Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
baxul

#4701 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

MuaDib wrote: A ovo podmetanje DF-u da vrši kohabitaciju sa SDA, je smiješno s obzirom da se zna da je jedan od razloga Komšićevog napuštanja SDP-a, upravo grubo ignorisanje članstva SDP-a i njegovog stava da se sa SDA ne ide u koaliciju.
time apsurd veći
shiljak

#4702 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Mastermind30 wrote:
shiljak wrote:Sasvim je jasno da je to želio i da je to rekao.. Pogledaj čitav video a ne samo jedan citat :D
Ma meni je interesantnija granica vaseg obozavanja lika i "djela" dragog nam Komsica, ona je vec dobacila do poznavanja neizgovorene misli :D :D :D
Ne radi se ovdje o obožavanju, nego ne možeš više slušati šuplje, kako za druge stranke tako i za DF.

I kakva koalicija sa SDA, da ima rekli bi, nema potrebe da se kriju.. Šta god da je DF progovorio, odma su "postali" u koaliciji, ko ono jednom kad je spomenuo radončića.. sad sda.. šta je dalje? Nikad šupljoj kraja..

Tek se sada vidi kako neko "čist" može u startu da nagrabusi a da ništa ne uradi.
Last edited by shiljak on 07/08/2013 21:02, edited 1 time in total.
shiljak

#4703 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

moguće je da postoje neki ljudi koji su postali član u DF-u.. i šta se očekuje? Pa da nastavi svako raditi kao što je i do sad.. neće mu neko iz DF-a diktirat šta da radi.

A drugo, ti su sada samo članovi u stranci i može sve biti drugačije kada budu izbori krajem ove godine.
sarajlija80

#4704 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sarajlija80 »

pustite ba zeljka nego jel zna kako se ona crvenokosa riba zove u njegovoj stranci
sinergija

#4705 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinergija »

MuaDib wrote:
kosmpolita wrote:Koliko je samo velika i izrazena ljubav izmedju novih koalicionih partnera SDA i DF Zeljka Komsica govori i cinjenica da su odbranu DF-a preuzeli vec dokazani forumasi bliski SDA. Zeljko Komsic je uspio vrlo brzo upropastiti sve sto je zamislio i govorio. Toliko se slizao sa SDA u Kantonu Sarajevo da je pravo pitanje kako ce gradjani uspjeti prezivjeti tako losu vlast, koja im osim poskupljenja, kriminalnih bracuna nista pozitivno nije donijela.

:thumbup:
To zahvali SDP-u, koji je brilijantan izborni uspjeh, pretvorio u noćnu moru, svakoga ko je očikivao da se bar nešto promjeni.
Sujeta Zlatka Prvog Veličanstvenog i njegov despotski odnos u SDP-u, SDP je gurnuo u provaliju i od njega napravio najboljeg promotera SDA. A ovo podmetanje DF-u da vrši kohabitaciju sa SDA, je smiješno s obzirom da se zna da je jedan od razloga Komšićevog napuštanja SDP-a, upravo grubo ignorisanje članstva SDP-a i njegovog stava da se sa SDA ne ide u koaliciju.
hanka je u ks sa sda u vlasti i srusila vladu sdp-a zajedno sa sda.
ona je ako nisi znao poptredsjednica DF-a, tj ŽK.
sinergija

#4706 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinergija »

tu45u wrote: kako će DF da bude na vlasti kad nikad nisu bili na izborima i stranka osnovana prije 2-3 mjeseca :lol: :lol: :lol: glupi zatucani mali bošnjak :lol: :lol: :lol:

cinjenice se ne mogu izbrisati
sinergija

#4707 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinergija »

kosmpolita wrote:To sto si napisao je pravi dokaz koje zatucan, neinformisan i bezobrazan. Cinjenica je da je aktuelni ministar obrazovanja u Vladi (SDA-DF) Kantona Sarajevo Damir Marjanovic, clan Predsjednistva DF-Zeljko Komsic. Jos pogubnije je kako je Zeljko Komsic dogovorio koaliciju sa SDA i to nekoliko mjeseci prije nego ce osnovati stranku.

to je onaj ministar sto je izvrsio centralizaciju univerziteta i uspostavio jedinstven UO za sve fakultete, tj da SDA sad moze da puno lakse upravlja svim fakultetima sa samo jednim Upravnim odborom. po starom sistemu to je bilo malo teze jer je svaki fax imao svoj upravni odbor.
ustvari svaki njegov potez osmisljen je u centrali SDA, a sto je najgore to raja pusi i jos ga hvale kako je on najbolji ministar.
jeste mi smo zatucani bosnjaci,pa stvari vidimo malo drugacije.
vee-jay

#4708 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Ako je SDP bila u koalicija sa SDA, zasto DF ne smije u koaliciju sa SDA?
Prpa.ba

#4709 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

kosmpolita wrote:Pa zar Zeljko Komsic i njegova stranka sa SDA ne cine dio najgore vlasti u Kantonu Sarajevo?
Po cemu je ova Expressna vlada ista gora od SDP-ove?
sinergija

#4710 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinergija »

