Pariz

Post Reply
General War

#4701 Re: Pariz

Post by General War »

bosanska senzacija wrote:
insomnia78 wrote:Inace, ovaj departman Alpes Maritimes, u kojem je Nica je drugi u Fr po broju dzihadista u Siriji
Iz same nice je preko 100 ljudi vec otislo tamo. Tako npr imaju 29 ljudi iz istog naselja i 11 likova iz iste porodice koji su u Siriji
Preko 200 njih su oznaceni kao radikalni i potencijalno opasni.?Vlasti su prosle godine zatvorili pet ilegalnih dzamija u kojima su se okupljali
Upravo iz Nice je i glavni Nusrin regruter za Francusku cija YT laprdanja imaju po par stotina hiljada pregleda

S moje sokoćalo

A ti dzihadisti u Siriji se predstavljaju kao borci za slobodu i demokratiju.

O tome ko im je oruzje dao u ruke je suvislo govoriti.

I kad se to zlo odbije od glavu ide kuknjava.

Evo i ovaj "francuz" sto trenutno ratuje u Siriji se ne moze nacuditi a sam ucestvuje u svemu ovome.
Jes vala bas, bliski istok bio oaza mira i prosperiteta dok nisu ameri, francuzi, britanci dosli da im skidaju demokratske postavljene covjekoljubne vladare. :-)
I bas nije bilo oruzja tamo dok nisu ameri Towove slali. :roll:
breuer

#4702 Re: Pariz

Post by breuer »

General War wrote:Jes vala bas, bliski istok bio oaza mira i prosperiteta dok nisu ameri, francuzi, britanci dosli da im skidaju demokratske postavljene covjekoljubne vladare. :-)
Sirija, Libija, Tunis, Turska jesu bile kakve takve oaze mira, na neki način se može govoriti i o prosperitetu prije dolaska demokratskih snaga.
General War

#4703 Re: Pariz

Post by General War »

breuer wrote:
General War wrote:Jes vala bas, bliski istok bio oaza mira i prosperiteta dok nisu ameri, francuzi, britanci dosli da im skidaju demokratske postavljene covjekoljubne vladare. :-)
Sirija, Libija, Tunis, Turska jesu bile kakve takve oaze mira, na neki način se može govoriti i o prosperitetu prije dolaska demokratskih snaga.
Aha prosperitet, zavisi kako gledas mozda u njihovim zemljama ali izgleda da ti ne smeta sto su rusili civilne avione, palili restorane, ubijali civile po drugim zemljama...a smeta reakcija? Nije Obama nabio kolac u guzicu gadafiju vec zna se ko...A turska, tunis...kakve veze sad imaju sa intervencijom Zapadnih trupa ciji smo i Mi bili i jos smo dio?
MikroBelaj

#4704 Re: Pariz

Post by MikroBelaj »

Da sam ja predsjednik francuske ja bih dao ostavku
nadžak

#4705 Re: Pariz

Post by nadžak »

breuer wrote:
Libija imala socijalnu politiku kakvu zapad ne može ni zamislit u svojim kapitalističkim mozgovima! Sad je tamo apokalipsa i niko o tome više ne govori. Baš kao ona scena iz nadrealista kad evropski posmatrači zakuhaju i onda nezaintersovano izlaze iz kafića i kažu, hajmo mi odavde, nema više posla za nas, a mi ostadosmo posrani...
stari grad Visegrad

#4706 Re: Pariz

Post by stari grad Visegrad »

nadžak wrote:
breuer wrote:
Libija imala socijalnu politiku kakvu zapad ne može ni zamislit u svojim kapitalističkim mozgovima! Sad je tamo apokalipsa i niko o tome više ne govori. Baš kao ona scena iz nadrealista kad evropski posmatrači zakuhaju i onda nezaintersovano izlaze iz kafića i kažu, hajmo mi odavde, nema više posla za nas, a mi ostadosmo posrani...
Istina je. U Libiji mladi bracni par dobiavo kucu i auto od drzave nakon vjencanja. Studentima drzava davala stipendiju da studiraju u bilo kojoj zemlji svijeta. Imali po neoliko auta. Nisu bili zaduzen kod MMFa.
insomnia78

#4707 Pariz

Post by insomnia78 »

[emoji23][emoji23][emoji23]
I onda ih zavadise

S moje sokoćalo
General War

#4708 Re: Pariz

Post by General War »

nadžak wrote:
breuer wrote:
Nije zapad se zelio otarasiti Gadafija radi socijalne politike vec zbog vanjske.
insomnia78

#4709 Pariz

Post by insomnia78 »

Opet se humani, dobri, predobri (ne u moje ime i ovo nije islam) bosnjo na glavu nasadi da makar malo opere ovaj cin
Strasno je to ALI...
Ali, ali
Fuj, sram i stid neka vas bude

