Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#4701 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

ioannes wrote: koliko sam ja shvatio...to ime jaish thuwar je neka nova kreacija, ali u biti se radi o istim ljudima za koje si ti govorio da ce ici na Raku
Ma pusti indijanca.

Naravno. Imaju milion grupica. Osnuju jednu pa se onda rasparcaju na novih 10. Uglavnom, radi se o momcima koji su zajedno sa YPG formirali 'Burkan al Firat'. To je sve ista ekipa. Smatraju da su FSA. I ovaj Jaysh al-Thuwar koristi 'zastavu revolucije' kao logo. Svi zajedno su clanovi koalicije SDF pod vodstvom YPG. Patku je malo muka zato sto Arapi iz SDF odjebali bradonje koje podrzava. Zbog toga od njega komentari puni gorcine.

Lik se proslavio nebuloznom tvrdnjom da ce nekakve bradonje kontrolisati Gire Sipi. Ja ga pokusavao urazumiti. Nakon toga i sami Arapi podrzase Gire Sipi kao sasavni dio Rojave. Dakle, lik ili nema pojma ili voli lagati.
DuckZz

#4702 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Ti si poremecen, definitivno.
Možeš li pronaci post gdje sam ih ikad spominjao ? Ne možeš, ali ipak jesam ? Da nisi možda fulio stranicu, ovo je klix a ne gudre/forum.com
Kaligula I

#4703 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

http://www.zerocensorship.com/t/uncenso ... z3tIHr76Mp

...BOLESNO...+18...pomračenje ljudskog uma i definitivno...ISIL ideologija je najbolesnija ideologija u povijesti čovječanstva...ovi ljudi serbez uživaju u svojim zločinima...strašno...
Kikibombona

#4704 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:Ti si poremecen, definitivno.
Možeš li pronaci post gdje sam ih ikad spominjao ? Ne možeš, ali ipak jesam ? Da nisi možda fulio stranicu, ovo je klix a ne gudre/forum.com
@ljaks

Ti si decko pravi provincijalac. Sta ti znas o drogama ili bilo cemu? Pricao ti neki seoski mudrac? Ne budi smijesan. Drzi se poljoprivrede i stocarstva, ako si i u tome dobar.

Spominjao si Burkan al-Firat. Ovi momci su dio pomenute grupe. To je ta ekipa. To je arapska komponenta u redovima SDF. I kao sto mozemo vidjeti, ne mirisu bradonje koje promoviras po internetu. Svi ovi Arapi koji se bore zajedno sa SDF su protiv bradonja koji napadaju YPG u Sejh Maksudu i Efrinu. I to tebe smeta pa si malo nervozan.

Budi mi pozdravljen druze. I nemoj sta zamjeriti.
Kaligula I

#4705 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

Njemački BND: Saudijska Arabija sponzor islamista

http://www.vecernji.hr/svijet/njemacki- ... ta-1042253

Quote:
Očito je da se u posljednje vrijeme kristaliziraju dvije vojne koalicije koje sada već brišu granice NATO-a. S jedne strane tu su Rusija i Francuska, kojima se prije dva dana udarima pridružila i Velika Britanija te neizravno Njemačka. Ova koalicija vrlo konkretno udara po islamistima, ne samo ISIL-u nego i po pripadnicima radikalnih grupacija poput Al-Nusre. S druge strane tu je i neformalna koalicija kojoj uz Tursku pripada i SAD. Oni se deklarativno bore protiv islamista, ali malo čine (SAD) ili pak izravno i neizravno pomažu ISIL-ovim snagama na terenu radi svojih vlastitih interesa poput zarade na nafti i otežavanja položaja Kurdima (Turska). Tu je i Saudijska Arabija za koju je njemačka obavještajna služba BND jučer ustvrdila da je "glavni financijer ISIL-a te joj je glavni cilj skinuti Assada s vlasti".

