90minut wrote:
Hajmo zaboraviti sve napisano do sada i imam samo pitanje da ti postavim i onda stvarno necu više o ovome jer predpostavljam da to i nije tema u konačnici..
Dakle zašto umjesto 3 tenka nije bilo 10 do 15 koji bi bez problema mogli operisati u par pravaca uz podršku 1000 ljudi evo ti mi reci, al' nemoj mi slucajno reci da su nas potcijenili i mislili da ce s 50 - 70 ljudi osvojiti sve što je potrebo jer cu se poceti smijati.
Ne mozemo nista zaboraviti jer valjas glupost na glupost.
Mozda bas zato sto su znali cime se raspolaze ovamo i sto su mislili da je ljudstvo i naoruzanje iz bistricke kasarne, potpomognuto Suputovim nislijama iz Doma JNA, kao i 3 tenka, transporteri i ljudstvo iz pravca Grbavice i Marsalke dovoljno...?
A ovo sve zajedno nije bas 50-70 ljudi, nego prije dvije cete+, potpomognute oklopnim sredstvima.
1000 ljudi mimo kasarni mislim da tada nisu ni imali, kao ni 10-15 tenkova. S druge strane, da su usli s 10-15 tenkova, garantujem da bi izgubili pola.
I od ova 3 koja su dosla 2 nisu prelazili most, osim onog jednog koji je picio k'o mahnit, a i takav je bio pogodjen, pa zamisli u CoD stilu sta bi bilo da ih je doslo 10 ili vise...
Opet ti kazem - nemas blage veze o cemu pricas, i sa svakim novim postom u kojem pokusavas dokazati nekakvo svoje znanje i poznavanje stvari, samo se dodatno prosipas.
Nego, mozes li nama neiskusnima pojasniti sta je to tacno "spontani vojni napad"...? I to iz 3 pravca.