TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zomri

#4701 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

typeOnegative wrote:
zomri wrote:Oled je sadašnjost i budućnost televizije, vrh vrhova stvarno. Mane svedene na minimum.
Jedino bi mu poziciju mogao ugroziti ovaj microLED sad predstavljen na sajmu, ali on ima veliku manu a to je veličina pixela koja je vidljiva golim okom sa relativno velike udaljenosti. Ako to unaprijede tek onda, a do tad OLED je san snova svakog AV entuzijasta.
zomri , koji je ono kod tebe model , jel 910V ? Pitam jer znam da ima 3D , a to mi je jako bitna stavka
blizu, 920v. 4k i 3d, ima oboje. nažalost mislim da više ne meću 3d u novije modele što je stvarno šteta jer na oledu izgleda bogovski!
zlo zlo

#4702 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zlo zlo »

typeOnegative wrote:ili "japanski " Sharp :-D
meni sharp radi odlično :razz:
typeOnegative

#4703 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

stavljaju samo u one 5000 + haha , slazem se nigdje veze . Mogu mislit , pa na ovom mom pravo dobro izgledaju i igre i filmovi u 3D , kamoli na tom . Kako stvari stoje bit ce mi trazit B6 ili tu seriju kao kod tebe , ako ih uopce bude za nabavit
CooK

#4704 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

typeOnegative wrote:stavljaju samo u one 5000 + haha , slazem se nigdje veze . Mogu mislit , pa na ovom mom pravo dobro izgledaju i igre i filmovi u 3D , kamoli na tom . Kako stvari stoje bit ce mi trazit B6 ili tu seriju kao kod tebe , ako ih uopce bude za nabavit
Ne stavljaju vise ni u ove 5000+. Od 2017-te godine LG nema niti jednog 3D televizora bio to OLED ili LED. Pisale su se peticije da se u 2018-oj vrati 3D makar na jedan OLED model ali kako sada stvari stoje nema nista od toga.
diablobih

#4705 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Koje je to sranje, 3D je vrh. Ne kontam je li toliko tesko dodati taj feature na tv ? :S
sprej

#4706 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sprej »

Daljinac za tv otkazuje, hoću samo orginalni.
E sad... može li bilo koji od istog proizvođača ili se to gleda samo po modelu ?
btw Panasonic Viera tv
B6Redhell

#4707 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by B6Redhell »

CooK wrote:
B6Redhell wrote:lg oledb6 55" druga generacija oled tv od lg, :thumbup: beton.. ne znam za b7 koliko su napredovali I jesu li sta bolji..
slika na staklu

Image
Ovo polovan uzeo?
Neko bio kupio i vratio izgleda. Daljinski i baterije odvojene u pakovanju. Ekran imo zastitnu foliju. Ali sam dobio puno ispod vrjednosne cijene. Cak i garancija od lg godinu dana. Sest mjeseci vec isteklo.
CooK

#4708 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

sprej wrote:Daljinac za tv otkazuje, hoću samo orginalni.
E sad... može li bilo koji od istog proizvođača ili se to gleda samo po modelu ?
btw Panasonic Viera tv
Po modelu ako hoces punu funkcionalnost daljinskog a ako ti treba ono osnovno, sto se vecinom i koristi, dovoljan je i neki slican istog proizvodjaca.
CooK

#4709 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

B6Redhell wrote:
CooK wrote:
B6Redhell wrote:lg oledb6 55" druga generacija oled tv od lg, :thumbup: beton.. ne znam za b7 koliko su napredovali I jesu li sta bolji..
slika na staklu

