Sirija

Locked
Challenger__

#4701 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:
- Nikako ne napasti je bolje nego da su napali a da je Saudija stajala iza vojne intervencije. Tako da se nema za čime žaliti, možda ti možeš žaliti što konačno nisi potvrdio svoje teorije zavjere i postavio nam na forum američku fakturu koju je potpisala Saudija za udar na Siriju. E to bi, priznajem, bio tvoj neoboriv argument.

- Čak, bi i ono Butijevo o jadnoj režimskoj vojsci, ona sama protiv svih, konačno imalo smisla.
:lol: :lol: :lol:

Kakve "teorije zavjere"? Pa, ovde je tako reći do juče bila nepoznanica gomila elementarnih stvari. Nepoznavanje elementarnih stvari ne daje nikome za pravo da - elementarne stvari - naziva sumnjivim teorijama...

Da li žali oficijelni Izrael? Žali... Da li su pomenuti ratnohuškači iz Kongresa vezani za AIPAC (odnosno interese Izraela)? Jesu... Da li je Bandar bin-Sultan (i njegova KSA ekipa) u ovoj ratnohuškačkoj priči? Jeste. Al Nusra/Qaeda? Jeste... Jesu li na istoj strani? Jesu...

Kakve "teorije zavjere", nemoj me nasmijavati, molim te...
Alfons Kauders

#4702 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:
- Nikako ne napasti je bolje nego da su napali a da je Saudija stajala iza vojne intervencije. Tako da se nema za čime žaliti, možda ti možeš žaliti što konačno nisi potvrdio svoje teorije zavjere i postavio nam na forum američku fakturu koju je potpisala Saudija za udar na Siriju. E to bi, priznajem, bio tvoj neoboriv argument.

- Čak, bi i ono Butijevo o jadnoj režimskoj vojsci, ona sama protiv svih, konačno imalo smisla.

Kakve "teorije zavjere"? Pa, ovde je tako reći do juče bila nepoznanica gomila elementarnih stvari. Nepoznavanje elementarnih stvari ne daje nikome za pravo da - elementarne stvari - naziva sumnjivim teorijama...

Da li žali oficijelni Izrael? Žali... Da li su pomenuti ratnohuškači iz Kongresa vezani za AIPAC (odnosno interese Izraela)? Jesu... Da li je Bandar bin-Sultan (i njegova KSA ekipa) u ovoj ratnohuškačkoj priči? Jeste. Al Nusra/Qaeda? Jeste... Jesu li na istoj strani? Jesu...

Koji to kongresmeni unazad 30 godina nisu vezani za AIPAC? Lakse je nabrojati njih nego one koji jesu.

A cijela prica o AIPACu je postala tako faking jeftina. Kraj toliko love, nafte i stanovnika, islamski svijet nije nasao za shodno da napravi neki pandan AIPACu... Slozna braca, stotine sekti, porodica i debilnih politickih pravaca od Maroka do Indije.
Challenger__

#4703 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Sa'voxe...

- da mi je do sujete, kopao bih po svojim starim postovima i kopirao što sam pisao. Vrijeme je svim mojim ocjenama dalo za pravo, od nemoći "opozicije" da sruši Assada, preko tačnih predviđanja da će djelovati Izrael, do teze da će se ići u pravcu intervencije... Čemu svjedočimo sedmicama;

- da ne pominjem tezu koju ističem evo godinu i po, da je "Sirija katalizator regionalnih i globalnih procesa"... Sirija, koja je duboko potresla i američku političku scenu, čitav svijet;

Naravno da mi je drago ako kriza ostane u granicama Sirije i vremenom se sanira. Ne bih volio da preraste u regionalni, ili, ne daj Bože u svjetski konflikt. A takav scenario, uprkos svim ovim inicijativama, još uvijek nije isključen.
Challenger__

#4704 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Šta ti želim reći Sa'voxe... Iako nismo istomišljenici, iako su moje procjene i predviđanja tačnija, MENE NIJE STID REĆI da sam od tebe dosta naučio... Dosta. Nema potrebe da ti mene etiketiraš tim besmislenim kovanicama ("teorija zavjere") jer, niti ih zastupam, niti sam neko ko je iz te priče. Toliko.