Prpa.ba wrote:
kosmpolita wrote:Pa zar Zeljko Komsic i njegova stranka sa SDA ne cine dio najgore vlasti u Kantonu Sarajevo?
ako ne vidis razliku trebalo bi da malo odes kod ocnog. nisu ni oni prije bili bog zna sta, ali ovi su katastrofa.

navedi mi samo jedan njihov projekat, u ovih 9 mjeseci. eto samo jedan.
Last edited by sinergija on 07/08/2013 21:32, edited 1 time in total.
sinergija

#4711 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinergija »

tu45u wrote:
sinergija wrote:
tu45u wrote: kako će DF da bude na vlasti kad nikad nisu bili na izborima i stranka osnovana prije 2-3 mjeseca :lol: :lol: :lol: glupi zatucani mali bošnjak :lol: :lol: :lol:

cinjenice se ne mogu izbrisati
tokmače kako će DF da bude na vlasti u bilo kojem obliku kada stranka postoji samo u sarajevskom kantonu i nigdje više, bez obzira na hanku i hankiće hablečino nepismena :lol: :lol: :lol:
vidim komunikacija ti je na nivou. stranka ne mora biti na izborima da bi bila u vlasti. cinjenica je da su oni u kantonu pozicija i to niko ne moze osporiti.
imaju zastupnika i ministra u vladi KS.
hanka i onaj marsal su u domu naroda F BIH i direktni krivci za zastoj u federaciji. (vitalni nacionalni interes).
Zeljko clan predsjednistva BiH. sad predsjedavajuci.
treba li dalje objasnjavati i pojasnjavati.
sinergija

#4712 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinergija »

zacudjujuce je koliko ima politicki nepismene raje na forumu.
ne znaju ni osnovne stvari o politici, a hoce argumentirano da razgovaraju.
Last edited by sinergija on 07/08/2013 21:39, edited 2 times in total.
sinergija

#4713 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinergija »

tu45u wrote:de pojasni mi po kojem zakonu jes ti normalan o čemu laprdaš a jes vas strah komšića :lol: :lol: :lol:
nije me strah, nego me je iznevjerio jer sam mu dao svoj glas.
baxul

#4714 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

vee-jay wrote:Ako je SDP bila u koalicija sa SDA, zasto DF ne smije u koaliciju sa SDA?
pa zbog čega je uopšte osnivao stranku?
shiljak

#4715 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

opet da ponovim, nek imaju ljude na vlasti, rade sve po propistu.. niko se na njih nije žalio kad je bila blokada-kriza.. a ako se žalio, po pravilima DF-a mogli su postati član stranke, a stranka (ne par ljudi, nego svi u stranci) kada dobiju neke pozicije u stranci tek tad mogu odlučivati "zajedno" sa tom DF strankom..

I neće odlučivati DF stranka o svemu, nego će svako imati prostora da misli svojom glavnom i da radi svoj posao a ne da mu se nešto nameće.

Ako bi/je hanka tako loša, onda sigurno neće dobro proći u stranci DF-a, koja god da joj je funkcija sad.. neće dobiti podršku članova df-a, a ni običnih ljudi izvan stranke na idućim izborima..
Last edited by shiljak on 07/08/2013 22:10, edited 1 time in total.
cdr

#4716 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cdr »

tvsabina wrote: Demokratski Front ne može imati kredibilitet jer njegov predsjednik živi od obavljanja funkcija vlasti (načelnik , predsjednik) više od deset godina.
Vrlo jednostavno - isti je kao i svi ostali.
Cini mi se da Zeljko stanuje u trosnom neboderu u Novom Sarajevu.
Ne bih rekao da je to kvart gdje ces zateci Zlaju, Fahru, Izu i kompaniju ...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#4717 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

kosmpolita wrote:Koliko je samo velika i izrazena ljubav izmedju novih koalicionih partnera SDA i DF Zeljka Komsica govori i cinjenica da su odbranu DF-a po stranackom nalogu preuzeli vec dokazani forumasi bliski SDA. Zeljko Komsic je uspio vrlo brzo upropastiti sve sto je zamislio i govorio. Toliko se slizao sa SDA u Kantonu Sarajevo da je pravo pitanje kako ce gradjani uspjeti prezivjeti tako losu vlast, koja im osim poskupljenja, kriminalnih obracuna nista pozitivno nije donijela.

P.S. Procitao sam kako ce nas uskoro Zeljko Komsic "predstavljati" u Generalnoj skupstini UN-a u Njujorku. Postavljam pitanje kao gradjanin, kako ce nas on "predstavljati", ako covjek ne zna, ne govori sluzbeni engleski jezik?!?

Ma daaaaj , nema to veze , nije to bitno !!! Kao predsjedavajući predsjedništva jedne suverene i nezavisne države otvorio je Mc Donalds i time stekao referencu za reprezentaciju :thumbup:
sabina1

#4718 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

sinergija wrote:
Prpa.ba wrote:
ako ne vidis razliku trebalo bi da malo odes kod ocnog. nisu ni oni prije bili bog zna sta, ali ovi su katastrofa.