S moje sokoćalo
Dozer

#4710 Re: Pariz

Post by Dozer »

Kako rekoh - Zlatni dinar i potraznja dugovanja su jedini uzroci.
bosanska senzacija

#4711 Re: Pariz

Post by bosanska senzacija »

Fantassin wrote:
bosanska senzacija wrote:Francuska itekako zasluzuje kaznu za svo zlo koje cini stoljecima ali ne ovako i ne na ovaj nacin.
Eh upravo ovo.. razmisljanje koje sam pomenuo par postova iza.Relativizacija.. oni su blabalba sad je to posljedica blabla.I izgleda da vecina muslimana misli ovako ... ne podrzavaju otvoreno ovakve cinove ali ih tiho pravdaju... Ugl u Evropi je trenutno oko 5% populacije islamske vjeroispovijesti i sami sebi neprijateljsko okruzenje stvaraju...
Nije to relativizacija nego istina.

Eto tebe u Siriji sa puskom u ruci a ovdje pozivas na razum.

Isto kao i sto Francuska drzava podrzava, finansira i ucestvuje u sranjima sirom svijeta pa se hvata za glavu kada im se to nekad odbije o glavu.
Fantassin

#4712 Re: Pariz

Post by Fantassin »

General War wrote:
breuer wrote:
Aha prosperitet, zavisi kako gledas mozda u njihovim zemljama ali izgleda da ti ne smeta sto su rusili civilne avione, palili restorane, ubijali civile po drugim zemljama...a smeta reakcija? Nije Obama nabio kolac u guzicu gadafiju vec zna se ko...A turska, tunis...kakve veze sad imaju sa intervencijom Zapadnih trupa ciji smo i Mi bili i jos smo dio?
:thumbup:
Pa ljudi izgleda imaju kolektivnu amneziju da je skoro cijeli Arapski svijet podrzao "revoluciju" u Libiji... pa upravo ko je gadafija nasadio na kolac neki Francuz ili pekar Ibrahim iz Sirta ccc U Siriji skoro cijeli Arapski svijet podrzava pobunjenike,a pola ih podrzava ISIS i Al Qaidu.Cuj neko ti dodje i kaze nesto posle ti srusis pola svoje zemlje i to znaci taj neko drugi kriv.. ne nego su krivi ti koji su glupi dovoljno da to urade.A niko te ne moze zednog preko vode prevesti osim ako to sam ne zelis ili ako si totalni kreten u kojem slucaju to i zasluzujes.
insomnia78

#4713 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

A tek prijateljstvo vecine tih diktatora sa Srbijom. Seseljom, Milosevicem..,

S moje sokoćalo
General War

#4714 Re: Pariz

Post by General War »

insomnia78 wrote:Opet se humani, dobri, predobri (ne u moje ime i ovo nije islam) bosnjo na glavu nasadi da makar malo opere ovaj cin
Strasno je to ALI...
Ali, ali

S moje sokoćalo
:thumbup:
breuer

#4715 Re: Pariz

Post by breuer »

General War wrote:Aha prosperitet, zavisi kako gledas mozda u njihovim zemljama ali izgleda da ti ne smeta sto su rusili civilne avione, palili restorane, ubijali civile po drugim zemljama...a smeta reakcija? Nije Obama nabio kolac u guzicu gadafiju vec zna se ko...A turska, tunis...kakve veze sad imaju sa intervencijom Zapadnih trupa ciji smo i Mi bili i jos smo dio?
Valjda i jeste najbitinije kako oni sami gledaju prosperitet u sopstvenim zemljama, ovo poslije nabrojano kao da si opisao postupke USA, UK, SSSR i ostalih siletina. Nije Obama nabio kolac, ali je podržavao plemenske dileje koji jesu, i ne samo nabili Gadafiju kolac, već sinoć sravnili sa zemljom 80 duša.
Fantassin

#4716 Re: Pariz

Post by Fantassin »

bosanska senzacija wrote:
Fantassin wrote:
bosanska senzacija wrote:Francuska itekako zasluzuje kaznu za svo zlo koje cini stoljecima ali ne ovako i ne na ovaj nacin.
Eh upravo ovo.. razmisljanje koje sam pomenuo par postova iza.Relativizacija.. oni su blabalba sad je to posljedica blabla.I izgleda da vecina muslimana misli ovako ... ne podrzavaju otvoreno ovakve cinove ali ih tiho pravdaju... Ugl u Evropi je trenutno oko 5% populacije islamske vjeroispovijesti i sami sebi neprijateljsko okruzenje stvaraju...