http://www.index.hr/vijesti/clanak/njem ... 60238.aspx

...a onda stiže demanti od njemačkih političara...nevjerovatno, političari znaju više o špijunaži od obavještajaca...
Last edited by Kaligula I on 05/12/2015 03:29, edited 1 time in total.
Kikibombona

#4706 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Kaligula I wrote:http://www.zerocensorship.com/t/uncenso ... z3tIHr76Mp

...BOLESNO...+18...pomračenje ljudskog uma i definitivno...ISIL ideologija je najbolesnija ideologija u povijesti čovječanstva...ovi ljudi serbez uživaju u svojim zločinima...strašno...
Svijet nije vidio vece zlo. Ovi su nadmasili Hitlera u mnogo cemu. Sta god da urade mene ne moze iznenaditi. Imali su na destine ovakvih predstava. Uzivaju i hvale se zlocinom.

GAMAD!!
sunceKOtepsija

#4707 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Avetinho wrote:
Kitrona wrote:
AMERIKANCI PRIZNALI DA TURCI ŠVERCAJU ISIS-ovu NAFTU 'Istina, ali ta količina nafte je krajnje mala, pa čak i beznačajna. Nema brige...'

http://www.jutarnji.hr/amerikanci-prizn ... -/1472076/
Sta kazes, jutarnji javlja. A sta javlja avaz.

Odakle vas se trolova ovoliko namnozi u zadnje vrijeme.
rece najveci trol na forumu... :lol: :lol: :lol:
Kaligula I

#4708 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

Kikibombona wrote:
Kaligula I wrote:http://www.zerocensorship.com/t/uncenso ... z3tIHr76Mp

Svijet nije vidio vece zlo. Ovi su nadmasili Hitlera u mnogo cemu. Sta god da urade mene ne moze iznenaditi. Imali su na destine ovakvih predstava. Uzivaju i hvale se zlocinom.

GAMAD!!

...neki dan sam negdje pročitao u nekom komentaru da njihov problem nije permalo, nego previše Boga...možda ima istine u tome...ali tome su najjviše doprinjeli Ameri...ovo je, vele, živa istina...kada su vođe sirijskih kršćana došli u američki Kongres moliti za obustavu američke pomoći terorstima, McCain ih je pokušao fizički, to jeste uz pomoć zaštitara, da ih izbaci...šta reći na to, nego jadno...imaju Ameri s njima plan, malo veći nego što običan svijet može i pretpostaviti...korisni idiot to ostaje za sva vremena...oni su njihovi bioroboti koji će da ginu za američki interes do zadnjeg...
Challenger__

#4709 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kaligula I wrote:...neki dan sam negdje pročitao u nekom komentaru da njihov problem nije permalo, nego previše Boga...možda ima istine u tome...ali tome su najjviše doprinjeli Ameri...ovo je, vele, živa istina...kada su vođe sirijskih kršćana došli u američki Kongres moliti za obustavu američke pomoći terorstima, McCain ih je pokušao fizički, to jeste uz pomoć zaštitara, da ih izbaci...šta reći na to, nego jadno...imaju Ameri s njima plan, malo veći nego što običan svijet može i pretpostaviti...korisni idiot to ostaje za sva vremena...oni su njihovi bioroboti koji će da ginu za američki interes do zadnjeg...
- Teško se to može zvati "američki interes" jer je u pitanju interes uske interesne grupacije, u osnovi planetarne oligarhije, koja USA koriste kao svoju vojno-političku platformu. Što se konkretnih planova tiče to je publikovano i grafički prikazano u tri smjera: :arrow: Magreb :arrow: Bliski istok :arrow: Centralna Azija. Odnosno nakon nasilne promjene vlasti na sjeveru Afrike, trebalo je "počistiti" Siriju i Hezbollah te izvana ili iznutra promijeniti državno uređenje Irana i instalirati tzv. "prozapadnu" vlast. Nakon toga ide finale, odnosno ekspanzija - izvan muslimanskih krugova projektovane tzv. "Islamske" nazovi "države" - koja bi svoj završnu bitku imala na prostorima centralne Azije, odnosno zapadne Kine i centralne Rusije.

