Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
saphir_

#4701 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

radostan dan wrote:ko će sa slovencima sad nadrkanim krpu bucati za mjesto na sp... :roll:
koliko sam ja skontao izgubljeni iz tih duela ponovo igraju za 7 mjesto ? Tako da najvjerovatnije Ukrajina otpada kao osma.
saphir_

#4702 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

na ovoj listi Radivoj Korac na 17 mjestu a Linas Kleiza na 21 :lol: Na osnovu cega ? :roll: Sta je to Kleiza postigao u svoj karijeri osim sto je grijao klupe po nizerazrednim nba klubovima ? Radivoj Korac, za njega vjerujem su culi da postoji neki kup po njegovom imenu i takodjer rano preminuo i hop eto ga medju 20 :-) Nema logike.
Bodkin

#4703 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

Altsa wrote:
smijesna je sva lista osim prvog mjesta....odakle na listi danilovic :-) :-) strasno...po njima se kosarka igrala od '80
greska u koracima, frajer je bio velicina. nisam ni gledao listu ali zasluzuje da bude na top 10. ne radi se uopste o poredjenju njegove igre tad i igraca danas mada je frajer hladno prekucao sabonisa kako su ga i u nba prekucavali.
najbolji evropljanin je dirk bez dvojbe. drazen je drugi pa onda idu ostali.
radostan dan

#4704 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

To je reprezentativac: Đedović pozajmio Košarkaškom savezu 10.000 maraka!

| 19. 09. 2013. - 10:32h
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je u velikoj krizi, a sa kakvim se problemima suočava, dovoljno govori činjenica da je ovoj organizaciji njen reprezentativac Nihad Đedović pozajmio 10.000 konvertibilnih maraka (skoro 590.000 dinara), kako bi se organizovao odlazak na Eurobasket.

Image

Ovo je javnosti otkrio generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović, koji je imao velike probleme da organizuje odlazak ekipe na Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

"Nije Đedović jedini od kog smo pozajmili novac kako bismo finansirali poslednje troškove na Eurobasketu. Uzeo sam pozajmicu i od još jednog svog prijateljea, i to u iznosu od 20.000 maraka. I Igor Stojanović, direktor reprezentacije od svog prijatelja posudio je 10.000. Morali smo pozajmiti, jer nismo imali rešenja, zato što smo od države Bosne i Hercegovine, odnosno Veća ministara za nastup na Evropskom prvenstvu u Sloveniji dobili jednu čitavu nulu, da ne kažem nešto vulgarno", rekao je Mahmutović za agenciju Anadolija.

I dalje je pod znakom pitanja status selektora Ace Petrovića, koji ima podršku javnosti u Bosni i Hercegovini.

"Čovek radi dve godine bez plate, pre godinu dana je odlukom Upravnog odbora dobio 30.000 maraka nagrade jer je reprezentaciju odveo na Evropsko prvenstvo, i to je sve što mu je isplaćeno. Zahvaljujući nebrizi države reprezentacija je postala volonterska. Kako će Aco ostati selektor? Odakle nam obraz da od njega tražimo da radi besplatno, ostaćemo i be njega i ostalih stručnih štabova četiri selekcije", rekao je Mahmutović.

................................................................

jeste li još protiv postojećeg sistema?
jeste li za to da se smanji broj učesnika, pa da gledamo samo 4 reprezentacije, latviju, bosnu, finsku ko jebe...

tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi.
šrilančananin

#4705 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by šrilančananin »

@bodkin
To je tvoje subjektivno misljenje, a misljenje ljudi koji su imali pravo odluciti nije kompaktibilno ili sukladno sa tvojim misljenjem, a sam put da je glasalo 38 ljudi, kosarkasa, profesionalaca, a ti i dalje mislis da si u pravu, pa tko je tu lud onda.?
? Meni jednostavno to ne izgleda dobro, nemoj me pogresno shvatiti, imas pravo na svoje misljenje, al' daj da znam da to tvoje misljenje ne moze niti u kojem slucaju biti ispravno, to je bit, iz razloga sto su ipak drugi, strucniji, vrsniji poznavaoci kosarkaske materije odlucili suprotno.
Mustang1

#4706 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Je'l neko gledao ijednu utakmicu Ukrajinu .. Kako izgledaju na terenu me zanima .. Mogu li Hrvatima ista danas ? Kontam od Tomica ovisi puno toga kao sinoc od Parkera .. Kakvi su Ukrajinci na centru ?
karanana

#4707 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by karanana »

da nije poginuo, mozda bi karijera bila za ovu titulu "naj". ali ovako, sa podrucja bivse jugoslavije ima najmanje 4-5 koji su bolji.
radostan dan

