BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Cupko_

#4701 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

avaks wrote:Tresla se gora, rodio se miš...
Po mojoj računici, za 17 mjeseci s 200MB na 500MB je povećan internet a još malo i 2018ta godina i time se ne treba diviti nego poklopiti.
Zašto još minuta nije ubačeno? Zašto nije i tarifa 25 povećana nego se morala još jedna kao net ubaciti, kako god marketing vam je slabo odradio to.
Mogla je ova 25 hladno ići na 300 minuta i 3GB neta ako je već 35 ubačeno 450 minuta i 6GB neta...
Kakav telekom kakvi bakrači ali eto i oni više daju u zadnje vrijeme :lol:

Velim da sam kao korisnik strašno razočaran, valjda sam se previše nadao jer ste pravili trendova u vrijeme kada sam potpisivao ugovor ali ste naglo stali s tim i osjetiće se to itekako na dugoročnom planu. Sada će polako korisnici da prelaze na konkurenciju i ćao drugari...
Ja tebi konstantno upoređujem to sa konkurencijom, a ti i dalje pričaš šta si ti očekivao i mislio da treba.
Tresla se gora, rodio se miš? Niko uopšte nije najavljivao ovo povećanje tarifa nigdje niti se nešto preuveličavalo.
Zašto bi se dodalo još minuta na Super 15 kada konkurencija nudi manje od ovoga i trenutno je to najviše što postoji za taj iznos? Zašto?
BH Telecom daje više u zadnje vrijeme? Kako? Čime? Na kojem to paketu (osim No Limit gdje je sve vezano unutar mreže) BH Telecom daje bolje benefite od Eroneta?
Pitam te sad za postojeće korisnike, znači gledaj sebe kao postojećeg korisnika u Eronetu i nekog ko je postojeći na Mini 15. Šta on ima više nego ti?
Isto tako, šta ima bolje korisnik Midi 30 paketa od korisnika Super 25 (a plaća ga 5-6KM skuplje)? Super 25 Net je uvedena na osnovu istraživanja navika potrošnje i ne možeš ti znati koliko kome čega treba. Dakle istraživanjem baze i pregledom potrošnje korisnika Super 25 tarife, očito je da je dosta korisnika iskorištavalo internet uključen u tarifu i uz to ga i po nekoliko puta mjesečno dokupljivalo, dok su im minute/sms ostajali neiskorišteni. Ja znam lično masu ljudi koji su trošili stotinjak minuta (a tebi je to malo i na Super 15), a trebalo im je više interneta, i oduševljeni su ovim uvođenjem dodatne tarife.
Vjeruj mi, to što lično tebi ne odgovara (a ja ti argumentiram da je to opet trenutno najbolje što postojeći korisnik bilo koje mreže može imat) ne znači da će se nešto "osjetiti na dugoročnom planu" i da će "korisnici da prelaze na konkurenciju".
Brojkama sam ti pokazao situaciju, a ti ako i dalje misliš da je negdje bolje, već sam ti rekao, za svoj novac radiš šta želiš i nemaš potrebu nekom objašnjavat to. Akcija je druga stvar i to traje 2-3 mjeseca, pa dođe neka nova i slično, s tim što toga ima svugdje i to ne možemo gledati kao stalnu ponudu.

Ovim završavam raspravu s tobom, jer ako i nakon ovog i dalje ne razumiješ šta hoću reć, nema smisla da pišem išta više.
zrakomlat

#4702 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

A vidi druže, i proizvođač Milke ili Nutele, nisam siguran, je, na pitanje zašto za istočna tržišta za sličnu cijenu u proizvodima imaju siromašnije sastojke, je odgovorio da je njihovo istraživanje pokazalo da potrošači iz tih krajeva vole manje kakao ili čega već u čokoladi :D što naravno nema veze sa životom.
Ne govorim ništa konkretno tebi, da me pogrešno ne shvatiš, nego kod nas ni jedan telekom operater ili neki drugi klinac ne istražuje navike potrošača prilikom puštanja nečega novog u promet.
Ja sam na telekomu, ali to je isti qrz.
Sad za sad mtel nema konkurencije ako gledamo tarife od 36 KM nadalje
avaks