Image
Ovo polovan uzeo?
Neko bio kupio i vratio izgleda. Daljinski i baterije odvojene u pakovanju. Ekran imo zastitnu foliju. Ali sam dobio puno ispod vrjednosne cijene. Cak i garancija od lg godinu dana. Sest mjeseci vec isteklo.
Fino, fino. :thumbup: A to sto ima zastitnu foliju ne govori puno, onaj ko zna ocisti TV i postavi drugu foliju za 10 minuta. Samo ti njega dobro ispregledaj jer moguce da nije vracen dzaba, mozda je izlozbeni model pa ima burn-in ili neku drugu deformaciju na panelu. Ako nema nista i ako je sve OK cestitam na kupovini.
tnt-tunja

#4710 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by tnt-tunja »

Lg 43uj634v, može neko nešto reci za ovaj model? BTW, cijena je ispod ocekivane
Qler

#4711 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Qler »

Ja imam neku staru lg plasmu i ima 3D, Ali nikad nisam imao naočale jer su po 160KM bile komad... Zna li neko ima li gdje jeftino uzeti jedne čisto da i ja vidim to čudo tehnologije a imam taj tv od 2011 godine :)
diablobih

#4712 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Qler wrote:Ja imam neku staru lg plasmu i ima 3D, Ali nikad nisam imao naočale jer su po 160KM bile komad... Zna li neko ima li gdje jeftino uzeti jedne čisto da i ja vidim to čudo tehnologije a imam taj tv od 2011 godine :)
Sad bi trebale da su ispod 50 KM originalne. Ako ti se ni toliko ne daje, naruci ove sa banggooda: https://www.banggood.com/5-Pcs-Passive- ... rehouse=UK

Kazu da su u redu oni sto su kupovali.
Qler

#4713 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Qler »

Fazon je sto meni trebaju active a ne pasive, a one su skupe
CooK

#4714 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

tnt-tunja wrote:Lg 43uj634v, može neko nešto reci za ovaj model? BTW, cijena je ispod ocekivane
RGBW struktura piksela, znaci samo teoretski 4K TV a u praksi nesto sasvim drugo. Ako ne znas sta je RGBW LG LCD struktura piksela proguglaj i sve ce ti biti jasno. Znaci bjezi od toga, trci kao lud, trci kao Bolt! :lol: :D
amar1994

#4715 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

4k u pokusaju :lol: :run:
CooK

#4716 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

amar1994 wrote:4k u pokusaju :lol: :run:
:thumbup: To je to. :D
SmoLe

#4717 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SmoLe »

danas u robotu vidjoh 4k TV marke AWT samo 1000km 55'
valjaju li sta? ima li neko iskustva sa tom markom?
Adrian1946

#4718 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Adrian1946 »

SmoLe wrote:danas u robotu vidjoh 4k TV marke AWT samo 1000km 55'
To ti je isto kao Voxov i jos neki uredaji ali uglavnom bilo koji tv da uzmes trajace ti 5 godina. Uzmi Awt preporuka bgm za te pare odlican tv
Mozes uzet i Sony 55 inci 890 km u domodu cini mi se.
MTV

#4719 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Nevalja i tacka. Cook ce dati detaljnu analizu :mrgreen:

Ugl zaobidji.
vicious

#4720 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by vicious »

AWT je Robotova "kucna" marka, nasljednik Bire :D
https://www.robot.ba/brandovi/awt
Dakle, kao sto MTV rece, zaobici u sirokom luku :)
diablobih

#4721 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Qler wrote:Fazon je sto meni trebaju active a ne pasive, a one su skupe
https://www.banggood.com/Pergear-G15-DL ... rehouse=CN