- Takav ambiciozan plan je nezamisliv bez prethodne pripreme a ona se skriva iza čuvene rečenice o "novoj interpretaciji islama" koja je osmišljena u nemuslmanskim krugovima a interpretirana kroz dva nominalno muslimanska kruga, kruga ideoloških dilera: 1. kroz organizaciju Muslimanskog Bratstva (ihvanije) koju su poslije drugog svjetskog rata prigrlile zapadne (prije svega američka) službe i 2. preko "vahhabi brand of Islam" (kako ih zovu američki zvaničnici). Danas je ova projekcija očigledna i za one manjeg intelekta. Iza te pseudomuslimanske nazovi države stoje USA, GB, Izrael, vehabijske monarhije i vlast turskih AKP-ihvanija. Krug je zatvoren a bitka se ne vodi u Centralnoj Aziji (iako američke službe transportuju borgove u Gruziju), nego uz izraelsku i tursku granicu, na vratima Bliskog istoka, u Siriji.

UKRATKO: u toku je "nuđenje velike perspektive u konfrontaciji sa preostalim suverenim državama, šiitima, Kinom i na kraju sa Rusijom", sve za "svjetski halifat" koji je angloamerička i izraelska opsjena za potrošne glupane, biorobote.

_____

Naravno, ove opasne igre velikih igrača ponuđene neobrazovanom, priglupom i tjelesnom svijetu, (tjelesni glupan ili mesnati tekfir-Goyim su ciljna grupa ove regrutacije) ne razumiju mnogi i otud strah, zbunjenost i kolebanje kod jednog dijela našeg svijeta.
sumirprimus

#4710 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

kakva je sit,na terenu,puste ba seminarskih radova.
dudlov

#4711 Re: Sirija vol. 2

Post by dudlov »

ima li kakvih najava kad kreće hezbollah i saa na palmiru i idlib, tj. kad počinje prava tarapana?
Mlohavi

#4712 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Image

Image

ISIL u Yemenu mislim(mozda nije ni prava tema al' hajde, sve ce to uskoro pod hilafet) :lol: Cini mi se ovo je novi nacin egzekucije, Houthija ovaj put. Mislim da sam cak vidio fotografiju kako raketom pogadaju zavezanog zarobljenika.

http://www.aljazeera.com/news/2015/12/i ... 10572.html

Stotinjak nekih turskih instruktora pod oruzjem i s nesto vozila usli u Irak, valjda su u Ninevi, nedaleko od Mosula. Bagdad trazi da se odmah povuku.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/si ... tervenciju

Kazu da ce Rusi sad i kopneno...Kuku lele

Pobunjenici kod Azaza vratili pod svoju kontrolu nesto teritorija koji je zauzeo ISIL prije par dana, al' ISIL i dalje samo nekih 6km udaljen od Azaza.
Last edited by Mlohavi on 05/12/2015 11:45, edited 3 times in total.
Naslovnica

#4713 Re: Sirija vol. 2

Post by Naslovnica »

Kikibombona wrote:
Naslovnica wrote:Inside the house of terrorist killer husband & wife, Malik &Syed Rizwan Farook
Read more at http://www.liveleak.com/view?i=c79_1449 ... lhwVaLi.99

http://www.liveleak.com/view?i=c79_1449262095

Pogledajte samo ovaj cirkus!
Mediji pušteni u kuću gdje su živjeli ono dvoje što izvršiše ubistva u USA.
Normalno bi bilo da su tu FBI, CIA, i koje sve agencije...da je cijeli kvart "sealed off".
Ali jok
Sve stoji kao da je namješteno za medije.
Na šta vam ovo liči?! Cirkus!
Ja sam se na temi deklarisao protiv terorizma i zla u svakom obliku, ali ovo što vidim je toliko ofirno, sumnjivo i smrdi da naprosto ne mogu da vjerujem šta se dešava!
NEVJEROVATNO.
:lol: :lol:

Koga oni levate?
Pa šta mislite, koji je razlog ovom cirkusu?
Hajde, mnogi će reći "predstava za glupe amere", ali nisu valjda toliko glupi, i oni i čitav svijet.
Meni je kada sam ovo vidio fakat bilo kao hladan tuš.
Kitrona

#4714 Re: Sirija vol. 2

Post by Kitrona »

Iran: Imamo dokaze, Turska sarađuje sa ID

Zvaničnici Irana saopštili su da imaju dokaze da postoji trgovina naftom između Turske i Islamske države, kao i da su spremni da ih pokažu javnosti
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1070946
Čitalac

#4715 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Robert Fisk u Independentu o predstojećem samitu Asadovih protivnika u Rijadu:

"Uveravaju nas da će se na tom skupu naći predstavnici 'naoružane opozicije'. Ali ko su oni? Da li će biti prisutni i glavoseče iz Al Nusre, ogranka Al Kaide, koje finansira Katar i koji izigravaju nove 'umerene'? Tu je i praktično nepostojeća FSA čiji će predstavnici sigurno biti spremni da dolete u Rijad, ako ništa drugo a ono da dokažu da zaista postoje".

"And so we come to Isis. Since their Wahhabi tradition of sectarianism and brutality is the very same Wahhabi faith which lies at the foundation of Saudi Arabia’s version of the Sunni religion, and since much of the cult’s funding has come from Saudi Arabia, we have to ask who will represent their unique, purist and violent point of view at the Riyadh conference"?

http://www.independent.co.uk/voices/sau ... 61251.html
Rampage

#4716 Re: Sirija vol. 2

Post by Rampage »

Naslovnica wrote:Inside the house of terrorist killer husband & wife, Malik &Syed Rizwan Farook
Read more at http://www.liveleak.com/view?i=c79_1449 ... lhwVaLi.99

http://www.liveleak.com/view?i=c79_1449262095

Pogledajte samo ovaj cirkus!
Mediji pušteni u kuću gdje su živjeli ono dvoje što izvršiše ubistva u USA.
Normalno bi bilo da su tu FBI, CIA, i koje sve agencije...da je cijeli kvart "sealed off".
Ali jok
Sve stoji kao da je namješteno za medije.
Na šta vam ovo liči?! Cirkus!
Ja sam se na temi deklarisao protiv terorizma i zla u svakom obliku, ali ovo što vidim je toliko ofirno, sumnjivo i smrdi da naprosto ne mogu da vjerujem šta se dešava!
NEVJEROVATNO.
Ja se odmah sjetim kada su Ameri, poslije terorističkih napada 11.09., pronalazili oko aerodroma s kojih su poletjeli oteti avioni priručnike tipa "How to Fly Jumbo Jet for Dummies" na arapskom jeziku :lol:
ioannes

#4717 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Citat njemački "spiegel" (Inače propagandno-imperijalisticki magazin)

"USAF je izbacila više od 20 000 bombi na islamsku državu, po njihovim procjenama nastaje manjak municije u skladištima....u svakom slučaju se mora forsirati naknadna produkcija naoružanja"

Ako vam nije jasno pod čijom kontrolom stoje zapadne administracije ,dosta je samo pročitati ovaj gore citat.