#4703 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Razumijem ja tebe šta pokušavaš da kažeš ali iz perspektive mene kao korisnika koji će da promijeni operatera kada mi ugovor istekne nisi u pravu.
Evo mirza radi za BHT i veli mi da ću imati 1,5GB neta za 17,55KM a ostatak mogu da potrošim na pozive i naravno da mi izađe isplativije nego 100 minuta i 500MB neta što trenutno imam za te novce. Razumiješ li?
Šta je to uradio Eronet da mene lično zadrži? Zašto to nije uradio?
Hoćeš li mi ti srediti bonuse kada mi istekne ugovor pa da ostanem na Eronetu jer ako nema ništa od toga sretno. A vjeruj mi da nisam jedini koji tako razmišlja.

Hajde stavite na Super 15 3GB prometa i 300 minuta prema svima pa da vidimo koliko će se trošiti. Ne treba meni istraživanje da kažem da se mi svi pokrivamo koliko je jorgan dug. Nego stavili 100 i 200MB pa kažu ne troši se više i to kao istraživanje :lol:
Daj mi te stručne časopise gdje je bilo to istraživanje navika potrošnje korisnika kad već palamudiš.
Evo tebi jedan relevantan članak pa se ti pitaj zašto niste mogli dati više minuta i megabajta na ionako skupe tarife:
http://ba.n1info.com/a76548/Biznis/Bh.- ... egiji.html

Članak iz januara ilitiga siječnja prošle godine. Šta je po tom pitanju urađeno? Još uvijek preskupi u odnosu na regiju. Naređeno iz RAKa i pojeo vuk magarca :lol:

Počeću ko DIleja sa grafikonima jbt, Q4 2016, Ero imao 14,55% tržišnog učešća, Q1 2017te Ero pao na 14,09% dok su ostala dva operatera zabilježila rast. Ne bi me čudilo da do kraja godine odete i na 13%... Statistika govori da će se osjetiti na dugoročnom planu i argumentovano ti govorim da korisnici prelaze na konkurente a ne što to meni odgovara ili ne.
Izvoli i izvor mojih argumenata:
http://rak.ba/bos/index.php?uid=1374157315

I naravno da sam završio raspravu s tobom jer si postao kao i onaj hademi i ne želiš da razumiješ šta korisnici kažu tako da nema smisla ni da ti pišem išta više.
Ugodan dan želim!
mirza_15

#4704 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Ne moras potrositi u bht-u. Mozes i prenijeti u sljedeci mjesec :mrgreen:
Sanjarko

#4705 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

avaks wrote:

Code: Select all

Razumijem ja tebe šta pokušavaš da kažeš ali iz perspektive mene kao korisnika koji će da promijeni operatera kada mi ugovor istekne nisi u pravu.
Evo mirza radi za BHT i veli mi da ću imati 1,5GB neta za 17,55KM  a ostatak mogu da potrošim na pozive i naravno da mi izađe isplativije nego 100 minuta i 500MB neta što trenutno imam za te novce. Razumiješ li?
Šta je to uradio Eronet da mene lično zadrži? Zašto to nije uradio? 
Hoćeš li mi ti srediti bonuse kada mi istekne ugovor pa da ostanem na Eronetu jer ako nema ništa od toga sretno. A vjeruj mi da nisam jedini koji tako razmišlja.

Hajde stavite na Super 15 3GB prometa i 300 minuta prema svima pa da vidimo koliko će se trošiti. Ne treba meni istraživanje da kažem da se mi svi pokrivamo koliko je jorgan dug. Nego stavili 100 i 200MB pa kažu ne troši se više i to kao istraživanje  :lol: 
Daj mi te stručne časopise gdje je bilo to istraživanje navika potrošnje korisnika kad već palamudiš.
Evo tebi jedan relevantan članak pa se ti pitaj zašto niste mogli dati više minuta i megabajta na ionako skupe tarife:
http://ba.n1info.com/a76548/Biznis/Bh.-mobilna-telefonija-najskuplja-u-regiji.html