Ove mozda?
CooK

#4722 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Adrian1946 wrote:
To ti je isto kao Voxov i jos neki uredaji ali uglavnom bilo koji tv da uzmes trajace ti 5 godina. Uzmi Awt preporuka bgm za te pare odlican tv
Adra nemam nista protiv tebe i drag si mi jer se cesto nasmijem tvom neznanju ali neke stvari se ne mogu tolerisati. Niti mozes biti siguran i govoriti covjeku da ce Vivax i AWT izdrzati 5 godina jer su kod nekih ljudi ti kineski televizori vise vremena bili po servisima nego u njihovim domovima a niti postoji 55 incni Sony TV za 890KM.
Da ja ne bih puno pametovao samo cu ti kopirati savjete kolege @Benq sa Telemach teme i zamolio bih te da se pridrzavas tih savjeta i na ovoj temi:
Benq wrote:@Adrijan , druze znas da te cijenim, fin si momak, ali molim te da ne dajes ljudima pogresne informacije. Covjek je postavio screenshot svog signala prema modemu i ti mu govoris da mu signal (odnosno Power) nije u redu iako mu je signal uredan. Niko se nije naucen rodio ali zato postoji internet, google , pa napises sta te interesuje i koja su dozvoljena odstupanja u signalu da bi sve radilo kako treba i polako ucis i ne trcis pred rudu.

To je samo jedan tvoj post od mnogo drugih postova koje si dosad napisao na ovoj temi, jer se vidi da zaista ne znas o cemu pises, tj u zabludi si, a to se odnosi i na druge teme na forumu, ovo ti dobronamjerno govorim , nije sramota ako se nesto ne zna , naucit ce se vremenom a iskustvo se dijeli medju forumasima.
Adrian1946

#4723 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Adrian1946 »

CooK wrote:
Adrian1946 wrote:
Adra nemam nista protiv tebe i drag si mi jer se cesto nasmijem tvom neznanju ali neke stvari se ne mogu tolerisati. Niti mozes biti siguran i govoriti covjeku da ce Vivax i AWT izdrzati 5 godina jer su kod nekih ljudi ti kineski televizori vise vremena bili po servisima nego u njihovim domovima a niti postoji 55 incni Sony TV za 890KM.

Moj djed je vox kupio prije 6 mjeseci i dalje radi i nije odvezen u servis. To su price za malu djecu inace ti aparati su jefitijniji jedino sto nemaju zvucno ime kao Samsung Lg i tako.
Benq

#4724 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Benq »

Adrian1946 wrote: Moj djed je vox kupio prije 6 mjeseci i dalje radi i nije odvezen u servis. To su price za malu djecu inace ti aparati su jefitijniji jedino sto nemaju zvucno ime kao Samsung Lg i tako.
Nije samo problem u imenu , nego i u svemu ostalom. Kupih tetki VOX prije godinu dana , bila neka promocija u domodu, prva godina garancije je "no matter what" , bukvalno sa strahom sam ga raspakovao jer je uzasno krhak, sve imam osjecaj ako ga malo jace pritisnem da ce se raspast, a da ne govorim o fabrickoj zastitnoj foliji koja je bila preko citavog ekrana i podvucena pod okvir tv-a , kad sam je skidao mislio sam da je tv gotov :D

To je isto kao kad bi rekao da je Umi Rome X isto sto i Samsung , LG.. samo sto nema zvucno ime...
Adrian1946

#4725 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Adrian1946 »

Benq wrote:
Adrian1946 wrote: Moj djed je vox kupio prije 6 mjeseci i dalje radi i nije odvezen u servis. To su price za malu djecu inace ti aparati su jefitijniji jedino sto nemaju zvucno ime kao Samsung Lg i tako.
Nije samo problem u imenu , nego i u svemu ostalom. Kupih tetki VOX prije godinu dana , bila neka promocija u domodu, prva godina garancije je "no matter what" , bukvalno sa strahom sam ga raspakovao jer je uzasno krhak, sve imam osjecaj ako ga malo jace pritisnem da ce se raspast, a da ne govorim o fabrickoj zastitnoj foliji koja je bila preko citavog ekrana i podvucena pod okvir tv-a , kad sam je skidao mislio sam da je tv gotov :D

To je isto kao kad bi rekao da je Umi Rome X isto sto i Samsung , LG.. samo sto nema zvucno ime...
Pa dobro ali kupis taj tv da jefitinije prodjes nema svako 1000 km na bacanje za Tv.
Post Reply