#4708 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

Je'l neko gledao ijednu utakmicu Ukrajinu .. Kako izgledaju na terenu me zanima .. Mogu li Hrvatima ista danas ?
zajebani ako im upadneš u ritam. uglavnom preferiraju sporiju igru. opasni su ako ih krene šut za 3.
nemaju puno šansi, ali ako hrvati uđu u meč - lako ćemo -, odužiće im se utakmica...
Havatar

#4709 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Havatar »

šrilančananin wrote:@bodkin
To je tvoje subjektivno misljenje, a misljenje ljudi koji su imali pravo odluciti nije kompaktibilno ili sukladno sa tvojim misljenjem, a sam put da je glasalo 38 ljudi, kosarkasa, profesionalaca, a ti i dalje mislis da si u pravu, pa tko je tu lud onda.?
? Meni jednostavno to ne izgleda dobro, nemoj me pogresno shvatiti, imas pravo na svoje misljenje, al' daj da znam da to tvoje misljenje ne moze niti u kojem slucaju biti ispravno, to je bit, iz razloga sto su ipak drugi, strucniji, vrsniji poznavaoci kosarkaske materije odlucili suprotno.
Oni nikad nisu gledali njega kako igra a nije imao rezultate koji bi ga izdvojili da je najbolji ikad tako da je ovaj odabir zbog legende o njemu .
šrilančananin

#4710 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by šrilančananin »

Prisustvovao sam finalu u Novom Sadu protiv Scavolinija, poluvrijeme Cibona na -15, a onda Dražen, pa gore finale za Real gdje je ubacio 62 kosa u finalu, to je valjda i presudilo, uvjek je bio u finalu, te je to ono sto drugi nisu imali, lider sa vrhunskom konstantom, godinama, te je zapravo jedino i logicno da je najbolji igrac u 20 st. toliko trofeja drugi mogu samo sanjati.
Tayyip

#4711 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Tayyip »

Dražen Petrović je košarkaški Bog. Niko ni živ ni mrtav sa ovog kontinenta se ne može porediti s njim. Takav mentalitet, takav prirodni ubilački instinkt za loptu se više nikada neće roditi.

Vječna slava najboljem svih vremena.
uglavnomja

#4712 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by uglavnomja »

Tayyip wrote:Dražen Petrović je košarkaški Bog. Niko ni živ ni mrtav sa ovog kontinenta se ne može porediti s njim. Takav mentalitet, takav prirodni ubilački instinkt za loptu se više nikada neće roditi.

sjecam se izjave nekog njegovog trenera, dodje sat prije i ostane sat poslije treninga, trci uz tribine, ne staje ni sekunde, suta, ...

nekad mi nije bio drag, onako je izgledao arogantan, pa sukobi bosna i sibenka itd ... ali treba biti fer i reci: najbolji i najveci.
Bodkin

#4713 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

uglavnomja wrote:
Tayyip wrote:Dražen Petrović je košarkaški Bog. Niko ni živ ni mrtav sa ovog kontinenta se ne može porediti s njim. Takav mentalitet, takav prirodni ubilački instinkt za loptu se više nikada neće roditi.

sjecam se izjave nekog njegovog trenera, dodje sat prije i ostane sat poslije treninga, trci uz tribine, ne staje ni sekunde, suta, ...

nekad mi nije bio drag, onako je izgledao arogantan, pa sukobi bosna i sibenka itd ... ali treba biti fer i reci: najbolji i najveci.
chris paul je na koledzu odradjivao suterski trening od sat i po prije TEKME. bar 50% onih koji su danas uspjeli ima radnu etiku kao drazen

@srilancanin naravno da je sve subjektivno samo malo je to glup argument ako su ni rekli tako je. skupicu i ja 50 ljudi koji su strucni i koji ce proglasiti dirka. ispada sad da ja omalovazavam drazena ili nesto slicno. i jos nesto, vjeruj mi kad ti kazem da sam dovoljno prosao, vidio i odigrao da znam malo bolje o kosarci i igracima :) ( bez poredjenja sad sa ovim zirijem gluho bilo)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4714 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Truba »

dok sam trenirao košarku dolazio sam s 5 minuta zakašnjenja ali sam zato prvi odlazio :mrgreen: :lol: :lol:
uglavnomja

#4715 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by uglavnomja »

Bodkin wrote:
uglavnomja wrote: sjecam se izjave nekog njegovog trenera, dodje sat prije i ostane sat poslije treninga, trci uz tribine, ne staje ni sekunde, suta, ...