Pozdrav.
sarajevoxxxx

#4705 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Da li žali oficijelni Izrael? Žali... Da li su pomenuti ratnohuškači iz Kongresa vezani za AIPAC (odnosno interese Izraela)? Jesu... Da li je Bandar bin-Sulan (i njegova ekipa)u ovoj ratnohuškačkoj priči?
- Pa naravno da žali Izrael - intervencija koju je najavio Keri a iza koje bi stajale arapske države apsolutno odgovara izraelu, i naravno da Izrael žali.

- Izvor zla je KSA - i zaista ne znam na koji način oni mogu pomoći sirijskom narodu. Ovo da oni plate fakturu Americi da ista sruši Asada je vrhunac licemjerstva. Pa ta zemlja ne dozvoljava ulazak sirijskim izbjeglicama u zemlju a kamoli šta drugo uradi a što bi olakšalo sirijskom narodu. Oko 500 000 Sirijaca se nalazi u Saudiji ''kod svojih rođaka'' sa vizom kojuizvadi svako ko želi posjetiti KSA, i koju moraju svaki mjesec produživati i platiti 200 eura da je produže.

- Jedan Zateri u Jordanu nisu u stanju podići na neki normalan nivo, sirijske izbjeglice žive u nemogućim uslovima u srcu arapskog svijeta.

- Sirijcima pored Asada zaista nema većih neprijatelja od zaljevskih zemalja (izuzev Katara)
Jeste. Al Nusra/Qaeda? Jeste... Jesu li na istoj strani? Jesu...
- Vojne formacije FSA su od samog početka bile protiv vojne intervencije, bar one sa islamskim predznakom.

- KSA, Izrael, očigledno će morati sve nade položiti u Asada - Jedino im je on preostao.
Avetinho

#4706 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote: - da ne pominjem tezu koju ističem evo godinu i po, da je "Sirija katalizator regionalnih i globalnih procesa"... Sirija, koja je duboko potresla i američku političku scenu, čitav svijet;
Potresla americku politicku scenu? Opet vijesti iz advanceta i njihovog paralelnog svemira? Sirija Ameriku ne zanima, nasuprot konstantnoj dreci iz pravca Putinove RT i Ass-sadove SANA. Da je zanima, digla bi se takva propaganda prema kojoj bi propaganda o Iraku 2003 izgledala kao prica iz slikovnice. Samo slijepac ne vidi da Obama NECE da bombarduje Siriju, jer da je htio, mogao je to dosad uraditi milion puta. Sirija ce se zahvaljujuci Ass-sadu sama od sebe srusiti za par dana ili par godina, ali joj je kraj neminovan upravo zbog destruktivne politike porodice Ass-sad. Ako ima iko ovdje da opise scenario po kojem ce Sirija opstati i postati normalna drzava, volio bih da ga cujem.

Ne treba im ni Izrael ni Saudija, ni Amerika. Sam ce to Basar po kratkom postupku. Zali boze unistenih zivota.
sarajevoxxxx

#4707 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Istočna Hama: Pao bataljon PVO-a
sarajevoxxxx

#4708 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Istočna Hama: Pao režimski bataljon PVO-a koji pripada režimskoj 66. brigadi kao i dva vojna punkta

- Prošle noći vodile su se žestoke borbe između jedinica FSA i režimske vojske, a nakon toga FSA je zauzela dva režimska vojna punkta na sjeveroistoku Hame. Dakle, FSA je u potpunosti zauzela režimski vojni punkt Al Huvejdže i Al Zafire.

- Uslijedilo je žestoko granatiranje, režimski avioni su danas djelovali u Hami na području gdje su se vodile borbe. Sela Duma, Urfe, Al Hazm, i Al Huvejdže su se našle na udaru režimske artiljerije i brigade 66. i režimskih aviona i helikoptera. Najveće borbe su se vodile u mjestu Nahijetu Hamra u istoćnom predgrađu Hame, gdje se nalazio bataljon PVO-a, a koji je prije nekoliko sati pao u ruke vojnih formacija FSA.
dječak sa šibicama

