeravali da li je auto neke civije...
sumirprimus

#4720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sumirprimus »

Ljakan wrote:
aaaa drama :skoljka:
cuj udri je kesom po glavi...
multi kulti :evil:
gidra

#4721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gidra »

i ako jeste od "budža" malo ko od njih ima auto na sebi. Većina skupljih automobila su kupljena na leasing ili su im na firmi...tako da priča ne pije vode.
Nepass

#4722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

Nama na poslu neko parkirao fiestu onu najstariju i blokrao prilaz. Isto su zivali da vide cije je auto pa se vrtili jos 10min nece li naci lika, tek onda napisali kaznu.
supercali

#4723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Amazonka27 wrote:Toooooooooop lista nadrealistaaaaaaaaaaaaaaaaa
:D :D :D
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /160825083
Ovaj stanar je ili izmisljen ili laze samo da bi se poceo naplacivati parking
Truba

#4724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

gidra wrote:i ako jeste od "budža" malo ko od njih ima auto na sebi. Većina skupljih automobila su kupljena na leasing ili su im na firmi...tako da priča ne pije vode.
pa čista logika... niko nigdje nema na sebi auto od 200 000 sve neke firmice ovo ono... ili na punicama ne moš ga uhvaitit ni za guzicu ni za rep na tužbama
Truba

#4725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Nepass wrote:Nama na poslu neko parkirao fiestu onu najstariju i blokrao prilaz. Isto su zivali da vide cije je auto pa se vrtili jos 10min nece li naci lika, tek onda napisali kaznu.
pa to je procedura... i oni su ljudi jbt nisu mašine ako ikako mogu neće pisati... još kad ti krene "pisati" glumi zbog komšiluka i kaže pisat ću ti večeras samo ako neko nazove stanicu da provjeri jel legla kazna
eto da znate i taj fazon :D
Post Reply