Isto kao i sto Francuska drzava podrzava, finansira i ucestvuje u sranjima sirom svijeta pa se hvata za glavu kada im se to nekad odbije o glavu.
Eh ovo mi upravo samo ucvrscuje vjeru u ono sta radim .... ove koji bi gazili kamionima i raznosili se po Evropi zavrse u nekoj rupi u po pustinje prelijepo...
General War

#4717 Re: Pariz

Post by General War »

breuer wrote:
General War wrote:Aha prosperitet, zavisi kako gledas mozda u njihovim zemljama ali izgleda da ti ne smeta sto su rusili civilne avione, palili restorane, ubijali civile po drugim zemljama...a smeta reakcija? Nije Obama nabio kolac u guzicu gadafiju vec zna se ko...A turska, tunis...kakve veze sad imaju sa intervencijom Zapadnih trupa ciji smo i Mi bili i jos smo dio?
Valjda i jeste najbitinije kako oni sami gledaju prosperitet u sopstvenim zemljama, ovo poslije nabrojano kao da si opisao postupke USA, UK, SSSR i ostalih siletina. Nije Obama nabio kolac, ali je podržavao plemenske dileje koji jesu, i ne samo nabili Gadafiju kolac, već sinoć sravnili sa zemljom 80 duša.
A ha, znaci Ja kriv sto sam te primio u svoju kucu, i dao ti da zivis kako bog zapovjeda? :-)
insomnia78

#4718 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Ma samo rokaj

S moje sokoćalo
breuer

#4719 Re: Pariz

Post by breuer »

General War wrote:A ha, znaci Ja kriv sto sam te primio u svoju kucu, i dao ti da zivis kako bog zapovjeda? :-)
Ko je koga primio? Gadafi Sarkozija?!

Nema u globalnom selu više ičijih kuća, sve je otvorena poljana puna hijena i lešinara, pa ko s đavolom tikve sadi...
General War

#4720 Re: Pariz

Post by General War »

breuer wrote:
General War wrote:A ha, znaci Ja kriv sto sam te primio u svoju kucu, i dao ti da zivis kako bog zapovjeda? :-)
Ko je koga primio? Gadafi Sarkozija?!

Nema u globalnom selu više ičijih kuća, sve je otvorena poljana puna hijena i lešinara, pa ko s đavolom tikve sadi...
:?
Ima kako da nema, bas se ovi dizu u vazduh sto im je zao gadafija i sadama i sto su ostavili svo bogatsvo po pustinji i eto primorani da dodju u Francusku :-)
breuer

#4721 Re: Pariz

Post by breuer »

Ne što im ih je žao, već što su takvi kao ta dvojica (prvi malo bolji diktator i lešinar od drugog) ipak znali sa takvima najbolje.
L u c i f e r

#4722 Re: Pariz

Post by L u c i f e r »

insomnia78 wrote:Opet se humani, dobri, predobri (ne u moje ime i ovo nije islam) bosnjo na glavu nasadi da makar malo opere ovaj cin
Strasno je to ALI...
Ali, ali

S moje sokoćalo
vala ko ovo imalo pravda, na bilo koji način

za mene je isti ko i četnik

pa da mi je brat rođeni
insomnia78

#4723 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

breuer wrote:Ne što im ih je žao, već što su takvi kao ta dvojica (prvi malo bolji diktator i lešinar od drugog) ipak znali sa takvima najbolje.
Pa ovi nisu pobjegli otud nakon rusenja diktatora nego su rodjeni u Fr

S moje sokoćalo
aldinjo

#4724 Re: Pariz

Post by aldinjo »

Eh upravo ovo.. razmisljanje koje sam pomenuo par postova iza.Relativizacija.. oni su blabalba sad je to posljedica blabla.I izgleda da vecina muslimana misli ovako ... ne podrzavaju otvoreno ovakve cinove ali ih tiho pravdaju... Ugl u Evropi je trenutno oko 5% populacije islamske vjeroispovijesti i sami sebi neprijateljsko okruzenje stvaraju...[/quote]

Isto kao i sto Francuska drzava podrzava, finansira i ucestvuje u sranjima sirom svijeta pa se hvata za glavu kada im se to nekad odbije o glavu.[/quote]
Eh ovo mi upravo samo ucvrscuje vjeru u ono sta radim .... ove koji bi gazili kamionima i raznosili se po Evropi zavrse u nekoj rupi u po pustinje prelijepo...[/quote]
Za takve kao što si ti se raspituje dubravko čampara. Ali pošto pucaš po muslimanima vjerovatno bi bolje prošao nego ovi koji su osuđeni do sada.
insomnia78

#4725 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Kanda je i Vojkan bio na protivteroristickoj obuci
Image
I on ucio od najboljih kako treba sa takvima

S moje sokoćalo
Post Reply