#4709 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Kada pogledate ovaj video, ostat ćete zapanjeni. Naime, glumci iz redova sirijskih pobunjenika snimaju lažne videe navodnih brutalnosti Asadovih vojnika te drugih propagandnih poteza. Jedini problem je što se isti pobunjenici pojavljuju u previše uloga, zbog čega ih se lako identificira. Tako je isti glumac odglumio "Asadovog ubojicu" koji puca sa zgrade na prolaznike, pa jednog od "Asadovih vojnika" koji nemilosrdno provaljuje u dom nevine obitelji; i na kraju ulogu "odbjeglog sirijskog vojnika" koji je prešao na stranu opozicije. Drugi glumac u istom je videu odglumio "odbjeglog vojnika", dok je u idućem glumio "mrtvog civila".

sarajevoxxxx

#4710 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Istočna Guta: Sirijcu kćerka, žena, i sestra, poginuli u žestokom režimskom granatiranju 10.09.2013.

jefferson

#4711 Re: Sirija

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:Sa'voxe...

- da mi je do sujete, kopao bih po svojim starim postovima i kopirao što sam pisao. Vrijeme je svim mojim ocjenama dalo za pravo, od nemoći "opozicije" da sruši Assada, preko tačnih predviđanja da će djelovati Izrael, do teze da će se ići u pravcu intervencije... Čemu svjedočimo sedmicama;

- da ne pominjem tezu koju ističem evo godinu i po, da je "Sirija katalizator regionalnih i globalnih procesa"... Sirija, koja je duboko potresla i američku političku scenu, čitav svijet;

Naravno da mi je drago ako kriza ostane u granicama Sirije i vremenom se sanira. Ne bih volio da preraste u regionalni, ili, ne daj Bože u svjetski konflikt. A takav scenario, uprkos svim ovim inicijativama, još uvijek nije isključen.
Americku politicku scenu?
Tako ti je to kada politiku u drugi zemljama gledas kroz BH politicku scenu.
Malo se zabavili oko sirije, cekaj samo dok prodje fiskalna godina pa pocnu o budzetu pricat, nece moci naci siriju na mapi, pa ni moskvu.
Ali hajde, tako ti je kada nemas elementarno znanje o americkoj politici.
Vijetnamac13

#4712 Re: Sirija

Post by Vijetnamac13 »

Ovdj su se neki zaklinjali da ce Ameri napasti prvom prilikom. I dalje nesto pisu uprkos tome sto su se mnogo prosuli. :)
jefferson

#4713 Re: Sirija

Post by jefferson »

Vijetnamac13 wrote:Ovdj su se neki zaklinjali da ce Ameri napasti prvom prilikom. I dalje nesto pisu uprkos tome sto su se mnogo prosuli. :)
Opet o duzini qrtza.
Sreca pa ni rusi ni ameri ne citaju ovaj forum. Bili bi fakat sexualno isfrustrirani.
Co0l

#4714 Re: Sirija

Post by Co0l »

Vijetnamac13 wrote:Ovdj su se neki zaklinjali da ce Ameri napasti prvom prilikom. I dalje nesto pisu uprkos tome sto su se mnogo prosuli. :)
Ma dobro,nije Cheliju zamjerit,zanese se on tako ponekad :)
Vijetnamac13

#4715 Re: Sirija

Post by Vijetnamac13 »

jefferson wrote:
Opet o duzini qrtza.
Sreca pa ni rusi ni ameri ne citaju ovaj forum. Bili bi fakat sexualno isfrustrirani.
I ti si se proslavio svojim zaključcima. Ne znam kako tako pametan nisi vec planetarno popularan. :run:
jefferson

#4716 Re: Sirija

Post by jefferson »

Vijetnamac13 wrote:
jefferson wrote:
Opet o duzini qrtza.
I ti si se proslavio svojim zaključcima. Ne znam kako tako pametan nisi vec planetarno popularan. :run:
Zato sto sam rekao da diplomatije nije forumsko naprdjivanje ciji je veci.
Jbt, ovde 5-6 forumasa haman zive od pisanja i postavljanja videa i fakat misle da je sustina politike ko ce ispasti veci jebac.
Vijetnamac13

#4717 Re: Sirija

Post by Vijetnamac13 »

jefferson wrote: Zato sto sam rekao da diplomatije nije forumsko naprdjivanje ciji je veci.
Jbt, ovde 5-6 forumasa haman zive od pisanja i postavljanja videa i fakat misle da je sustina politike ko ce ispasti veci jebac.
Izvini jarane, zamijenio te ja za ovog huskaca od maloprije. Izvini, sad sam uvidio gresku. A slazem se sa tobom, mnogo igraju ovi ratnih igara.
jefferson