Članak iz januara ilitiga siječnja prošle godine. Šta je po tom pitanju urađeno? Još uvijek preskupi u odnosu na regiju. Naređeno iz RAKa i pojeo vuk magarca  :lol: 

Počeću ko DIleja sa grafikonima jbt, Q4 2016, Ero imao 14,55% tržišnog učešća, Q1 2017te Ero pao na 14,09% dok su ostala dva operatera zabilježila rast. Ne bi me čudilo da do kraja godine odete i na 13%... Statistika govori da će se osjetiti na dugoročnom planu i argumentovano ti govorim da korisnici prelaze na konkurente a ne što to meni odgovara ili ne.
Izvoli i izvor mojih argumenata:
http://rak.ba/bos/index.php?uid=1374157315

I naravno da sam završio raspravu s tobom jer si postao kao i onaj hademi i ne želiš da razumiješ šta korisnici kažu tako da nema smisla ni da ti pišem išta više.
Ugodan dan želim!
Dzaba bolan Avaks verglas. Ne ide u glavu. Evo citam juce neki Amerikanac trosi mjesecno vise od 1 Tb interneta. Gdje li je ona moja tema o internet potrosnji. A ovo za jorgan ili krevet ti ne stoji. Kod mene kratak pa kada se protegnem... [Skontaj sam jer u meni ima skoro 2 metra visine.]
Maharadza

#4706 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

Ama '5mbps je sasvim dovoljno prosječnom korisniku' style all the way. :mrgreen:
avaks

#4707 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Vizionar 1985 wrote: Dzaba bolan Avaks verglas. Ne ide u glavu. Evo citam juce neki Amerikanac trosi mjesecno vise od 1 Tb interneta. Gdje li je ona moja tema o internet potrosnji. A ovo za jorgan ili krevet ti ne stoji. Kod mene kratak pa kada se protegnem... [Skontaj sam jer u meni ima skoro 2 metra visine.]
ALi ipak je bilo negdje neko istraživanje kako mi trošimo pa se zna, a ograničili nas ko balkon, džaba nam se natezat :lol:
Doduše ne govorim ja ništa što je nemoguće, mogu nam svi operateri dati barem u mreži da besplatno pričamo, ni sekunde ih ne košta još stave neku minimalnu uspostavu poziva ako već mora i svi bi bili puno zadovoljniji. Uz to neke normalne količine megabajta i udri.
Maharadza wrote:Ama '5mbps je sasvim dovoljno prosječnom korisniku' style all the way. :mrgreen:
Maha razumijemo se :thumbup:
A vjeruj mi još bi to aktuelno bilo da ovi Tmah vanzemaljci nisu došli :lol:
Bilo bi ono šta to konkurencija daje pa da opravda povećanje bilo čega hahah guli dok možeš style :evil:
Sanjarko

#4708 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Zar moze aplod i dovnlod biti isti skoro. Maloprije test na halu radio i 4 i 4. Skoro isti.
ing-ecc

#4709 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by ing-ecc »

Maharadza wrote:Ama '5mbps je sasvim dovoljno prosječnom korisniku' style all the way. :mrgreen:
i to jos u upload-u :mrgreen:
dugonja

#4710 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

konkurencija pritišće

Ekstra paket, vaš novi mobilni ekstra izbor!
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5bf1ff84cc4.html

Ekstra paket uključuje:

100 minuta za razgovore prema svim mrežama u BiH
100 SMS poruka prema svim mrežama u BiH
1 GB (download/upload) mobilnog interneta po maksimalnoj mogućoj brzini
neograničen pristup internetu
Mjesečna naknada za Ekstra paket iznosi 20 KM sa PDV-om.

Svi korisnici koji odaberu ovaj paket, uz potpisivanje ugovora na 24 mjeseca imaju priliku kupiti pametni mobilni telefon Alcatel Pixi 4 5“ 5010X po cijeniod samo 1 KM!
purgatorio

#4711 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

dugonja wrote:konkurencija pritišće

Ekstra paket, vaš novi mobilni ekstra izbor!

Ekstra paket uključuje:

Mjesečna naknada za Ekstra paket iznosi 20 KM sa PDV-om.