Evo. Bezobrazno , sramotno i nepotrebno poskupljenje vode.
shiljak

#4719 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

kosmpolita wrote:
shiljak wrote:opet da ponovim, nek imaju ljude na vlasti, rade sve po propistu.. niko se na njih nije žalio kad je bila blokada-kriza.. a ako se žalio, po pravilima DF-a mogli su postati član stranke, a stranka (ne par ljudi, nego svi u stranci) kada dobiju neke pozicije u stranci tek tad mogu odlučivati "zajedno" sa tom DF strankom..

I neće odlučivati DF stranka o svemu, nego će svako imati prostora da misli svojom glavnom i da radi svoj posao a ne da mu se nešto nameće.
Ali mnogo je tih politickih preletaca i blago receno kontroverznih likova. Je li lazni Marsal na TV-u javno rekao kako ce DF-Zeljka Komsica rasprodati i ono malo uspjesnih kompanija u drzavi? Nije valjda to jedini program i cilj DF, novog koalicionog parnera SDA?!
nije jarane, još nemaju izbačene ciljeve, tek krajem godine..
Prpa.ba

#4720 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

sinergija wrote:ako ne vidis razliku trebalo bi da malo odes kod ocnog. nisu ni oni prije bili bog zna sta, ali ovi su katastrofa.

Nemam univerzalno zdravstveno osiguranje (a obecao mi ga je SDP :( ) tako da ne mogu kod ocnog. Prosim lijepo, koja je razlika? Osim Radeljasa (kao minusa) i Marjanovica (kao plusa)? :mrgreen: Koje je to projekte SDP zapoceo? Mozda projekat izgradnje SDP milicije? Projekat ukidanja vjeronauke? Projekat dvojnih uprava u drzavnim firmama? :lol:
pemanapemani

#4721 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Prpa.ba wrote:
sinergija wrote:ako ne vidis razliku trebalo bi da malo odes kod ocnog. nisu ni oni prije bili bog zna sta, ali ovi su katastrofa.

Nemam univerzalno zdravstveno osiguranje (a obecao mi ga je SDP :( ) tako da ne mogu kod ocnog. Prosim lijepo, koja je razlika? Osim Radeljasa (kao minusa) i Marjanovica (kao plusa)? :mrgreen: Koje je to projekte SDP zapoceo? Mozda projekat izgradnje SDP milicije? Projekat ukidanja vjeronauke? Projekat dvojnih uprava u drzavnim firmama? :lol:
Ni meni ovo nije jasno. Volio bih da neko predstavi dosege Musićeve vlade. Eto, izostaviti SDA, šta su uradili ministri iz SDP-a?

Nije valjda DF uveo praksu saradnje sa onima koji su opuhali sve što se opuhati može? Politička prostitutka Zlatko koalirao sa svim mogućim šljamom na političkoj sceni, od SDA, Utemeljitelja, lopova iz NSRZB, ustaša iz HSP-a, preko HDZ-a, do fašista iz SNSD-a i onda ljubitelji egomanijaka uzimaju sebi za pravo da nekoga etiketiraju. :-)
sinergija

#4722 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinergija »

Prpa.ba wrote:

o SDP-ovim projektima mozemo na drugoj temi.
nabroj mi jedan od ove expertne vlade, ne u 100 dana, nego za 9 mjeseci. samo jedan.
Prpa.ba

#4723 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

sinergija wrote:o SDP-ovim projektima mozemo na drugoj temi.
nabroj mi jedan od ove expertne vlade, ne u 100 dana, nego za 9 mjeseci. samo jedan.
Nema ih. Isto kao sto nema ni SDP-ovih projekata. Dakle, vlade su manje-vise iste, sto i govorim. :thumbup:
sabina1

#4724 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

sinergija wrote:
Prpa.ba wrote:

o SDP-ovim projektima mozemo na drugoj temi.
Evo. Štrajk GRAS-a čiji je krajnji rezultat bio ulazak Centrotransa.
To su dva projekta
(ps Musićeva vlada je tvrdila da voda mora poskupiti jer ide "uzbrdo" a nisam shvatila da to znači da će pojeftiniti ako ide "nizbrdo")
sinergija

#4725 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinergija »

Prpa.ba wrote:
sinergija wrote:o SDP-ovim projektima mozemo na drugoj temi.
Nema ih. Isto kao sto nema ni SDP-ovih projekata. :thumbup:
SDP je zavrsio centar za srce u CMB
obnovio jedan dio pruge
kupio minibuse za 1.300.000 KM
ulozio znacajna sredstva u bjelasnicu i igman,
pokrenuo izmjenu ustava kantona vezano za ostale
smanjio naknade clanovima UO, NO i Skupstina
renovirana dva mosta
pokrenuta procedura i zavrsena procedura oko stupske petlje,
zatim pravac pekara AS do vrbanja mosta,
ima jos...
ovo je samo jedan dio od vlade KS koju je predvodio SDP

plus federacija, plus grad, plus opstine.

eto ja tebe opet molim da navedes samo jedan od ove nove vlade, nemoj vise samo jedan.
Post Reply