To je bio i cilj svega ovoga....Održavanje psihopata i monstruma iz mafije zvane "ratna industrija"
sarajevoxxxx

#4718 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Čitalac wrote:Robert Fisk u Independentu o predstojećem samitu Asadovih protivnika u Rijadu:

"Uveravaju nas da će se na tom skupu naći predstavnici 'naoružane opozicije'. Ali ko su oni? Da li će biti prisutni i glavoseče iz Al Nusre, ogranka Al Kaide, koje finansira Katar i koji izigravaju nove 'umerene'? Tu je i praktično nepostojeća FSA čiji će predstavnici sigurno biti spremni da dolete u Rijad, ako ništa drugo a ono da dokažu da zaista postoje".

"And so we come to Isis. Since their Wahhabi tradition of sectarianism and brutality is the very same Wahhabi faith which lies at the foundation of Saudi Arabia’s version of the Sunni religion, and since much of the cult’s funding has come from Saudi Arabia, we have to ask who will represent their unique, purist and violent point of view at the Riyadh conference"?

Aha, to neka nova logika. "Glavosece" iz Nusre koje se prema zarobljenicima ophode ljudski i kojima se i sami zaribljenici zahvaljuju, ne mogu za pregovarački sto, a kao pregovaračka strana mora i može se prihvatiti režim koji je na hiljade Sirijaca mučki likvidirao u zatvorima i koji su prošli kroz strahovit mučenja.
Mlohavi

#4719 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Naslovnica wrote: Pa šta mislite, koji je razlog ovom cirkusu?
Hajde, mnogi će reći "predstava za glupe amere", ali nisu valjda toliko glupi, i oni i čitav svijet.
Meni je kada sam ovo vidio fakat bilo kao hladan tuš.
Javnost im podrzava Putina koji eto "nemilosrdno unistava" ISIL. Ako se i pored Putka ovakvi napadi pocnu nerijetko desavati u SAD mozda pronicljivi Ameri shvate da ISIL jaca, te da se mora odlucno djelovati. Odrijesene ruke, ode sve u ku**c 8)
Kikibombona

#4720 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Čitalac

#4721 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

sarajevoxxxx wrote:
Čitalac wrote:Robert Fisk u Independentu o predstojećem samitu Asadovih protivnika u Rijadu:

Aha, to neka nova logika. "Glavosece" iz Nusre koje se prema zarobljenicima ophode ljudski i kojima se i sami zaribljenici zahvaljuju, ne mogu za pregovarački sto, a kao pregovaračka strana mora i može se prihvatiti režim koji je na hiljade Sirijaca mučki likvidirao u zatvorima i koji su prošli kroz strahovit mučenja.
Što se mene tiče, neka se na tom skupu nađe ko god hoće, samo mi se čini da ni Asad ni Nusra nisu budućnost Sirije, ukoliko ta zemlja nakon onakvog razaranja uopšte ima budućnost.
Kikibombona

#4722 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:
Cu' to?
Al Kaida ne moze za pregovaracki stol?? :shock: :? :shock: :?
sunceKOtepsija

#4723 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Cu' to?
Al Kaida ne moze za pregovaracki stol?? :shock: :? :shock: :?
:D :lol:
Mlohavi

#4724 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

sarajevoxxxx wrote:
Korektan odnos prema libanskim vojnicima jeste za pohvalu u tom haosu dole, ali imali su oni jos nekih zarobljenika koji nisu tako dobro prosli. Sto prije nestane Nusra to bolje po pobunjenike.
cbrt

#4725 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

ioannes wrote:Citat njemački "spiegel" (Inače propagandno-imperijalisticki magazin)

"USAF je izbacila više od 20 000 bombi na islamsku državu, po njihovim procjenama nastaje manjak municije u skladištima....u svakom slučaju se mora forsirati naknadna produkcija naoružanja"

Ako vam nije jasno pod čijom kontrolom stoje zapadne administracije ,dosta je samo pročitati ovaj gore citat.

To je bio i cilj svega ovoga....Održavanje psihopata i monstruma iz mafije zvane "ratna industrija"
Ja kad kažem neo-komunisti ovde sve vrca od šala i pošalica...čuj, imperijalistički magazin...
Locked