Svi korisnici koji odaberu ovaj paket, uz potpisivanje ugovora na 24 mjeseca imaju priliku kupiti pametni mobilni telefon Alcatel Pixi 4 5“ 5010X po cijeniod samo 1 KM!
Jes' im dobar paket...

Na eronetu dobijem 80 minuta, 150 SMS i 700 MB za 10 KM na !hej savršena.
Ovaj mobitel ne bih ni džaba, ovo im ostalo u skadištu jer ga nitko neće.
dugonja

#4712 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

pa dobro, za 1 KM dobar
uz potpis ugovora na 24 mjeseca, naravno
planut će to, raja se lako navuče
BaDa

#4713 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by BaDa »

pa ovaj ekstra paket ispade bolji od mini15 paketa ako se ja ne varam
dugonja

#4714 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

jedina mana možda što nema opciju nastavka korištenja interneta po smanjenoj brzini poslije potrošenih 1 GB kao što to ima mini15
ali je i 1 GB spram samo 500 MB kod mini15
Ali_G

#4715 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Ali_G »

Giga je po punoj brzini, a onda nastavljas po smanjenoj. Tako ja skontah
kakavdanakneiskustvu

#4716 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kakavdanakneiskustvu »

U eronetu i dalje 1 giga za 10 maraka,nemaju eku novu ponudu?
dugonja

#4717 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

Ali_G wrote:Giga je po punoj brzini, a onda nastavljas po smanjenoj. Tako ja skontah
upravu si
čak oni i sugerišu prelazak sa mini15

Novi paket u ponudi BH Telecoma, kreiran po vašim željama!
BH Telecom u ponudu od 5. septembra 2017. godine uvodi novi BH Mobile pretplatnički paket - Ekstra paket. Savršen za sve korisnike koji žele da imaju mali paket sa velikim mogućnostima, ekstra skrojenim za mjesečne potrebe.

Pređi sa Mini15 ili Ultra paketa i odaberi Ekstra paket!

Ekstra paket uključuje:
Mjesečna naknada za Ekstra paket iznosi 20 KM sa PDV-om. Pogledaj više

Svi korisnici koji odaberu ovaj paket, uz potpisivanje ugovora na 24 mjeseca imaju priliku kupiti pametni mobilni telefon Alcatel Pixi 4 5“ 5010X po cijeni od samo 1 KM!

Tehničke karakteristike uređaja:

Display: 5''
Memorija: 8GB+1GB
Baterija: 2000mAh,
Rezolucija kamere: 5Mpxl
Platforma: OS Android™ 6.0 Marshmallow
Procesor: Quad Core 1.3 GHz CPU
Kamera: 5MP camera, flash, Camera and Video Zoom, HDR, Panorama, Photo editor, Photo live filters, Face detection, Geo tag, Video stabilization

Uslovi korištenja Esktra paketa:
U iznos mjesečne naknade paketa uključena je definisana količina besplatnog govornog i SMS saobraćaja prema svim mrežama u BiH. Prekoračeni govorni i SMS saobraćaj, iznad definisanih količina besplatnog govornog i SMS saobraćaja uključenih u naknadu, tarifira se u skladu sa Cjenovnikom BH Telecoma. Neiskorišteni besplatni govorni i SMS saobraćaj ne prenosi se u naredni obračunski period. Uspostava poziva iz BH Mobile mreže je besplatna. Obračunska jedinica za pozive iz BH Mobile mreže je 60 sekundi.U mjesečnu naknadu paketa uključen je neograničen mobilni internet unutar BH Mobile mreže, tj.definisana količina mobilnog interneta po maksimalnoj mogućoj brzini prijenosa podatka, te nakon toga nastavak korištenja po brzini do 64 kbps bez dodatne naplate po potrošnji. Po iskorištenju količine mobilnog interneta uključenog u paket, pretplatnik može koristiti dodatne pakete za neograničeni mobilni internet i opcije za jednokratni dokup mobilnog interneta, po uslovima i cijenama iz Cjenovnika BH Telecoma. Jedinica mjere iskorištenog mobilnog interneta je 1 kB. Besplatni saobraćaj i mobilni internet sadržan u paketu ne može se koristiti u roamingu. Besplatni saobraćaj sadržan u paketu ne može se iskoristiti za Usluge posebne namjene.
smartXL