chris paul je na koledzu odradjivao suterski trening od sat i po prije TEKME. bar 50% onih koji su danas uspjeli ima radnu etiku kao drazen

@srilancanin naravno da je sve subjektivno samo malo je to glup argument ako su ni rekli tako je. skupicu i ja 50 ljudi koji su strucni i koji ce proglasiti dirka. ispada sad da ja omalovazavam drazena ili nesto slicno. i jos nesto, vjeruj mi kad ti kazem da sam dovoljno prosao, vidio i odigrao da znam malo bolje o kosarci i igracima :) ( bez poredjenja sad sa ovim zirijem gluho bilo)

govorim o trcanju uz tribine, ne uz stepenice, nego uz (tada) betonska "sjedista" visine 30-40 cm. a sutanje je bilo da se odmori od trcanja :D
Bodkin

#4716 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

trcao sam i ja uz tribine, oko sale, bio u teretani u 12 navece i 5 ujutro itd :-D sve je meni jasno, ali ljudi koji se nisu profesionalno bavili kosarkom misle da to niko ne radi, a culi su da je drazen radio.
šrilančananin

#4717 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by šrilančananin »

Bodkin wrote:
uglavnomja wrote:

Da ti i skupis tih 50 ljudi da bi imali kompetenciju, nije stvar u ljudima, stvar je u kosarkaskim profesionalcima koji su glasali, za Europske okvire je Drazen Bog, a kada bi malo bolje razmislio i Kukoc bi mogao biti ispred Dirka, ipak ima 6 naslova u NBA i tri Evropske titule sa Splitom i jos kojesta, nemam pojma, totalno te zaslijepio Dirk, on je meni pravi igrač, al' da je bolji i uspjesniji od Drazena nije niti upitno, nemoguce.
uglavnomja

#4718 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by uglavnomja »

odosmo u off :oops:

kad je drazen pocinjao, jos se ganjala romanticarska kosarka, finta, ljepota, genijalnost, potez, ... a sad je atomska kosarka, gdje su misici vazniji od mozga :-?
u to doba su ti kondinicioni treninzi bili drugaciji nego sada, osim toga drazen je sve to radio mimo treniga.

nego, koji si ti :per:
poostar

#4719 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by poostar »

ovi srbi su smijurija :lol: :lol: :lol: :lol:
Bodkin

#4720 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

šrilančananin wrote:
Da ti i skupis tih 50 ljudi da bi imali kompetenciju, nije stvar u ljudima, stvar je u kosarkaskim profesionalcima koji su glasali, za Europske okvire je Drazen Bog, a kada bi malo bolje razmislio i Kukoc bi mogao biti ispred Dirka, ipak ima 6 naslova u NBA i tri Evropske titule sa Splitom i jos kojesta, nemam pojma, totalno te zaslijepio Dirk, on je meni pravi igrač, al' da je bolji i uspjesniji od Drazena nije niti upitno, nemoguce.
pa koja je razlika ako 50 ljudi kaze jedno, a 50 drugo? znaci jedni kompetentniji od drugih? a i mene nije zaslijepio dirk nego njegova igra. o ovome se ne moze pricati bez da si pristrasan a ti vuces na drazena zato sto ti je savremenik i sto ti je zemljak. zato ti je i kukoc bolji od dirka
uglavnomja wrote:odosmo u off :oops:

kad je drazen pocinjao, jos se ganjala romanticarska kosarka, finta, ljepota, genijalnost, potez, ... a sad je atomska kosarka, gdje su misici vazniji od mozga :-?
u to doba su ti kondinicioni treninzi bili drugaciji nego sada, osim toga drazen je sve to radio mimo treniga.

nego, koji si ti :per:
mozda bas zato sto gledam danas kosarku ne moze me zapanjiti ta radna etika :) mislim ja sam rekao da mi je drazen broj dva u evropi svih vremena. malo je? :)

nego da se vratimo na ovaj smijesni euro :D prognoze? ja kazem hr i litvanija
Mustang1

#4721 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Zakomplikova se Srbima put na svjetsko i to dobro .. AKo im zapadne Hrvatska na kraju bit ce belaja :D
Bodkin

#4722 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

Mustang1 wrote:Zakomplikova se Srbima put na svjetsko i to dobro .. AKo im zapadne Hrvatska na kraju bit ce belaja :D
sta ce, raspali se juce a slovenci ce da istresu svu frustraciju danas :D
CSKA

#4723 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by CSKA »

Ajde Srbi imam vas u hendikepu....kao retardirani da su.
poostar

#4724 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by poostar »

ovi smradovi nista da pogode ...majko draga
uglavnomja

#4725 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by uglavnomja »

hoce li opet 30 komada :D
Locked