#4718 Re: Sirija

Post by jefferson »

Vijetnamac13 wrote:
jefferson wrote: Zato sto sam rekao da diplomatije nije forumsko naprdjivanje ciji je veci.
Izvini jarane, zamijenio te ja za ovog huskaca od maloprije. Izvini, sad sam uvidio gresku. A slazem se sa tobom, mnogo igraju ovi ratnih igara.
Nista, ali fakat nekad ne mogu vjerovat da neko trosi cijeli dan postavljajuci videa jal onih asadovih junacina, jal onih poluljudozdera s druge strane.
A kada bi ih pitao gdje BiH, rekli bi jel to planeta u suncevom sistemu.
Ne znam samo cemu toliko navijanje. Ali zanimljivo je da tih forumasa nema nigdje drugo na temama, sto samo govori o mentalnom sklopu tj. profilu istih.
vivaldi

#4719 Re: Sirija

Post by vivaldi »

vivaldi wrote:
Alfons Kauders wrote:
vivaldi wrote:sad je mile izmedju 2 vatre - dobarbr s rusima, a dobar i sa izraelcima :D
Nije vise - bio je dobar dok nisu sutnuli Libermana... Sad ima samo onog djedicu u predstavnistvu RS u Tel Avivu, koje je i otvoreno da se njemu izmisli radno mjesto :D
ma opet ce on vratiti - izraelska politicka scena je ko i nasa. stalno se vrte jedni te isti ljudi vec 20 godina

alfonse

evo avdigora, ko da smo ga prizvali neki dan. jopet je neka funkcija :lol:

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/404405/Li ... ko-napadne
Vijetnamac13

#4720 Re: Sirija

Post by Vijetnamac13 »

jefferson wrote:
Vijetnamac13 wrote:
Nista, ali fakat nekad ne mogu vjerovat da neko trosi cijeli dan postavljajuci videa jal onih asadovih junacina, jal onih poluljudozdera s druge strane.
A kada bi ih pitao gdje BiH, rekli bi jel to planeta u suncevom sistemu.
Ne znam samo cemu toliko navijanje. Ali zanimljivo je da tih forumasa nema nigdje drugo na temama, sto samo govori o mentalnom sklopu tj. profilu istih.
Moraju ispucati dnevnu dozu bijesa, frustracije ili nekog treceg zastranjenja. Istim bi srce kroz rebra izaslo da im petarda kraj prozora pukne. Jer ja se samo kroz maglu sjecam oca koji ide u rat i to nije lijepo sjecanje.

A mogao bih napisati duzi neki post, ali ne vidim smisla kad ce biti zatrpan spamom u 3 minute.
Alfons Kauders

#4721 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

vivaldi wrote: alfonse

evo avdigora, ko da smo ga prizvali neki dan. jopet je neka funkcija :lol:

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/404405/Li ... ko-napadne
oj jebo mater svoju debilnu, fakat... :lol: eto njeg opet u laktase :lol:
sarajevoxxxx

#4722 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Grad Hula nakon žestokog režimskog bombardovanja 10.09.2013.

sarajevoxxxx

#4723 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ariha nakon silovitog režimskog bombardovanja je pretvorena u ruševine. 7 minuta strašnih slika i kadrova iz ovog porušenog sirijskog grada:

Avetinho

#4724 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Vijetnamac13 wrote: {...}Istim bi srce kroz rebra izaslo da im petarda kraj prozora pukne. Jer ja se samo kroz maglu sjecam oca koji ide u rat i to nije lijepo sjecanje{...}
Jadan ti je ovaj argumenat.
Na ovoj temi barem je polovina boraca bosanskog rata. Bas zbog toga se ljudi zgrazavaju na pokusaje pravdanja zlocina nad civilima, rusenja gradova do temelja, upotrebe bojnih otrova, artiljerije i avijacije protiv civila, bombardovanja pijaca i redova za kruh.

Ali cekaj, ti si takve nazvao "ratnim huskacima", ili te nisam dobro shvatio?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4725 Re: Sirija

Post by Truba »

može se iskopati moj post u kojem kažem da se ovo već ohladilo
ima nekoliko dana možda i više

ali ipak mislim da će do određene akcije doći u budućnosti
Locked