#4718 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Naravno da će sugerisat da pređu korisnici sa manje pretplate na veću. Što ne sugrerišu da sa midi da pređu na ovu :P

Ovo je trebalo bit plafon 15 KM, tad bi bila top ponuda
Sanjarko

#4719 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Evo danas sam na halu dokupio internet opet. Prednost pri potrosnji ima onaj koji ima manju vrijednost ili koji je poslije dokupljen na vec dokupljeni. Znaci skida sedmicni dokup ako je vec se imao mjesecni dokup. Pitao sam za ovo niko nije znao ovdje da mi kaze. Dobro ovo nekako i jest logicno ali stvarno nisam ni razmisljao ni znao za ovo. Jedino ne znam sta da sam na sedmicni dokup dokupio mjesecni koji bi prvo skidalo da li sedmicni ili mjesecni. :-)

Jb ga. Nisam oko informatike nikako dobar. :lol:

:kakoste:
Sanjarko

#4720 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Ova bht ponuda, ovaj za marku telefon, na koliko se mora biti vezan ugovorom.
Sanjarko

#4721 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Ova bht ponuda, ovaj za marku telefon, na koliko se mora biti vezan ugovorom.
24 mjeseca. Bjez ba.
Cupko_

#4722 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

U Eronetu je i dalje aktuelan "Akcijski MNP cjenik" gdje pri prijenosu broja iz druge mreže (na bilo koju postpaid tarifu) imate velike popuste na telefone.
Na tarifi Super 15: Coolpad Porto S DS (29KM), Lenovo Vibe C DS (19KM), LG K4 2017 (59KM), Coolpad Torino S DS (69KM), Coolpad Modena 2 DS (99KM)
Super 25/Super NET 25: Huawei Y6 2 Compact DS (39KM), Coolpad Modena 2 DS (19KM), LG K8 2017 (59KM), Alcatel Idol 4 DS + VR (99KM), Samsung Galaxy J3 2017 (169KM)
Super 35: Samsung Galaxy J3 2017 (39KM), Huawei P9 Lite DS (49KM), Samsung Galaxy J5 2017 (129KM), Samsung Galaxy J7 2017 DS (219KM)
Super 50: Huawei Honor 8 DS (139KM), Samsung Galaxy A5 2017 (169KM),
i još mnogi drugi aparati na svim tarifama od Super 15 do Super 80.
Na tarifi Super VIP svi uređaji uz ugovor na 24 mjeseca koštaju 1KM

Cijene su klix, bez ikakvih naknadnih rata i sl., uz ugovor na 24 mjeseca.
Alkos

#4723 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

Vizionar 1985 wrote:Evo danas sam na halu dokupio internet opet. Prednost pri potrosnji ima onaj koji ima manju vrijednost ili koji je poslije dokupljen na vec dokupljeni. Znaci skida sedmicni dokup ako je vec se imao mjesecni dokup. Pitao sam za ovo niko nije znao ovdje da mi kaze. Dobro ovo nekako i jest logicno ali stvarno nisam ni razmisljao ni znao za ovo. Jedino ne znam sta da sam na sedmicni dokup dokupio mjesecni koji bi prvo skidalo da li sedmicni ili mjesecni. :-)

Jb ga. Nisam oko informatike nikako dobar. :lol:

:kakoste:
Skidalo bi ti prvo od sedmične. Kraća opcija se uvijek troši prva, mislim da je tako kod svih.
Sanjarko

#4724 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Alkos wrote:
Skidalo bi ti prvo od sedmične. Kraća opcija se uvijek troši prva, mislim da je tako kod svih.
Hvala. Da znam ovo posto se ne razumijem u informatiku puno. Nema sada one duple porcije pa mi malo interneta. Brzo ga potrosim. Sada malo navikao vise trositi. Valjda tako, kad imas vise, vise trosis. Pozdrav.
avaks

#4725 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Čuj više imaš više i trošiš.
Pa stručnjaci u Eronetu izračunali da je 500MB dovoljno, ne troši se brate više :lol:
Post Reply